ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,616 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברצוני לקנות סוברו B4 שנת 2004 2000 סמק מבקש דעה כללית לגבי הרכב ומה צריכת דלק שלו (האם זה יותר מ- ACCORD)
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 851 צפיות
שלום לכולם, מחר אני רוצה לקחת רכב שאני מעוניין לרכוש לבדיקה במכון תקנים, מישהו יכול להמליץ לי על מכון טוב באזור השרון, עדיפות לנתניה? ד"א, כמה זמן לוקחת הבדיקה במכון? תודה מראש, רוי.
הודעה אחרונה מאת Acejin, -
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות לנטיס מליסינג , מישהו יודע איפה מוצאים רכבים כאלה? כי הלנטיס לא נמצאת יותר בחברות ליסינג לפי דעתי (או שאני טועה) ובנוסף שאלה נוספת אם כבר מליסינג אז מה עדיף .. גטס 2005 או לנטיס 2002 ,
הודעה אחרונה מאת LisingMan, -
- 0 תגובות
- 737 צפיות
אני יודע בוודאות שמאז מתיחת הפנים בשנת 2000 בכל דגם יש רדיו נשלט מההגה בפג'ו 406. גיליתי שיש גם רדיו נשלט מההגה במודל 1999. השאלה אם זה בכל הדגמים מודל 99 או רק חלק מהדגמים ?! אשמח לתשובה מיודעי דבר בנידון
הודעה אחרונה מאת riz1, -
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני יודע שזה קשור לאיבזור של הרכב,במה זה מתבטא? איזה דברים יש בGLX שאין בLX? תודה מראש ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת BigMak, -
- 1 תגובות
- 887 צפיות
אולי אתם תדעו כיצד להוציא מיבואן הנחה או צ'ופרים ברכישת רכב משפחתי חדש?????????????? ברצוננו לרכוש רגב משפחתי אך נראה לנו מוגזם לשלם תוסף של 1500 ש"ח על צבע מטאלי למישהו יש רעיון?
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
- 4 תגובות
- 969 צפיות
האוטו יד ראשונה 150 אלף קילומטר.. מה אתם אומרים..? אני בהתחלה חשבתי על 16v אבל מסתבר שהתקציב שלי נמוך בהרבה מזה..=/ יש איזה משהו חשוב שאני צריך לדעת על המאזדה מעניין אותי כמה כוח סוס היא ואם מישהו פה סגר איתה סקאלה שיגיד לי כמה האוטו נוסע ואם יש בעיות בצריכת דלק או באיזה חלק. תודה
הודעה אחרונה מאת Hai_kalderon, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני שוקלת לקנות מאטיס ולא שרייד, אותה רציתי בהתחלה. הרבה יותר נעים לנהוג ברכב חדיש, הק"מ המוצע לי הינו נמוך (72k) והמחיר גם הוא (16k). מדובר בשנתון 2000. השימוש כאמור יהיה באיזור ב"ש (מישורי) ובסופי שבוע מב"ש לכיוון המרכז. על הייתרונות שלה שמעתי מספיק, בנוגע לחסרונות- אין הרבה מידע מלבד התלונות על מנוע קטן (שמפתיע) וחלפים מקוריים כתוצאה ממספר הרכבים המצומצם המשרת את הישראלים. יש עוד נתונים שעליי לדעת לפני החלטת הקנייה? למישהו יש ניסיון עם הרכב? תודה, דנה.
