ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש רנו מגאן 2 EX משנת 2005. שמעתי שהדגם סובל מבעיות רבות במערכת החשמל. האם השמועות נכונות? האם כדאי לוותר וללכת על פוקוס או מאזדה 3?
הודעה אחרונה מאת שרונאס, -
- 2 תגובות
- 814 צפיות
שלום אני מחפשת רעיונות לרכב ב 25k-30k. רק אוטומט. בעיקר לנסיעות בינעירוניות, ככה שחשוב שיהיה בעל צריכת דלק נמוכה חשבתי בעיקר על מכוניות קטנות: פולו או אופל קורסה. מי מהן טובה יותר, ואם יש לכם עוד הצעות אני אשמח תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Bel, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לגבי לנציות , הן שותות עד כדאי כך הרבה דלק ? לגבי הלאנצי'ה קאפה חיפשתי בכל מקום כולל האתר הרישמי של היצרן ואין איזכור אפילו לא לפירטי בערך כמה היא אוכלת לליטר
הודעה אחרונה מאת ybm3884, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
דייהו אספרו (תבלעו רגע את הרוק ותקשיבו) מאחותי, 90,000 ק"מ יד ראשונה, אחותי נוסעת כמו מישהו שרק קיבל רישיון, ככה שהמנוע ממש שמור. שנת 95. נפח 2000. 10000 ש"ח. הולך? ומה דעתכם על הרכב בכללי (הרכב הספציפי הזה)
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ערב טוב ... חדש בפורום.. אני לפני קניית רכב בתקציב של 25 - 35 ואני מתלבט קשות בין אופל קורסה 2002 לבין סיריון 1999 (1000) שניהן ידניות מצד אחד החיסכון בדלק של הסיריון והאמינות מפתה .. ומצד אחר הנוחות והחוזק של הקורסה גם ועוד שאלה .. מה המשקל של הרכבים ? תודה..
הודעה אחרונה מאת מועדון סאאב, -
- 3 תגובות
- 964 צפיות
רציתי לדעת מה מצב השוק של הגטס אני מתכוון לקנות אחת מליסינג כמה זה אמור להשפיע ?
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
- 5 תגובות
- 973 צפיות
אני יודע שהרכב הזה חרוש פה בפורום, אבל על שאלתי הספציפית לא מצאתי מענה! (כן, גם בחיפוש) אז ככה, אני מתכוון (בעזרת ההורים) לקנות פיג'ו 306 5 דלתות בקרוב מאד. השאלה היא כזאת: אני מחפש ידני 1600 מעל שנת 98, ואני פשוט לא מוצא כזה דבר! חיפשתי באתרים, שאלתי אנשים, אף אחד לא יודע או לא מוכר (או שלא קיים??) דגם כזה. כל ה 306 ידני מעל 98 שאני מוצא אלה רק 1400. ובאוטומט דווקא כן יש 1600. האם אכן קיימים כאלה דגמים? או שאאלץ להסתפק ב 1400 (לפי הבנתי מנוע אלומיניום - לא בריא עם מים , ולכו תדעו מי שם מה פעם). ואם כבר אז רציתי לדעת (במידה ו-1400 יוחלט בסוף) כמה ההבדל גדול בין המנועים? תודה לכל העונה!
