ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,626 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
מבקש המלצה על מוסכי צ'מפיון (VW, סיאט, סקודה אודי) מומלצים באיזור נתניה והסביבה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 1 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
חברים שלום אני עומד לפני רכישה של אופל קורסה בדגם של ה 1400 סמ"ק הייתי מעוניין לשמוע קצת יותר המלצות מהמומחים אין לי יכולת לדעת מה באמת האוטו הזה שווה אני מתעניין בגיר אוטומט דעתכם חשובה לי
הודעה אחרונה מאת yaron_i1, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכום אני מחפש אוטו אמין בפחות מ-10000 זמני עד שאני ימצא את מה שאני מחפש (לאון טורבו) כך שזה יכול לקחת זמן מחפש אוטו אמין ללא תקלות ללא השקעה גדולה כדי להגיע מפה לשם ומשם לפה עד למציאת הרכב (קצת נסבול עד לא מזמן קליאו ספורט אבל בשביל לאון אני מוכן). אם למישהו יש המלצות כאלה אנא שפכו. (ביינתיים המליצו לי על דייטסו שרייד או סוזוקי סוויפט).
-
זקוק לייעוץ
מאת yaron_i1- 2 תגובות
- 895 צפיות
לפני חצי שנה השתחחרתי מהצבא מצאתי עבודה טובה ובאמת כיף לי...ולעבודה אני נוסע באוטובוסים\מוניות אני מחפש כבר שלושה חודשיים רנו מגאן קופה 1.6 בין השנים 2000-2001 ידני. יש לי תקציב של 40 אלף ש"ח אבא שלי אומר לי לקנות פולו 1.4 שנת 2001 אבל אני כל כך אוהב את המגאן שאני מעדיף לחכות וכן אני אוהב קצת פוזה ורנו קופה כזה הוא אז מה עדיף פולו או רנו מגן קופה??
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי בבית בן ובת שניהם נהגים חדשים. חשבתי לקנות לקסוס 1994 כרב שישמש אותם (וגם אותי) לנסיעות בטווחים קצרים. השיקולים הם: בטיחות, אמינות, נוחות, ואהדה שלי לרכב. אני מודע לעובדה שהרכב נדיר, וקיימת בעיית חלפים, הן בזמינות והן בעלויות. האם מישהו יכול להצביע על בעיות/מחלות/צרות, או כל דבר אחר?
הודעה אחרונה מאת כוח-סוס, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם דוד שלי מחפש וואן עם 7+נהג איזה וואן הייתם מצעים לי??
הודעה אחרונה מאת chev corsica, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני חושב לקנות מזדה 3 כמעט אני נעול לקנות אותה, בערך ישים עליה 70+ - השאלות שלי הם: 1.כמה בערך יעלה לי דלק לשבוע , אני יסע לבית ספר כ5 דקות נסיעה אם לא פחות, לחברה נסיעה בין עירונית כ30 40 דקות נסיעה, ומידי פעם נסיעה בעיר? 2.כמה יעלה לי ביטוח כולל צעיר חובה ומקיף? ממוצע תודה
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- 2 תגובות
- 866 צפיות
שלום , אני מעוניין לרכוש יונדאי אלנטרה 2001 . מצאתי אחת שנת 2001 יד ראשונה עם 38000 ק"מ (זה מה שרשום). האם לא מוזר מספר הק"מ ע"פ שנת היצור שלה ? (נראה חשוד קצת). המוכר מבקש כ 5000 ש"ח מעל המחירון (ע"פ שקלול של לוי יצחק) , האם שווה ? תשובתכם
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר לבטים רבים החלטתי לרכוש את רכב הקבריולט השני שלי (הראשון היה גולף 89 מנוע 1800 ידני). בהתחלה חשבתי בכיוון של גולף 92 ו-פורד XR3I שנת 95. לאחר שהבנתי שאין על מה לדבר על ביטוח מקיף והפחד מחוליגנים שיקרעו לי את הגג (הרבה לילות לבנים עברו עלי בתקופת הגולף), החלטתי ללכת על 206CC. מה אתם אומרים על הרכב הזה? ביצועים? מנוע? והכי חשוב - אמינות ועלות חזוקה שוטפת. אני מזכיר - שנת 2003 מנוע 2000 סמ"ק ידני. תודה שי
הודעה אחרונה מאת bady, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
דלק ממוצע יספיק לי 150 שקל לשבוע ? וכמה יעלה לי ביטוחים כולל מקיף?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם לדעתכם יכול להיות שיכול להיות משתלם לייבא האמר 2006 מארה"ב ביחס למחיר הסופי שהרכב יעלה בארץ לעומת מחירו כיד שנייה באותו מצב בארץ? האם הייבוא המותר של שנתיים על הכביש הוא לפי מודל הרכב או שנה קלנדרית? כלומר שנתיים אחורה מהיום כלומר 2005 או מודל 06 כי כבר יש 08? תודה.
