ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,626 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לאבא שלי יש היום סאנינג רקסטון 2700 סמ"ק TDI שנת 2005 לאחר שנתיים קצת והרבה בעיות אמינות (טלטל וטורבו למזלנו היתה אחריות) החלטנו להליף תאוטו לגיפ אחר מהחברה הדברים החשובים לאבא שלי הם: שהיה אמין, מרווח ונוח, עדיפות גדולה לדיזל הוא לא צריך להיות גיפ שקורע תשטח ושינוע בין המחירים 200K - 400K לחדש מהחברה. בבקשה תנו הצעות לפי הנתונים שאמרתי תודה מראש עמית.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם כדאי לקנות יונדאי לנטרה 99, יד 2 עם כ- 100000 ק"מ במחיר 1000 ש"ח מעל המחירון כשיש טסט לעכשיו (כלומר זה יוצא כ-2K מעל המחירון). בהנחה גם שאנחנו רוצים לקנות בשבועיים הקרובים. מה דעתכם. צריכים להחליט דחוף תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
חברי הפורום שלום היום (יום ד') חזרתי משבוע נופש בחו"ל והגעתי עם אבי ואחי (משפחת J ) לסוכנות צ'מפיון בחיפה לטובת נסיעת מבחן אחרונה מבין אלו שערכנו בכדי להחליט מה האוטו הבא שיחנה בחנייה המשפחתית (B4/JETTA/TSI-אלו האופציות שעלו בגורל מכל מיני שיקולים)בגולף TSI. הגעתי עם המון ציפיות והמון שא' לא ברורות והרבה חששות שכן מצד אחד זהו רכב משפחתי ומצד שני יש לו 2 מגדשים והוא נותן יחסית לגודל המנוע שלו הרבה יותר מרכב משפחתי סטנדרטי, כמו כן מחד גיסא ביקורות משובחות מאנשים, חלקם חברי הפורום ומאידך גיסא כל מיני שמועות כאלו ואחרות כגון קושי והחנקות של האוטו ב5000 טור. אנו במשפחת J ידועים כנהגים אגרסיביים וגם בנסיעה זו דאגנו ליבדוק את האוטו בשלל מקרי קיצון שהחלטנו עליהם מבעוד…
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 2 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם! יש לי שאלה בנוגע לרכבים בוגרי/יוצאי חברות ההשכרה והליסינג הגדולות כגון: אלדן, אלבר וכו'... נניח והרכב יוצא ליסינג או השכרה, למיטב הבנתי החברות הנ"ל מוציאות אותו למכירה בעצמן. מה האינטרס של החברות הנ"ל למכור רכבים מאצלהם לסוחרי טרייד אין שונים, הרי זה כבר ידוע שאותם סוחרים קונים רק בזול, ולפי ההיגיון שלי, למה לחברות הנ"ל לא למכור בעצמן את הרכבים שלהן ולהרוויח יותר?, אלא אם כן הן לא יוכלו למכור אותו עקב בעייה כזאת או אחרת ללקוח פרטי. ההיגיון שלי אומר: א. מס' הק"מ שעברו הרכבים הוא מוגזם. ב. הרכב עבר תאונה כלשהי. ג. עלות התיקונים ברכב גבוהה מידי/לא שווה את ההשקעה. שאלה נוספת האם הייתם פוסלים על הסף רכב כזה, שאינו נמצא בחברות הנ"ל (במידה וה…
הודעה אחרונה מאת שי, -
- 0 תגובות
- 955 צפיות
האם יש בעיה של זמינות חלקים? ערך שוק? תקלות ידועות כלשהן על הרכב? תודה
הודעה אחרונה מאת tselon, -
דייהו מאטיס.