הודעה אחרונה מאת shlomy2007, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 788 צפיות
ערב טוב, בתחילה אודה למגיבים ולמשיבים בפורום הזה. אני מחזיק ברשותי רכב יונדאי אקסנט אסטים מודל 2001. רכשנו אותו לפני כשנתיים וחצי מחברת ליסינג (אוטו סנטר) במחיר 52 אלף ש"ח. אני מפחד לאבד יותר מידיי את הערך של הרכב ורוצה\מתלבט האם למכור אותו ולעבור לדגם מתקדם יותר ואולי גם חסכוני יותר. אני מתלבט במספר נושאים: 1. הרכב במצב טוב, מלבד כל מיני שפשופים ושריטות בצדדי הרכב, האם לתקן את המקומות האלו ורק אח"כ להעמיד את הרכב למכירה או לחכות שהקונה יראה את הרכב לפני השיפוצים שלא יחשוד שמדובר היה במשהו חמור ורציני יותר? 2 . אני מחפש רכב קטן ונוח והחשוב ביותר שיהיה חסכוני וחזק. "בלי עין הרע", הנהגים במשפחה שלנו לא מרחמים על האוטו. הסכום אותו אני מעוניין להשקיע ברכב הוא …
הודעה אחרונה מאת yair1234, -
- 6 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
אחרי ששמתי 400 ש"ח על אוטו שהיה (כביכול) סבבה, וכבר במהלך הבדיקה הבנתי שהמוכר פשוט שיקר בהכל, גיליתי שיש חוזה שאפשר להחתים עליו את המוכר שהוא מתחייב שהשילדה והמנוע תקינים ואם לא אז הבדיקה עליו- לא מצאתי כזה באינטרנט, רק חוזה לרכישה עצמה- מישהו מכיר אולי???
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 12 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
תקופת הליסינג על המאזדה 3 שלי כמעט ותמה ואני צריך לבחור רכב חדש (רציתי MX5 אבל נו... פעם הבאה). כמעט כל רכבי הליסינג הטיפוסיים מקבוצה 2 פתוחים לפני (כל מה ששלמה סיקסט יכולים לתת). להלן אופציות שנראות לי. אשמח לשמוע דעות וגם אני פתוח להצעות לרכבים אחרים. מאזדה 3 - הרכב הנוכחי שלי, אין לי ממש תלונות לגביו חוץ מזה שהוא לא מי יודע מה "כיפי" פוקוס - הרכב הקודם שלי. אותו דבר כמו המאזדה (אין תלונות) קורולה - נשמע לי כמו רכב מגניב אבל אף פעם לא נהגתי בו. גטס - אפשרות שעולה רק בגלל שהיא עולה 500 שקל בחודש פחות (כנ"ל לסיריון ואקסנט) C4 - היתה לחבר שלי והוא מאוד התלהב ממנה, הרבה גאדג'טים. אפשרות נוספת שעלתה היא השברולט אופטרה. דעתי הקדומה על האוטו לא טובה אבל שמעתי …
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני מחפש רכב שיהיה חסכוני זריז ואמין עם שנתון נמוך ככל האפשר מה אתם ממליצים בבקשה ? תודה מראש לכל העונים
הודעה אחרונה מאת jimi26, -
-
- 2 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם ושבת שלום הייתי בבקשה מעוניין בחוות דעתכם ליפני קניית הרכב הנ"ל מדובר ברכב שנת 2002 גיר ידני מנוע 1600 סמ"ק כמובן שגמע 100,000 ק"מ יד שנייה. אני רוצה לדעת את הדברים הבאים: א.צריכת דלק של הרכב ב.אמינות ג.עלות טיפולים ד.חוות דעת כללית התנהגות כביש תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת amitt, -
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הבנתי שA3 משנת 2000 ועד 2003 צוידה בשלושה גרסאות למנוע ה1.8 בנזין שלה, רגיל (כמה כ"ס?) 150 כ"ס, ו180 כ"ס... איך אפשר להבדיל בין הרכב? אני מחפש לקנות אחת שכזו, ומעוניין בגרסאת ה150 או 180 כ"ס, אך לא רוצה לקנות את הרגילה.. ובכלל, לידע כללי, איך אפשר להבדיל? תודה!
