ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אפשר המלצות בבקשה?! תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אז ככה קראתי את הת'רדים בנושא ואני לא סגור על החלטה. אני מתלבט בין STI 2002/3 לבין WRX2001/2/3 את מחיריהם אני מכיר ויש לי סבלנות להמתין במידה ואסגר על אסתי. העניין הוא כזה: אני ישראלי-עניים גדולות, בת'כלס אני יודע שWRX תעשה לי את החיים "קלים" יותר, צריכת דלק,בלאי,וכו'. אבל עצם זה שאני הולך להוציא בוכטה אני כבר אומר יאללה לא נתפנק על אסתי? מה אתם אומרים? הדרישות שלי הם כדלקמן:*לא רוצה להיות משועבד ל"פז" "דור-אלון" "סונול" וכו'. *אני עושה בינעירוני כ250 ק"מ בשבוע,-ובוודאת-לא מאלה ש"לוחצים" כל הדרך. *אמינות מעל הכל-קראתי על מישו שטען שST אמינה יותר? *ס…
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
- 11 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום האם בעלי המקצוע כאן יכולים לתת המלצות או אזהרות לקניה של כריזמהair? בעבר שמעתי על רכב זה תגובות לא טובות לגבי איכות ואמינות ורציתי לדעת מה דעתם של בעלי המקצוע כאן על הרכב הנ"ל? מודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת shabip, -
- 6 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום אני לוקח יום ראשון גרנד ויטרה לבדיקה שנת 99 מנוע 2000. מחפש חיזוקים והמלצות על האוטו, וכמובן לא בורח גם מתגובות שליליות. כל אינפורמציה תתקבל בברכה. תודות
הודעה אחרונה מאת ULY, -
כדאי לקנות
מאת box4- 0 תגובות
- 696 צפיות
היי כלום!! חבר של אבא שלי רוצה למכור.. הונדה סיוויק 2002 ,1.6 סמ"ק , 45000 ק"מ , ידני .. הוא רוצה 65000 ש"ח רוצה לדעת מה מחירון עכשיו? אם כדאי לי לקנות את זה? דלק? אמינות? התנהגת? אם ביטוח יקר? *** עריכה: כדאי לכתוב כותרת נורמלית. ננעל. ***
הודעה אחרונה מאת box4, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכם . אי רוצה ליכנות מכונית או מיצובישי קולט (אוטומט )שנת 1993 ,1994 או מאזדה 323 f (אוטומט) שנת 1993 ,1994 רציתי לשאול מה יותר טוב מבחינת: 1. הנוחות 2 .תקלות 3צריכת דלק וכו" אגב אם ידוע לכם על תקלות או בעיות מיוחדות במכוניות הנ"ל . תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אוR, -
-
- 7 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
יש את הפיאט מולטיפלה ,האם יש עוד רכבים גדולים וחסכוניים רצוי דיזל?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 3 תגובות
- 3 אלף צפיות
אתמול נסעתי לראות רכב שאני מעוניין לקנות (גולף), ובכן הרכב מבחינה חיצונית ופנימית נראה חדש! כל הטיפולים נעשו בזמן, והאוטו עבר טיפול 10000 לפני כחודש (רצועת טיימינג, 4 גלגלים חדשים וכ'ו..) הבעיה היחידה שקצת מערערת את בטחוני היא שהרכב עבר תאונה קלה, נהג קטנוע נתקע בכנף הימנית, והאוטו עבר פחחות וצביעה (לא רואים כלום). המוכר אמר לי שבביטוח אמרו לו שהתאונה שקרתה לא תוריד מהערך של המכונית מכיוון שהשלדה לא נפגעה, ומדובר רק בפח. המוכר דורש מחיר מחירון, ולמען האמת חוץ מהתאונה שאני חושש לגביה, המכונית נמצאת באמת במצב חדש. יד 1, קילומטרז נמוך מאוד, מוכר נאמן מאוד, טיפולים קבועים.. מה אתם אומרים? לאור התאונה שהמכונית עברה המוכר צריך להוריד לי מהמחירון קצת?
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 729 צפיות
כנראה שאאלץ לראות רכב ירושלמי. על איזה מכון ממליצים ?
