Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקופת הליסינג על המאזדה 3 שלי כמעט ותמה ואני צריך לבחור רכב חדש (רציתי MX5 אבל נו... פעם הבאה).

כמעט כל רכבי הליסינג הטיפוסיים מקבוצה 2 פתוחים לפני (כל מה ששלמה סיקסט יכולים לתת). להלן אופציות שנראות לי. אשמח לשמוע דעות וגם אני פתוח להצעות לרכבים אחרים.

מאזדה 3 - הרכב הנוכחי שלי, אין לי ממש תלונות לגביו חוץ מזה שהוא לא מי יודע מה "כיפי"

פוקוס - הרכב הקודם שלי. אותו דבר כמו המאזדה (אין תלונות)

קורולה - נשמע לי כמו רכב מגניב אבל אף פעם לא נהגתי בו.

גטס - אפשרות שעולה רק בגלל שהיא עולה 500 שקל בחודש פחות (כנ"ל לסיריון ואקסנט)

C4 - היתה לחבר שלי והוא מאוד התלהב ממנה, הרבה גאדג'טים.

אפשרות נוספת שעלתה היא השברולט אופטרה. דעתי הקדומה על האוטו לא טובה אבל שמעתי שהיא באה עם פינוקים (שליטה ברדיו MP3 מההגה מצופה עור, :shock: GPS).

תודה מראש על העזרה! :-)

פורסם

בגלל שמדובר על ליסינג, עניין האמינות והתחזוקה יורד מהפרק.

אי לכך, הפרמטר הדומיננטי הינו נוחות, פינוק ובטיחות.

אני מצטרף לדעת קודמי- לך על ה- C4!

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

אישית מליסינג הייתי בוחר או את הפוקוס או את הסיטרואן- שווה...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אמנם לא ציינת אותה, כך שאולי אינך יכול לקחת אותה, אבל האם ה-207 יכולה להיות אופציה?

ציינת את הגטס, כך שאני מניח שגודל לא מהווה בעייה (ה-207 גדולה ממנה), היא הכי מודרנית, מאוד מאובזרת (גם בטיחותית עם ESP ו-6 כ"א) ואמורה להכנס לקבוצה 2.

פורסם

תודה רבה על התשובות. אכן ה-C4 נראית מועמדת ראשית.

אשמח לקבל גם הסבר להמלצות.

ד"א ל- C4 יש בעיות אמינות (רכב צרפתי, ברור) כרכב חדש?

romer, אני אבדוק בקשר ל- 207

פורסם

מספיק עם האגדות, הצרפתיות של היום אמינות מתדמיתם, לכל מי שמפקפק מוזמן לגשת למוסכי הרשת ולבדוק את אמינות ה-C5 דור2 (משנתון 2005).

C4 אמינה מאוד, הרכב מאובזר ובטיחותי (ESP ו-6 כריות אוויר) בכל אופן מדובר ברכב מליסינג כך

שבמקרה הגרוע תקבל רכב חלופי (אני לא מאמין שתיכנס למוסך פרט לטיפולים שוטפים).

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

שלום

נראה לי כמו שציין קודמי בתגובה ששכחת את היתרון העיקרי בליסינג - לא מעניין התקלות, האחזקה בשלש

השנים היא על חשבון החברת הליסינג וגם אם המכונית תיכנס למוסך בשלש שנים עוד מספר פעמים לא נורא יתרון הנוחות/בטיחות או כל מה שתרצה לציין עדיף ובדרך כלל התקלה מתוקנת מהר מאד ולא מדובר על תקלות ש"משביתות" את הרכב

בהצלחה.

פורסם

זה נכון שבליסינג בעיות התחזוקה הרבה יותר מינוריות אבל עדיין זה היה כיף שבמשך 3 שנים עם המאזדה לא היתה אף תקלה (לא צריך לשבת על הטלפון, לעבור לרכב חלופי וכו').

שכחתי לציין שאחד הדברים שמאוד מאוד חשובים לי זה מזגן מעולה. אני מאוד סובל מחום.

הפוסט לגבי ה- 207 עורר את סקרנותי. יש למישהו עוד מידע? האם היא כבר הגיעה לליסינג? איך היא בהשוואה ל- C4?

פורסם

המזגן במאזדה 3 לא נחשב לחזק (לפחות בדגמים הראשונים, לא ידוע לי על שינוי שבוצע) כך שהמזגן ב-C4 או בכל רכב אחר יהיה שיפור.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עשיתי נסיעת מבחן ל- C4 ולהלן רשמי (הלא מלומדים). נקודת הייחוס שלי היא המזדה 3 מודל 2005 הנוכחית שלי.

