Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף 2004 או מאזדה 2005

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קצת מבולבל פה.

אני לא מבין אם אתה מדבר על גולף דור 4 או דור 5.

מצד אחד אתה מדבר על גולף משנת 2004 ועל גולף עם 5 כוכבי בטיחות, שזה, גולף דור חמישי.

מצד שני אתה מדבר על מנוע 2 ליטר בעל 115 כ"ס, שאותו יש בגולף דור רביעי.

אז אולי תבהיר לי(/לנו) באיזה רכב מדובר

דור רביעי?

VW%20Golf%2099%20Front%20Right.jpg

או חמישי?

vw-golf-v.jpg

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צודק, התכוונתי לגולף צורה ישנה, דור 4 אם אני לא טועה. שנת 2004 מנוע 2.0.

באתר ריסוק זה הגולף החדשה.

בגולף דור 4 היה 4 כוכבי ריסוק?

GOLF TDI

תמונות של הרכב

אם היה לי אוגר רוסי הייתי קורא לו איגור.

פורסם

כן, היו לה 4 כוכבי בטיחות.

http://www.euroncap.com/tests/vw_golf_1998/46.aspx

אבל יותר חשוב (לדעתי) שתסתכל על דימוי הפגיעות של הבן אדם במקרה תאונה מאשר על 4 כוכבי בטיחות שהיא סקאלה דיי רחבה.

ד"א, אני רוצה להתייחס לטענה הזאת.

לדעתי גם מבפנים ההרגשה היא הרבה יותר טובה בגולף דור IV,

אני שומע אותה דיי הרבה.

נסעתי לא פעם בגולף ובורה (MK4) ועד היום אני לא מבין על מה מדברים כשמדברים על ההרגשה היוקרתית.

רוב הגולפים בארץ נראים בערך כך בפנים.

1999.VW.Golf.Interior.Dash2.jpg

עכשיו, אולי אני WAY OFF, אבל זה לא אחד התאי נוסעים הכי משעממים, קודרים ופשוטי עיצוב שנראו איי פעם? אני לא מצליח לחשוב על משהו שיכול להיות יותר פשוט ומשעמם מזה, במיוחד בשנות ה-2000 (בעצם אני כן מצליח לחשוב...וזה מבית VAG).

אני לא מבין איך הגולף זכתה להגדרה של קומפקטית יוקרתית, באמת שלא.

ואל תדברו איתי על איכות חומרים, כי כבר נסעתי בבורה מתפוררת.

פורסם

המבחן תקף לכל הגולף דור 4 מכל השנים, עם שתי כריות אוויר. אם אתה מתעניין בגולף עם יותר מ-2 כריות, הבטיחות כנראה משתפרת במידה מסוימת (אי אפשר לדעת בכמה).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עכשיו, אולי אני WAY OFF, אבל זה לא אחד התאי נוסעים הכי משעממים, קודרים ופשוטי עיצוב שנראו איי פעם? אני לא מצליח לחשוב על משהו שיכול להיות יותר פשוט ומשעמם מזה, במיוחד בשנות ה-2000 (בעצם אני כן מצליח לחשוב...וזה מבית VAG).

אני לא מבין איך הגולף זכתה להגדרה של קומפקטית יוקרתית, באמת שלא.

ואל תדברו איתי על איכות חומרים, כי כבר נסעתי בבורה מתפוררת.

סחטיין על התמונה :-)

הכוונה שלי היא בעיקר לכך שהרכב לא מרגיש מצועצע מבפנים (או מבחוץ), לאופן תפעול המתגים וכדומה. ואחרי הכל, כן, גם לידיעה שאתה נוסע ב- VW יש השפעה פסיכולוגית על התחושה, של הנוסע ושל מי שמבחוץ. האם זה קריטריון? תלוי בכל אדם ספציפית. אבל רכבים שהפנים שלהם "מצועצע" ומשתדל יותר מידי, רק משדרים את ההיפך. קצת כמו מתעשר חדש ששם בבית מעלית מוזהבת. זה לא זה.

לגבי הבטיחות: בכל מקרה יש לשים לב שמדובר באותם אמצעי בטיחות ואותו דגם שנבחן ב- NCAP, משום שגם בין השנים עשויים להיות הבדלים. 3 2007 שונה מ- 3 2005. לא יודע במה אבל שונה (ומבפנים עדיפה, אגב, כולל כסאות עדיפים). האם זו שנבחנה ב- NCAP היא מהדגם המקורי או המחודש? (הרי הדגמים מגיעים לאירופה מוקדם יותר) לא יודע לומר לך. מה גם, שב- 2002 השתנתה צורת הבדיקה והניקוד כך שקשה להשוות בין התוצאות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
סחטיין על התמונה :-)

הכוונה שלי היא בעיקר לכך שהרכב לא מרגיש מצועצע מבפנים (או מבחוץ), לאופן תפעול המתגים וכדומה. ואחרי הכל, כן, גם לידיעה שאתה נוסע ב- VW יש השפעה פסיכולוגית על התחושה, של הנוסע ושל מי שמבחוץ. האם זה קריטריון? תלוי בכל אדם ספציפית. אבל רכבים שהפנים שלהם "מצועצע" ומשתדל יותר מידי, רק משדרים את ההיפך. קצת כמו מתעשר חדש ששם בבית מעלית מוזהבת. זה לא זה.

מצטער, זה פשוט קשקוש.

