ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
סובארו אימפרזה 97' אוטו'. אני שוקל לרכוש את הרכב הזה . שמעתי על רמת האמינות הגבוהה של הרכב הנ"ל ומאוד התרשמתי גם מהעיצוב שלו. איך איני יודע עוד דברים רבים על האוטו כמו: א.נוחות נסיעה. ב.ביצועים. ג.צריכת דלק. ד.עלויות אחזקה שוטפות טיפולים וכד'. ראיתי הרבה מודעות על הרכב שהוא בסביבות 140K 150K. מהו אורך החיים בערך של מנועים כאלה? אשמח מאוד אם תענו לי על כך העניין מאוד חשוב לי. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- 3 תגובות
- 811 צפיות
שלום לכם... אני חדש פה בפורום וברצוני לשמוע את חוות דעתכם על כמה מכוניות. נתחיל מזה שלא מזמן ניגמר לי המלווה ובנתיים אני נוהג על מאזדה 3 (אוטו של אבא) עכשיו אני רוצה לקנות לעצמי אוטו ויש לי היתלבטות בין כמה דגמים: -פיאט בראבו 1.6 גיר רגיל -סיאט איביזה 1.6 גיר רגיל (94-00) -פג'ו 106 XSI 1.4 גיר רגיל התקציב הוא משהו כמו 20K...הדרישות שלי מהרכב שיהיה רכב ספורטיבי (בהתנהגות שלו), אמינות, ומה שאתם עוד יכולים להוסיף מידע שלכם. תודה רבה. מתן
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
למה יפנית? האמא רוצה רכב אמין, לא יעזור כלום היא החליטה שיפנים הכי טובים בטיחות זה הדבר שהכי חשוב לה תקציב - עד 45K, יש אפשרות למתוח אותו כלפי מעלה טיפה כמובן שעדיפות לרכב חסכוני אפשרויות שעלו: טויוטה יאריס (עד כמה עדיף מנוע ה1.3 על ה1.0?) מאזדה דמיו (עד כמה היא בטוחה אם בכלל?) יש המלצות נוספות?
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום שלום. אני עתיד לקנות בקרוב גולף (יד שניה) ושאלתי היא האם ישנם הבדלים משמעותיים בין נפחי המנוע ברכב זה? בהתחלה חשבתי על נפח של 1600, לאחר שיחוחים עם חברים שמבינים יותר ממני במידה מעטה, נתבשרתי כי הרכב כבד יחסית לגודלו ושעדיף נפח גדול יותר (לדוגמא 2000 סמ"ק) מה שמעלה בי את השאלה אם עדיף, בבחירת גולף, לקנות עם נפח גדול יותר מ-1600 או שמא הנ"ל מספיק ומספק? ומה לגבי תצרוכת הדלק של שניהם? כי בעצם עם הרכב, ביחס לגודלו, אכן כבד, הרי שמנוע 1600 ישרוף יותר דלק בנסיעה לא? והמחיר? האם יש הבדל גדול במחירים בין 1600 ל-2000 סמ"ק ?? בכל מקרה, אני די מבולבל ואובד עצות :idea: אודה לכם אם תוכלו להשיב לי בפירוט ובעדינות על 3 סעיפים אלה. זהו הרכב הראשון שאני עומד לקנות…
-
- 1 תגובות
- 831 צפיות
עשרת הדיברות לקנייה בטוחה מאת יוני: 1)התחלה-תישאול ותחקור טלפוני לסינון נוכלים/סוחרים(לא להתבייש! לשאול ולתחקר היטב). 2)הפגישה-בדיקת הרכב, ולא פחות חשוב התרשמות מהמוכר (רצויי מאוד בבית המוכר או במקום עבודתו). 3)הצגת מסמכים: א.רשיונות רכב +ת.ז(אימות זהות הבעלים ,תוקף הטסט ,מס' ידיים וכו'). ב.היסטוריית טיפולים(חשוב ביותר, לאימות הק"מ שהרכב עבר,וכן לקבלת מידע על מצב מכני). ג.טופס "העידר תביעות לרכב" מחברת הביטוח(היסטוריית תאונות,נזקים וירידת ערך). 4)בדיקה במכון שאתם בחרתם בלבד. (לא להבהל ממסמך שיוציא את הרכב במצב עגום ,לרוב מדובר בכסת"ח של מכוני הבדיקה). 5)מוסך מורשה-לקבלת חו"ד על תוצאות הבדיקה ,וכן קבלת הצעת מחיר לתיקון הליקווים ש…