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 25 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
לאחר עיונים ממושכים בפורום צומצמה הרשימה לשני רכבים, תיבת הילוכים ידנית- שרייד ופיז'ו 205 (פוראבר?). הבנתי שלכל רכב יש שנתונים ודגמים שיצאו מפס הייצור טובים יותר וטובים פחות. על הרכב להיות מהשנים 97-99, כדי להימנע מבלאי של רכיבים. מבדיקה העליתי דגמים: פיז'ו 205: Junior GL (שנת 97), GR FOREVER (שנת 98\97, נפח מנוע 1360 3 דלתות), GR FOREVER (שנת 97\98\99 נפח מנוע 1360 5 דלתות) דייהאטסו שרייד: CS\CSI (שנת 97\98\99\00 מנוע 1300 5 דלתות), DLX (שנת 97\98\99\00 נפח 1300 5 דלתות), DLX סדן (שנת 97\98\99\00 נפח 1500 4 דלתות) יש לכם המלצות לגבי הדגם הטוב ביותר מבחינת אמינות במיוחד, הרכב ישמש לנסיעות קצרות בעיר ובסופי שבוע ב"ש-ת"א. אשמח לקבל כל הערה, פרטי…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 22.6 אלף צפיות
אני עומד לקבל רכב חדש מהחברה יונדאי גטס 2008.. רציתי לדעת מאנשים שיש להם כבר או כאלה שמכירים תרכב.. 1.איך הרכב בנוחות נסיעה? 2.ההאם המנוע הקטן שלו ממש עלוב וחלש? 3.איך האקוסטיקה שלו...(במקרה של התקנת מערכת) 4.איך הרכב בביצועים בסטנדרט...(יחסית לגטס השנים הקודמות שנסעתי עליהם ולשאר הדגמים בקטגוריה שלו) 5.מה הוא כל כך שותה בנזין כמו שכולם אומרים לי? 7.איך הבעיות המכאניות שלו...(אפשר לדפוק נסיעות לאילת ולצפון והוא מתפקד כראוי) 6. אני ישמח לעוד תגובות שלכם על הרכב..
הודעה אחרונה מאת assaf27, -
-
שלום לכם אנשים נפלאים ומבינים אניח רוצה להתייעץ איץכם בקשר לקניה של רנו 21 שנת 1994 מנוע 1800 150000 ק"מ בסכום של 9000 ש"ח הגיר עבר שיפוץ לאחרונה מכיוון שאני לא מבין דבר וחצי דבר במכוניות אשמח לעצתכם המלומדת האם כדאי לקנות מה צריך לבדוק וכו' תודה אלון
הודעה אחרונה מאת toalon, -
- 0 תגובות
- 742 צפיות
קראתי את כל ההודעות על הנושא, ואני רואה מראש שעדיף פונטו.. יש לי כמה שאלות: אני גרה בהרי ירושלים, חשבתי על מנוע 1250 עד 1400, זה מתאים? חשוב לי אמינות וחסכון בדלק ובאחזקה, ולכן אני רואה שעדיף ידני. זה באמת חשוב? התקציב שלי הוא עד 40,000 ש"ח. כדאי בכלל להשתמש בכל הסכום? ראיתי שהכי פופולריים זה פג'ו 206, קליאו בי, ופונטו (שנים 2001-2003). קראתי שפונטו לא אמין, קליאו B לא חסכוני בטיפולים ותחזוקה. ואין לי מושג על הפג'ו, חוץ מזה שהוא חתיך עולם. וכמובן שיש עוד אפשרויות (גטס - אומרים ששותה דלק, סוויפט וסיריאון שבלתי אפשרי למצוא, קורסה חלפים יקרים..) אשמח להמלצות! ועוד שאלה, אולי טיפשית, כמה חשוב לקנות מחירון רכב ?
הודעה אחרונה מאת momoranco, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
מה משניהם עדיף כרכב משפחתי (זוג +3) מבחינת: 1. צריכת דלק (הרכב אמור לסוע כ30K ק"מ בשנה) 2. אחזקה 3. בטיחות 4. אמינות 5. מרחב פנימי (מקום מאחור לבוסטר ו2 כסאות תינוק) ודבר אחרון במסגרת תקציב של 30K מה יהיה נחשב כקילומטרז' סביר? בתודה על עזרתכם
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
רכב לסטודנט עד 15K 1 2
מאת danny69- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מחפש רכב קטן עם עליות מינימאליות במחיר של עד 15K ש"ח. זהו רכב ראשון שלי ואני לא נוסע הרבה מחוץ לעיר, אולי טיול ארוך פעמיים שלוש בשנה.אני גר ולומד בב"ש. אני מתלבט ואשמח לקבל קצת אינפורמציה ,צריכת דלק עלות תחזוקה וביטוח,על הרכבים הנ"ל . רנו קליאו ,סיטרואן סקסו AX , פיז'ו 106 205 או פיאט פונטו (למרות שממש לא בא לי על הפונטו ). המלצות יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת gorenziv, -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש המלצה לטווח מחירים זה ? כאמור, רכב קטן וקומפקטי לאשתי, מקווה למצוא משהו אמין. בתודה מראש, ארז
הודעה אחרונה מאת shlomy2007, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי לכם שוב, מצאתי פולו 1000 סמ"ק ידנית מ99. מישהו יודע משהו על האוטו הזה? האם הוא אמין? האם הוא חסכוני? האם הוא "סוחב" בעליות? מה צריך לעשות בשביל להחליחף ריפודים למושבים, שהם קרועים קצת? תודה...
