ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,617 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לדעת מה פרוש המילה קומפורטליין ? לפי מה שאני הבנתי זה איבזור נוסף לרכב (לפנים הרכב) אני מתעניין בייתר המידה כי זה מוסיף 3 אחוז למחירון. אם מישהו יוכל להסביר לי ולהוסיף תמונת פנים של רכב עם תוספת קומפורטליין ורכב בלי תוספת קומפורטליין זה יהיה מצויין. אם אפשר שזה יהיה מהדגם שאני מדבר עליו זה יהיה מעולה כי אני ממש לא מצאתי.
הודעה אחרונה מאת עומר ג R, -
- 0 תגובות
- 719 צפיות
6 מקומות, חלפים זולים רמת איבזור סבירה, אפשרות לגגון. בנזין, אוטומט. עד 50 אלף ש"ח. תודה.
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- 0 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אני מחפש אוטו זול לתחזוקה וחסכוני בדלק. בקיצור, חשבתי על פונטו ספייס. בתקציב שלי { 25 אלף} נכנס לי גם מודל דיי גבוה וגם הוא מאוד חסכוני לפי איך ששמעתי {אני מדבר על הידני}. נראה לי אוטו מאוד נחמד וחסכוני והאמת דיי נדלקתי עליו גם לפי מראה חיצוני וגם פנימי,אבל זה לא העיקר. שאלתי את השכן שלי שיש לו כזאת אך עם התיבה הרציפה, הוא אמר לי שזה אוטו של נשים ודיי עדין ולא כל כך אמין.לכן אני דיי חושש. אשמח אם תוכלו לתת לי דעה בבקשה מהניסיון שלכם לגבי רכב זה. ** הרצתי חיפוש, עדיין אני לא סגור על עצמי בעניין הרכב לפי התגובות שראיתי. תודה מראש, עמיטל.
הודעה אחרונה מאת amital4, -
- 13 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם ברצוני לקבל חוות דעת על הרכב פולו GTI שנת 2000 רציתי לדעת איך צריכת הדלק שלה,כוח,אמינות וכו'.. ומה בערך המחירון של הרכב כיום תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אני הולך לקבל רכב בליסינג תפעולי מהעבודה, הכיוון של המעסיק הוא סריון (אני ממש לא רוצה את העגלה הזאת) רציתי לשאול אם מישהו יודע להגיד לי את מחירי השוק הריאלים לליסנג תפעולי עבוד כמה מכוניות: מאזדה 3, קורולה, גטס, לנסר C3 תודה!
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 0 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מעוניין לקבל מידע על גי.אמ.סי ספארי
הודעה אחרונה מאת צבי16, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 838 צפיות
שלום רב הנני זקוק לרכב גישור לחצי שנה הגעתי למסקנה כי לא שווה לשכור כי זה יוצא יקר מאוד ולכן החלטתי לקנות רכב יד שניה אולם שמור וטוב סוג הרכב - התלבטות - אנא עיזרו 1) מזדה 323 ( הקרויה בשם המדבקה ששמו בארץ - LANTIS - 2004-2005 2) הונדה סיוויק - 2004 3) סובארו אימפרזה 2005 4) טויוטה קורולה 2004 ( יחסית יקר לכל האחרות אינני יודע מדוע) מה דעתכם ? מה ימכר מהר יותר בעוד חצי שנה עד שנה איזו תהיה חסכונית יותר בדלק איזו נוחה יותר לנהיגה לאחיזת כביש איזו בטוחה יותר איכן לרכוש 1) אוטו סנטר בבעלות מאיר חברה של הונדה וולוו 2) חברות הליסינג ישירות - ניו קופל SIXT , אלבר , אוויס , הרץ , באדג'ט 3) אדם פרטי תודה רבה משה מהקי…
