ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,616 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 924 צפיות
שלום לכם . אבא שלי נהג היום על וולוו S40 T4 נפח מנוע 1940 והוא ממש אהב אותה. והוא רוצה לקנות את הדגם הזה... אבל שמתי לב שלפי המחירון הקפיצות בין הT4 שנת 2000 לשנת 2001 הן דיי גדולות! ושמתי לב שהנפח מנוע גדל ב2001. אם כך חוץ מנפח המנוע אילו עוד שינויים חלו בין שני הדגמים ? ואיזה דגם יותר מומלץ (בלי להתחשב בזה שהשנתון של ה01 גבוהה יותר כמובן)? תודה מראש ;> חגי.
הודעה אחרונה מאת farkoson, -
רכב עד 20K
מאת zvi_17- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני רוצה לקנות רכב ידני במחיר של עד 20K. המסקנות שהגעתי אליהם לאחר החיפוש: א. סוזוקי סוויפט. ב. פז'ו 205/306. ג. דייהטסו שרייד. ד. פורד פיאסטה. ה. סקודה פליסיה(ניו פליסיה? מה ההבדל?). מה דעתכם? מישהו יכול לדרג את הרכבים הללו לפי אמינותם ונוחותם? מה השנתונים שעלי לחפש בטווח מחירים זה? יש הצעות לרכבים אחרים אמינים? האם המכוניות בדגמים הללו מאובזרות כמו שצריך? (מזגן, חלונות חשמליים, הגה כח וכו') אני לא רוצה אוטו עם נפח מנוע גדול מדי (שיזלול דלק) אך מצד שני אני צריך לעלות באופן קבוע את העליות לירושלים (1300-1400 סמ"ק נשמע סביר, לא?) ואודה מאד עם תוסיפו עוד פרטים שונים החשובים לדעתכם. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת zvi_17, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם כדי לקנות פיאט אונו יד ראשונה מזקן,מודל 94 או 95 עם קלמוטרז נמוך,באוטו לא זז כימעט,אולי הוא נוסע פעם בחודש לראות את הנכדים או משהו.מבקש את דעתכם
הודעה אחרונה מאת piat_panda, -
-
- 6 תגובות
- 779 צפיות
אנשים רובוט לא יודע מה שמחק לי את הנושא הקודם קראתי חוקיםםםםםםם באמת שלא יודע למה נחמק לי הנושא הקודם באמת מקווה שהכותרת הפעם טובהה אם לא בבקשה תסבירו ליי (590K זה במקום לרשום אלף ה-K?) עד סכום 22 אלף שקל גג איזה רכב ספורטיבי הכי כדאי לי כל עצה תתקבל בברכה הציעו לי רנו RSI הונדה האצ'בק אמרו לי בעייתית אגב זה מכונית הראשונה שלי סומך עליכם
הודעה אחרונה מאת sronis, -
אני מחפש לעצמי ראלי כבר כמה שבועות. מצאתי אחת שיצאה נקיה בבדיקה בלי שאסי ובלי בעיות מנוע וגיר אני לא יודע אם שווה ללכת על זה או לא. האחזקה של רכב אירופאי (פיג'ו) באמת יותר גבוה מהאחזקה של רכב אסיאתי? שווה להיכנס בכלל לכל העניין של הראלי? אני מפחד שגם אחרי הבדיקה ואחרי שראינו שהכל בסדר פתאום יבוא לי בבום תקלות אחת אחרי השניה, צריך את העזרה שלכם אם כדי ללכת על זה או לא אם כדי להכינס לעניין של הראלי או עדיף לוותר כדי לא לקרוע את הכיס אני יודע שיש הרבה נוסעים על הראלי אבל לא מצאתי משו בסגנון הזה. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Ziv, -
- 5 תגובות
- 869 צפיות
הייי אני מתלבט בן 2 רכבים(גטס ולנטיס) בתקציב של 45k .אני נהג יחיד ברכב ולכן עלה השיקול של רכב קטן. אישית אני אוהב את הלנטיס כי אני רגיל אליה ממשפחתי ולכן חשבתי לקחת גם לי אחת כזאת אבל מכיוון שאני נהג יחיד מתל אביב חשבתי על רכב קטן בגלל בעיות חניה-גטס . באיזה רכב האחזקה תהיה יותר זולה ומי מהן יותר אמינה ? מדובר על השנים לנטיס 2000 או גטס 2004-2005
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
- 4 תגובות
- 922 צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב בגודל בינוני(סדר גודל של סוזוקי באלנו או פורד פוקוס חמש דלתות) בסכום של כ60,000 שקל לא קוריאני או קוריאני בתחפושת(שברולט) עם גיר אוטומטי וכמובן אמין! אני כרגע אני עם סוזוקי באלנו ונהנה מרמת אמינות גבוהה מאד וחשוב לי לשמור על זה. ואם אפשר שני ציפורים במכה אחת אז מה דעתכם על הסיאט לאון/קורדובה?