הודעה אחרונה מאת michaelbe6, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
פג'ו 306 שנת 94 מנוע 1800 אוטומט מבקש חוות דעת על האוטו תודה.
הודעה אחרונה מאת נמרוד33, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 818 צפיות
אני מעוניין לקנות אוודי 80 משנות 92-95 אוטומטי בלבד היות שאוודי הוא אוטו יקר יחסית אני חושש שאם ארצה למכור אותו בעוד שנה יהיה לי קשה אמרו לי שלרכב אין שוק טוב למרות שמדובר ברכב מוצלח אני מעוניין בדגם E מנוע 2000 האם באמת קשה למכור אותו ? ואיך הדגם הזה לעומת 1600 סמ"ק או 1800 סמ"ק ? בהודעות קודמות בפורום ציינו כי 1600 אוטומט מתקשה בסחיבה. האם נכון הדבר ? האם כדאי לי לקנות במחיר מחירון אם הרכב תקין ?
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כמובן שלכל גנב רכב יש את הטעם שלו במכוניות, אך אין לי ספק שישנם מספר דגמים הקורצים לגנבי רכב יותר מדגמים אחרים. אני לא מדברת על מכוניות חדשות ונוצצות אלא על רכבים שגנבים אוהבים במיוחד. (הייתי רוצה לדעת איזה רכב עדיף שלא לקנות )
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לדעת אם אני חייב להיות נוכח בזמן העברת הבעלות, או שאבא שלי יכול לקחת את תעודת הזהות שלי ולהעביר את הבעלות של הרכב על שמי? זקוק כמה שיותר מהר לתשובה, רוי.
הודעה אחרונה מאת Acejin, -
-
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום! אני מחפש רכב (זה יהיה רכב הרביעי שלי) עד 30,000 שקל. דבר ראשון שהרכב יהיה מאד חזק, אני לא מחפש דיזל ושטויות כאלה, אלא בנזין, ויהיה חזק. מנוע 1600 ומעלה בלבד והזרקה כמובן. ---ידני בלבד--- ושיהיה מאובזר חייב חלונות חשמל , הגה כח. שיהיה 2 דלתות אם זה האצ'בק\קופה\קבריולט ושוב אני מדגיש שיהיה לו כח, אם זה מבחינת סחיבה, אם זה מבחינת מהירות ואם זה מבחינת אמינות, אני מתכוון שאחרי נסיעה מאומצת של כמה זמן פתאום לא יילך לי הראש מנוע (כמו הרכב שיש לי עכשיו מיצובישי קולט שהוא כרגע במוסך לשבוע הקרוב) או שמשהו ישרף,ילך הקלאץ',המייצב טורים -שפשוט יחזיק ויקבל את זה כמו "גבר" (כמו שאומרים). בקיצור שיהיה כמו ספורט או אפילו ספורט כמו מיאטה (רק שמיאטה הם קר…
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני צריך לקנות רכב די בדחיפות. יש סיכוי סביר ביותר שהרכב ישמש אותי רק לשנה. התקציב ההתחלתי לשים על הרכב יכול להגיע עד 20K אבל מה שמעניין אותי זה שאובדן הערך על הרכב יהיה מינימאלי ושעלויות והתעסקות עם תחזוקה ודלק יהיו זולים ככל האפשר. שכן שלי מוכר ג'סטי ידנית משנת 1991 לאחר החלפת מנוע ושיפוץ קרבורטור ותיקון מזגן. נראה שהוא שמר על האוטו מאוד כל זמן שזה היה אצלו ולא קימץ. הרכב מיועד לנסוע 20 ק"מ ביום בנסיעה עירונית. השאלה היא: בהנחה שהרכב המדובר אכן תוחזק טוב, האם אובדן הערך הכללי הצפוי לי מהג'סטי נמוך מאובדן ערך מרכב צעיר יותר נניח שרייד או פיאסטה מאמצע שנות ה 90. מה סדר גודל של אובדן ערך שנתי ? כמה מתחת למחירון נמכרות ג'סטי כאלה והאם בכלל י…
הודעה אחרונה מאת ejoffe, -
-
- 0 תגובות
- 655 צפיות
אודה להמלצתכם מי מבין השתיים עדיפה ? 405 ש.י - 1800 דגם STYLE או הקסנטיה ש.י - 94 2.0 סמ"ק בגרסה המפוארת ? אודה לכם מראש.