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, אני מחפש עכשיו רכב לאמא שלי, ואנחנו מתלבטים בין כמה רכבים. אשמח אם תוכלו לעזור בהתלבטות. הדרישות: מעל שנת 2000 (חובה) בטיחותית קטנה חסכונית- הרכב יסע כ40 ק"מ כל יום אוטומטית (לצערי הרב) אמינה עד 40-45 אלף ש"ח חשבתי על פביה, 206, סיריון, פונטו, קליאו, פיאסטה. אשמח לשמוע עוד המלצות על רכבים נוספים ו/או המלצות מתוך הרכבים שרשמתי. עוד משהו, מה לשאול בטלפון את המוכרים? מה לבדוק כשבאים לראות את הרכב? תודה אורן
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום כיצד ניתן לדעת אם מדובר ביונדאי גטס מהדור החדש. אני מתעניין ביונדאי גטס בסביבות מודל 2005 האם יש קשר לנפח המנוע.לעיתים אני רואה 1300,1341,1400. איזה אחוז הנחה אפשר לדרוש וגם לקבל ממחיר מחירון במידה ורוכשים גטס מחברת ליסינג גדולה תודה
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
-
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 7 אלף צפיות
(מקווה שהכותרת בסדר הפעם..אם לא אשמח אם תוכלו לערוך ולא למחוק) מאזדה 6 פרמיום פברואר 2003 124,000 ק"מ יד ראשונה פרטי הלכתי לבדיקה ושם אמר הטסטר שבגדול האוטו במצב טוב הנה הפירוט: מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה: בלאי פנימי במנוע ולחץ עוקה, חוסר שמן במנוע, סימני שריפת שמן, תושבות מנוע, לתקן ולנקות מערכת קירור. מערכת פליטה: רעש מערכת פליטה. סרן קדמי ומערכת היגוי: נקישה בהגה, חופשים במתלה, תיקון וכיוון ציר קדמי ואחורי. קפיצים: V שילדת מרכב: ליקויים בעלי משמעות נמוכה תיקון תאונה לאורך צד ימין ודופן אחורית, תיקון פגיעה מאחור ומעיכות פחים, מעיכות פח סביב ופנלים, תיקוני מרכב וצבע סביב, פגמים בצבע סביב ובגג, הוחלפו חלקי מרכב, פגושים…
הודעה אחרונה מאת edan839, -
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מי שיכול לענות לי ולפרט לי אני אשמח מה ההבדלים בין שתי הדגמים. תודה למי שיעזור ותודה לארנון שעזר לי גם.
הודעה אחרונה מאת ALX, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אבא שלי מסיים את תקופת הליסינג שלו ומציע לי לנצל את הזכות שלו לקנות את הרכב שלו מחברת הליסינג (פורד מונדיאו). אז אמנם בד"כ יש לי סלידה עזה מקניית רכב מליסינג, אבל במקרה הזה מדובר ברכב שאני מכיר, (במצב מצוין, בן 3 עם 40 אלף קילומטר, וטופל במוסך פורד ולא במוסך ליסינג מגעיל) - אז בסה"כ מדובר על אופציה בהחלט מעניינת. מה שעניין אותי לדעת - אם יש פה מישהו שיש לו ניסיון קודם עם רכישת הרכב הפרטי שלו מהליסינג בהיבט של מה מקובל בתחום שיעור ההנחה. הבנתי שכשקונים את הרכב שלך, ההנחה אמורה להיות יותר משמעותית מההנחה שמקבלים כשסתם באים לקנות רכב ליסינג, והייתי רוצה לדעת על סדרי גודל של הנחות כדי שיהיה לי בסיס למיקוח.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לפורום הנכבד. אני מחפש לקנות רכב בתקציב עד 25K - עבור זוג + 1, ומנסה למצוא שנתות כמה שיותר גבוה. שוקל לקנות פיאט בראבה 2001 1.6 אוטומט. שמעתי כל מיני שמועות בסיגנון "אל תתקרב לאוטו זה", אבל שום דבר מפורט לא מצאתי. אשמח לשמוע חוות דעת לגבי הרכב. תודה
הודעה אחרונה מאת Eviatar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לאחר דיון מעמיק באשכול אחר, החלטתי ללכת על על ה-406 (מודלים 97-99) בתקציב עד 30 אלף ש"ח. מצאתי מודעה ב-יד 2 של הרכב הבא: http://www.yad2.co.il/Cars/ViewImage.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=479877 מדובר במודל 98 דגם ST עם 160000 ק"מ במצב מצוין, שמורה ללא תאונות או שריטות (אל תתנו להבזק האור להטעות אותכם). הוא רוצה 28 אלף ש"ח עם אופציה אולי גם להתחלף ברכב שלי ושאשלם את ההפרש (מה שמונע ממני גם כאב ראש למכור את שלי במקביל). אך מה שגרם לי לחשוב לרגע, זה הטמבון השחור בתמונה שלא תואם את צבע הרכב (כחול), כמדומני רכבים אלו בדר"כ באים צבע אחיד (כולל הטמבון), האם זאת נורה אדומה או שיש דגמים שכך יצאו לשוק ?! האם בכלל כדאי לי להיות סבלני ולנסות לאתר מודל יותר …
