Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף 2004 או מאזדה 2005

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקציב 90,000, גולף 2004 מנוע 2.0 או מאזדה 3 שנת 2005 מנוע 2.0?

שניהם אוטומט, למי צריכת דלק גבוה יותר?

המאזדה עם 150 כ"ס, גולף עם 115.

גולף הרבה יותר כבדה.

ואם מישהו יודע במקרה מה קבוצת רישוי של הגולף.

ובכלליות מה מומלץ?

GOLF TDI

תמונות של הרכב

אם היה לי אוגר רוסי הייתי קורא לו איגור.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי התשובה חד משמעית. המאזדה.

למאזדה ציוני בטיחות טובים יותר וגם מע' בקרת יציבות כסטנדרט, מנוע חזק וביצועיסטי יותר, מבחינת הנאה מנהיגה-ההבדל הוא שמיים וארץ. אחיזת הכביש של ה-מאזדה משמעותית טובה יותר כאשר היא גם הרבה יותר מהנה לנהיגה בטח בהשוואה לגולף דור 4. האיבזור הסטנדרטי ב-3 רחב יותר (רדיו דיסק נשלט מההגה, גג נפתח, גלגלי מגנזיום 17" ועוד) והיא גם מרווחת יותר מאחורה (הגולף מרווחת יותר מקדימה) ולזכותה תא מטען משמעותית גדול יותר. צריך לזכור גם שהמזדה שתרכוש תהייה עוד באחריות!

לשלילה, שתי המכוניות לא נוחות במיוחד (בטח המאזדה עם הצמיגים בעלי החתך הנמוך).

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

כמה משמעויות שונות:

לדעתי התשובה חד משמעית. המאזדה.

למאזדה ציוני בטיחות טובים יותר - לפי מה? ב- NCAP הגולף קיבלה 4*, והמזדה נבחנה רק מ- 2006, שנדמה לי שזה קצת שיפורים ומתיחת פנים מהדגם המקורי. בכל מקרה, חשוב לבדוק את האבזור הספציפי לגבי כל מבחן, כמובן.

וגם מע' בקרת יציבות כסטנדרט, מנוע חזק וביצועיסטי יותר, מבחינת הנאה מנהיגה-ההבדל הוא שמיים וארץ. אחיזת הכביש של ה-מאזדה משמעותית טובה יותר כאשר היא גם הרבה יותר מהנה לנהיגה בטח בהשוואה לגולף דור 4. האיבזור הסטנדרטי ב-3 רחב יותר (רדיו דיסק נשלט מההגה, גג נפתח, גלגלי מגנזיום 17" ועוד) והיא גם מרווחת יותר מאחורה (הגולף מרווחת יותר מקדימה) ולזכותה תא מטען משמעותית גדול יותר. צריך לזכור גם שהמזדה שתרכוש תהייה עוד באחריות!

לשלילה, שתי המכוניות לא נוחות במיוחד (בטח המאזדה עם הצמיגים בעלי החתך הנמוך).

והכי חשוב: קנית את הרכב הזה מליסינג? אתה בליסינג? אה לא? או לחלופין: סחטיין, גולף. וודאי שזה קצת קיצוני, וגם גולף יש הרבה, אבל הבנת את המסר. לדעתי גם מבפנים ההרגשה היא הרבה יותר טובה בגולף דור IV, וודאי שבגרסה של 2.0 עם כל השדרוגים והשיפורים המקוריים. לא פלא שהיא אחד הרכבים המבוקשים ביותר.

גילוי נאות: הכותב הוא בעלים של גולף חדשה, מתעב רכבי ליסינג (וליסינג) בכלל ומזדה 3 בפרט.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

טוב בואו נעשה קצת סדר:

המאזדה שאני מדבר עליה היא לא מליסינג, וגם לא תהיה בליסינג, אני מדבר על מנוע 2.0, ובליסינג מדובר בגירסה 1.6 הלא מאובזרת בעליל.

אני קונה מבן אדם פרטי יד שנייה, ולא מליסינג או חס וחלילה מגרש מכוניות. (בטח שלא חדשה מחברה).

למי שאמר בהודעה הראשונה שהמאזדה יותר בטיחותית, אז לא.

לשניהם 6 כריות ESP וכל המערכות, אבל הגולף היא עם 5 כוכבי ריסוק, והמאזדה 4.

לגבי המשקל, לא אין לי מספרים, סתם תחושת בטן. אשמח אם תתקנו אותי. פשוט נראה לי שהפח של הגולף יותר עבה (שטויות?) והמכונית מרגישה יותר כבדה, אבל אולי אני טועה בעליל.

כן, המאזדה מאובזרת יותר, שליטה מההגה וכל מיני פינוקים קטנים. (לשניהם גג נפתח ומגנזיום), בגולף אני מדבר על רמת איבזור פסיפיק.

השאלה שלי, מי מהם צורכת דלק יותר בהנחה והנסיעה היא אותו דבר?

לאיזה קבוצת רישוי כל אחת שייכת?

אחזקה של מי גבוה יותר? (אני מאמין שהתשובה פה היא הגולף), בהנחה שאף אחת מהם אני לא מטפל במוסך מורשה, אלא מוסך רגיל.

GOLF TDI

תמונות של הרכב

פורסם

הנה מגיע הסדר ( אולי ):

1. המזדה מהנה יותר וחזקה יותר, אם כי הבדל כוחות הסוס מתעמעם בשל המומנט המצוין של מנוע הגולף.

2. לזכרוני המזדה אינה קלה יותר, אולי להפך.

3. הגולף מקנה תחושה איכותית ומכובדת יותר ומעניקה תחושה יוקרתית עקב שימוש נכון בחומרים לעיצוב תא הנוסעים.