מאת bensh5-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני מעוניינת לקנות את הדייהו מאטיס, אך לא מצאתי כתבות בנושא. האם ידוע למישהו על בעיות עם רכב זה? אני שואלת כיוון שהמחירים שראיתי בלוחות הרכבים הפתיעו אותי כי היו נמוכים ממה שציפיתי. בנוסף זה רכב שאמור לשמש לנסיעות ארוכות כך שאם ידוע על בעיה אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 741 צפיות
שלום לכולם מזה זמן אני עוקב אחר הפורום ומאוד נהנה לקרוא אחר התגובות השונות אני מחפש אוטו משפחתי בתקציב של 55-60 אלף שמה שחשוב לי זה בעיקר אמינות, בטיחות, ויוקר טיפולים צמצמתי את החיפוש שלי לפוקוס ואימפרזה ויש אפשרות שארכוש אימפרזה ידנית 04 פרטית ראשונה. אני מודע לנקודות החולשה של האימפרזה אך איני יודע איך האימפרזה הידנית לעומת האוטומט, מהם נקודות החוזק והחולשה ? תודה
הודעה אחרונה מאת amirbc, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
מה דעתכם? לגולף יש רק 102 כ"ס וזה הדבר שמרתיע אותי מלקנות את הרכב. מצד שני, יש לה גיר טיפטרוניק מעולה ולאוריס יש את הידני עם הקלאץ' החשמלי ששמעתי שהוא טוב מבחינת דלק וכו' אבל אין לי עצבים לעמוד בעליות של חניון ולתמרן זינוקים בעליה. תודה.אגב חשבתי גם על האופל אסטרה והסוברארו B3 אבל שתיהן ירדו מהפרק, הראשונה בגלל שנראה לי חשוד שלא מביאים 2008 בינתיים והשניה בגלל שייקח זמן עד שתגיע לארץ.
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
-
- 0 תגובות
- 700 צפיות
חבר'ה איך נחשב הדגם הזה מבחינת אמינות ?
הודעה אחרונה מאת cowboy, -
- 2 תגובות
- 965 צפיות
שלום , יש לי כמה שאלות: 1.כתוצאה מתאונה הוחלף מחסה מנוע ופגוש קידמי האם יש חשש לפגיעה בשילדה או בקצה השילדה? 2.מהי ירידת הערך לרכב שהיה בליסינג(עשה בליסינג פחות 100 ק"מ)? 3.למה חברת הליסינג מהירה למכור רכב שעבר כ"כ מעט בחיים שלו? (אני מניח שיהיו רק השערות) תודה
הודעה אחרונה מאת אבולושיין, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום. כבר כמה זמן שאני מחפש לעצמי רכב שישרת אותי ליומיום וכמו כן שיהיה מהנה לנהיגה. התקציב הוא 55 אלף, נגיד 60 אחרי ביטוח וישור קו. אני נוהג בממוצע 20 אלף ק"מ בשנה הרוב עירוני, לאישתי יש רכב שלה כך שאני נהג יחיד. לאחר חיפוש בפורום ובדיקה יומיומית של מודעות מכירה אני די סגור על גולף gti מודל 99 או קליאו ספורט 01,02 אני חייב להודות שלא נהגתי על שתי המכוניות ואני יותר סומך בעניין הזה על ניסיון של אחרים והמלצות של חבר טוב, הרכב הכי ספורטיבי שהיה לי זה פונטו hgt.. רגע לפני שאני מתחיל לקחת אקזמפלרים לבדיקה אני צריך חוות דעת שלכם לגבי הבחירה שלי על סמך משתני החיפוש שלי וכמו כן היה לי קשה למצוא עלויות אחזקה שונות לשני הרכבים וזה די חשוב לי לדעת כי זה יכול להשפיע על…
הודעה אחרונה מאת vww, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מתלבט בין יונדאי אקסנט 99 ליונדאי לנטרה 2000 - אוטומטיות מה עדיף? (חשוב לי קודם כל אמינות וחסכוניות, ופחות נוחות) ממה שקראתי בפורום, נשמע שהלנטרה די אמינה ומומלצת, ואת האקסנט קטלו, אז איך זה שהמחיר של הלנטרה נמוך יותר (מה גם שנפח המנוע בלנטרה גדול יותר)? מי מהם חסכוני יותר?