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
-
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם. נכון שאין להשוות מבחינת גודל הרכב אך בהחלט שניהם משפחתיות. ההתלבטות שלי היא בין גולף 1800 שנת 2000 לבין פיג'ו 406 1800 שנת 2002. אודה לכל בעלי הנסיון ברכבים אלו על ההשוואה,אני נורא מתלבט כי קיבלתי באמת רק חוות דעת טובה לרכבים אלו. מבחינת: 1. עלויות טסט ביטוח ותשלומים אחרים .-חשוב נורא!! 2. עלויות תחזוקה-טיפולי 10000 חלפים וכו'-ממה שאני יודע -כניסה למורשה של גולף-קריעה רצינית ביותר!!!! 3.דלק אני מאמין שאין הבדל רציני-תקנו אותי אם אני טועה 4.נוחות-פיג'ו עדיפה אך אני מאמין שגם גולף לא הרבה פחות. 5.תאוצה מהירות כללית. 6.ובאופן כללי. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 6 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
שלום. אבקש לקבל חוו"ד מבעלי נסיון (בתור בעלים/נהגים/מוסכניקים) של הרכב רנו גרנד סניק. בזמנו יצא לרכב זה (דור קודם) שם רע מאוד בנוגע לאמינות. הדגם החדש גם נראה מעולה, גם מאובזר מאוד - אבל עדיין זול מאוד: מחירון של 2005 הוא כ- 95,000 ש"ח. האם יש לכך סיבה מוצדקת?
הודעה אחרונה מאת אורן, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בחיפושים אחר פיג'ו 306, מצאתי היום את הרכב הבא: סופר/סלון אוטומאט 1800 יד 1 160000 טיפולים במוסך מורשה כמו שעון אין תאונות או כל דבר חריג אחר לגבי נוזל קירור, נאמר לי שרק המוסך התעסק עם זה (אני מניח שאפשר להסיק שלא מולאו מים על-ידי מוסך מורשה) מבחינה חיצונית, הרכב נראה מ-צ-ו-י-ן מחיר 20,000 - שזה 3000 מתחת למחירון. אמנם חיפשתי 1600 בגלל בלוק ברזל, אך מה דעתכם על רכב שנשמר באופן כזה? ומה לגבי האוטומאט? בעקרון אין לי התנגדות לאוטומאט. אשמח לחוות דעת.
הודעה אחרונה מאת guy858, -
-
- 0 תגובות
- 703 צפיות
אני מדבר על שנתונים 96-98 זה אוטו אמין? שותה דלק? הוא נחשב אוטו עם כוח? תודב רבה למי שיעזור
הודעה אחרונה מאת אבי_צדקה, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, אני עומד בפני רכישת מיניואן קומפקטי ואחד הדגמים שעומדים על הפרק הוא אופל זפירה 2003 דיזל. רציתי לבדוק אם יש בין חברי הפורום מי שמכיר דגם זה ויכול להמליץ או להתריע. שמעתי כמה דעות מאנשים כי לא כדאי לי אופל בגלל אמינות, עלות אחזקה, תיקונים מסובכים ועוד (אהבתי את המושג יפנומאטית שקראתי בפורום). מצד שני הרכב הזה מאוד נוח לנהיגה, ברמת בטיחות טובה (6 כריות אוויר) וברמת איבזור לא רעה. ולכן בהיצע המצומצם של מיניואנים קומפקטים שלא יהיו ישנים מאוד ובתקציב שלי (70K) נראה לי כי התמורה טובה. אני מודה לכל מי שיכול לתרום מניסיונו. אני בעיקר אשמח לשמוע מבעלי זפירה בעבר ובהווה. בברכה קובי
הודעה אחרונה מאת KR21, -
- 0 תגובות
- 803 צפיות
שלום האם כדאי לרכוש את האוטו הבא? פיאט בראבה 1400 שנת 96 128000 ק"מ, יד 3 במחירון הוא 14 אלף. למה כדאי לשים לב לפני שקונים? עוד שאלה - מה ההבדל ברמת גימור בין S ל-SX? תודה.