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מעוניין לקנות אודי A3 .עכשיו במחירון של הרכב מופיע שיש ריפודי עור רגילים בתוספת של 6000 וריפודי מוקסין שעולים יותר. עכשיו השאלה שלי האם הריפודי עור הפוך שבעצם הם כמו בד מהווים תוספת במחירון כי הרכב שאני מעונין לקנות יש לו ריפודי עור הפוך ( לא עור רגיל ולא מוקסין ) ובעלת הרכב רוצה לשכנע אותי שזה בתוספת מחיר . מישהו יכול לעזור לי. ב A3 הקודמת שלי היה ריפודי בד רגילים לכן לא כל כך ידוע לי על מה התוספת הזו במחירון.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, היום הייתי בסוכנות של פולקסווגן בכדי להתרשם מהפולו גי טי אי החדשה, אני חייב לציין שהרכב נראה מדהים בדיוק כמו אחיו הגדול, הנתונים נשמעים טוב מאוד אפילו אומנם המחיר גבוה אבל עושה רושם שזה שווה את זה. אני אשמח לשמוע מאנשים שמכירים דעות על הרכב היות וזה רכב חדש לא מצאתי ממש חומר שלא לדבר על לקנות אחת כזו יד שנייה כי אין. האם הרכב מבוקש כמו שהדגם הקודם (2000,2001 )היה? בכלל כתבות וקצת אור על הרכב יעזרו מאוד. בברכה,
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
- 0 תגובות
- 638 צפיות
אחרי שכנראה אני יורד מהרעיון לקנות פיג'ו 206 (פשוט כולם אומרים לי לא להתקרב, כי הכל מתחיל ונגמר ביופי של האוטו) ובהמלצה חמה מאבא כנראה שאני ירד מהקטע של המכונית קטנה לצעירים וילך על משהו קצת יותר משפחתי,אמין וזול מבחינת אחזקה ומרווח. מה אתם אומרים על יונדאי אקסנט 2001-2002 ככה? בסביבות ה 43 אלף שקל, גיר אוטומטי 1500 סמ"ק יד 1-2 כדאי לקנות? גם אתם שמתם לב שהאקסנט הישנות (היותר עגולות) יותר יפות מהדגמים של 2001-2? ולמה אין 2002 קופה? ממש נדיר למצוא
הודעה אחרונה מאת ASAF103, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 780 צפיות
מה אתם אומרים עליו? מנוע 1000 4 הילוכים עבר 170 קמ מה אתם אומרים עליו חיסכוני ?שווה? איך הגיר שלו? המנוע מתקלקל ? מה מתקלקל בו מהר ? תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 795 צפיות
אני נהג חדש שמסיים בקרוב את התקופת ליווי שלו ואני מחפש רכב לקניה עם אחותי (אוטומט בלבד).ההתלבטות כרגע היא בין הונדה הצבאק שנים 92-95 לבין מיצובישי קולט 93-96 (שתיהם כאמור בגרסא האוטומטית). אשמח לשמוע חוות דעת על 2 הרכבים מכל הבחינות (דלק,אחזקה,טיפולים,נוחות וכו...) ומי מהם מומלצת יותר? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת כמה מורידים על רכב שהוא בלי מזגן וכמה מעלים על רכב שהוא יד 1 עם ק"מ נמוך והאם בכלל שווה לעשות מזגן לבד..?
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום וערב טוב. ראיתי למכירה באינטרנט פיאט פונטו כפי שרשום בכותרת, לפי בעל הרכב, האוטו יד 2 ,140000 ק"מ, אזעקה, נעילה מרכזית, ח"ח, אימובילייזר ,טסט לשנה וגלגלי מגנזיום, לטענתו מטופל בזמן ויש קבלות. הוא טוען שיש דליפה של גז מהמזגן ולכן הוא לא עובד. האם שווה לרכוש את הרכב וכמה צריך להוריד מהמחיר שהוא מבקש, שזה 10500 שקל. הוא אמר שהוא מוכן להוריד 500 שקל. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת EVMEISTER, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 785 צפיות
אני מעוניין לקנות רכב מבחורה , אבל היא אישית מסרבת להראות לי את הרכב . אפילו את קבלת הכסף והעברת הבעלות מבוצעת ע"י האבא שלה . מישהו יכול לחשוב על סיבה ?? בלי ציניות בבקשה
