Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי אז נעים מאוד אני חבר חדש כפי שבטח שמתם לב, אז נעים מאוד (איציק).

יצא לי ככה לגגל בנוגע לרכב בתקציב של עד 16k והרבה מתוצאות החיפוש שנמצאו כללו קישורים לפורום הזה, נכנסתי לפורום הזה וגם בו ביצעתי חיפוש בקשר לרכבים בתקציב שציינתי לעיל'.

ביררתי וחקרתי באשר לכל המכונויות שעמדו בתקציב שלי:

סובארו ג'סטי.

סוזוקי סוויפט

דייהטסו שרייד.

פורד פיאסטה

פיג'ו 205-106

סיאט איביזה.

אחרי כל הביקורות שקראתי החלטתי להשאיר שתי מכוניות לגמר הסופי והן פיאסטה מול פיג'ו 106.

בהתחלה העדפתי אמינות על עיצוב פנימי וחיצוני אלא שלאחרונה שמעתי שהפיאסטה מציקה קצת עם בעיות חשמל.

וכעת אני מתלבט מאוד בין שתי המכוניות ההלו לכן אני פונה אליכם על איזה מביניהם לבחור?

ה106 עולה על הפיאסטה בהרבה פרמטרים הגה כח, חלונות חשמל עיצוב הרבה יותר יפה (אם כבר אז כבר).

נוחות נסיעה וכיוצא בזה. אבל שוב מתעוררת שאלת האמינות

האם יש הבדל רציני בין האמינות של שתי המכוניות הללו?

הבעיה היא שלפי מיטב הבנתי גם פה השאלה מתחלקת לנושאים:

פיג'ו דור ראשון (עד 96)

פיג'ו דור שני (מ97).

הבעיה שלי היא שאני מחפש xr 5 דלת' (3 דלת' קצת ערסית)

דור שני נורא נורא קשה למצוא

ודור ראשון יש בשפע....מה ההבדל ביניהם.

*יש לציין כי עשיתי חיפוש נרחב לפני שפרסמתי הודעה זו.

ושוב תודה רבה רבה לעונים!

פורסם

אני לא מכיר אף אחד מהרכבים הללו באופן אישי אז אני לא אמליץ לך באופן ספציפי.

אבל סה"כ בתוך הררשימה הזאת יש לך הרבה אופציות טובות.

אם לא ממש התאבהת באופן קשה באחד הדגמים אז כדאי שתשאיר אופציות פתוחות ותמצא את הרכב במצב הכי טוב.

כי רכבים כאלה בני 10 ומעלה, רמת האחזקה שלהם משפיעה מאוד על רמת האמינות העתידית שלהם וגם על ההרגשה של הרכב בנהיגה.

פורסם

מצטרף להמלצת קודמי, חפש רכג בתקציב ובדוק את מצבו, ממליץ לך לבחור ברכב אשר נמצא במצב הכי טוב פרטנית.

בהצלחה,

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

שוב תודה על ההתיחסות אך אינכם נוגעים בעיקר התוכן ונתתם לי תשובה כוללת מידיי.

חשוב שברכב יהיה הגה כח.

לכל הרכבים שציינתי אין הגה כח פרט ל106 ולאיביזה (הכל כמובן ביחס לתקציב)

האיביזה אוטו דוחה (או ככה עשו ממנו לפחות)

לכן שאלתי על הפיג'ו 106.

ובמידה ימליצו לי לא ללכת עליו אני אליך על הפיאסטה בלית ברירה. (אם היה לה הגה כח הייתי קופץ עליה)

פורסם

האיביזה ממש לא דוחה, הייתה לי כזו (שנת 94) במשך כמעט שנה, ובזמן שהייתה אצלי הראתה אמינות מופלאה (למעט טיפולים שוטפים הדבר היחיד שהתקלקל היה משהו באינג'קטורים, עלה 400 ש"ח כולל עבודה).

יש לציין שנסעתי עם הרכב כ 22K קילומטרים, במשך 9 וחצי חודשים - כך שהרכב בהחלט הראה אמינות נהדרת.

מצוייד בהגה כוח, יש ברכב מזגן כמובן, ועיצוב נחמד מאוד - בסה"כ הרכב מאוד נוח לנסיעה ומרגיש מודרני ולא מיושן עד כמה שאפשר בשנתונים האלו (ב16K תוכל למצוא אחת ממודל יותר חדש).

