Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי יונדאי אקסנט שנת 2001 ששוה להערכתי קצת פחות מ - 40,000. הרכב קטן עלינו (שני ילדים, עגלה די גדולה ועוד).

מעיון בהודעות שונות כאן וקצת בירורים נראה לי שסקודה אוקטביה באזור השנים 2003-2004 היא אופציה טובה למדי בהתחשב בכך שאני לא רוצה להוסיף יותר מ - 30,000 ש"ח עבר למכירת הרכב, ורצוי פחות.

הכי חשוב לי - אמינות. זה רכב שהשאישה תיסע בו ואין לי כוח לבלות במוסכים ואם כבר, אז שלא ישחטו במחיר.

אשמח לקבל הערות האם אני טועה, האם כדאי להתעקש דווקא על דגם 2004 והאם זה משנה מאוד אם זה דגם הבנזין או הדיזל. אציין, כי נושא זה הנאה מהנהיגה זה לא השיקול העיקרי ולכן אם זה ההבדל העיקרי בין המנועים זה לא שיקול. יותר חשוב ההבדלים מבחינת אמינות, עלויות אחזקה, סחירות, צריכת דלק.

ואולי אני בכלל לא בכייון וצריך לחשוב על סוג רכב אחר.

תודה מראש.

פורסם

האוקטביה אמינה בכל פרמטר אפשרי. הבוחנים הקפדניים והתובעניים ביותר שאפשר לדמיין(נהגי המוניות, המורים לנהיגה וכו') נותנים לה צל"ש על אמינות מוחלטת. זה נכון לדיזל וזה נכון לבנזין.

הבעיה היחידה שעולה בדעתי היא היותה בראש מצעד המכוניות הנגנבות בישראל(ממש מס' 1 בראש טבלת הפרטיות הנגנבות) ועל כן מחירי ביטוח מקיף גבוהים במיוחד. עמית שלי לעבודה, בן 50, ללא תאונות ונהג יחיד משלם על אוקטביה דיזל 2002 8600 ש"ח למקיף בלבד.

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

הביטוח לדגמי הבנזין זול יותר מבדגמי הדיזל.

מה הקילומטראז' השנתי אותו הרכב מתוכן לגמוע?

פורסם

כמו שציין דני66 האוקטביה אכן רכב אמין לחלוטין.

אישית אני מכיר נהג מונית טיפוסי שהוא עובד על האוקטביה ביום ונהג אחר עובד עליה בלילה. במילים אחרות - חוץ משבת הרכב עובד 24 שעות. אינספור התנעות של המנוע. אינספור החלפות הילוכים והרכב כבר שנתיים אצלו . אמנם לדעתי נוסע כמו טרקטור. אבל נוסע!

אני לא חושב שיש יותר מידי סיבות בשבילך לקנות את דגם הדיזל, תקן אותי אם אני טועה.

הרעש של הדיזל באוקטביה מחריד.

GS300.

פורסם

איני בא לטעון שהאוקטביה אינה אמינה, פשוט כי אין לי כל נסיון אישי איתה, אבל האם מישהו מכם נתן את הדעת על כך שהיא פופולרית בקרב נהגי מוניות, מורי נהיגה וכו' פשוט כי הם מקבלים תנאי רכישה נוחים מהיבואן וזה מה שבאמת משנה להם? האם האמינות המופלגת המיוחסת לאוקטביה (לפחות כאן) מכפרת על מחירי ביטוח בלתי-שפויים בעליל ועל מחירי חלפים לא-ממש-זולים שגובה היבואן החמדן?

בקיצור, זיו - אמינותו ויכולת שרידותו לאורך שנים של רכב משומש נקבעת, בראש ובראשונה, על-סמך הטיפול (או ההזנחה...) לו זכה במהלך חייו - וגם אלמנט המזל משחק תפקיד כלשהו.

הביצה שלי התחילה להטיל תרנגולות זהב

פורסם

לאוקטביה אין אמינות אבסלוטית.

לדגמי הבנזין יש את מנוע ה 1.6 שקיים בגולף, בבורה, בסיאט לאון וטולדו שיחד עם התיבה האוט' של הקונצרן הם לא מגיעים לרמת אמינות גבוהה מאוד.

פורסם

בתור בן של נהג מונית הסקודה נקנית בכמויות אצל נהגי המוניות בגלל תנאי רכישה נוחים

הרכב האהוד ביותר בקרב נהגי המונית הוא ללא ספק מרצדס אז כבר כאן אי אפשר לטעון לצלש מקרב נהגי המוניות.

עכשיו לענין הטכני אני דיי מעורב במה שקורה לאבא שלי ברכב

והשחיקה של הרכב נורא מהירה וברגע שמשהו נדפק בו זה ממש כמו גלגל שרשרת תקלה אחרי תקלה אחרי תקלה וזה פשוט לא נגמר

הרכב של אבא שנת 2004 והספיק כבר להחליף משאבת סולר, ראש מנוע והרשימה עוד ארוכה

כמובן שצריך להתחשב בקילמוטרז' הגבוה אבל עדיין בתור אחד שמתכנן בעצמו לרכוש רכב בקרוב לא הייתי ממליץ להתקרב לסקודה בייחוד אחרי שעברה קילומטרז' גבוהה

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

א. לעניין הביטוח - בררתי בביטוח ישיר למשל. מקיף 3,100 בערך וחובה 1,500 בערך לאוקטביה2004, אז כדאי שמי ששילם מעל 8,000 יחליף את הסוכן.

ב. הצלחתם לבלבל אותי.

ג. הצילו - אז אם לא אוקטביה מה כן בתקציב של עד 70,000 ש"ח ? והעיקר, שוב, אמינות, תא מטען גדול ומרחב סביר גם מאחורה.

פורסם

מה רע בכל היפניות המשפחתיות?

מאזדה לנטיס

הונדה סיויק

טויוטה קורולה

סובארו אימפרזה

או לעבוד ליונדאי אלנטרה (גדולה יותר)

פורסם

מה רע? תמורה בעייתית-משהו (מי יותר, מי פחות) למחיר מופרז. זו לפחות דעתי האישית ולפני שכל חובבי ובעלי היפניות הנ"ל קופצים עליי, אומר רק שאין לי דבר עקרוני נגדן (למעט הסוגיה שהעליתי - ונדמה לי שזה לא מעט) וכמובן האמרה הידועה על טעם ועל ריח.

הביצה שלי התחילה להטיל תרנגולות זהב

פורסם

[quote

ג. הצילו - אז אם לא אוקטביה מה כן בתקציב של עד 70,000 ש"ח ? והעיקר, שוב, אמינות, תא מטען גדול ומרחב סביר גם מאחורה.

מספר אופציות ראויות שיענו על הצרכים שתיארת:

1. טויוטה קורולה משנתון 2003 (אם תמצא יד פרטית שמורה- קשה למצוא).

2. ניסאן אלמרה שנתון 2004-2005- פחות מפנקת ו"אפורה" יותר מהקורולה, אבל נחשבת לאחת המכוניות האמינות ביותר בשוק!

3. פורד פוקוס משנתון 2004-2005- הרבה רכבים הינם פליטים של חברות הליסינג שאותם אני אישית לא הייתי רוכש, אם תמצא יד פרטית ושמורה זו יכולה להיות תמורה הולמת למחיר. נסה להתמקד ברמת הגימור הגבוהה "גאיה" בה הרכב מגיע מאובזר ומפנק יותר.

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

• תוכן חדש...