ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 514 צפיות
שלום אני לא מזמן מכרתי את רכבי רנו סניק וכעת אני מחפש בשוק רכב חדש בסגנונות כגון ניסן קשקאי או טויוטה RAV4 אך שיהיה ניתן לבחור ברכב 4X2 כי לחלק מהרכבים האלה יש את האפשרות לקחת 4X2 בגלל שרובם הם 4X4 ומכיוון שאיני נוסע בשטח אני מחפש אחד שהוא רגיל. אני מחפש רכב בעל פגש מרווח עם דלת חמישית.מנוע בנזין טווח מכירים עד 250K
הודעה אחרונה מאת gold, -
- 0 תגובות
- 595 צפיות
אוטומט, כדאי בנזין.
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- 0 תגובות
- 950 צפיות
היי רציתי לדעת האם עקב צריכת הדלק הפרועה של הגטס בגירסה האוטומטית העלות השנתית של אחזקת הרכב תהיה יקרה יותר מרכבים כמו לנטיס או יפניות אחרות או שעקב העובדה שהרכב קוראיני יש לו יתרון במחירי החלפים, האמינות שלו ומחיר הביטוח שלו ובעקבות כך ההפרש מתקזז . תודה
הודעה אחרונה מאת moti33, -
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מחפש מפרט של הפג'רו 05,כמו שיש בכל אתר יבואן על הדגמים החדשים (בד"כ קובץ pdf)
הודעה אחרונה מאת or_b7, -
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
צהריים טובים, ההורים שלי מעוניים לקנות רכב משפחתי חדש (לא מהסוכנות, יד שנייה) בתקציב של 80,000 ש"ח מודל 2004-2005, הדרישות הם דרישות רגילות, שיהיה בטיחותי, שלא יצרוך המון דלק ושיהיה אמין, לפי דעתכם, איזה רכב יהיה הכי מתאים לתקציב ולדרישות? תודה רבה ושנה טובה.
הודעה אחרונה מאת The Prophet, -
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום היום לקחתי פגו 206 דגם PK ONE LINE יד ראשונה אוטומט מנוע 1.6 שלא עברה תאונות ק"מ נמוך במיוחד (6 אלף) לבדיקה. בבדיקה אותר זמזום שמשמיע האוטו כאשר הגיר משולב לדרייב או לרוורס (מבפנים לא ניתן לשמוע את הרעש בטח שלא בנסיעה במהירות גבוהה אך גם בעמידה וגם בנסיעה הזמזום עדיין מופיע). בפארקינג ובניוטרל אין זמזום כלל רק כשהגיר משולב... האם למישהו היה רעש כזה?? אם כן איך מטפלים בו??? כל הפגו 206 שנת 2007 משמיעות זמזום כשהגיר משולב בהילוך ?? מישהו מכיר יודע משהו? תודה על העזרה זה ממש חשוב ודחוף
הודעה אחרונה מאת shlomy2007, -
- 2 תגובות
- 855 צפיות
יש לי אפשרות לקנות קריזלר ויזן שנת 95 ב9000 שח האוטו מרשים ונראה די טוב . שוק לא כל כך מענין אותי כי במחיר כזה מה יש כבר להפסיד. מי יכול לתת לי קצת נתונים טכנים על האוטו מה כדי לבדוק ? מה הבעיות שידועות לרכב הזה?