הודעה אחרונה מאת tamir_hoo, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 982 צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות רכב בתקציב של כ40,50 אלף שקל. חשוב לי שהמכונית תהיה אמינה, בטיחותית, יציבה, נוחה, וכיפית לנהיגה. מעוניין שהמכונית תתאים לנהגים צעירים בגילאי 18. לא איכפת לי אם המכונית צריכה להיות יד שניה, העיקר שהמכונית תהיה מחברה טובה, דגם טוב ובסך הכול שתהיה טובה. אני מעדיף שזאת לא תהיה יונדאי גטס. ואשמח לשמוע הצעות של חברות ודגמים של מכוניות. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת iidoido, -
- 1 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
בד"כ לא עושים את זה כשקונים רכב, אבל מצאתי שאפשר לעשות את זה באינטרנט בצרה קלה באתר של רשם המשכונות בכתובת http://www.justice.gov.il/MOJHeb/Maskonot/. 27 ש"ח ואתה מקבל דוח שהרכב לא ממשוכן. בדואר בודקים שאין לו שיעבוד (גם). ככה אתם מכוסים מכל הכיוונים.
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם! אנחנו רוצים לקחת מהעבודה רכב ליסינג ואנחנו מתלבטים - אנחנו רוצים רכב נוח ומפנק מבחינת איכות נסיעה, שיהיה נוח להכניס אליו תינוק / באגז' מרווח לעגלה וציוד, ושיהיה קטן יחסית באורך - כדי לחנות בת"א "בקלות"... ההתלבטות היא בין פג'ו 307 וסיטרואן C4. ואפילו חשבנו על סוזוקי סוויפט החדשה. תודה על העזרה, אלון
הודעה אחרונה מאת ALX, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 13.6 אלף צפיות
שלום! אני מעוניין לקבל המלצות לגבי רכישת רכב ללימוד נהיגה למורה חדש א. האם מומלץ להתחיל עם רכב חדש או משומש (מטעמי כסף ונסיון)? ב. נפח מנוע? ג. סוג מנוע (דיזל ,גז)? ד. דגם רכב? בבקשה רק מביני עניין! תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת מיכו, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם... בשעה טובה הוצאתי רישיון, וכעת אני מתכנן לקנות את הרכב הראשון שלי. תקציב - מקסימום 20K, עדיף פחות. דרישות - אמין,חסכוני,אוטומט,לא קטן מידי,אין צורך מיוחד בביצועים, אבל מכיון שהאוטו לא חדש,לא חזק וללא ביצועים - שיהיה יפה מה דעתכם על יונדאי אקסנט שנת 96-97,LS,שלוש דלתות, מנוע 1500? ומאזדה 323F, שנת 93-95, מנוע 1600? אשמח לעוד המלצות. תודה.