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קודם כל שלום, אני חדש בפורום. ועכשיו לעיקר אני נהג חדש בן 20 מחפש רכב משפחתי 5 דלתות, גיר ידני, אמין, חסכוני, וכו',... בסביבות ה 20K אחרי שכמה שבועות שישבתי פה וקראת עשרות אשכולות בפורום הנ"ל. הגעתי למסקנה ואני רוצה סיאט קורדובה, אופל אסטרה או סוזוקי בלנו. אני חי בקריות... ראיתי שהקורדובה מומלצת בפורום הזה בעיקר ע"י "רפי לין". (96- 97) ראיתי גם שאין לכם יותר מידי טענות כלפי הבלנו. ( 95) אך לא מצאתי יותר מידי חוות דעת על האסטרה( 96) מצאתי אקזמפלרים של כל שלושת הרכבים הללו העדפות שלי הן הקורדובה והאסטרה. הבקשה שלי היא שתתנו לי לי טיפה כיוון... בעיות שקיימות ברכבים, בעד ונגד, ובעצם אני אשמח לכל דבר יכול לעזור לי. תודה מראש שגיא
הודעה אחרונה מאת sagi87, -
אני מחפש רכב לאחי הקטן בתקציב של 40k , מה שחשוב לו זה רכב קטן,אוטמט ואמין עם טיפולים זולים שנוסע מנקודה a ל b , חשבתי על גטס 2005 מהשכרה כי הבנתי שהיא אמינה ללא הרבה תקלות . הבנתי שצריכת הדלק שלה לא הכי חסכונית וזה טיפה מרתיע אותו למרות שהוא לא יעשה בממוצע יותר מ 13-15 אלף קילומטר בשנה . מה דעתכם על הרכב מבחינת אמינות עלות הטיפולים וצריכת הדלק שלה ועל איזה רכב קטן ואמין כן הייתם ממליצים לו ללכת תודה רבה מראש צדיקים , אתם עושים עבודת קודש .
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 5 אלף צפיות
ערב טוב, אבי מעוניין לשדרג את רכבו, כיום הוא נוסע על פורד פוקוס סדאן שנת 2003. התקציב נע באיזור ה150 אלף שקל עם אפשרות סטייה למטה ולמעלה. לא קיימות דרישות מיוחדות, רק רכב שירגיש מפנק ונוח (בהשוואה לפוקוס כמובן, שאיתו אין בעיות). האופציה העיקרית הייתה סובארו B4, אבל לאחרונה אבי התעניין מאוד בדודג' קליבר החדשה, ממספר סיבות: * מתוקף עבודתו, יוצא לו להסתובב בשטח עבודה, הפוקוס עד היום הצליחה לשרוד ברוב המקומות, אבל לא פעם נשמעו מכות קלות מאבנים וכו', ומרווח הגחון בדודג הוא גבוה משאר המשפחיות\מנהלים. * מראה יחודי, אין מה לעשות, אומנם הדעות חלוקות לגבי האם הוא נראה טוב או לא, אבל מיוחד הוא בטוח. * הרגשה של כמעט-ג'יפון, מבחינת הגובה וכו'. הבעיה היא, שחוץ …
הודעה אחרונה מאת PorSche-911, -
-
- 3 תגובות
- 961 צפיות
שלום לכולם ראצתי להתייעץ אתכם לגבי קניית הרכב הראשון שלי וחשבתי על פיאט פונטו 98, סיאט איבזה 96, ניסן סאני 93 מה הייתם מציעים לי? רצוי אוטו חסכוני מבחינת דלק תיקונים דלק... אה ונוח לשימוש אשמח לשמוע תגובות תודה טימור
הודעה אחרונה מאת tim tim, -
- 0 תגובות
- 857 צפיות
שלום לכולם. אני חדש מקווה להנות. אז ככה אני קונה בקרוב גולף 1600 שנת 2002 רציתי לדעת מה צריכת הדלק בעיר ומחוץ לעיר. ומה עלות הביטוח לנהג חדש. תודה מראש לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת tkcry, -
- 0 תגובות
- 949 צפיות
אני נהג חדש, כמה בערך הצריכת דלק של המזדה אני לא חושב שאני יסע ככ הרבה כמה כסף אני יצטרך לשבוע לשים? אני ינסע מידי פעם לביצפר לחברה נסיעה בין עירונית להסתובב קצת לא הולך לגור ברכב
