Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

אני עומד בפני רכישת פג'ו 206.אך ניצבות בפניי כמה התלבטויות.

על פניו הרכב שמור יד 1 90K קילומטר שנת 2001 דגםxs

הרכב נרכש מדוד של חבר קרוב שעוסק בסחר במכוניות לאחר תאונות קטנות.

ראיתי את הרכב ישר אחרי המכה ותוך כדי התיקון ולאחר התיקון יש לציין שהתיקון היה במוסך המורשה של פג'ו,הרכב קיבל מכה קטנה באיזור הפנס השמאלי הולחפה דלת באגז' חדשה ופחחות קלה לדופן האחורית ולטמבון האחורי.

so far so good.

אבל!! אתמול ישבתי עם הבנאדם לסגור על מחיר והכל ואז הוא אמר לי דבר שמאוד הלחיץ אותי,והוא "אני הולך להעביר את האוטו בדיקה במכון התקנים",לפי ידעתי לשם מגיעים רכבים אחרי הורדה מהכביש ולא נראה לי הגיוני שאדם יילך לשם ביוזמתו.

עכשיו אני אובד עצות ושוקל מה לעשות להסתמך על הבדיקה שלהם במידה ויגידו שהנזק שולי ותוקן כהלכה.

או פשוט לברוח כמו מאש למרות שהאדם אמין ואחרי הכרות של 8 שנים,אבל וזה האבל הכי גדול הוא סוחר רכב כל חייו.

אם יש לכם נסיון עם הדברים האלו ועצות להמשך בבקשה אני אשמח לשמוע.

תודה אורון.

פורסם

אני לא רוצה להטעות אותך, כי אני לא סגור ב-100% בתשובות שלי, ואני לא נוהג לענות על דברים שאני לא בטוח בהם, אבל אני רואה שאף אחד אחר לא עונה ואתה בדילמה ולכן קח הכל בעירבון מוגבל.

1. מכה קלה - אתה לא יודע מה זה מכה קלה, ושום סממן חיצוני לא יכול לומר לך מה חומרת המכה. ייתכן והמכה נגרם נזק לשלדה ובנוסף למערכת המתלים מאחורה, דבר שהצריך תיקונים נרחבים שעלו יותר מ-50% ממחיר הרכב ולכן הוא הוכרז כאובדן גמור.

דוד של חבר שלך קנה מן הסתם את הרכב מהביטוח.

2. אם אני לא טועה, רכב שהוכרז כאובדן גמור למעשה (50%) לא צריך לעבור בדיקת מכון תקנים, רכב שהוכרז אובדן גמור להלכה מורד מן הכביש ורק הוא צריך לעבור מכון התקנים, לכן יש סיכוי שיש פה משהו הרבה יותר רציני, אתה יודע מה העבר של הרכב לפני התאונה?

3. ראית דו"ח שמאי?

4. אני לא יודע אם הדוד הזה הוא אדם הגון או לא, לסוחרי רכב לא יצא שם טוב מדיי ובמיוחד לאלו שמשקמים רכבים ומוכרים אותם אחרי תאונות.

בגדול מכת שלדה קטנה זוהי לא סיבה מידיית לפסול רכב.

אם הרכב לא ניזוק בצורה רצינית בשלדה (מה שנקרא קצה שלדה), והתיקון בוצע בצורה רצינית במוסך טוב וללא קיצורי דרך (אי התקנת כריות אוויר, אפילו שכנראה והכריות כאן לא נפתחו, שימוש בחלפים שטיבם לא ידוע ועוד) ושאר הרכב במצב טוב והמחיר הוא בהתאם, יש מקום לשקול את רכישת הרכב.

ד"א, אני דוגל בלא לעשות עסקים עם משפחה וחברים.

תמיד מישהו מרגיש שהוא נדפק ואז נוצר מצב לא נעים שמעכיר על החברות.

• תוכן חדש...