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב! אני עומד בפני רכישת פג'ו 206.אך ניצבות בפניי כמה התלבטויות. על פניו הרכב שמור יד 1 90K קילומטר שנת 2001 דגםxs הרכב נרכש מדוד של חבר קרוב שעוסק בסחר במכוניות לאחר תאונות קטנות. ראיתי את הרכב ישר אחרי המכה ותוך כדי התיקון ולאחר התיקון יש לציין שהתיקון היה במוסך המורשה של פג'ו,הרכב קיבל מכה קטנה באיזור הפנס השמאלי הולחפה דלת באגז' חדשה ופחחות קלה לדופן האחורית ולטמבון האחורי. so far so good. אבל!! אתמול ישבתי עם הבנאדם לסגור על מחיר והכל ואז הוא אמר לי דבר שמאוד הלחיץ אותי,והוא "אני הולך להעביר את האוטו בדיקה במכון התקנים",לפי ידעתי לשם מגיעים רכבים אחרי הורדה מהכביש ולא נראה לי הגיוני שאדם יילך לשם ביוזמתו. עכשיו אני אובד עצות ושוקל מה לעשות להס…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מה אתם אומרים על טיגרה של 96-98? קצת פרטים יעזרו לי תודה רבה
הודעה אחרונה מאת alechik, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הימים חלפו והמציאות השתנתה והנה הפולו ששירתה אותי במשך 5 שנים כבר הפכה קטנה. אנחנו משפחה עם תינוקת שמחפשים רכב יותר גדול בסביבות 3-4 שנים על הכביש. אנחנו גם תושבי מרכז ת"א (בלי חנייה פרטית) דבר שמגביל את גודל הרכב שנרכוש. התקציב שלנו הוא 75-80 אלף וחשבנו על רכב משפחתי בגודל בינוני עם בגז' סביר ( אתם יודעים עגלה וכו')- שיותר גדול מהפולו . חשבתי לכיוון היפניות ומצאו בעיני הקורולה "המקוצרת" ( האם יש 2005) , ניסן אלמרה מקוצרת (2006?) , מזדה 3 או אופציות אחרות שאשמח אם תעלו בפניי. ארופיות איכותיות ישקלו !! תודה
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, אני יודע שנפתחו עשרות תרדים כאלה אבל כמה שקראתי לא מצאתי תשובות שנראו לי טוב לעיין. אוקיי אז ככה אני מחפש אוטו כבר חודשיים לפחות וכל פעם יש פאק אחר באוטו ואני יורד מהקנייה, אז אולי אתם תסדרו לי את הראש. הדרישות לרכב: 1.מעל שנת 93 2. מעל מנוע 1400 3.אוטומאט 4.ח"ח ה"כ נ"מ(רצוי) 5.אוטו זריז יחסית בלי צריכת דלק בשמיים(1 ל10 זה סביר בעייני) 6. רכב יפה, אני לא מסוגל שהרכב לא יפה או קיי הנה רכבים שלא אהבתי וראיתי הרבה שממליצים פה: שרייד, 205, פליסיה, סוויפט וכל הצורות שהתחת שלהן בגודל מינימאלי, אני לא מדבר על 306 5 דלתות אותה אני דווקא אוהב. אהבתי את ההונדה סיויק אבל בשנתון הזה קשה למצוא רכב בתקציב. הרבה דרישות אני יודע, קיבלתי הרבה הערות …
הודעה אחרונה מאת eli8333, -
- 1 תגובות
- 937 צפיות
תגידו, יש לי שאלה ממש קטנה. אני קונה רכב ממגרש, מה נהוג בד"כ לגבי העברת בעלות? מי משלם? חצי חצי? או שהכל עליי? מה נהוג בד"כ?
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הציעו לקנות דהייו רייסר שנת 95 ידנית. עוד אין לי פרטים מלאים על הרכב, אבל בהנחה שהכל תקין, האם המחיר המבוקש עליו סביר-7500, עם אפשרות להתגמש. הרכב אמור לשרת אותי בשנת העתודה האחרונה שלי עד הגיוס, לעבור מרחק של כ-40 קילומטרים ביום. איך הרכב מבחינת צריכת דלק, אמינות בסיסית, עלות חלפים, ונוחות. נ.ב. אני מעוניין ברכב לשנה, רק לנסוע עד סיום הלימודים וזהו, האם מומלץ לקנות רכב כזה, או לקנות איזו רנו 5\ פיאסטה\לא יודע מה עוד ב-2000 שקלים ולנסוע עליה עד שיתפרקו הגלגלים
הודעה אחרונה מאת McL, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, דוד שלי מחפש לקנות רכב בעל 7 מקומות אוטומטי לא עקרוני אם זה בנזין או דיזל, כי הם נוסעים רק כ-15K בשנה. בהתחלה הצעתי להם ג'מפי, אבל זה נפסל בגלל התיבה הידנית. אבל בכול שהצריכת דלק תהיה סבירה. איזה אפשרויות יש לדעתכם במחירים האלה. תודה רבה!!!