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום! מחפש מגרש הגון שגם מציע טרייד אין, בגוש דן. האם אני תמים? האם צריך להתאמץ ולמכור+לקנות לבד?
הודעה אחרונה מאת wasup, -
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
בדקתי איביזה טורבו סטנדרטית לחלוטין. בלי שום תוספות או שינויים, אפילו לא רמקולים. הבדיקה לא יצאה טוב, אם כי באמת אין שאסי. מצורף טופס הבדיקה. בגדול יש כמה דברים שאני והמוכר לא ציפינו להם: 1) הפרשי קומפרסיה גדולים מהמותר 2) קלאץ' מתפקד אבל מצבו ממש לפני החלפה 3) בולמי זעזועים אחוריים 4) זויות היגוי בנוסף יש שני צמיגים שברור שצריך להחליף, הבודק אומר שיש שמן שמצליח להגיע לטורבו וכדאי לתקן כי בשמן יש תמיד קצת לכלוך וזה לא בריא לטורבו. כמו כן אמר שחסר מי-קירור ברדיאטור. מצד שני הבוחן אמר שהמנוע לא יצא עם קומפרסיה תקינה אבל נשמע תקין ומגיב תקין (גם לי נשמע ומרגיש תקין). כשנהגתי הרגשתי שההילוכים לא נכנסים "כמו חמאה" כמו באיביזה אחרת שראיתי. הבוחן אמר שהגיר …
הודעה אחרונה מאת נהג רגוע, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום אני מתלבט בן מס' מכוניות אשמח לקבל ממכם חות דעת הדרישות: אמינות גבוהה,אחזקה זולה וגיר אוטומטי התקציב: עד 45k 1.לנטיס - 2000 2.קיה ריו - 03-04 או מהשכרה 2005 3. גטס -2003 או מהשכרה 2005 4. טויוטה יאריס- 2000 תודה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת vlasha, -
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי לכולם. אני מתכנן לקנות אוטו, וראיתי פירסום לגבי סיאט איביזה 2005. הבעיה היא ששמעתי שיש לה הרבה בעיות עם המנוע, והוא לא אמין במיוחד. בעיקרון אני מחפש אוטו שלא יהיו לו בעיות ולא יאכל יותר מדי דלק. האיביזה המדוברת נמכרת ב60K. האם זה שווה, ואם תוכלו לומר לי איזה בעיות יש לאיביזות, איך הצריכות דלק שלה והאמינות. תודה, סם.
הודעה אחרונה מאת איביטורבו, -
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, אני מתכנן לקנות אוטו יד שניה ויש לי כמה שאלות בנושא: - איכן נתן לבדוק שאוטו לא נמצא במעקל או ממשכן? - איך נתן לזהות שאוטו יהי בבעלות חברת השכרה או לסינג האם זה מופעיה ברשיון הרכב? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
שלום לכולם יצאתי לפני שעה מהסוכנות של אודי אחרי קניה של A3 הדגם: A3 1.8T FSI DSG 3 דלתות, בנזין כמובן תוספות: חבילת SHARP + צבע מטאלי (אפור כהה אפקט פנינה) כלל:איתורן, אגרה, וטסט (כל מה שצריך בשביל שהרכב יעלה על הכביש) ועכשיו למחיר: לפני הכל זה 238,460שח טרייד אין: נתנו A6 שנת 2000 מחירון שלה הוא 75,000שח נתנו לנו עליו 70,000שח הנחה: 13,560שח סה"כ: 155,000שח מה דעתכם על המחיר, על האוטו, ובכללי מה שבא לכם להגיד אני עדיין לא מחויב לעסקה ואני יכול לשנות הכל או לבטל אם אני רוצה לכן דעתכם חשובה לי ובמיוחד אם עשיתי עסקה טובה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת msigal, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב שישמש אותי ביום יום לצבא וכרכב עירוני, היות ולא בא לי להוציא סכום גדול החלטתי לקנות רכב קטן בקטגוריה של הגולף וכו האם הגולף בשנתונים של 2001 -2003 נחשב כרכב מוצלח? תקלות מסוימות?