הודעה אחרונה מאת sharonarn, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם! אחרי כמה שבועות של חיפושי רכב מצאתי אותו וקניתי אותו. תודה רבה למשתמשי הפורום פה שעזרו/יעזרו לי לקנות אותו. בסוף זה היה פיז'ו 306 5דלתות 1800 סופר אוטומטית יד 2 165 אלף ק"מ במחיר של 17,250. לאחר בדיקה במכון לבדיקת רכב לפני קנייה, נמצאו כמה בעיות: * שילדה: בעייה בקורה קדמית (לפי הבוחן זה כתוצאה מחנייה על מדרכות גבוהות שקידמת הרכב השתפשף במדרכה. בין 1 ל 1.5 אחוז ירידת ערך. אין בעיית בטיחות. * מנוע: יש נזילות של שמן, תפוקה לא טובה של המנוע, רצועת תזמון (לא הוחלפה). * הגה רועד, בדיקת השמן. * יש צורך בהחלפת 2 גלגלים קדמיים. * "פצעים" קטנים על גוף הרכב. לפי דעתי המחיר טוב, ואחרי כל הטיפולים עדיין ישאר כסף ספייר (ביחס למחירון) לאבזורים קטני…
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב! הנני מעוניין לרכוש רכב עד 80K, יש בידי מספר רכרבים שבהם אני מעונין. הונדה אקורד מזדה6 פ'גו407.(2003-2004) מישהו יכול לתת לי חוות דעת על הרכבים הללו, פחות או יותר? ועוד שאלה: באפשרותי לקנות מזדה3 או הונדה סיוויק שנתון טיפה יותר גבוה, האם כדאי להשקיע ברכב מנהלים(שנתון טיפה גבוה) או לרכוש רכב משפחתי רגיל? הנני יודע שהרכבים שונים לחלוטין.... תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 10 תגובות
- 3 אלף צפיות
ערב טוב לכולם! עליי למצוא עבור חבר מכונית בעלות של 35,000 ש"ח . הדרישות כה רבות לתקציב והחלטתי שלהתייעץ עמכם יקל , על פי סדר החשיבות פחות או יותר : 1. בטיחות סבירה (עצוב לחשוב שבתקציב הזה עם שאר הדרישות שתי כריות אויר יהיו מעל ומעבר) . 2. אמינות ועמידות בינוניות-גבוהות (מהיפניות ועד לגרמניות כמו גולף , הכל יתקבל , איטלקיות בחוץ וצרפתיות זה אתם תקבעו) . 3. מראה של מכונית ספורט (אסטן מרטין זו השאיפה , אבל הוא יסתפק גם במראה האטץ' החמה או פושרת כמו סיויק האצ'בק , גולף דור 3 ומעלה , קולט ושאר הקופה ו\או האצ'בק בסגנון) . 3. מאפיינים ספורטיבים - ביצועים והנאה (גם כאן השאיפה יכול להיות ווסטפילד , אבל גולף GTI הראשונה או השנייה תהיה כמו כפפה לסעיף , רק המראה לא מתא…
הודעה אחרונה מאת איביטורבו, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני חושב על לקנות מכונית והייתי רוצה לדעת את דעתם על כמה נושאים. האם שווה לקנות מכונית שהייתה בחב' השכרה בגלל המחיר הנמוך שלהן או שעדיף להמנע מזה? החיפושים שלי באינטרנט מצאתי מס מכוניות והשאלה היא איזה מהן עדיפה מבחינת בזבוז דלק וכמובן כמה שפחוט זמן מוסך. רנו מגאן 2000 אוטומוט סיטרואן קסרה 2001 אוטומט סוזויק בלנו 1998 מיצובישי לנסר 2001 והאם שווה בכלל לבדוק מכוניות כמו יונאי וקיאה אם יש לכם הצעה למכונית אשמח לקבל עצות תודה רבה לכולם
הודעה אחרונה מאת eli8333, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, חשוב שהוא יהיה אמין ולא קטן מידי חשבתי על מזדה 323 , אימפרזה וכו' תודה
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם מנוע של פורד מונדאו מודל 2002 זהה למנוע של פורד מונדאו שנת 2006 ? כמה כוח סוס יש למנוע ?
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום. לא מזמן חיפשתי פורד דינמיק, אבל אחרי שהבנתי שעדיף עם מנוע של zetec מסתבר שקצת קשה למצוא גירסה הזו.אז חשבתי לעצמי למה לא לבדוק את שרייד 97-98? מה אתם חושבים על מכונית זו בהשוואה לדינמיק מבחינת אמינות(האמת שקראתי שהיא אמינה,אבל...)איך היא סוחבת?(אולי יש לכם ניסיון עם אוטומט) ובכלל איך היא נוסעת(אני יודע שישר),נחות הנסעה. P.S כמה היא שותה? תוווווווווווווווווודה
- 0 תגובות
- 686 צפיות
אני מחפש פיז'ו 306 99-2002 1600 סמ"ק, ידוע לי שיש דגם XR ו- XT מה ההבדל ביניהם,מי יותר אמינה? כמו"כ האם ההילוכים האוטומטים אמינים בדגמים אלו, אני אישית מעדיף ידני אבל קשה למצוא 1600 ידני בשנים אלו זיו
הודעה אחרונה מאת zivraviv, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש סיאט ליאון אוטומטית. האם ידוע לגביה בעיות כל שאין? האם השוק שלה חלש ומאבד מערכו? האם ההחזקה יקרה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת benj, -
- 0 תגובות
- 928 צפיות
אוטומט, משומש, שיהיה מקום גדול בתא הנוסעים. חופשי תנו הצעות. נמרוד.
