ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
לקחת בליסינג ליאנה או אקסנט? [המענה כה דחוף לשואל,עד שאין לו זמן להשתמש במנוע החיפוש]
מאת abashelnoa- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
חברי הפורום שלום רב אני אמור לקבל מהעבודה אחד משני הרכבים האלה. אני יודע שאף אחד מהם לא מציאה גדולה, ובכל זאת איזה משניהם כדאי לבקש? מדובר על רכבים חדשים לגמרי כמובן בתודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת ניב., -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני בן 17 וחצי התחלתי לחסוך לאוטו.סיננתי המון מכוניות והגעתי לשלב סופי של לבחור בין ה2 האלה.איזה מהן יותר טובה מבחינת נוחות,הנאה מנהיגה,אמינות,צריכת דלק,מרווח לנהג?(אני מטר שמונים),האם אפשר להרים את המושב למעלה או למטה? כמו כן אם יש לכם עוד הצעות למכוניות שנראות יפות(זה גם חשוב לי)בסביבות ה7000-8000 זה יהיה מעולה תודה אושר.
הודעה אחרונה מאת dani12, -
- 16 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
המשפחה כמעט נעולה על רנו מגאן 2. קראתי המון חומר פה בחיפוש וזה רק בלבל אותי עוד יותר. קודם כל האם יש מגאן 2 סדאן בנזין ידנית? האם באמת הגיר כל כך גרוע ונהרס כל כך מהר? יש אפשרות לקנות 2005 אבל הקלומטרז'ים שלהן יותר גבוהים בגלל זה הם נמכרות יותר זול, האם זה משתלם? אשמח לקבל גם עוד המלצות לרכבים בקבוצה הזאת ותקציב של עד 70K גג. תודה.
הודעה אחרונה מאת Rieno, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן חברה! אני מחפש רכב בסביבות ה 20 אלף עם מנוע 1.5\1.6 בעיקר לנסיעה בעיר - התכנון הוא רכב ל 5 שנים של מכללה... נתקלתי ברוברים ה216 הם דיי זולים וכאן נשאלת השאלה למה? שאלתי כמה מוסכניקים והם אמרו בפה אחד שלאוטו הזה יש תופעה מוכרת של בעיה במערכות אלקטרוניקה וחשמל.. מה אתם אומרים על זה? מישהו התנסה ברכב הזה? והאם הוא חסכוני בנסיעה רגילה? ולסיום מה עוד הייתם ממליצים לי בתקציב 20K ?
הודעה אחרונה מאת p-s-y, -
סיאט איביזה
מאת dudinkash- 1 תגובות
- 737 צפיות
שלום לכולם. אני רוצה לרכוש סיאט איביזה אך יש לי התלבטות לגבי הדגם קראתי בכמה מקומות ואני מתלבט לגבי איסה דגם אם זה 1600 או 1400 כשיותר חשוב לי שהרכב יהיה יותר חסכן בדלק (אם מישהו יודע בבקשה לכתוב יחס) רוב הנסיעות שלי הם נסיעות קצרות מחוץ לעיר ופעם בשבועיים נסיעה מהמרכז לירושלים התקציב שלי הוא 40000 כמו כן אשמח לשמוע הצעות נוספות בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב מודל 97-99 קטן וידני. במהלך חיפוש בלוחות מצאתי סיטרואן סקסו 1400 מודל 99 עם ק"מ מאוד נמוך (74 אלף) יד 4. ניסיתי להזין את הנתונים במחירון של לוי יצחק אבל הוא אומר שהק"מ לא רלוונטי כי זה רכב ישן. המחירון הוא 17k ובמודעה הוא מבקש 22.5k במודעה כתוב שהרכב שמור מאוד וגם הושקעו בו הרבה דברים (בהזדמנות זו: מה המשמעות של ג'אנטים מגנזיום מקוריים, מיגון תחתון ומרימי שמשות?). בהנחה ומה שכתוב במודעה נכון, השאלה היא איך ניתן לחשב כמה ראוי להציע על רכב כזה? ברור לי שלא שייך להציע פחות מהמחירון, השאלה היא אם יותר - אז כמה? ואיך מחשבים? ושאלה נוספת באותו הקשר: נניח שהנתונים נכונים, האם נכון להשקיע 4k יותר ברכב הזה מאשר לקנות רכב מודל ישן יותר (98) עם 170 א…
הודעה אחרונה מאת michaelbe6, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מעוניינת לקנות דייהטסו גראנד מוב האם כדאי ומשתלם מבחינת אמינותלאורך זמן,נוחות, וחיסכון בדלק????? תודה על התגובות מראש!!!!!!!!!!!