4. הנסיעה בגולף נוחה משמעותית. המזדה כאמור חדה יותר ומהנה וההגוי שלה טוב לעין ערוך מזה של הגולף. אאלא שהנסיעה בה לא ממש נוחה.

5. מכל שנאמר למעלה ניתן להבין שלטעמי לפחות מדובר בהחלטה לא פשוטה ולא היא. ההחלטה דווקא פשוטה מאוד, במיוחד בקייץ. המזגן של המזדה פשוט לא יודע לעשות את מה שיודע המזגן בגולף, שהוא מהטובים שבנמצא. אני מסייג זאת בכך שהנסיון שלי עם המזגן היפני מוגבל למכונית מוקדמת בשנתיים.

פורסם

אבל לא ענית לי לגבי השאלות ששאלתי.

מי מהם צורכת דלק יותר בהנחה והנסיעה היא אותו דבר?

אחזקה של מי גבוה יותר? (אני מאמין שהתשובה פה היא הגולף), בהנחה שאף אחת מהם אני לא מטפל במוסך מורשה, אלא מוסך רגיל.

GOLF TDI

תמונות של הרכב

פורסם

אני הייתי בעלים של גולף III ורציתי רק גולף. בסופו של דבר ויתרתי על קניית גולף V חדשה לטובת מאזדה3 משומשת ולא מצטער לרגע. ולכל החכמולוגים: בליסינג והשכרה יש כל מיני רכבים, לא דווקה מאזדה3 לא מאובזרת. יש גם ליסינג מאזדה3 2.0 ליטר ויש גם CHRYSLER CROSSFIRE ב"אלבר" ויש גם JAGUAR בחברות אחרות, יש CADILLAC STC ב"אוויס" וגם SAAB 93 LINEAR ו- SAAB 95 VECTOR גם באוויס, אני לא מדבר על רכבים "פשוטים" גם מליסינג כגון VOLVO S80, CAMRY, B4 וכד'.... חוץ מזה עוד הרבה רכבים מצוינים ומצוידים גם בליסינג וגם בהשכרה.

נ.ב. - סתם נכנסתי עכשיו לאתר "אוויס" ויש AUDI A6 V6 מליסינג למכירה. מישהו רוצה?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אתם כותבים הרבה דברים נחמדים, אבל בבקשה, מישהו עם נסיון, לענות לי על השאלות הבאות:

מי מהם צורכת דלק יותר בהנחה והנסיעה היא אותו דבר? (שניהם אוטומט 2.0)

GOLF TDI

תמונות של הרכב

פורסם

המאזדה למרות ה-150 כ"ס לא סוחבת בסל"ד נמוך-בינוני, כך שביום יום הפוטנציאל שלה מבוזבז.

לגולף עם 115 כ"ס (מנוע 8 שסתומים) רצועת כח רחבה מאוד בסל"ד נמוך-בינוני.

על הנייר המאזדה מהירה מהגולף על הכביש ביום יום אני בספק, הגולף יותר נינוחה ושימושית.

אם אופי הנהיגה שלך הוא באיזור הקו האדום בשעון הסל"ד אז יש למאזדה יתרון.

תא הנוסים בגולף עדיף משמעותית וגם הבגאז.

מצטרף להמלצה -גולף, היא פשוט יותר אוטו .

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם
אתם כותבים הרבה דברים נחמדים, אבל בבקשה, מישהו עם נסיון, לענות לי על השאלות הבאות:

מי מהם צורכת דלק יותר בהנחה והנסיעה היא אותו דבר? (שניהם אוטומט 2.0)

שמע,

לגבי צריכת דלק אתה יכול לבדוק נתונים מוצהרים באינטרנט.

לגבי קבוצת רישוי תסתכל ברישיונות ו/או באתר משרד הרישוי.

לגבי אחזקה אני לא יכול לעזור לך, אל אני מניח שאם יש הבדל הוא לא תהומי. לי היתה מזדה 1.8 שנת 99 ידנית שעלות האחזקה שלה היתה כמו רובר 25 1.8 אוטומטית, ובנוסף היא גם שברה לי את הגב.

האנשים הטובים כאן מנסים לרמוז לך, לדעתי, שלגולף יש עדיפות בכמה פרמטרים מהותיים, ולכן גם אם יש הבדל של כמה שקלים (ואפילו כמה מאות שקלים) בשנה, עדיין הכף תנטה לטובת הגולף.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

יש דברים שקשה לתאר במלים.

היום הגעתי למשרד בגולף דור 4 שלי, לקחתי מפתחות של מזדה 3 שנת 2008 ונסעתי לאחד הלקוחות שלנו.

קשה לתאר את ההרגשה הפשוטה והזולה (יחסית, עדיין זה לא דייהולט) במזדה 3 לעומת הגולף.... אבל מי שעובר מאחד לשני ומכיר את שניהם טוב, יודע מה התשובה הנכונה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

דעתי האישית מאזדה, החלקים בגולף מאוד מאוד יקרים וכל חיישן קטן עולה אלפי שקלים לאדם מן המניין הז עלול לעלות ביוקר

פורסם

השתגעתי כבר...

המאזדה 2005 גם תבוא עם אחריות, מה שאי אפשר להגיד על הגולף.

צמיג של מאזדה זה 1000 שקל, הגולף פחות.

המאזדה 4 כוכבי ריסוק, הגולף 5.

עריכה: באתר euroncap שניהם קיבלו אותו ניקוד (33), אך מאיזושהי סיבה הגולף קיבל 5 כוכבים ו המאזדה 4.

מאזדה: http://www.euroncap.com/tests/mazda_3_2006/265.aspx

גולף: http://www.euroncap.com/tests/vw_golf_2004/196.aspx

:(

GOLF TDI

תמונות של הרכב

• תוכן חדש...