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
ובכן , לא מצאתי כאן איזו שהיא ביקורת על ה VTS , אז אם למישהו יש המלצות\דחיות וכו' אודה אם תרשמו אותם פה. אני מעוניין לרכוש את הרכב ויש לי עסקה לא רעה לשנת 2006 מהחברה. (באיזור ה40K מתחת למחיר של 2008 ). אז המחיר הוא דיי מעניין השאלה היא איך הרכב...? סופ"ש נעים לכולם
הודעה אחרונה מאת Ac Performance, -
שלום. לאחר הרבה מאוד מאוד בירורים, חיפושים והתיעצות כנראה שהדגם המדובר של מאזדה יהיה הרכב הבא לאחי הצעיר שקיבל רישיון. וזאת לאחר ש-A3, יונדאי קופה, 147 ודומיהן ירדו מהפרק. וזאת עקב מה שקראנו כאן בפורומים, לגבי עלות אחזקה [אאודי] הגיר המעצבן של אלפא, הביצועים הפושרים וצריכת הדלק של יונדאי, השוק הדל, וכ'ו... אז מה דעתכם על הרכב? בתקציב [כבערך 80K] ניתן לרכוש שנתון דיי גבוה, או שאולי ההורים יתפשרו ויקנו בליסינג. מה דעתכם על הרכב? - עלויות ? אני מניח שלא גבוהות - מישהו יודע מה צריכת הדלק? - האם הבחור יקבל את הפוזה שהוא כ"כ רוצה? הדגם ההאצ'בק משנתון חדש בצבע שחור בלבד, וכן לא נפסיק לחפש עד שנמצא שחור... - אגב, מה ההבדל בין ספורט ספיריט וספורט קומפורט…
הודעה אחרונה מאת CTS, -
- 2 תגובות
- 984 צפיות
אני שואל בשביל חבר שרוצה לקנות רכב ראשון. הוא בן 23 נוסע נסיעות לרוב מחוץ לעיר לחיפה והוא גר באזור חדרה. מה שחשוב לו זה אימונות ואחזקה זולה ובטיחות. גיר ידני בלבד. חשבנו על : 1. 106 2. פולו הוא ישמח לקבל הצעות נוספות לרכבים אחרים ודעות לגבי הרכבים הנ"ל.
הודעה אחרונה מאת blavie, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ראיתי רכב פורד מונדיאו, מליסינג, 2005, בטופס בדיקה יצא תקין למעט בלמים קדמיים ואחוריים - לתקן צלחות/דיסקים/תופים. המחיר המבוקש 80,000 ש"ח. הרכב עם 85,000 ק"מ. האם מישהו יודע מה העלות של החלפת הבלמים (בהנחה שצריך להחליף הכל).