הודעה אחרונה מאת tooti, -
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לא ראיתי יותר מדיי על האוטו מבחינת אמינות וחוות דעת בפורום כאן כולם אוהבים ומדברים על צרפתיות. אני מאד מחבב את תוצרת גרמניה ורציתי לדעת האם האוטו יכול להיות אופציה טובה למחפש רכב ב-18000...
הודעה אחרונה מאת אורן, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 954 צפיות
רציתי לדעת אם ה323f חלק מגיעות ידניות מהיצרן, או שהם רק אוטומטיות? אם כן אז אם אני מוצא ידני זה אומר שעשו לו הסבה לידני? ואם זה הסבה מה זה אומר לגבי האוטו? מבחינת שחיקה, בלאי ונזקים? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הייתי רוצה את המלצתכם , יש לי אפשרות לקנות מאזדה 3 אקטיב 1,600 שנת 2006 מהשכרה , עברה 50,000 קילומטר . האופציה השניה שראיתי היא מיצובישי לנסר ספורט 2005 גם 1,600. מיידים פרטיות שעברה רק 40,000 קילומטר. שני המכוניות באזור ה80,000 ואני מתלבט מה יותר חסכוני ומה יגרום לי פחות בעיות טכניות... אני מבין שזה לא מדע מדוייק והכל תלוי במצב הרכבים (שעדין לא עברו בדיקה במוסך) , אך הייתי רוצה לדעת את דעתכם...
הודעה אחרונה מאת BiG Kahuna, -
- 0 תגובות
- 788 צפיות
שלום אני מתעניין באופל קורסה 2000 יד ראשונה מליסינג. מנוע 1200, עברה 150,000 ק"מ, גיר ידני וטופלה במוסך מורשה. רוצים 19,000 האם כדאי? למה כדאי לשים לב?
הודעה אחרונה מאת oribu, -
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קודם כל מאיזה שנה יש לה את הצורה החדשה אני מתכוון שהפנסים הם לכל האורך של הקדימה. מה המחיר שלה בשנים האלה? האם היא אמינה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת maor172, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפשת רכב, עדיף קטן עם תצרוכת דלק נמוכה.רכב שישמש בעיקר לנסיעות בתוך תל אביב והסביבה , אך יוכל גם לעיתים רחוקות לשמש לנסיעות ארוכות. מחיר עד 50000 גג ועדיף בסביבות ה 30000 מאחר שאיני מבינה במכוניות ונפלתי עם הקודמת אונו 94 שבילתה זמן רב במוסכים.האם עדיף מהשכרה? האם משנה השכרה או ליסינג? יש לי הצעה לפונטו YOUNG, 2003 יד שניה אחרי השכרה ב33000 אך אני חוששת בשל הביקורות הסותרות שקראתי על פונטו מה דעתכם? איזה יצרן הייתים מציעים לי לחפש?
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם! אני צריך קצת ייעוץ מכל מי שיודע, אבל באמת יודע ולא סתם מתברבר. אני בהתלבטות בין שלוש מכוניות משומשות: פורד פוקוס, טויוטה קורולה או מאזדה 323. מדובר במכוניות שנת 2000-2001, במחיר של 40-45 אלף ש"ח. אשמח לשמוע דעות.
הודעה אחרונה מאת amirbc, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 4 אלף צפיות
תקשיבו אני ממש בלבטים מה כדאי יותר ומשתלם יותר לקנות רכב ישן מקסימום שנת 96 במקסימום 12 אלף ש"ח כי צריך לשמור בצד לביטוחים ורישיון וכו' או לסוע במוניות? אגב הנסיעו הם רק בתוך העיר מחשבות בנושא....?