הודעה אחרונה מאת Altera, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
1. איך האמינות של הגיר האוטומטי? מחזיר, כמו בטויוטה למשל, 250K ק"מ? 2. האם ראש המנוע רגיש כמו באפלאוז? כמובן שאקנה אחת עם נוזל קירור ברדיאטור... הרכב הולך לשמש כרכב שני בבית, והולכת לנהוג בו נהגת שלא עוברת 60 קמ"ש. מתאים בול, לא? אביעד
הודעה אחרונה מאת ALX, -
- 2 תגובות
- 902 צפיות
קורולה דור קודם(99) 1.6 מול אלמרה פרפקט 1.8 (2001)- ראש בראש: 1.אמינות-שתיהן זוכות לאמינות גבוהה מאוד. 2.צ.דלק-כמעט זהה. 3.עלות אחזקה לא גבוהה יחסית בשני הרכבים. 4.אלמרה בטיחותית יותר (4/5)יחסית לקורולה(3/5). נשארו הסעיפים של הנוחות וחדוות נהיגה. השאלה מי עדיפה יותר מבחינת נוחות ונהיגה? תגובות ,הערות והארות יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
יש לי כמה דילמות בנוגע לקניית רכב אני נהג חדש אני בן 18 וחצי וזהו הרכב הראשון שיקנו לי והוא אישי שלי. יש לי בערך 60 אלף לקנות רכב ואני חשבתי על הסוברו אימפרזה 1600 2002-2004 שמעתי שיחסית הטיפולים בה זולים בשוק יש לה מנוע חזק וטוב אני אוהב את הצורה שלה ונראה לי רכב דיי טוב. 1.הדילמה הראשונה שלי זה עם באמת שווה לי לקנות את הסוברו אימפרזה? אם לא אז איזה? 2.דילמה שניה שלי זה עם אני קונה אימפרזה זה יהיה רכב ישן שמשופר ב30 בשנת 1999-1994/3 שעבר המון ידיים ובדוק יש לו שאסי או לקנות רכב ב60-+ בלי הרבה שיפורים יד ראשונה 2004-2002 שלא קרעו אותה ודיי חדשה על הכביש ובשהמשך אני מאמין שאני יוסיף שיפורים למנוע וחיצוני. 3. ודבר שלישי שאני מתלבט בין הצורה של 2002 עם הפנסים הע…
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אבקש עצתכם לגבי רכישת אחת מהמכוניות שבנושא ההודעה. היאריס מגיעה עם מנוע 1300, צריכת דלק חסכונית יותר, אבל מחיר גבוה יותר - 112000. הסוויפט מגיעה עם נפח 1500, פחות מאובזרת מהיאריס (שם פחות טוב מטויוטה?) ומחירה זול יותר - 102000. אנחנו משפחה קטנה, שהבדלי המחיר עבורה יכולים להיות מאוד משמעותיים. כמובן ששאלת מיליון הדולר (עליה אין לנו תשובה) היא מה יהיה טווח המחירים בעוד 5-6 שנים כשנרצה למכור את האוטו (לפי מה שאמרו לנו, טויוטה נוטה לשמור יותר על ערכה). כלומר, האם כדאי לעשות את הקפיצה במחיר לטובת היאריס, שתשתלם כלכלית מאוחר יותר? מהי עצתכם? סוזוקי או טויוטה? תודה רבה, דרור
הודעה אחרונה מאת נר4, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם מישהו יכול לומר לי כמה ליטר לק"מ צורכת מאזדה 323 שנת 2000? תודה.
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אחי הגדול מכר את הפולו 1.4 ידנית (שנת 97) שהייתה לו ומעוניין להשתדרג כעת לרכב אוטומאטי קטן, במחיר של 30,000-35,000 ש"ח (ועדיף לא לגלוש מעבר). הוא נדלק על הקליאו b שנת 2000-2001, וחשב גם על האופל קורסה (שנת 2001, לא הדגם של סוף שנות ה-90). בשתיהן מדובר ב-1.4L אוטומאט. מעבר לזה, עלתה גם אופציה של דייהטסו סיריון, אבל הוא לא מתלהב ממנה כ"כ. הוא פוסל על הסף את הפונטו ספייס (לצערי. לי היא נראתה כאופציה לא רעה, אבל הוא לא מוכן לשמוע). בקיצור - הייתי שמח לשמוע פרטים לגבי הקורסה (בעיקר) ולגבי הקליאו, וכן לקבל הצעות לגבי דגמים באותו מחיר פחות או יותר. תודה.
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכם , אני מתעניין לקנות 307 משנת 2002 דגם XS המפואר , מנוע 1600 אוט'. עשיתי חיפוש פה בפורום לגבי הרכב הנל והמודל הספציפי וקיבלתי המון דיעות לכאן ולכאן. ידוע לי על התיבה הבעייתית והחיישנים. מבדיקה שעשיתי בספר הטיפולים ראיתי שלפני כמה שנים עוד במסגרת האחריות סידרו במוסך המרכזי את החיישנים הבעיתיים בגיר והמוכר טוען שמאז יש שקט והתיבה מתנהגת מצויין. שאלתי היא , היום כאשר הרכב כבר לא באחריות וקורה שהתקלה חוזרת על עצמה עוד כמה חודשים , האם התיקון הזה מסובך / יקר ועלול להכניס אותי להוצאה של אלפי שקלים ? מאוד חשוב לי לדעת ואודה מאוד לעזרה מבעלי נסיון. תודה.