הודעה אחרונה מאת כוח-סוס, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום... יש לי שאלה האם ניתן להתאם את המנוע והגיר של Fiat Coupé 2.0 20V Turbo לפונטו GT טורבו מודל 1996 ? ומה אני צריך לעשות לפני כן,לדוגמה ,צריות ,חיזוקים,התאמות לשילדה? הוא נראה לי גדול לרכב הזה,בגלל זה אני שואל,לגביי אישור מנוע זה לא הבעיה. ותודה מראש
הודעה אחרונה מאת Y-a-k-u-z-A, -
-
טנדר סובארו 1 2
מאת nivz-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אני חושב על רכישה של טנדר סובארו, רציתי לשאול מה ההבדלים בין השנים (שינויים משמעותיים שהם עברו, אם יש) מה יש לבדוק, בעיות מוכרות. איך הרכב בכלליות מבחינת אמינות, צריכת דלק, ועלויות נוספות מהם הסכומים שהם נסחרים בהם ובכלל אם מומלץ או לא ד"א חשבתי על גיר רגיל, 2X4 (כמה שפחות דברים שיכולים להתקלקל?) המטרה היא לצורך שינוע אופנועים, אפשר גם לקנות איזה פרייבט קטן ועגלה יש לי כבר, טנדר פשוט יותר נוח והתקציב מוגבל ואני לא חושב שאיזה פיאסטה או שרייד יצליחו לסחוב עגלה עם אופנוע או שניים. בתודה מראש, ניב
הודעה אחרונה מאת צבי16, -
-
- 14 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום ברצוני לרכוש רכב מסוג מאזדה סדאן. ראיתי רכב שנת 95 עם 120 אלף ק"מ שמטופל במוסך מורשה מאז שהוא היה חדש. הוא מדגם GLX כולל ח"ח אחוריות (תוספת עצמית), נ"מ, אימובילייזר, אזעקה וכל התוספות הרגילות. ראיתי את הרכב: יש לו 3 "פצעים" חיצוניים קטנים , כמו כל רכב אחר, איזור מכסה המנוע נראה כמו חדש. בעל הרכב החליף לפני זמן קצר מאייד ועוד משהו שקשור למזגן. המחירון שלו הוא 18100 אבל רוצים עליו 20000. האם כדאי להשקיע 2000 ש"ח יותר על רכב כזה? תודה
הודעה אחרונה מאת Yakov s, -
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן אם אפשר אשמח לקבל חוות דעת על האוטו
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בדקתי היום קליאו 98 [השניה כבר]. בעל הרכב עשה לפני חודשיים טיפול לאוטו, השקיע 3000 שקל, החליף את האלטרנטור, ועוד כמה דברים. בבדיקה עלו כמה דברים שקצת הדאיגו אותי: מנוע- בלאי פנימי גבוה, רעש מערכת תזמון+שסתומים- לטפל, רעשים ונקישות פנימיות 3,רעש פנימי ממיסבים, נזילות שמן, סימני שריפת שמן, לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, לבטל רעשים ולחזור לבדיקה. קורוזיה ונזילת מים+ניקוי מערכת קירור. סרן קדמי ומערכת היגוי- שחיקת צמיגים, נקישה בתיבת הגה, נקישות במתלה, חריקות במתלה, מעיכות בגשר, חופש תותבים ציר אחורי, לתקן זויות ומערכת היגוי+איזון, סטיות הגה. קפיצים- בולמי זעזועים חלשים, בולם זעזועים קדמי שמאל נוזל, קפיציות לקויה. שלדת מרכב- ליקויים בעלי משמעות נמוכה- פגיעה ברצפה אחורית בחלק…
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. קודם כל אני רוצה לציין שאני משוטט בפורום כבר לא מעט זמן, קורא הודעות ישנות ומקבל הרבה תשובות לשאלות שהיו לי כאשר החלטתי לקנות רכב, תודה רבה לכל מי שענה על השאלות שלי בלי שאפילו שאלתי אותם... היום בבוקר לקחתי פונטו שנת 2000 מדגם S60 לבדיקה לפני קנייה (הרכב עשה 133,000 ק"מ) וקיבלתי את התשובות אבל אני מעוניין להתייעץ איתכם על מנת לקבל הסברים קצת יותר מפורטים שאולי יוכלו לעזור לי להחליט האם הרכב שווה את ההשקעה (כ 19,000 ש"ח). אז ככה: הבוחן אמר שהרכב נמצא במצב טוב חוץ מכמה נקודות: - מערכת חימום מנותקת. שאלתי את בעל הרכב מה הסיבה לכך והוא אמר שאינו יודע, ככה הוא קנה את האוטו. הבוחן אמר שזה אמור להיות עניין של כ 1500 ש"ח לתקן את זה. זה נכון? זה כזה…
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
ראיתי את הרכב הנ"ל יד שלישית 146K נפח 1.6 עכשיו הבעייה שהרכב היה רכב ממשלתי בעבר ובעקבות זאת הוא רוצה על הרכב 32K במקום המחירון 37K. האם יש בעייה בדבר הזה? להתרחק? או מציאה? תודה מראש ושבת שלום.