הודעה אחרונה מאת eli691, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם! נרשמתי רק היום לפורום, אבל מאוד נהנה לקרוא פה את ההודעות מזה כמה חודשים. אני רוצה לקנות רכב (אחרי כמה שבועות של חיפוש) , רנו מגאן 2005 PR עם כל התוספות (חוץ מגג... ). כל האנשים סביבי ששומעים מספרים לי כמה אני צריך להתרחק מרנו מגאן, כמה שהשירות של קרסו גרוע ועוד ועוד. מצד שני לכל האנשים האלה אין רנו מגאן. לאנשים שאני מכיר ויש רנו (סניק ומגאן) אומרים שהם מאוד מרוצים וכו'. האם כל השמועות על מגאן נכונות (ותחסכו ממני את הבדיחה על זה שהיא בטוחה כי היא כל הזמן במוסך. שמעתי אותה שלוש פעמים כבר)??? למי באמת יש מגאן, ומה הוא יכול להגיד עליה? קראתי פה בפורום אנשים שאומרים שצריך לדעת לטפל כדי שלא תהיינה תקלות (לא להתחיל לנסוע ישר אחרי שמתניעים, תמיד ל…
הודעה אחרונה מאת בחור עובד, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני מחפש לחבר רכב ידני ואמין לנסיעות ארוכות רצוי דיזל לעלויות נמוכות. חשבתי על סאט איביזה\קורדובה SDI או גולף SDI, אפשר לסחוט עוד כמה גרושים אם זה שווה את זה... אז על איזה רכב אתם ממליצים ?
הודעה אחרונה מאת EvilSting, -
-
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
פורד פיאסטה 2001, שהייתה בהשכרה . היום מחירון שלה 32 אלף, וכמה מורידים על השכרה ועל ק"מ גבוה? האם כדאי ללכת על זה? חייב לציין שהרכב נראה שמור
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
*** קראתי את כל השרשורים על הרכב הנ"ל, התיעצתי בחלק מן השרשורים לגבי כמה נושאים הנוגעים לו *** ועדיין רציתי לשאול לגבי עלויות כמה שאלות: 1. עלויות ביטוח מקיף + חובה לנהג שנתיים על הכביש, מישהו יודע? 2. האם החלפים זהים ליאריס הרגילה? והאם הם יקרים בהשוואה לפיג'ו לדוגמא? 3. האם הרכב יראה עלויות נוספות על המילה "sport" שמופיע על גבו? 4. מישהו התנסה בצריכת הדלק שלו? (לא מדבר על קריאה ברשת..) 5. האם לרכב יש פוטנציאל שיפורים עתידי במידה ויזרמו מזומנים וחשק? האם לדעתכם הרכב מתאים לי כאשר הצרכים שלי הם: א. אמין ב. חסכוני ג. חזק ומהנה (בהשוואה ל 106 XR שנת 99) ד. זול לאחזקה - חלקים ביטוח טסט וכו'. ה. בעל שוק טוב קראתי גם הרבה תגובות באתרים ב…
הודעה אחרונה מאת RipCurl, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
ברשותי יונדאי אקסנט שנת 2001 ששוה להערכתי קצת פחות מ - 40,000. הרכב קטן עלינו (שני ילדים, עגלה די גדולה ועוד). מעיון בהודעות שונות כאן וקצת בירורים נראה לי שסקודה אוקטביה באזור השנים 2003-2004 היא אופציה טובה למדי בהתחשב בכך שאני לא רוצה להוסיף יותר מ - 30,000 ש"ח עבר למכירת הרכב, ורצוי פחות. הכי חשוב לי - אמינות. זה רכב שהשאישה תיסע בו ואין לי כוח לבלות במוסכים ואם כבר, אז שלא ישחטו במחיר. אשמח לקבל הערות האם אני טועה, האם כדאי להתעקש דווקא על דגם 2004 והאם זה משנה מאוד אם זה דגם הבנזין או הדיזל. אציין, כי נושא זה הנאה מהנהיגה זה לא השיקול העיקרי ולכן אם זה ההבדל העיקרי בין המנועים זה לא שיקול. יותר חשוב ההבדלים מבחינת אמינות, עלויות אחזקה, סחירות, צריכת דלק. …
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב לחברי הפורום. אני ובן דוד שלי התלבשנו על פרוייקט למצוא לסבי רכב. יש לנו תקציב של 30K. הדרישות הן רכב אוטומט, נוח ואמין מן הסתם - עד כאן הכל פשוט. הבעיה שמדובר באדם מעל גיל 70 ודיי "גדול ממדים" לכן דרוש רכב גדול ומרווח. עיניין הנוחות והמרחב חשובים מאוד, צריך להיות לו נוח ברכב, כנ"ל עיניין האוטומט, אלו לא דברים שניתן להתפשר עליהם בכלל, מה שפוסל את כל המסחריות למיניהם. איזה רכבים אפשר למצוא בתקציב הנ"ל שיתאימו לדרישות הללו? תודה מראש, DaMN.