הודעה אחרונה מאת avihai007, -
- 1 תגובות
- 726 צפיות
שלום לכולכם שוב.. אז היום קניתי את הרכב הראשון שלי,רק שתדעו בגלל התייעצות איתכם וויתרתי על סובארו ג'סטי האוטומט,וטוב מאוד שלא קניתי אותה,תודה לכם).וכך הצעתם לי ללכת על פיג'ו 205... אז אתמול ראיתי רכב היום הוא היה בבדיקה אצל המוסכניק שלי(בחור צרפתי,היה בעלים של מוסך פיג'ו בצרפת)הבאנדם מומחה במכוניות האלה,הרימו את הרכב על הליפט הוא לא האמין שהרכב היה במצב כל כך טוב,הוא לקח את אבא שלי לצד ואמר לו שמע אם אתה לא קונה אותו אני קונה אותו חחחח,בקיצור פיג'ו 1993 הדגם סטייל,נפח 1400,חלונות חשמל,נעילה מרכזית,אזעקה,גלגלי מגנזיום,מספר הקלמטרים שלה עומד על 138 אלף ידנית 5 הילוכים:] בקיצור אני רוצה למסור לכם תודה רבה על העצות החשבות שנתתם לי ואשמח להמשיך ולהשתתף בפורום:] תודה רב…
הודעה אחרונה מאת michaelbe6, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
טוב אז בחודש האחרון אני מחפש בריפרוף אונו טורבו דור 2 בלבד, לא ממש מחפש בנרות פה ושם באינטרנט ואם לומר את האמת לא מצאתי יותר מדי. מישהו יודע כמה אקזמפלרים +- קיימים בארץ? מישהו יכול להאיר את עיניי מה הולך במודעה הזאת מיד 2? http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=38&SubModelID=338&FromYear=&UntilYear=&Hand=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=%E8%E5%F8%E1%E5
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, האם תהייה ירידת ערך, כתוצאה של החלפת דלת, שנפגעה בתאונה "קלה"? הדלת הוחלפה בדלת מקורית מחלקי חילוף, וכן לא נגרם שום נזק לשילדה ולמרכב. כאשר רוכשים רכב כזה, האם הדבר משפיע על המחיר? תודה.
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
- 0 תגובות
- 701 צפיות
אחרי שויתרתי על הלנצ'יה תמה , מבעוס רצחח=/ חשבתי על אלטרנטיבה אחרת כמו פונטו GT שנת 95 הייתי רוצה לדעת איך האוטו ?
הודעה אחרונה מאת INsantiy, -
רכב לצעיר עד 200K-+ 1 2
מאת satira-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 4 אלף צפיות
בן דוד שלי הוציא רישיון והוריו רוצים לקנות לו אוטו לרגל סיום המלווה. דיברתי עם בן דוד שלי ואין לו כיוון בכלל על החלטתו. הוא רוצה רכב ספורטיבי ומהיר,בעל נוחות נסיעה והנאה מירבית מהנהיגה. איך אומרים הצעירים אוטו עם פוזה . ואין לו בעייה כספית למכוניות בעלי עלויות אחזקה כבדות. נ.ב כל דעה תתקבל,כל רכב מתאים ישקל. תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- 3 תגובות
- 901 צפיות
שלום לכולם. נפלה לידי הצעה קורצת לעיין, להן ההצעה: הונדה האצ'בק שנת 1993 מנוע 1600 המוכר אומר שהוחלף מנוע לפני חודשיים למשופר יותר, טסט לשנה מלאה ושאסי נקי עם תוספות כגון : אעזקת ביפר+חלונות חשמל+בקליות שקופות+סקלה ללוח שעונים+מערכת+מגנזיום הבנאדם רוצה עלייה 20k אך היא יד שישית ז"א שאני אהיה יד 7. השאלה שלי אם המחיר משתלם ואם וכשאני אחליט למכור את האוטו תיהיה לי בעיה למכור עקב היד הגבוהה? תודה והמשך לילה נעים.
הודעה אחרונה מאת black_haze, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני חושב לרכוש אלפא 33. שמעתי שהן לא אמינות אבל כיפיות לנהיגה ויש להן רעש מדהים. האם הן באמת לא אמינות? איזה כדאי 1700 או 1500? אני לא מתכנן לרכוש רכב מתחת לשנת 92. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ofir, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום , אני מחפש משפחתית מרווחת (לא מנהלים) ומתלבט בין המכוניות הבאות : ניסן אלמרה פרפקט 2004 - 70K - מנוע אמין אך מיושן,נוחות נוסע ? אם מישהו יודע ויכול להמליץ אשמח. מאזדה 3 - 2004 - בסביבות ה 80K - אחת מחביבות הפורום אך אם סימן שאלה לגבי מקום בתא המטען והמושב האחורי. רנו מגאן - 2004/5 - בין ה 70-80 K - מרווחת מאוד עם סביבת נהג מתקדמת , אך אמינות בסימן שאלה? סקודה אוקטביה 2004 - מרווחת אך עלות אחזקה קצת גבוהה
הודעה אחרונה מאת CX25GTI,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 922 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דודיאן
- locus
- itaysamurai
- GTאי
- flytomars
- zvit
- lka
- לב טוב
- `Infinity
- Camaro 92
- orsh99
- gadik6