כמו כן הרכב היה חסכוני, במיכל מלא הייתי עושה איתו בערך 800 קילומטרים של נסיעה מעורבת (עירוני ובין עירוני).

ה 106 גם היא מכונית נהדרת - במיוחד הדור השני אם תצליח למצוא בתקציב אחת שמורה.

חסכונית, אם טופל כמו שצריך יהיה אמין ככל רכב אחר (אל תחשוב שבגלל שהפיאסטה לא צרפתייה היא אמורה להיות אמינה יותר מאיזו סיבה בלתי נראית לעין), יפה ומודרני.

מצוייד גם הוא בהגה כוח, רכב נוח מאוד לנסיעה יחסית לשאר המתחרות שלו.

לדעתי עדיף לך לנסות למצוא 106 דור שני עם מנוע 1400 ידני בתקציב שלך (אם תצליח למצוא אחת שמורה) ואם לא, תנסה לחסוך עוד טיפה ולהעלות את התקציב - שווה לך לדעתי.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

תודה על תגובתך blavie.

כפי שאתה בטח מכיר על טעם ועל ריח...

אני אישית לא מסוגל להתקרב אל הסיאט איביזה.

פיאסטה - רק משנת 98 יש הגה כח, אך אין לי תקציב שמפיק לשנתון הנ"ל.

106 - ולשאלת השאלת:

מה ההדבל בין דור ראשון לבין דור שני?

ידוע שיש פער בין השנתונים אבל מה לגבי איכות הרכבים?

והאם מומלץ לההתפשר על הדור הראשון (במידה ולא אמצא דור שני XR 5דלת', שוב אין היצע רב של המכוניות הללו).

פורסם

אוקיי, חשבתי שאתה מתכוון שממה שהבנת מאנשים הרכב לא משהו - באמת על טעם ועל ריח אי אפשר להתווכח ואם אתה לא אוהב, אז אתה לא אוהב.

בקשר ל 106 -

אני לא בטוח בקשר לכל ההבדלים אבל הנה מה שאני יודע -

בדור הראשון רק חלק מהדגמים באו עם הגה כוח, כמו XSI משנת 94 ומעלה אם אני לא טועה ו XS משנת 95 לדוגמא - בדור השני כל ה 106 מצויידות בהגה כוח.

בדור השני הרכב מצוייד בשתי כריות אוויר.

בדור הראשון חלק מהדגמים הגיעו בלי מזגן, חלק הגיעו עם, ולחלק התקינו מזגן בארץ בהתקנה מקומית.

מעבר לזה, יש כמובן את ההבדל בעיצוב ובצורה - בדור השני הרכב מרגיש הרבה יותר מודרני הן מבחינת העיצוב החיצוני והן מבחינת עיצוב תא הנוסעים.

בכלליות, גם הדור הראשון היא אחלה מכונית וחולקת את כל הייתרונות הטובים עם הדור השני - כמו שאני רואה את זה החסרון שלה מול הדור השני הוא בעיקר זה שהיא נראית ומרגישה מיושנת ממנו, ומתיחת הפנים שהדגם עבר בשנת 97 עשתה לו רק טוב.

אם אתה לא מוכן להשקיע יותר ברכב, אין סיבה שלא תתפשר על הדור הראשון - אחלה רכב.

לדעתי האישית, עדיף שתחסוך עוד כמה שקלים ותקבל הרבה יותר רכב בערך באותו הכסף - אבל זו החלטה שלך.

נסה לחפש גם XS, לא רק XR - אולי יש הבדל של כמה אלפים במחירונים, אבל תכלס בשוק הן נסחרות בהבדלי מחירים לא גדולים.

בהצלחה!

DOESN'T WORK HARD

פורסם

נסה לחפש גם XS, לא רק XR - אולי יש הבדל של כמה אלפים במחירונים, אבל תכלס בשוק הן נסחרות בהבדלי מחירים לא גדולים.

בהצלחה!

בדיוק ההיפך! יש הפרש קטן במחירונים אבל הפרש גדול במחירים במציאות.