או משהו קריטי שצריך לדעת? מבחינת חווית הנסיעה וכו אני מכיר את הרכב אך השאלה האם שנתון 2001 זה לא ישן מדי? אם יש לכם רכבים מומלצים יותר בקטגוריה הזאת אני אשמח בברכה
הודעה אחרונה מאת msigal, -
- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אהלן אנשים נושא שלישי שכבר פתחתי פה בפורום יעוץ נראה לי התחלתי להבין פה בפורום את העניינים מצטער על הנושאים הלא מוצלחים הקודמים אז בקיצור התקציב שלי הוא גג 20 19 אלף שקל אני מחפש רכב ספורטיבי וכמובן אמין כל עצה לרכב הצעה לרכב אזור צפון אם זה משהו שממש שווה להגיע אליו לאזור מרכז נסתדר כל תגובה בקיצור הערה אפילו של משהו שרשמתי לא נכון יתקבל בברכהה (זה הוא רכב ראשון שלי) בתודה מאור ביטון
הודעה אחרונה מאת ביטון, -
- 3 תגובות
- 945 צפיות
שלום, אני מחפשת רכב עד 15 אלף ש"ח (הרכב עצמו כסף לביטוחים יש לי בנפרד) אני מעדיפה קטן אבל לא אכפת גם לא משנה ליד ידני או אוטומט אבל כמובן כמו כל בחורה אני מעדיפה אוטומט אני צריכה לנסיעות קצרות של 5 דק' בתוך העיר ומדי פעם מראשון לפ"ת... הכי חשוב שזה יהיה אוטו שלא יעלה בהמשך הדרך הרבה כסף כלומר מלא תיקונים משהו אמין אני ממש פעורה בנושא אין לי שום ידע במכוניות גם אחרי שקראתי הרבה מאד כתבות והרבה דברים כאן בפורום אני לא מצליחה לקנות רכב שיתאים לי הייתה לי סובארו DL 92 בלי הגה כוח ידנית... ככה שאני יודעת להסתדר עם מכוניות ישנות וקשות אבל לקנות זה סיפור אחר אם אתם יכולים להמליץ לי עם מכוניות איפה לקנות? על איזה סוגי מכוניות בכלל להסתכל אולי מישהי יכול …
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
אז ככה אני הולך לקנות סיאט טורבו 2005 fr יד 2 אבל האוטו עשה 70 אלף ק"מ והאוטו בלי תוספות על המנוע האם כדאי לי לקנות?
הודעה אחרונה מאת כוח-סוס, -
- 0 תגובות
- 693 צפיות
מכר שלי בדק היום בבוקר בראבה 1.6 ידנית , הרכב שמור ובמצב מעולה עם קבלות לטיפולים ותיקונים מהיום הראשון. עבר כמעט 150 אלף ק"מ. בדיקת ההספק העלתה שיש נפילה של אחוזים בודדים בהספק , כמו כן הרכב עומד לפני טיפול 10 ובין היתר מצתים הוחלפו לפני כ20K . כמו כן דרוש רדיאטור , יש קורוזיה לא קטנה ואובדן נוזל קירור בגלל נזילה קטנה שיש בו וזה עדיין הרדיאטור מקורי ,משנת 97 (אובחן היום ע"י מכון רדיאטורים) טיימינג נעשה לפני פחות משנה ו15 אלף ק"מ. רק משהו בבדיקת קומפרסיה נראה לי מוזר, יש הפרש של 2.8 בין הצילנדרים בסה"כ וזה נראה ככה 26-25-25-24 , יש חשיבות לסדר של המספרים ? שהסדר בעצם הוא יורד בסדר רציף , זה אומר משהו ?