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
- 0 תגובות
- 882 צפיות
רכב יד שניה כמובן עד 50 אלף שקל..ראיתי שיש סיאט טולדו 2001-2002 בטווח המחירים הזה ויש פורד פוקוס ויונדאי אקסנט וכ'ו.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 רכב למשפחה לא לנהיגה ספורטיבית..שיהיה זול לאחזקה אבל כמה שיותר אמין (אני יודע שהחלקים של סיאט יותר יקרים אבל הרכב יותר אמין) שיהיה עם מנוע סביר שנותן כוח ברמה סבירה לא אימפרזה טורבו... בקיצור דרוש לי ייעוץ...אם תוכלו לענות אני מאוד אשמח
הודעה אחרונה מאת m.l, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני רוצה לקנות פורד פיאסטה שנת 98-99 בדקתי במחירון וראיתי שהמחיר של שנת 98 הוא 21 של דינמיק 16V ושל שנת 99 דינמיק 20 למה שנתון נמוך יותר עולה יותר? מה ההבדל בינהם? תודה
הודעה אחרונה מאת gesha_s, -
- 1 תגובות
- 828 צפיות
היי,שלום. זה לא בדיוק נוגע לייעוץ לרכישה. אני מתלבט אם להחליף את הרכב עם אחי. יש לי קרייזלר 96 מנוע 2L ניאון ולו יש קאיה מנטור 99 1.4 L שניהם במצב טוב(למרות שהקאיה מליסינג,מדהים.) מה הייתם מעדיפים? נ.ב לא אכפת לי מדלק או אמינות יש לציין שנסעתי רק סיבוב קטן בקאיה דרישות: אין לי כ"כ האמת,אני צריך אוטו שיסע.. ושוב,מה הייתם מעדיפים?תודה
הודעה אחרונה מאת guy858, -
- 5 תגובות
- 4 אלף צפיות
אני בת 17 וחצי ואני מחפשת אוטו קטן, חסכוני, אמין ונוח. המליצו לי על: פג'ו 106 פורד פיאסטה דייצהו שרייד סוזוקי סוויד אני רוצה 1300, 1400 סמ"ק. ולא איכפת לי שיהיה ידני(אפילו עדיף, דלק יותר זול לא?!) שנת 93'-97( זה מה שאני יכולה להרשות בסכום שהוקצב לי) מצד אחד אומרים לא לגעת בצרפתיות ולפורד יש בעיות במזגן ולכן ללכת רק על יפניות. הבעיה היא שאני לא מוצאת יפניות למכירה!! כנראה הם כל כך מוצלחות שלא מוכרים... ואם מוכרים זה די יקר יחסית לשנה... ההורים שלי הציעו להוסיף עוד כסף לתקציב כדי לקנות אוטו יותר טוב אבל אני לא חושבת שכדאי... אני לא נוסעת רחוק וחשוב לי אוטו בעיקר( ואולי רק) לשנה הזו(לפני הגיוס). אז מה אתם אומרים?!
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
מה עדיף? להשקיע 15k בסיטרואן 2001\פזו\רנו? או להעדיף יפנית ישנה יותר 94-95? אני מחפשת חיסכון בדלק וכמה שפחות ביקורים במוסך [אבל מי לא, בעצם..?] מה אמין יותר ומה יתאים יותר לסטודנטית שאין לה הרבה כסף?
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
- 20 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אוקי אז נעים מאוד אני חבר חדש כפי שבטח שמתם לב, אז נעים מאוד (איציק). יצא לי ככה לגגל בנוגע לרכב בתקציב של עד 16k והרבה מתוצאות החיפוש שנמצאו כללו קישורים לפורום הזה, נכנסתי לפורום הזה וגם בו ביצעתי חיפוש בקשר לרכבים בתקציב שציינתי לעיל'. ביררתי וחקרתי באשר לכל המכונויות שעמדו בתקציב שלי: סובארו ג'סטי. סוזוקי סוויפט דייהטסו שרייד. פורד פיאסטה פיג'ו 205-106 סיאט איביזה. אחרי כל הביקורות שקראתי החלטתי להשאיר שתי מכוניות לגמר הסופי והן פיאסטה מול פיג'ו 106. בהתחלה העדפתי אמינות על עיצוב פנימי וחיצוני אלא שלאחרונה שמעתי שהפיאסטה מציקה קצת עם בעיות חשמל. וכעת אני מתלבט מאוד בין שתי המכוניות ההלו לכן אני פונה אליכם על איזה מביניהם לבחור? …
הודעה אחרונה מאת issac, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
על מה משפיע גודל ג'אנט ברכב צריכת דלק ביצועים אחיזה אני מדבר על פורד פיאסטה 98 ראיתי אחד למכירה עם ג'אנט 14 האם זה ישפיע לי על צריכה של דלק (שלפי ידיעתי לפני השינוי היא 1:16) תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 784 צפיות
פיספסתי אחת לפני שבוע כי היתי בחו"ל. אני מחפש קילומטרז נמוך, עד 80 אלף, ויד עד שניה. תודה
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
- 0 תגובות
- 845 צפיות
חברה אני נהג חדש לעוד חצי שנה עכשו אני נוהג על PEGU 307 שנת 2003 עם 50 אלף קלמוטרז ואני רוצה להחליף למשהוא קצת יותר ספורטיבי מה אתם ממליצים לי חשבתי על AUDI A-3 אבל אני רוצה משהוא יותר בכיון של גג נפתח בבקשה עזרה
הודעה אחרונה מאת tomson22,
-
מי מחובר 2 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 889 אורחים (הצג רשימה מלאה)