הודעה אחרונה מאת Muataz, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני נהג חדש בן 18 וחצי עד היום לא עליתי על רכב אני היחיד במשפחה אם רישיון אין לאמא והיא רוצה לקנות לי רכב ..עכשיו בקופה יש כ65 אלף-100 כולל ביטוחים.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 בשבועות האחרונים אני מחפש רכבים שיהיה חסכוני בדלק ולא רכב שיקר להחזקה..שברתי את הראש שלי בהתחלה רציתי גולף כי זאת אהבת חיי אבל ההחזקה עליה יקרה לאחר מכן חשבתי על סוברו אימפרזה אבל לא קיבלתי עליה קומפלמנטים לאחר מכן חשבתי וכמעט ננעלתי על פג'ו 206 אבל אמרו לי שאם אני יקנה אני כל 5 4 חודש יצטרך ללכת למוסך לטיפולים ותיקונים..לאחר מכן הציעו לי את הטויוטה קורולה אבל אני פשוט לא אוהב את הצורה שלה אמא שלי לא רצתה לשבור את הראש ורצתה לקנות לי מזדה 3...אבל א…
הודעה אחרונה מאת gt94, -
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום ברצוני לדעת קצת פרטים אודות האצ'ב' 1.4 ידנית צורה חדשה 96 ומעלה.. התנהגות של הרכב אני יודע..כל סיפורי הפניות למינהם.(אני אחד שאוהב פג'ו) אבל לא רלוונטי, השאלה אם הרכב הזה עם מנוע 1.4 ידני(לא מסורס אוטומטי) עם הבודי הכבש של ההונדה יריגש אנמי או עדין המנוע של ההונדה לא יאכזב.. מה נאי מחפש מהאוטו?שיסחוב בעליות ולא ירגיש שאני מזדחל עם הצמדה של הדוושה ולהגיע לטור 3.2 שאני עם מזגן כדי להצליח איכשהו לעקוף בימין תודה
הודעה אחרונה מאת the pawer of spl, -
- 4 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום לכולם, מחר אנו נלך לסוכנות הונדה ככל הנראה ע"מ לקנות הונדה סיוויק (אנו מעוניינים בגרסא המאובזרת יותר ES). עכשיו חדשה עולה 151K בגרסאת הES. וממה שראיתי הונדה 2007 ES עולה 130K. עכשיו כמה שאלות, אשמח לכמה דעות לגבי הרכב (קראתי כמה מאמרים על הרכב ונראה כי הרכב טוב יותר מהמתחרים המשפחתיים (מאזדה 3,פוקוס, אלנטרה). בנוסף, מעניין אותי לדעת עם יש על מה לדבר בנושא המחיר, בנושא האזור. ואם אני לוקח רכב שנת 2007 (לא 2008) כמה עוד הנחה הם יכולים לעשות לנו... תודה רבה לכל העונים. סופ"ש נעים.