הודעה אחרונה מאת oferman, -
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום קיבלתי שתי הצעות על פגו 206 רציתי לדעת מה אתם ממליצים אם בכלל 206 שנת 2004 מנוע 1.6 93500 ק"מ דגם XT כחולה עם סאןרוף,יד ראשונה פרטית נהגה בה אישה (בינינו זה משנה ), האוטו תוקן רק במוסך מורשה ומעולם לא עבר תאונה (אני מתכוון לתיקונים טופ טופ כל 20,000 הכל כמו שצריך) , טסט נעשה ביולי. בנוסף אני מקבל אחריות לשנה. המחיר הוא 69,000 אלף. לעומתה 206 שנת 2005 מנוע 1.6 53500 ק"מ דגם XT אפור תכלת . יד ראשונה פרטית, תוקן רק במוסך מורשה, מעולם לא עבר תאונה, אחריות לשנה. המחיר הוא 75,000. על איזה היית ממליצים מבין השתיים והאם לדעתך המחיר סביר ?? האם יש סיכוי למצוא אוטו במחיר זול יותר בשוק הפרטי (יד 2, לוח פוקוס וכו') שעלות התיקונים עליו לא תעלה על הסכום הזה…
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 5 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם. היום אבא שלי לקח לבדיקה Volvo S60 SE 2.4 שנת 2001 למטרת קניה (בקומפיוטסט שבטירת הכרמל) והתוצאות הן ככה : הספק : 129 כ"ס כשהנתוני יצרן הם 140 כ"ס(הבוחן אמר שזה תקין) מיתלים : 100% בלמים ( ללא פירוק גלגלים) : 67% ( לתקן צלחות / דיסקים / תופים) - כמה אמור לעלות במוסך מורשה? מנוע : 92% (צריך להחליף תומכים בבלוק מנוע) - כמה אמור לעלות? הילוכים : 76% (תיבת הילוכים אוטומטים => החלפה לקויה ) - משום מה הבוחן לא דיבר איתנו על זה יכול להיות שהוא שכח אני לא בטוח , רק אחרי שיצאנו משם ראיתי שזה כתוב .מה ההשלכות של זה ? כי בעיקרון זה הדבר היחידי שמפחיד את אבא שלי לגבי קניית הרכב שלא תהיה פתאום בעיה בגיר. ועוד משהו , התגלה שהחליפו את הכנף בדלת הימינית …
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הודעה זאת לא נועדה לשמוע הצעות מאנשים שמוכרים 206/גולף אלא לשמוע חוות דעת על שתי המכוניות. האוטו נועד לאחותי שאופי הנהיגה שלה הוא שהיא לא מדביקה את הדוושה + לרוב לא עוברת את ה100 קמ"ש.היא נוסעת פעם ביום לתל אביב וחזרה ושאר הנהיגה היא עירונית (בתוך תל אביב או בעיר שלי ) אני מתלבט בין שתי מכוניות פגו 206 ובין פולקסוואגן גולף טווח השנים שאני מחפש הוא 2002 + . אוטומטית מנוע 1.4 + (נוטה ל1.6 אבל לא משנה עד כדי כך) , בנזין בלבד טווח מחירים עד 75 אלף שקל. אשמח לשמוע את דעתכם על אופי הנהיגה של שתי המכוניות, אמינות , מוסכים, בטיחות, צריכת דלק ונוחות. תודה רבה אשמח לתגובות והמלצות על המכוניות האלה לפי הנתונים שפירסמתי. נ.ב אם למישהו יש א…
הודעה אחרונה מאת matamary, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 895 צפיות
שלום לכולם! כפי שכתבתי לפני כמה ימים אנחנו מחפשים רכב חדש (במקום האופל קורסה שנמכרה) בסביבות ה-55,000 ש"ח. ההורים שלי די סגורים על פיאט פונטו אוטומט. לאחר קריאה בפוורום הבנתי שהגרסה המועדפת היא 1.25 80 כ"ס, ELX 16V. ראיתי שבאתרים של יד-2 נמכרת גרסת הDIMANIC 75 כ"ס. מה ההבדל בין הדגם ה-ELX לבין דגם ה- ?CLUB /DINAMIC 1.3 על איזה דגם הכי כדאי ללכת? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3 אלף צפיות
לאחר כמה דיונים כאן בפורום, החלטתי ללכת על הפג'ו 406 מודלים 2000-2001 בתקציב של איזור ה-35 אלף ש"ח. מצאתי רכב כזה: פג'ו 406 כסופה, מודל 2000 דגם ST מנוע 1800, אוטמטית, יד 2, פרטית, 166K, מטופל אך ורק במוסך המרכזי של פג'ו בבני ברק עם היסטוריה מפורטת. רכב שמור ביותר גם חיצונית וגם פנימית, עבר שיפוץ גיר לפני פחות מחודש (גיר חדש), טסט לשנה, אין לו תאונות (אין בעיות שלדה), כל האקססוריז החשמליים תקינים - בקיצור בובה של רכב. שריטה קלה פה ושם, כיפוף פח מזערי בדלת האחורית בצד הנוסע (לא משהו בולט לעין). אבל... ויש אבל... הבוקר במהלך בדיקה בדינמומטר בת"א, התגלה סדק קל בבלוק המנוע שגורם לנזילת מים מזערית. מה שאומר שבשלב עתידי כלשהו (זמן לא מוגדר - ייתכן חודש וייתכן …