ישנה עוד בעיה שרוב ה-106 הוסיפו אביזרים לרכב שעושים אותו עוד יותר ספורטיבי ות'כלס לא ממש מעניינים אותי...אני לא חולה על רכבי ספורט אני מעדיף את שלי כמה שיותר צנוע (לכן אני הולך על הדגם הפחות מאובזר דהיינו ה-XR), קיצור אז על התוספות האלה מבקש תוספות מחיר ככה שיש הפרד שמיוני בין המחירון לבין הדרישה.

וואלה לא יודע מה לעשות...:?

פורסם

תלוי מי המוכר, בכל מקרה, הנה קישור למודעה של XR שתהיה נחמדה בשבילך לדעתי -

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=474634

דבר עם המוכר, תראה על מה מדובר - לפי הנתונים והתמונות שיש היא נראית טוב.

עוד אופצייה נחמדה שקיימת, היא הסיטרואן סקסו - מכונית פשוטה וחסכונית, שגם נסחרת במחירים זולים - תוכל בתקציב שלך למצוא אחת משנתון 98 ואפילו 2000 אם אתה הולך על דגם דיזל \ בנזין עם מנוע קטן שנסחרים במחירים זולים יותר.

הסקסו הוא רכב כמעט זהה ל 106 ושתיהן מבוססות על אותה פלטפורמה, אמנם אני אישית מעדיף את ה 106 מכל מיני סיבות - בעיקר בגלל העיצוב.

אם היא יפה בעינייך, גם היא אחלה אופצייה ותוכל למצוא בקלות אחת שמורה ומשנתון חדש יחסית.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

תודה רבה על החיפוש!!! אני אבדוק את זה.

הסיטרואן סקסו נחשבת אמינה?

ואיזה תת דגמים יש לה?

ועוד משו קטן מה מהדגמים מקביל ל106?

פורסם

היא כמעט בדיוק אותו רכב כמו ה 106, ושתיהן מבוססות על אותו הבסיס.

לכן, גם הסקסו תראה אמינות דומה לשל ה 106 במידה ותוחזקה כמו שצריך.

אם אני לא טועה, מלבד הגרסאות הספורטיביות של הסקסו (VTR ו VTS) אין רמות גימור נוספות מעבר לדגם הבסיסי.

תוכל למצוא כאלו עם מנועי בנזין בנפח 1100,1400,1600 אם אני לא טועה ומנועי דיזל בנפח 1600.

DOESN'T WORK HARD

פורסם
אם טופל כמו שצריך יהיה אמין ככל רכב אחר

ואם היא לא מטופלת? היא לא תהיה אמינה?

גם הסקסו תראה אמינות דומה לשל ה 106 במידה ותוחזקה כמו שצריך.

כמו שצריך?

ועכשיו אם נתעורר מהחלומות, בוא נבדוק כמה סקסו או 106 ששוות בקושי 20 אלף שקל, מטופלות "כמו שצריך".

רובן מוזנחות, עברו הרבה ידיים, המון ק"מ, ועברו תחת ידיים מתעללות של ילדים שרק קיבלו רישיון (וכמובן חושבים שאם לרכב שלהם קוראים "ראלי", הם מינימום קולין מקריי).

זה יפה שאתה מדגיש בכל שרשור מחדש ש"צרפתיה אמינה בדיוק כמו יפנית אם טופלה כראוי", רק מה שאתה לא מדגיש, זה שהיפניות (מה לעשות, כך זה נראה מעשית), אמינות ושורדות יפה יותר התעללות והזנחה מאשר צרפתיות (במיוחד ממודלים נמוכים יותר).

חלאס עם שטיפת המוח לרכבים צרפתיים. לא כל אחד שמגיע לפורום מחפש "צרפתייה מטורפת", (אפשר לחשוב, סה"כ מנוע 1400), או נוחות מדהימה (מאוד מרווחת ה-106, ומאוד נעים לנסוע עם קרקושים באוזניים).

אז יפה שמנפנפים בכך שזה פורום של חובבי הגה, אבל לא כל מי שמגיע לפורום, הספורטיביות היא בראש מעייניו, תתאימו רכב לדרישות של השואל לא לשלכם.

בזמן האחרון זה נראה כאילו זה פורום PSI ולא CarsForum.

בקיצור, חלאס עם שטיפת המוח הצרפתית. נמאס.