הודעה אחרונה מאת yairl, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
הידע שלי מצומצם ביותר בכל הקשור למכניות של רכבים אני מחפש רכב חסכוני, אמין ושנראה טוב (למרות שיופי הוא עניין של טעם) הגיר, כמובן, ידני. חשבתי על גולף ג'נריישן, אבל אני מוצא ששוק המכירות שלה לא זמין כמו שהייתי רוצה. עכשיו אני מתלבט בין אם להתעקש על גולף או "להתפשר" על רכב אחר (אלפא רומיאו 147 למשל) העניין הוא שגם על אלפא רומיאו אין לי יותר מדי מידע. אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא. תודה!
הודעה אחרונה מאת eli8333, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 948 צפיות
שלום לכולם!!! רציתי לבשר שבשעה טובה מצאתי את האוטו שלי, לאחר חיפושים רבים ולא מעט שאלות והתייעצויות איתכם. מצאתי סוזוקי סוויפט סדאן, שנת 93', יד ראשונה, ידני, עשה 138,000 ק"מ. הבעלים הקודמים הם זוג מבוגרים ששמרו וטיפלו באוטו בקנאות על גבול המעלה גיחוך והיו בהיסטריה שמא יצטרכו להתמודד עם ישראלי מצוי שבא לערבב לנצל ולדפוק אותם. עשיתי עם אבא שלי בדיקה לאוטו, הוא בהחלט במצב סביר לגילו, כמובן שהיו ליקויים אבל לפי הבוחן והמכונאי שלנו לא מדובר במשהו משמעותי. בכל מקרה, כל עניין הקנייה היה לי מפחיד, והרבה בזכות עזרתכם יצאתי מהקנייה רגועה עד כמה שאפשר, בינתיים... וגם השכלתי להבין עד כמה חשוב שהאוטו יהיה שמור ומטופל כמו שצריך. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת eli8333, -
-
- 2 תגובות
- 913 צפיות
שמעתי על מקרים שהמוכרים ממליצים על מכוני בדיקה או שיש מכוני בדיקה שלא בודקים בדיקה קפדנית, שזה מראה כאילו הכול בסדר וגם בפועל זה לא בסדר, בעצם שמהכול שחור עושים ורוד. ורציתי לדעת אם מישהו נתקל במקומות כאלו. על מנת שאדע להתרחק מאותם מקומות. תודה לכל העוזרים, רצוי באיזור המרכז, לאיזה מכון לא להתקרב?
הודעה אחרונה מאת jimi26, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום! אני עומד לקנות רכב יד שנייה ורוצה לרשום את הרכב על שם מישהו אחר. השאלה שלי היא: האם אני חייב לצידי בעת העברת הבעלות של הרכב את זה שאני רוצה לרשום את הרכב על שמו או שמספיק לי ייפוי כוח? תודה
הודעה אחרונה מאת 11moshiko11, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב אנחנו משפחה שגדלה, מעונינים באוטו מרווח ומתלבטים בין טנדרונים ואם כן איזה, או המלצה אחרת. חשוב לנו חלל ויכולת איכסון גבוהה, נוחות לנסיעות ארוכות, חסכונית בדלק והכי חשוב בטיחותית. האם יש פרמטרים יקרים יותר לדיזל- ביטוח, תיקונים לאוטו וכד'? אם יש משפחות שעשו את המעבר הזה נשמח לדעת. כמו כן אנחנו מתלבטים בין אוטו חדש בליסינג ליד שניה- ראינו שיש אבדן ערך די גדול בשנה הראשונה- מה הבעד והנגד מבחינה כספית לאוטו חדש. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת ALX, -
-
אני רוצה לדעת עם בדגם הפשוט של שנת 97 בעל כרית אויר אחת ובלי חלונות חשמל יש הגה כוח
הודעה אחרונה מאת amital4, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי, אני שוקל להחליף את הברלינגו שלי ברכב פרטי חדיש (2006 לא פחות), סביב 60-75K ש"ח אין לי הרבה דרישות מלבד זול לתחזוקה אוטומטי וממוזג (שמן הסתם יש בכל רכב מזגן). פוקוס 2005 תכנס בתקציב ואין לי שום דבר נגד האוטו (יש לנו אחת 2004 בבית, בשימוש ההורים), אבל גם אין לי שומדבר בעד הרכב, לא מוצא סיבה לקנות אותו בזמן שאני יכול לקנות אוטו יותר חדש. את האקסנט 2007 אני לא מכיר בכלל, הייתי שמח לדעת על המנוע 1600 שמניע את הרכב, האם הוא שייך לחטיבת מצובישי ? אם יש לכם רעיונות אחרים לרכב בתקציב, אני כאן. תודה.