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מעוניין בחודשים הקרובים לקנות רכב חדש אני צריך משהו בסביבות 25K+- חשוב לי שיהיה בטוח ואמין ועם אחזקה לא יקרה וכמובן שלא יהיה קטן זה רכב למשפחה אז ראיתי את הרנו מגאן אני יודע שהוא רכב בטוח והמחיר שלו גם מתאים אבל רציתי לדעת אם האחזקה שלו יקרה מבחינת ביטוח דלק וטיפולים אם יש לכם הצעות אחרות שנראה לכם מתאימות אני אשמח לקבלן תודה רבה [=
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 13.1 אלף צפיות
שלום, אני שוקל רכישת רכב מנכה צה"ל שמוכר את הרכב שמסובסד ע"י משרד הביטחון על מנת לקנות רכב חדש. בעל הרכב אמר לי כי לפני העברת הבעלות עליו לעשות פעולה לשחרור הרכב על מנת שיוכל למכור אותו. מישהו התנסה בעבר ברכישת רכב מנכה צה"ל. האם התהליך שונה מרכישת רכב מאדם פרטי? כמו כן, שאלתי אותו האם הרכב נחשב בבעלות פרטית או בבעלות משרד הבטחון ונעניתי כי זהו רכב פרטי לכל דבר. האם זה נכון (עדיין לא יצא לי להציץ ברשיון הרכב)? בברכה KR
הודעה אחרונה מאת KR21, -
-
- 2 תגובות
- 725 צפיות
לא מזמן הוצאתי רישיון(מלפניי כמה חודשים) ואני בדרך לקנות רכב. התקציב שלי עומד על קרוב ל30(מלמטה) וחשבתי על המגאן קופה 1600 ידני - שנים 96 עד אזור 99. רציתי לשאול אותכם המנוסים בענין לגבי כמה וכמה דברים בדגם הספציפי.. חח אני דיי בררן -דבר ראשון שחשוב ביותר לאדם דל תקציב כמוני הוא איך האוטו מבחינת אמינות? הרי ישנה שמועה שהצרפתיות נוראיות מבחינת אמינות האם זה נכון? מחיפוש מצאתי כי ישנה בעיה עם גג השמש והחלונות, האם יש בעיות לא חשמליות? בעיות שדורשות הרבה כסף לתקן? מחלות נפוצות? -איך האוטו מבחינת התנהגות? כמו ה106\306\קליאו? או כמו איביזה 1400? -איך האוטו מבחינת כוח? בהשוואה ל1600 אחרים.. לוחצים תגז ויהיה תגובה רצינית? אני בינתיים על מאליבו 3500 (של אמא) …
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כבר שלושה חודשים שאני מחפש את הרכב הנ"ל אבל מתעקש על ABS. מסתבר ש-ABS בסיוויק זה דבר מאוד נדיר. (או כמו שאמר איזה ערס שפגשתי: "לא יודע מה אתך אחשליגבררר אבל אני מעדיף סאן-רוף".) אז מה אפשר למצוא ב-30-35, אוטומטי עם ABS? (רכב לאמא). את האימפרזה והקורולה פסלתי, כי הן מתומחרות (די) יותר גבוה מהסיוויק, ללא כל הצדקה. לגבי המיצובישי כריזמה - אני מתלבט ונוטה לשלול, הייתה לנו סופר לנסר. בחרתי את הסיוויק, לא רק כי היא חסכונית יחסית ל-1.6 (ככה הבנתי מאחרים. לי הייתה 93 ידנית והייתה מ-א-ו-ד חסכונית), אלא גם כי היא די זריזה. נק' נוספת (ולא קשורה): אימי אישה לא גבוהה וישיבה קרוב להגה מעניקה לה ביטחון (ובעצם הכרחית, כדי להגיע לדוושות ולא 'לנעול' מפרקים). יש איזו ב…
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
- 0 תגובות
- 695 צפיות
שלום האמת שפירסמתי לא מזמן אבל לא ממש התיחסו אני סטודנט שמחפש אוטו טוב ואמין ב45000 שקל חשוב שלא יהיו לי הרבה הוצאות במוסך חסכוני בדלק ואמין! יש לי כמה אופציות, מדובר בנסיעה בינעירונית בעיקר! יש לי כמה אופציות והייתי בכמה מגרשים וכל אחד אומר לי משהו אחר אני ממש מבולבל, אני מתלבט בין איביזה 02 1.6 או פורד פיאסטה בין 2003 עד 2004 1.6 או 1.4, גולף 99 1.6 אני לא מעוניין בפוקוס, והאמת שלא ממש בפונטו אשמח אם תוכלו לעזור לי תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת eazye15, -
- 3 תגובות
- 945 צפיות
שלום אני מחפש אוטו כבר למעלה משבועיים הייתי בכמה מקומות ואני לא מצליח להחליט מה לקנות אני סטודנט שהולך לסוע בעיקר נסיעות בינעירוניות ארוכות של לפחות שעתיים כל צד! חשוב לי צריכת דלק ואחזקה זולה שהאוטו לא יראה מוסך! אני מתלבט בין השלושה האלו למרות שיש עוד כמה אופציות ישמח לדעת מה דעתכם ואם יש רכבים אחרים אשמח לשמוע תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת eazye15, -
מאזדה 3, בטיחות.
מאת סקרן- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 969 צפיות
חברים, המאזדה 3 בטוחה? איך היא בעניין הזה מול יפניות אחרות בקבוצתה? תודה.
הודעה אחרונה מאת jinjy, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
המכונית תעשה בשנה הקרובה נסיעות ת"א-ירושלים לפחות ארבע פעמים בשבוע. לא חשוב לנו שהיא תהיה מהירה, אלא בעיקר הדברים הבאים: -אמינות -חסכוניות (טיפולים ודלק) -נוחות נסיעה (שתהיה נסיעה בינעירונית שקטה ויציבה, שלא תקפוץ מכל מהמורה בכביש) -בטיחות ההתלבטות העיקרית היא בין טויוטה יאריס, פז'ו 206, דייהטסו סיריון ופולקסווגן גולף, אבל כל הצעה אחרת תתקבל בברכה. תודה!