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם , אשתי ואני רוצים לקנות רכב ב 70K שנתון 03/04. ההתלבטות היא הונדה סיויק מצד אחד ואופל וקטרה מצד שני. כמה שזה נשמע מוזר ושתי המכוניות לא דומות בכלום אחת לשנייה , ההחלטה הגיעה בכך שאם ללכת על רכב יפני אז ללכת על הונדה שהיא יחסית מפנקת יותר מהיפניות האחרות. ובקשר לאופל זה פשוט אהבה שלנו מהרכב הקודם ואתם יודעים גם רגש משחק תפקיד. אשתי מאוד לוחצת על הוקטרה מכמה סיבות לזכותה כמו - בטיחות , מרווח סלון , מפנקת , תחושה של אוטו יוקרתי במחיר עממי.. השכל אומר ללכת על ההונדה - אמינות , שכירות , טיפולים והוצאות שוטפות של דלק וכו'.. לגבי הביטוח - האופל צריכה להיות זולה יותר. בקיצור , הלב מאוד רוצה את הוקטרה והשכל את הסיויק. נשמח לשמוע דעות וחיזוקים. …
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 תגובות
- 945 צפיות
שלום לכולם! דבר ראשון אני רוצה לוודא: נניח שאני הולכת לבדוק רכב יד שנייה (כלומר שאם אני קונה אני אהיה יד שלישית), במסמכים יהיה כתוב יד ראשונה,נכון? וברגע שהאוטו עובר לבעלותי כתוב בו יד שנייה? כלומר, היד הנוכחית שמחזיקה באוטו עוד לא רשומה במסמכים נכון? דבר שני: דיברתי עם בחורה שמוכרת את האוטו, היא אמרה לי שבעיקרון היא יד שנייה כלומר היא הנהגת השנייה של האוטו, אבל היא קנתה את האוטו מסוחר שקנה מאיזו מישהי, ובגלל שבדרך בעצם האוטו היה אצל הסוחר אז הוא עבר עוד בעלות ולכן רשמית מבחינת מה שכתוב היא יד שלישית. היא מחרטטת אותי? הסוחר חרטט אותה? האם באמת כשאוטו נמצא אצל סוחר זה רשום בבעלותו ולכן עובר עוד יד? אין לדעת כמה זמן בפועל הרכב היה אצל הסוחר נכון?
הודעה אחרונה מאת זיו עוד, -
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אנחנו מתלבטים בקשר לקניית רכב. מכל הדעות השונות כבר התבלבלנו לגמרי... ראינו שתי מכוניות: ניסאן אלמרה 2001, 1600 סמ"ק, 150,000 ק"מ יש עבודות פח שמוערכות בכ5,000 ש"ח. טויוטה קורולה 1999, 1600 סמ"ק, 215,000 ק"מ במצב טוב. הבעלים מוכן להוריד 5000 ש"ח מהמחירון בגלל הק"מ. ההתלבטות שלנו נובעת מהצורך בתיקונים שיש לניסאן. אומרים לנו שזה יוריד משמעותית את ערך הרכב בעתיד, מה גם שזה מצריך ריצות וטרטורים. מצד שני, הטויוטה עשתה המון ק"מ, אבל במצב טוב מאוד. מה אתם ממליצים לנו? למי יש חיי מנוע ארוכים יותר? לניסאן או לטויוטה? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת GL-10, -
שבת שלום לכולם!!!! לאחר נסיונות גירוד לא מוצלחים להגדיל את התקציב שלי לרכב, אני מסכמת את העניין בתקציב של 14,000 שאמור לכלול פחות או יותר גם את ההוצאות הנלוות שאין לי מושג בדיוק מה הן ועל כמה הן עומדות אבל בטוח שיש. לאור המלצות החלטתי להתמקד בדייהטסו שרייד או סוזוקי סוויפט, שנתון 93'-95', מנוע 1300, גיר ידני. עכשיו שאלה - האם שווה לעשות בדיקה לרכבים אלו כשגם ככה התקציב שלי לא משהו? מצד אחד, בדיקה של 500 ש"ח יכולה לחסוך לי הפסד של אלפי שקלים, מצד שני, נאמר לי שבמכוניות כאלה מה שחשוב שאבדוק (שכמובן אין לי מושג מה זה ) גם מוסכניקים יכולים להגיד לי מה מצב האוטו. מה אתם אומרים????????? ועוד דבר, האם יש דברים ספציפיים עליהם אני צריכה לתת דגש בבחינה של דגמי …
הודעה אחרונה מאת אור .ס.,