- נוחות: יכול להיות שפיתחתי ציפיות מוגזמות או שאני סתם לא חד הבחנה אבל לא ממש הרגשתי הבדל לעומת המזדה

- שקט: כנ"ל, אולי אפילו טיפה יותר רועשת מהמזדה

- מרגישה כבדה יותר (מזכירה לי קצת את הפוקוס), אבל לזה אני מניח שאני יכול להתרגל (חשש לגבי צריכת דלק גבוהה יותר)

- גדג'טים: כאן יש לסיטרואן כמובן יתרון בולט למרות שלבקרת שיוט והגבלת מהירות לא יהיה שימוש ממשי ביום יום, אם בכלל.

- אחסון: תא מטען קטן יותר אך בהחלט מספק רווק כמוני (אבל גבוה יותר, והודות לדלת החמישית קל להכניס אליו חפצים/גופות גדולים במיוחד). המושב האחורי לא נראה מרווח במיוחד אבל אני אאמין למה שקראתי פה בפורום.

- סתם דברים מעצבנים: מראות צד קטנות, חלון אחורי קטן, דלת תדלוק נפתחת רק עם המפתח (אני תמיד יוצא מהאוטו לתדלק, אבל זה ממש החזיר אותי 10 שנים אחורה), אין תא אחסון בין המושבים (במקום זה יש כמה מגירות צרות), תצוגת מחשב הדרך לא בתצוגה הראשית אלא בתצוגה קטנה יותר

- המאותתים לא חזרו לבד אף פעם, אבל אני מניח שזו בעיה באקזמפלר הספציפי.

- לא השקעתי יותר מדי בכיוון המושב, אבל נראה שכיוון זווית הישיבה מוגבל קצת (נסיתי ליישר אותו כמה שיותר, כדי לקבל תמיכה טובה לגב)

דברים חיוביים:

- לא פחות טובה מהמזדה בשום דבר (חוץ מהרגשת הכבדות)

- 6 רמקולים, שליטה מההגה

- ESP ו-6 כריות אוויר. קורות חיזוק בדלתות (שממש מרגישות כבדות), כרית אוויר משופרת לנהג עקב טבור ההגה הקבוע (לטענתם, לא בדקתי...)

- מבשם מובנה במערכת אוורור (שמחת זקנתי...)

- צמיגים טובים: 16" 205

- מחשב דרך

- תיבת הילוכים: שמרה על הילוך נמוך בירידות. בהתחלה הופתעתי, אבל כיוון שאני בדרך כלל מוריד הילוך בעצמי לצורך האטה וירידות זו יכולה להיות תחילתה של ידידות מופלאה. אני קצת חושש כי ראיתי מספר הודעות על גירים שכשלו (דגמי 2006) מצד שני, חבר שלי נסע על אחת במשך שנה ללא תקלות.

- מזגן עושה רושם שעושה את העבודה, אבל לא הייתה לי הזדמנות לבדוק אותו בתנאים קשים (קראתי בפורום שהוא לא הכי חזק בקטגוריה, גם אם יותר טוב מהמזדה)

- פונקציות נוספות בשלט

בדרך הביתה הצטערתי שלא לא לקחתי את ה- 307 גם למבחן. מישהו יודע להצביע על ההבדלים בין ה- 307 וה- C4?

עוד מתחרים עיקריים כרגע ל- C4 הם הפוקוס והמגאן (וסיריון ב-500 שקל לחודש פחות, אם רק אוכל להתגבר על המראה החיצוני). אני נוטה עדיין לכיוון ה-C4 אבל בכפוף לחששות לעיל.

פורסם

היא יותר נוחה מהמאזדה, אבל בהחלט לא שיא הנוחות. יכול להיות שהצמיגים במכונית בה נהגת היו מנופחים יתר על המידה, ויכול להיות שלא נהגת דווקא בכבישים בהם ההבדל ניכר. בכל מקרה, לא מדובר במכונית הנוחה ביותר בקטגוריה, אך היא עדיפה על המאזדה 3 בסעיף הזה.

שקטה הרבה יותר מהמאזדה 3, בעיקר בידוד רעש מנוע. לטעמי זו אחת הסיבות העיקריות לרושם שמתקבל בדבר זריזותה של המאזדה 3. בחיי היום-יום זה פחות מורגש, מלבד תאוצות ביניים בין 40-60 קמ"ש. התיבה לא מוכנה להוריד להילוך ראשון, ואכן בתחום הזה המכונית מתנהלת בכבדות יחסית. לא משהו שאי אפשר לחיות איתו.

המאותתים חוזרים לבד. אל דאגה.

תצוגת מחשב הדרך אכן מעצבנת.

צריכת הדלק ממוצעת, ואינה נופלת מזו של המאזדה 3.

אבזור עדיף (הגבלת מהירות אוטומטית, ESP, בקרת שיוט).

• תוכן חדש...