מתאמץ, לא מתאמץ...זה פשוט תא נוסעים מחפיר! בטח שלעומת התדמית שלו.

ואיזה השפעה פסיכולוגית יש למי שנוסע בפולקסווגן? אז נכון, גולף MK4 מאומצת לרוב ע"י ערסים וצפונבוניות, אבל מי אמר שזה תורם לתדמית של מי שרואה אותה מבחוץ? אבל בהחלט יכול להיות שמי שיושב בפנים חש גאווה משום מה, הוא גם בטח חושב שיש לו אוטו ספורט (כמו בעלי העונדות) :wink:

פורסם

גולף זה אוטו של סבתות.

הדבר היחיד שבו אולי יש לה יתרון על המאזדה זה איכות חומרים בפנים. מצד שני, יש גם הפרש של שנה בין המכוניות, לא ציינת גם מה ההבדל בקילומטראז' (זה עלול להיות משמעותי).

אני אישית הייתי הולך על המאזדה, כי אני אוהב לנהוג. אבא שלי כנראה היה בוחר בגולף - כי הוא מעדיף להגיע מא' לב' - בנוחות. (ת'כלס הוא היה מסתפק גם הלאנטיס - כי הוא רוצה זול ויפני...אבל לא משנה).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

קילומטרז'ים סבירים.... שניהם פחות מ 50 אלף.

העניין שאני מחפש מאזדה 3 שחורה ופשוט אין כאלה למכירה, ראיתי כמה כאלה על הכביש אבל אף אחד לא מוכר.

יש איזה אחד באתר YAD2, מוכר מאזדה 2006 שחורה, ורוצה משום מה 10,000 שקל מעל המחירון. הבן אדם הזה חי בסרט :-D

15583573qk4.jpg

GOLF TDI

תמונות של הרכב

פורסם

עוד מבחן ריסוק שמצאתי: http://www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=220

על-ידי איגוד חברות הביטוח למען בטיחות בדרכים (IIHS, ר"ת של Insurance Institute for Highway Safety)

קיבל תוצאות גבוהות במיוחד.

GOLF TDI

תמונות של הרכב

פורסם

אני רואה שאתה משתדל לשכנע את עצמך לנטות לכיוון המזדה וזה בסדר גמור. אבל נראה לי שהיגיע הזמן שתשב עם עצמך ותגיע להחלטה עצמאית. אין לטעמי צורך לשתף את הקהל בחיבוטי הנפש שלך, למרות שהם מאוד מרתקים.

רק הערה קטנה: אם מזדה לא שיפרו את המזגן בשנה אותה אתה מחפש ואתה חונה במקומות שאינם מוצלים, לא הייתי דווקא מתעקש על מכונית שחורה.

פורסם

בסדר... נסגרתי על המאזדה... אחזקה זולה יותר, רכב חדיש יותר

לא רגע בעצם על הגולף, יותר איכותי בטיחותי

לא רגע בעצם המאזדה, יותר יפה

לא רגע בעצם הגולף

טוב סגור על המאזדה

או אולי הגולף?

עומס יתר במוח :shock2::shock3::shock2::shock3::shock2::shock3::shock2::shock3::shock2::shock3::shock2:

GOLF TDI

תמונות של הרכב

פורסם

offtopic:

אנחנו בדיוק מחפשים עגלה לתינוק (טפו טפו טפו) ואני מרגיש אותו דבר: Inglesina. לא, Bugaboo. בעצם Inglesina, או שאולי Bugaboo וכו' וכו'.

אגב, אף אחת מהן לא מתאימה באופיה למזדה :-P סתם, סתם, שיהיה בהצלחה במציאת הרכב והעיקר שאתה תהיה מרוצה ממה שבחרת.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

היום נכנסתי לסוכנות מאזדה ירושלים להתרשם תכלס מהמאזדה 3 (למרות שאני קונה יד שנייה ולא חדשה). מאזדה 2.0 ספיריט.

אין שוב הבדל בין 2008 חדשה לבין 2005 למעט שינוי עיצוב קלים מבחוץ כדוגמת הג'אנטים.

אני חייב להגיד שאני מאוהב. לא חשתי תחושת פלסטיקים זולה, ישבתי במושב האחורי ולא הרגשתי צפיפות מיוחדת (אני לא בחור גדול, 1.70).

הבגאז' גדול למדי. הכיסאות נוחים מאוד, הבד נעים. אהבתי מאוד את מראה פנים הרכב וסביבת הנהג.

טרקתי את הדלת מספר פעמים שוב ושוב בקולי קולות כדי לראות האם באמת הצליל הוא צליל עמוק ונעים, ואכן, צליל של דלת כבדה.

לגבי נהיגה הזמנתי נסיעת מבחן לשבוע הבא.

גילוי נאות: עד היום הרכב העיקרי שלי היה איביזה 99 (גורטאה, הלכה טוטאלוס ע"י אחי שהוא נהג חדש.. הוא בסדר, קיבלתי מחירון מהביטוח:)), ולכן אולי מפה נובע ההתלהבות.

יש רכב נוסף במשפחה, פאסאט TDI מפוארת 2003, כך שאני מכיר גרמניות ואת האיכות, ולא בטוח כל כך שהמאזדה נפלה ממנה.

מצפה לנסיעת המבחן :)

GOLF TDI

תמונות של הרכב

• תוכן חדש...