פורסם

לא, אם היא לא מטופלת היא לא תהיה אמינה - כמו כל רכב אחר.

אתה חושב שאתה מבין את השיקולים שמניעים את ההמלצות שלי, אבל אתה טועה - פותח השרשור לא ביקש המלצה לרכב מהנה לנהיגה, או ספורטיבי בכל צורה כלשהי.

הוא גם קיבל המלצה לכזה, 106 בגרסא הרגילה \ סקסו ירגישו מבחינת נהיגה אולי במעט יותר טוב ממתחרותיהן היפניות באותו מחיר - זה לא רכב ספורטיבי ולכן לא יורגש הבדל, ולעולם לא טענתי שיהיה כזה.

המלצתי לו עליהן, מכיוון שה 106 והסקסו שנכנסות בתקציב שלו יהיו זולות לאחזקה, חסכוניות ואמינות ובו זמנית משנתונים חדשים יחסית - ולכן כן עניתי לו לפי דרישותיו שלו.

הרכבים היפניים שציין ויכנסו לו בתקציב יהיו משנתונים נמוכים יותר, פחות בטיחותיים ופחות מודרניים.

הפיאסטה היא גם מכונית טובה שתענה על כל דרישותיו, חוץ מהמכריעה - הגה כוח, ולכן לא המלצתי לו עליה.

תגובתך נראית כאילו היה איזה שיקול של ספורטיביות בהמלצתי, אז סתם כדי להבהיר -

אין שום דבר ספורטיבי ב 106 \ סקסו בגרסאותיהן הרגילות, שום דבר ספורטיבי - כלום.

לא שלדה "מטורפת" כמו שאתה קורא לה, ולא מנוע בשרני.

כלום.

זהו רכב פשוט,חסכוני וזול - לא יותר, במקרה הוא גם נוח בהרבה מיפניות שניתן לקנות באותו מחיר (בוא נראה אותך משווה מבחינת נוחות לג'אסטי או שרייד), זה ידוע שברכבים האירופאיים יש דגש גדול יותר על נוחות ופינוק.

חבל שהתגובה שלך נכתבה מתוך עצבים וללא יותר מדי מחשבה - אם היית מקדיש תשומת לב היית רואה שעל זה המלצתי לו, כי זה מה שהוא ביקש.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

קודם כל, הכל ברוח טובה, לא כדי לפגוע. :)

שנית כל, זה לא היה מכוון רק אליך.

בכל אופן, מה שבאתי להגיד - "אם היא לא מטופלת היא לא תהיה אמינה - כמו כל רכב אחר", כמה שאולי החברים כאן לא שמחים לשמוע, מסתבר שהיפניות אמינות יותר. לא אמינות לחלוטין, אף אחד לא אמר שאין עבודה במוסכי הרכבים היפניים, אבל מה לעשות שהיפניים שורדים יפה יותר התעללות והזנחה.

ולא בכדי - תראה כמה קורולות, קארינות, 323 מאמצע שנות ה90 עברו עד היום כמעט 300K ק"מ אם לא יותר, וממשיכות לנסוע כמו גדולות, בזמן שהרבה צרפתיות עם פז"מ כזה הופכות לבגט פריך.

אף אחד לא אומר שהצרפתיות לא אמינות בעליל, אבל יכול להיות שהן מתאימות יותר לאקלים האירופאי, ששונה לחלוטין מהארץ. שם אין שמש קודרת ששורפת את הדש-בורד ו-40 מעלות חום בקיץ.

ועכשיו יבוא החביב התורן שיגיד שלדודה שלו יש BX שלא רואה מוסך. אוקיי, וזה בהשוואה לכמה יפניות ממול?

אז... שלא יעבדו עליכם.

לא, סתם. פשוט תפסיקו עם האנטי-יפניות. אז מה אם הן נמצאות בכל מקום על כבישי ארץ ישראל? יש כנראה סיבה טובה לזה (ולא, זה לאו דווקא מוניטין האמינות, שלא כ"כ מעניין את מי שעושה עסקת ליסינג).

פורסם

חחחחח volvo חחח באמת סתם תקפת אותו...

תכלס הוא הצליח להיכנס לראש שלי ולהבין מה אני מחפש...

עכשיו זה או שאני עובר לסקסו או מתפשר על 106 דור ראשון

• תוכן חדש...