הודעה אחרונה מאת tavor, -
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מעונין למכור את הפיאט פונטו שלי שנת 95 דגם S75 כמה היא שווה היום? פרטים על האוטו : מנוע 1300. האוטו יד 3. עשיתי איתו עד כה 167000 קילומטר. האוטו במצב מכני מעולה. ועם הכסף הזה אני יוסיף לסכום שככה יצא לי 40 כמו בכותרת!!! וואז אני רוצה שתמליצו לי רכב בסכום כמו שבכותרת . חשוב מאוד: חלונות חשמל,נעילה מרכזית,הגה כוח ,ידני ,עם אוטומאט אז לא משנה , שיהיה רכב אמין וחסכוני. אני חשבתי אולי על GOLF!!? אולי פונטו חדשה יותר ? יש למישהו עוד הצעות?
הודעה אחרונה מאת shiz, -
- 2 תגובות
- 728 צפיות
שלום שלום! שמי ערן, ואני חדש (באופן אקטיבי, לא פסיבי) כאן בפורום. כל מה שאני אומר מעכשיו הוא לאחר קריאה של שעות שלמות בפורום הזה (אני לא עושה הרבה בעבודה...) קודם כל, לאחר שבכל שיטוטי לא ראיתי הכרת טובה אמיתית, רציתי בשם כל הגולשים ה"חדשים\מתעניינים וכו'" להגיד תודה לכל מי שעונה כאן על השאלות והתהיות, ביזאריות והזוית (וטיפשיות לפעמים) של אנשים, ולאחראים על הסדר הטוב (שלא יהיו 700 שירשורים על "מכונית ב 10K, מה לקנות...?"). שוב, תודה רבה, בשם כולם. דבר שני, (אני יודע שאני הולך לסטור את עצמי, קצת) מהי מידת הרלוונטיות של כל ה"סיקורים\דעות\חוו"ד?? אני, גם כן, כמו הרבה מבאי האתר, סטודנט שמחפש אוטו זול אמין וכו' וכו', אז כמובן שלאחר כל הקריאה והתחקיר שעשיתי כאן …
הודעה אחרונה מאת HAMM-V, -
- 0 תגובות
- 665 צפיות
אתמול נסעתי לראות רכב שאני מעוניין לקנות (גולף), ובכן הרכב מבחינה חיצונית ופנימית נראה חדש! כל הטיפולים נעשו בזמן, והאוטו עבר טיפול 10000 לפני כחודש (רצועת טיימינג, 4 גלגלים חדשים וכ'ו..) הבעיה היחידה שקצת מערערת את בטחוני היא שהרכב עבר תאונה קלה, נהג קטנוע נתקע בכנף הימנית, והאוטו עבר פחחות וצביעה (לא רואים כלום). המוכר אמר לי שבביטוח אמרו לו שהתאונה שקרתה לא תוריד מהערך של המכונית מכיוון שהשלדה לא נפגעה, ומדובר רק בפח. המוכר דורש מחיר מחירון, ולמען האמת חוץ מהתאונה שאני חושש לגביה, המכונית נמצאת באמת במצב חדש. יד 1, קילומטרז נמוך מאוד, מוכר נאמן מאוד, טיפולים קבועים.. מה אתם אומרים? לאור התאונה שהמכונית עברה המוכר צריך להוריד לי מהמחירון קצת? *** ננעל…
הודעה אחרונה מאת Pure, -
- 2 תגובות
- 882 צפיות
לרכב ששווה כ- 20 אלף ש"ח? הוא הולך להיות רכב צמוד לחברה שישמש אותה לנסיעות לעבודה 12ק"מ ונסיעות ת"א אשקלון פעם בשבוע. תודה
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אם מישהו מכיר אותן ויודע עליהן שיכתוב פה ביצועים חוות דעת על שתי המכוניות האלו תודה גיא
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 2 תגובות
- 881 צפיות
דיברתי עם בן אדם לקנות רכב והוא אמר לי שבבדיקה של הרכב אמרו שאין בעיות שילדה אלא רק עיקום קטן שהוא כתוצאה ממדרכה. הבן אדם אמר גם שאמרו לו בבדיקה (מישהו אחר שרוצה לקנות את האוטו בדק) שאין ירידת ערך בגלל העיקום הזה ושזה בטיחותי לנסיעה. השאלה שלי האם באמת שלדה יכולה להתעקם קצת בגלל מדרכה והאם זה נכון מה שהוא אמר לגבי ירידת ערך ובטיחות
הודעה אחרונה מאת BURZUM,
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 278 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yohai71
- yor2
- sagibd95
- ArikB
- David32
- avargel
- itzik123
- Coresh
- _slayer_
- הדיין
- davemustaine87
- zvigolden