הודעה אחרונה מאת pink moon, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב, מצאתי בחיפושי audi a3 יד ראשונה 1.8 ידני לא טורבו שנת 00 והאוטו עבר 144k , המוכר אמר לי שהוחלף לאוטו ראש מנוע (ואני משער שהוא רק שופץ ולא הוחלף) השאלה שלי עד כמה זה רציני והאם לקחת את האוטו לבדיקה בכל מקרה? או שלא כדאי להתקרב? תודה.
הודעה אחרונה מאת DOCTOR, -
-
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום ההורים שלי רוצים לקנות רכב יד שניה עכשיו הם די סגורים על 2 הרכבים האלה השאלה מה עדייף מכל הבחינות????והאם אפשר למצאו טויוטה RUNX גיר רגיל????
הודעה אחרונה מאת גל1, -
- 0 תגובות
- 954 צפיות
שלום רב, ברצוני לרכוש טויוטה יאריס בין 2000-2002 במחיר של עד 60,000. איזה בדיקות אני צריך לעשות (לפני בדיקת מוסך)? איזה שאלות אני צריך לשאול בטלפון? איך אני מזהה פגיעה בשילדה? שבעצם אם יש פגיעה בשילדה אין מה לדבר על לרכוש את הרכב. צריך לעשות הסכם מסויים לפני שאני והמוכר צריכים ללכת לבדיקה? במידה ויש פגיעות מעבר למה שהצהיר הוא משלם, ובמידה וזה עומד ע"פ מה שאמר אני משלם? האם יש זכרון דברים? מתי מתבצעת העברת בעלות? יש צורך לבדוק במשרד הרישוי האם הרכב גנוב או משהו כזה? כדאי לקנות מליסינג (לא השכרה), ובמידה וכן כדאי מה היא ירידת הערך של הרכב? מתנצל על הבורות, אני לא מבין גדול ברכבים לכן אני פונה אליכם, ומבקש את הנסיון והידע שלכם. בתודה מראש, אלע…
הודעה אחרונה מאת אלעדיניו, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אני מחפש לקנות רכב. עד עכשיו חיפשתי ניו פליסיה. אחרי הרבה חיפוש החלטתי אולי לפזול גם לכיוון הסיטרואן סקסו. אחרי ששאלתי חבר הוא אמר לי להיזהר להתקרב (לצרפתיות בכלל) כי יש להם מנועי אלומיניום מה שנאכל ומתקלקל מהר. זה בן אדם שעובד עם ראשי מנועים אז הוא כנראה יודע מה הוא אומר. מה שרציתי לשאול זה האם מישהו יכול להסביר לי מה זה העניין של מנוע אלומיניום והאם זה בכל הדגמים של סיטרואן סקסו תודה
הודעה אחרונה מאת avisofy, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן אני מחפש אוטו בתקציב של כ-25000 אלף ש"ח, מצאתי שתי אופציות ואני מתלבט: 1. דייהטסו שרייד 1997 אוטומט מנוע 1500 עם 114 ק"מ במחיר מחירון 27K 2. סוזוקי סוויפט 1995 אוטומט מנוע 1300 עם 108 ק"מ במחיר 20K אשמח לכל עזרה וייעוץ תודה
הודעה אחרונה מאת Mazda 3 Man, -
-
בדיקת רכב..
מאת sahars-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אתם יכולים להגיד לי בידיוק עם אני יכול להתחייב לבנדם על שילדה נקיה אוו שיש לו שאסי אוו קצה שילדה.. אז ככה: שילדת מרכב: ליקויים בעלי משמעות גבוהה-החלפה פח חזית, תיקונים כללים בגוף המרכב.. ליקויים בעלי משמעות נמוכה- החלפה מכסה מנוע, החלפת כנף קידמית ימנית/שמאלית המחוברת עם ברגים.פגיעה קורה אורכית קידמית עד לנקודת ריתום המתלה/מנוע. תיקון פח דופן אחורית. תיקון פח חזית מולחם.
הודעה אחרונה מאת אבולושיין, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם אלו רכבים טובים ואמינים? ואם כן איזה שנתנון וגיר כדאי לי לחפש? חשוב לציין שהתקציב הוא מוגבל לכ-25K ועדיף פחות! תודה לכל המבינים.
הודעה אחרונה מאת liorz055,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 893 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- borsood
- shaymolcho
- amosbmw
- teyal
- axSupreme
- נולד לליסינג
- nisim91
- David32
- Matan1515
- mcshmupi
- doodg
- 318i