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
ניסאן סאני 95'
מאת swat2- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב . אני בדרך לקנות ניסאן סאני 95' . האוטו עשה 117,000 ק"מ , יד שניה . מבחינה חיצונית ופנימית מצבו מצויין . היייתי מעוניין מאד לקבל חוות דעת מקצועית וכנה על הרכב . בתודה רבה מראש .
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
בעיקרון אני עוד בהשראת האינפינטי I30 מודל 98 שהייתה לי בארה"ב (בארץ המקבילה שלה זה הניסאן מקסימה QX) אבל נחתתי בקרקע ועכשיו הזמן למציאות הישראלית. לי מאד מאד חשוב החלק הפנימי של הרכב, שייתן הרגשה של רכב מנהלים מפנק. אך מצד שני צריך גם לחשוב על סחירות רכב עתידית ואמינות לטווח הארוך. אני מדבר כעת רק על רכבים אוטומטיים. ראוי לציין כי יש לי סלידה מרכבים אמריקאים ואין לי בעייה עם נפחי מנוע 2000 או 2500 (אך עדיין צריך לאתר סוג של חסכוניות לאותם נפחים - בדר"כ יפני). יש לי חולשה לריפודי עור, כסאות חשמליות, סאנרוף וגלגלי מגנזיום (רצוי, אבל לא חובה). אוהב גם כל מיני שטיקים של מחשב דרך, דשבורד גימור עץ ופינוקים דומים. אספתי רשימת רכבים (גם כאלו שאין בהם פינוקי מנהלים)…
הודעה אחרונה מאת riz1, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 786 צפיות
שלום! אני לא יודע אם זה המקום הנכון לשאלה, אבל אם לא אז סורי. רציתי לדעת מחירון של רכב מסוג מזדה 323 סדאן שנת 95 GLX (גירסה המאובזרת ביותר עם חלונות חשמל, מראות חשמליות, חימום מושב וכו'). תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בתקציב של בערך 60K פורד מונדאו 2002 406 (2.0 ליטר) 2002/3 קורולה 2001 יש לי נסיעות ארוכות לעשות האם הקורולה בעלת המנוע החלש מהשלושה מתאימה למשימה (מנוע 1.6 עם מזגן יסחוב טוב בנסיעות ארוכות?), מעוניין להחזיק בכל אחד מהנ"ל גג שנתיים.. ואם אפשר גם להינות מהנהיגה על הדרך... (קיבלתי המלצות על התנהגות של המונדאו ושל ה406) בנוסף הייתי מעוניין לשמוע חו"ד מבעלי (או לשעבר) הרכבים הנ"ל ולשמוע על בעיות נפוצות החוזרות בדגמים שצויינו.. כל הצעה נוספת לדגם אחר שלא חשבתי עליו שיכול להתאים יתקבל בברכה.. (הונדה סיוויק 01?) תודה ושבת שלום, יניר
הודעה אחרונה מאת יניר נטל, -
-
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. ביום שישי האחרון ריסקתי בטעות ובהלם את הדייהו מאטיס שלי אחרי 7 שנים ששירתה אותי יפה מאוד. פשוט לא הסתכלתי על הכביש, כמה אידיוטי, ונתקעתי באוטו שעמד ברמזור ב50 קמ"ש בערך. הוא "חטף" שריטה בטמבון בלבד, בעוד כל הפרונט של האוטו שלי נכנס פנימה ולאחר כמה ימים התברר שהאוטו TOTALOSS ושאקבל 8,500 שקל מהביטוח המקיף. אז הסקתי שהאוטו שנסעתי בו לא היה משהו מבחינה בטיחותית... אני כבר שבוע מברר על מכוניות, ויש לי התלבטויות. אני מעוניין לקנות רכב ב30-40k, ודרישותי הן: -אמינות! אני לא אוהב מוסכים . (נוסע1500-3000 ק"מ לחודש) - צריכת דלק נמוכה. (לא עושה לי טוב לראות את המשאבות האלו גומרות לי את הכיס) - אוטו קטן יחסית - אוטו בטוח, או לפחות בטוח יותר מהקופסת ש…
הודעה אחרונה מאת Kundason,