הודעה אחרונה מאת אביאלוש, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, יש לי תקציב של 40,000. דייהטסו סיריון וטויוטה יאריס לא ממש בתקציב הזה (אני מחפשת מכונית משנת 2001 ומעלה, מנוע 1300). לפי מה שראיתי בפורום, הדעות חלוקות על הפיאט והגטס. הבנתי שגטס ידנית זוללת פחות דלק. רוב הנסיעות שלי יהיו בין עירוניות, אגב. אז מה נראה לכם? המליצו לי בחום על הספייס והבנתי, שוב, לפי הפורום, שהדגם ELX טוב. תודה רבה ושנה טובה
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
מאזדה 6 החדשה-תמונות ראשונות
מאת Guest anakonda- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, התפרסמו תמונות חדשות של מאזדה 6 בקרוב(או שלא)אצלנו בארץ תכנסו ותתרשמו יוסי http://www.motocar.co.il/news/new.aspx?0r9VQ=LHKG&Pn6Vq=E נ.ב הייתי קונה עיצוב מדהים
הודעה אחרונה מאת Godflash, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מעוניין לקנות רכב. התקציב, 30-35K. השנתון, מה שיותר גבוה. גיר ידני בלבד. הצרכים שלי הם לעבודה וחזור כ 30 ק"מ ביום ופעם בשבוע נסיעה של כ 100 ק"מ. בנוסף לפחות פעם בשבוע אני מעביר ברכב דברים שהייתי שמח אם היה לי טנדר אבל גם עם הצ'בק או סטיישן אני מסתדר. ראיתי עד כה שני רכבים שנראים לי מתאימים, דייהטסו גראנד מוב ומאזדה טנדר B2500 שנתונים 98-2000. מאחר וגראנד מוב קשה למצוא ומאזדות יש הרבה ואני יכול להיות בררן אני נוטה לכיוון המאזדה. שאלתי היא האם יש הבדל בעלויות האחזקה של שני הרכבים למרות שהם כה שונים בייעוד שלהם בהנחה שאני לא עושה ביטוח מקיף? ספציפית לגבי הטנדר, מה הק"מ הממוצע הסביר לרכבים האלה? תודה
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
שאלה לגבי מיצובישי לנסר
מאת Guest אדירון-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איך האוטו מיצובישי לנסר שנת 1990? האוטו טוב ? שווה?
-
-
- 2 תגובות
- 979 צפיות
שלום לכולם! קרוב משפחה שלי מוכר את הרכב שלו אך בזמן האחרון נרתע מכל מיני פרסומים לגבי אחריות המוכר על הרכב. השאלה בעצם אם יש פגם נסתר ברכב שעליו המוכר לא יודע האם הוא אחראי על כך לאחר המכירה? כלומר אם הפגם מתגלה לאחר המכירה מה אחריות המוכר לנזק אם בכלל? האם לא לשם כך לוקח הקונה את הרכב לבדיקה במכון או אצל "המומחה" או משהו בסגנון? אפילו אם הם לא נותנים לקונה אחריות למה שתהיה אחריות למוכר אם אינו מודע כלל לפגם? (כמובן שתמיד אפשר לטעון שהמוכר ידע אז זה גם נקודה בעיתית...) מקווה שהשאלה לא מתוסבכת מדי תודה...
הודעה אחרונה מאת ebari, -
- 10 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
אני הולך לראות רכב באיזור חיפה. האם יש מכון בדיקה מומלץ? בברכה
הודעה אחרונה מאת raja, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מצאתי לאחר חיפושים נרחבים (לא שהתכוונתי, אבל יצא לי): רובר 216 שנת 98 יד ראשונה 50K (!!) - חמישים אלף... טירוף... שמורה... אוט' לקנות או לא?? מה אתם אומרים? חסרונות ויתרונות יקבלו בברכה! תודה, ושבוע טוב! וגם: אני יודע שכבר יש כאן המון חומר על רובר 216, קראתי את כולו. אבל המצב כאן הוא, קצת שונה... אז אנא תגובתכם...