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני לא מבין בזה ואני רוצה לדעת מה הבדיקה אומרת ומה כדאי לי לעשות ברכב הספציפי הזה: 1.מנוע,מערכת קירור,מערכת דלק,מערכת הצתה: לא תקין.אבחנה:רעש מערכת תזמון ושסתומים,נזילות שמן,תושבות מנוע פגומות,להחליף רצועה/שרשרת תזמון לפי הוראת יצרן,מנוע שורף שמן,ניקוי ותיקון מערכת הקירור,קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים,כונס אוויר פגום. 2.מערכת פליטה: תקין. 3.סרן קדמי ומערכת היגוי: לא תקין.לתקן זוויות היגוי,שחיקת צמיגים קדמיים,רעידות בגלגלים,נזילת שמת במערכת ההגה. 4.קפיצים: לא תקין.בולמי זעזועים קדמיים חלשים. 5.שילדת מרכב,ליקויים בעלי משמעות נמוכה: לא תקין.מעיכות בקורות תחתית,לחיצות פח,מעיכות ותיקונים בסף,תיקוני פח וצבע מסביב,הוחלפו חלקי מרכב,הוחלף מכסי מנ…
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
המאזדה 6 עולה אצלנו בליסינג 3700 ש"ח לחודש. מה ההערכות לגבי הפורד מונדיאו החדשה? המחיר שלה זהה למאזדה 6 והיא מאותו יבואן. בעבר הדגם הישן של המונדיאו קיבל מחיר זהה בליסינג. גם האם מישהוא נהג ברכב? מומלץ?
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
האם כדאי לעשות ביטוח צד ג' או מקיף למזדה 323 95 ששווה כ 20 אלף? תודה
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- 1 תגובות
- 965 צפיות
שלום רב! לפני כמה ימים השתתפתי במכירז בשיטת כינוס נכסים הצעתי הצעה על קטנוע מסוג סאן יאנג 250 סמ"ק הקטנוע שנת 2007 ונסע 50 אלף קילומטר אולם באותיות הקטנות של המכרז היה כתוב הוצאות המגרש ואיחסון הקטנוע יחולו על הקונה בלבד. מה הרעיון כאן ..??? ובכמה כסף מדוב.ר האם הזמן שהקטנוע שכן באותו מגרש יכול להשפיע על התשלום אודה לעזרתיכם !