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כבר הרצתי חיפושים וקראתי כל ת'רד רלוונטי... אני יודע שהדגם המומלץ הוא מנוע ה-1400, אך הוא גם לא נפוץ וקשה למצוא אקזמפלר טוב. לעומת זאת - מדגם ה-1100 יש הרבה יותר אקזמפלרים. השאלה היא האם מנוע ה-1100 יספק את העבודה להעלות את האוטו מהקריות לחיפה (טכניון) ? ואיך אמינות מנוע ה-1100 ? אם מישהו יכול לתת מעט יותר פרטים על האוטו בכלל ועל המנוע בפרט.. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש כבר חודש רכב והיום ניפגשתי עם מישהו שפירסם מודעה על ניסן אלמרה, 2001, 1600, עשתה 96000 יד 2 והוא רוצה עליה 46000 ש"ח הרכב במחוץ נראה טוה אבל יש לו כמה דפיקות קטנות בצדדים אבל לא משהו רציני האם כדאי לקנות אותו? הניסן אלמרה נחשב לרכב טוב? אמין? חסכוני? אשמח על כל פיסת מידע כי אני לא מכיר כלכך את הרכב הזה תודה
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
- 1 תגובות
- 905 צפיות
היי כולם אני רוצה לדעת על פורד פוקוס (2000-2005) אם חלקים יקרים? טיפול גדול יקר או לא? איך צריכת דלק? תודה
- 2 תגובות
- 900 צפיות
1. איך האמינות של הגיר האוטו'? אני מתכוון לרכוש אחת שעברה 200K ק"מ. האם הגיר עמיד כמו בקורולה?? 2. איך צריכת הדלק באוט'? 3. האם יש בעיות של בולמי זעזועים שמתבלים מהר כמו בקורולה? עריכה: קראתי בפורום שהגיר שלושה הילוכים. הרכב לא יעבור 60 קמ"ש רוב הזזמן, כך שזה לא מפריע לי. אשמח לדעת מה צריכת הדלק העירונית שלו. האם גם ב-97 זה שלושה הילוכים?? אשמח לשמוע עוד דעות... תודה.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, והמשך יום טוב לכולם ברצוני לדעת אם הרכב הנ"ל טוב מבחינות ,מהירות,שליטה,יציבות,אמינות,ובכלל אם כדי לי ללכת בכיוון הרכב הזה . סוג הרכב: Opel Astra Gsi Turbo 1994/1997 הבנתי שזה רכב מהיר. ותודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Y-a-k-u-z-A, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום, אני רוצה לקנות סקודה ניו פליסיה מנוע 1600 (ראיתי אחד שנת 2000). 1. האם כדאי לקנות את הרכב ומה אני צריך לבדוק במיוחד אם אני הולך לראות אותו? 2. עבור שנת 2000 המוכר רוצה 18000. האם אני יכול להוריד במחירון של הרכב או שקשה ברכב כזה? 3. לגבי ביטוח. אני יודע שגונבים הרבה סקודה היום. האם כדאי לעשות לרכב כזה מקיף (יעלה לי בערך 3000 שקל) או שרק צד ג' (יעלה לי בסביבות האלף אני מאמין) בברכה רג'א
הודעה אחרונה מאת raja, -
-
- 1 תגובות
- 876 צפיות
ראיתי הונדה סיויק סדאן שנת 96' למכירה. יד 6. 170k קילומטראז'. אוטומט. להתרחק מזה? או שלראות לפי תוצאות בדיקה? מתי בערך המנועים של המכוניות הללו שופכים? וגם בערך מתי גיר הולך?
הודעה אחרונה מאת colauti 9,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,048 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- לירון .ה.
- samg
- Mech Morphix
- ELI001
- jpex
- itzik123
- nglancer
- EliC25
- adir10
- zaf
- WideFocus
- לומד לתקן