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 4 תגובות
- 980 צפיות
שלום לכולם נפלה לרשותי ההזדמנות לרכוש אימפרזה 04 ידנית רציתי לדעת את דעתכם על הרכב ? על הגיר הידני ? אני מודע לנושא המרחב הפנימי הלקוי באימפרזות ולירידת הערך של הידניות. אני צריך רכב אמין לתקופה של 5 שנים לפחות. הרכב יד שנייה, פרטי, 04, עשה בערך 100000 ק"מ, מחירון 69 אלף, בכמה הייתם קונים ?
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 10.4 אלף צפיות
צריך להגדיל את צי הרכב במשאית במשקל כולל של 10- 12 טון. רוב הנסיעות המתוכננות הן בינעירוניות (עליות לירושלים) הרכב לא מתוכנן לגמוע הרבה ק"מ בשנה אבל הוא צריך להיות נוח ל3 אנשים (העדיפות היא אפילו לתא צוות אבל אין בנמצא בשוק המשומשות) כל הכאילו משאיות נפסלו על הסף (איסוזו וכו') המועמדים הם: דאף 45/55 רנו מילניום (שזה בעצם דאף) איווקו מאן מרצדס התקציב הוא עד 150K אבל בשאיפה להישאר באיזור ה120K כולל ארגז סגור ורמפה הידראולית הרכב צריך להיות כמה שיותר חדש (2001 ומעלה) אומנם נהגתי לא מעט על משאיות אבל זה היה לפני יותר מעשור ומאז השתנו דברים. השאלה היא: איזו הכי מומלצת לקניה? איזו תהייה הזולה לאחזקה? או במילים אחרות, מה קונים??? בב…
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אחרי שוטטות בפורום והמון חיפוש עקר ביד 2 הגעתי לשתיים שלושה מכוניות המתאימות לי (חשוב לי 100 כ"ס ומעלה..נפח 1600 ומעלה ובאופן כללי מתקדמת מה205 החבוטה שיש לי עכשיו....) ההתלבטות היא הונדה סיויק 96-7-8 העדיפות הייתה לידנית אבל המבחר בשוק כמעט אפסי למכונית שמורה אז אני מוכן בלב כבד לתת לאוטו להחליט איזה הילוך בא לו.... לבין איביזה 00-01 ידנית בלבד דגם ה100 כ"ס כמובן היו גם קולט ומאזדה בראש אבל הספקתי כבר לאבד את הראש הזה. בכל אופן אני יודע מה הנתונים של כל אחת מבחינת הספק כוח צריכה התנהגות וכ"ו ועדיין קשה לי ההחלטה אודה לכם על המלצה עניינית או אפילו שונה מהבחירות שלי....
הודעה אחרונה מאת benj, -
- 30 תגובות
- 40.6 אלף צפיות
חברים וחברות, רציתי להביא לתשומת לבכם תגלית מרעישה! שוק המשומשות הוא משהו שלא משתנה מדקה לדקה ומי ששאל שלשום על מכונית קטנה ב-30K ייקבל את אותה התשובה של מי ששאל בשבוע שעבר על מכונית קטנה ב-30K, ובמפתיע - גם זה שישאל מחרתיים על מכונית קטנה ב-30K ייקבל את אותן התשובות והתגובות. יודעים למה? כי המכוניות הקטנות האלו באיזור השלושים אלף הן כבר משומשות, ומה שהן מכרו בשנת 98 (לדוגמא) לא הולך להשתנות כבר, כי עברו כמה שנים מאז... לא ייוולדו עוד מכוניות משום מקום וגם אין סיכוי שפתאום יציעו לכם למכירה איזו פרארי שנכנסת לכם בול בתקציב. לפני ששואלים שאלות צריך לחפש את התשובות, וכשאני אומר לחפש, זה לא 2 דקות כדי לצאת ידי חובה, זה כדי למנוע את השחיקה בפורום ושרשורים מ…
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
- 0 תגובות
- 733 צפיות
תראו אני סטונדט ויש לי בערך 30K אני חשבתי על VR6 ככה לשנה אחת להנות ממנה ולמכור אותה! האם שווה לי? מה צריכת הדלק שלה ? האם היא מתקלקלת הרבה?