הודעה אחרונה מאת 206 gti, -
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום! לקחתי פונטו 2001 ELX טיפטרוניק לבדיקה בקומפיוטסט האוטו עבר 80K ונקי מתאונות. יד פרטית וטופל באופן סדיר במוסך מורשה. כולל ביצוע טיימינג אבקש חוות דעתכם על תוצאות הבדיקה: בלומי זעזועים - בלאי יתר. ~הבודק אמר שלא עושים עם זה כלום. בלוק מנוע: נזילת שמן רעש אביזרי מנוע/רצועה מספר מנוע לא נבדק ~טוען שהיה חלוד מידי ואי אפשר היה לקרוא ראש מנוע: רעש שסתומים קורזיה/אבנית/סתימות מערכת קירור: קורזיה/אבנית/סתימות ברדיאטור מערכת חשמל: לבדוק/לתקן כתר גלגל תנופה/מתנע תיבת הילוכים אוטומטית: נקישות יתר לתקן מנוף/דוושה/בורר שילוב לא תקין דיפרנציאל: נזילת שמן באיזור הציריה גל הנע/ציריות: מרווחי יתר הדגשים העיקריים שהבודק דיבר איתי ע…
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן לפני מספר ימים פירסמתי מודעה על סובארו ג'סטי ולפי מה שהבנתי ממכם לא מומלץ לקנות אותה אז ויתרתי עליה... עכשיו יש לי הצעה ל פיג'ו 205 שנת 1995 150 אלף ק"מ יד שניה... בקשר לנפח מנוע בעל הרכב לא יודע מה הנפח מנוע שלה,כנראה זה לא רכב שלו והוא רק מוכר אותו בשביל מישהו... הדגם הוא 205 GL... השאלה היא כזו,אם ידוע לכם מה הנפח של הדגם הזה...אם זה 1400 או 1100... ומה ההוצאות דלק,טיפולים,וחלקים לרכב הזה... וכמה רכב כזה אמור לעלות... אשמח לתגובות רציניות כמו בהודעה הקודמת:]
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
-
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
הרכב הנ"ל הונדה סיויק שנת 94 דגם EX אמריקאי, יד ראשונה פרטי, עם ספר טיפולים 205K ק"מ, ABS, ח"ח, ה"כ, נ"מ, אזעקה, בקרת שיוט, רב בריח, מוצעת למכירה, האוטו במצב חיצוני טוב מאוד, פגושים די דפוקים וקצת עיקומים לא מורגשים, בפנים כמעט הכל כמו חדש, מכנית המוכר אומר פיקס, הוחלף מנוע ב110,000 ק"מ לאחר טיפול טיימינג לא טוב, מנוע משומש מייבוא הוכנס, ומתפקד טוב לפי מה שהוא אומר. אני לוקח אותה לבדיקה ביום ראשון, ומקווה שהכל יהיה בסדר ואני אקנה אותו, ברור לי שזו מציאה, רק בנוגע למחיר יש לי בעיה. המוכר דורש 25000 שקל ומוכן ממש בכאבים לרדת ל24500, וזהו. לאוטו יש עוד 3 חודשים טסט שעולה עם הטיפולים בערך 1300, טיפול טיימינג עוד 5K ק"מ שיעלה עוד בערך 1300 ש"ח, שזה מגיע בסופו של דבר להש…
הודעה אחרונה מאת noameshel, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 738 צפיות
שלום אני מעוניין לדעת את המחיר של BMW 645 ,לפחות בערך ואת המחיר של מאזדה 2 והאם היא באמת שווה את הכסף. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום, במזל טוב התקבלתי לעבודה בחברת היי טק, וכמו כולם קבלתי אופציה לרכב, אותה לקחתי למעו האמת לא ציפיתי לרשימה ארוכה, והייתי בטוח שאני הולך על רבת המכר, מאזדה 3 שעל אף שהיא מיושנת, היא עדיין נחשבת לחבילה הטובה ביותר, אך התקילו אותי ברשימה מעט ארוכה משציפיתי, וכעת אני זקוק ליעוץ: סוג הרכב מאזדה 3 אקטיב 1.6 אוטו' פורד פוקוס החדשה 1.6 אוטו' 4 או 5 דלת' מיצובישי לנסר 1.6 אוטו' סוזוקי ליאנה 1.6 אוטו' 5 דל' פיג'ו 307 1.6 אוטו'/סיטרואן C4 1.6 אוט' רנו מגאן ביזנזס 1.6 אוטו' כאמור אני מכיר טוב את המאזדה ויש אותה לחברים שלי, ופרט למזגן מעפן היא מאוד מוצלחת ובעלת ביצועים טובים (ביחס לחבורה), הפוקוס ידועה …
הודעה אחרונה מאת הגולפנית,
-
מי מחובר 61 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 858 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ידית
- רפי לין
- wee~man acuna
- DubelBoom
- benny62
- יבגניפ
- danbr
- Gavrik
- mottis
- DJI
- dinnnn
- SurfHigh