הודעה אחרונה מאת vladik23, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מדובר בפיאט פונטו 95 דגם S90 עם מנוע 1600. תודה.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות שברולט אוויאו LT דגם 5 דלתות גיר ידני, מנוע 1400, שנת 2006, יד ראשונה מהשכרה (אני יהיה יד שנייה), הרכב עבר 66000 ק"מ, מחיר מחירון 64000 ש"ח, הציעו לי אותה ב - 56000 ש"ח. הייתי מעוניין לדעת האם זו עסקה טובה או לא, כמו כן הייתי מעוניין לקבל מידע על צריכת דלק (לא מצאתי משהו על הגיר הידני, רק על האוטומט). בתודה מראש לכל העוזרים. אופיר.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מתעניין בקניית 306 וקראתי פה בפורום על אלכס, שכרגע מתקין וילונות כי המזגנים שלו היו על הפנים. איך אני יכול לברר איזה סוג של מזגן יש באוטו? מדובר באוטו דגם סופר סאלון, 98, 1800 אוטומט. תודה, מוש'קה
הודעה אחרונה מאת יוני 110, -
-
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני נכה,זכאי ל 100% פטור מס הייתי רוצה להחליף את הרכב שלי,הליך מכירת הרכב הישן+רכישת רכב חדש=טרחה לא קטנה. הייתי רוצה לשאול חברי פורום בכלל וחברי פורום בעלי זכויות דומות לזכות שלי,האם הטרייד אין משתלם? אני מעוניין לרכוש טויוטה AURIS או קורולה חדשה,ביצעתי נסיעת מבחן,הסתדרתי עם הגיר. חשבתי לגשת בשנית לסוכנות טויוטה ולברר בקשר לטרייד אין או לגשת לסוכנות משנה כגון "הילוך שישי" ולברר שם. הרכב אותו אני מעוניין להחליף ,אינו טויוטה. האם ישנה אפשרות שאקבל מחיר מחירון מלא על הרכב? אם לא,כמה הסוכנות (מרכזית או משנה) מורידה עבור עסקת הטרייד אין? אשמח לקבל כל מידע לגבי עסקת טרייד אין לרכב הפטור ממס תודה רבה למגיבים
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ראיתי מאזדה לאנטיס 99' 1.6 125K יד 2 עכשיו הרכב מסוכנות טרייד אין. האם יש בעיה לרכוש רכב ממקומות כאלה? או שאין בעייה וזה כמו יד פרטית? תודה מראש ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת אבולושיין, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, אני מתכנן לרכוש מזדה 626 מודל 97 גרסת ה-4 דלתות, שמורה מכאנית וגם פנים הרכב. בסוף החודש לרכב יש טסט וברצוני לשתף אתכם בהערכת נזק ומה לא יעבור בטסט. והכי חשוב - איפה כדאי לתקן בעלויות סבירות ועבודה איכותית. נתחיל מהטמבון הקדמי: נעבור לבאגאז', הפנס האחורי השמאלי והדופן ליד הפנס שגם חטפה מכה בפח וסדק בטמבון האחורי: אשמח לחוות הדעה שלכם הדחופה מאחר וזה שיקול כלכלי שאני רוצה לבחון בטרם רכשתי את הרכב. 1. יש לכם הערכה כמה יעלו התיקונים הנ"ל ?! 2. מה לא עובר בטסט ?! 3. היכן מומלץ לתקן את הדברים שראיתם בתמונות?!
הודעה אחרונה מאת ULY,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 349 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- David32
- אהרן ג
- gadik6
- SlowRide
- גולדן191
- amlh
- הרקוליטו
- mottis
- yovel673
- Tal7
- Night Driver
- itzik123