-
- 2 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הייתי רוצה לדעת גם את ההבדלים בעליות תחזוקה (מי הזולה מבינהם) ומי מיביניהן שומרת על ערך שוק גבוהה תודה
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
מבקש המלצה על מוסכי צ'מפיון (VW, סיאט, סקודה אודי) מומלצים באיזור נתניה והסביבה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 1 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
חברים שלום אני עומד לפני רכישה של אופל קורסה בדגם של ה 1400 סמ"ק הייתי מעוניין לשמוע קצת יותר המלצות מהמומחים אין לי יכולת לדעת מה באמת האוטו הזה שווה אני מתעניין בגיר אוטומט דעתכם חשובה לי
הודעה אחרונה מאת yaron_i1, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכום אני מחפש אוטו אמין בפחות מ-10000 זמני עד שאני ימצא את מה שאני מחפש (לאון טורבו) כך שזה יכול לקחת זמן מחפש אוטו אמין ללא תקלות ללא השקעה גדולה כדי להגיע מפה לשם ומשם לפה עד למציאת הרכב (קצת נסבול עד לא מזמן קליאו ספורט אבל בשביל לאון אני מוכן). אם למישהו יש המלצות כאלה אנא שפכו. (ביינתיים המליצו לי על דייטסו שרייד או סוזוקי סוויפט).
-
זקוק לייעוץ
מאת yaron_i1- 2 תגובות
- 891 צפיות
לפני חצי שנה השתחחרתי מהצבא מצאתי עבודה טובה ובאמת כיף לי...ולעבודה אני נוסע באוטובוסים\מוניות אני מחפש כבר שלושה חודשיים רנו מגאן קופה 1.6 בין השנים 2000-2001 ידני. יש לי תקציב של 40 אלף ש"ח אבא שלי אומר לי לקנות פולו 1.4 שנת 2001 אבל אני כל כך אוהב את המגאן שאני מעדיף לחכות וכן אני אוהב קצת פוזה ורנו קופה כזה הוא אז מה עדיף פולו או רנו מגן קופה??
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי בבית בן ובת שניהם נהגים חדשים. חשבתי לקנות לקסוס 1994 כרב שישמש אותם (וגם אותי) לנסיעות בטווחים קצרים. השיקולים הם: בטיחות, אמינות, נוחות, ואהדה שלי לרכב. אני מודע לעובדה שהרכב נדיר, וקיימת בעיית חלפים, הן בזמינות והן בעלויות. האם מישהו יכול להצביע על בעיות/מחלות/צרות, או כל דבר אחר?
הודעה אחרונה מאת כוח-סוס, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם דוד שלי מחפש וואן עם 7+נהג איזה וואן הייתם מצעים לי??
הודעה אחרונה מאת chev corsica, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני חושב לקנות מזדה 3 כמעט אני נעול לקנות אותה, בערך ישים עליה 70+ - השאלות שלי הם: 1.כמה בערך יעלה לי דלק לשבוע , אני יסע לבית ספר כ5 דקות נסיעה אם לא פחות, לחברה נסיעה בין עירונית כ30 40 דקות נסיעה, ומידי פעם נסיעה בעיר? 2.כמה יעלה לי ביטוח כולל צעיר חובה ומקיף? ממוצע תודה
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- 2 תגובות
- 865 צפיות
שלום , אני מעוניין לרכוש יונדאי אלנטרה 2001 . מצאתי אחת שנת 2001 יד ראשונה עם 38000 ק"מ (זה מה שרשום). האם לא מוזר מספר הק"מ ע"פ שנת היצור שלה ? (נראה חשוד קצת). המוכר מבקש כ 5000 ש"ח מעל המחירון (ע"פ שקלול של לוי יצחק) , האם שווה ? תשובתכם
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר לבטים רבים החלטתי לרכוש את רכב הקבריולט השני שלי (הראשון היה גולף 89 מנוע 1800 ידני). בהתחלה חשבתי בכיוון של גולף 92 ו-פורד XR3I שנת 95. לאחר שהבנתי שאין על מה לדבר על ביטוח מקיף והפחד מחוליגנים שיקרעו לי את הגג (הרבה לילות לבנים עברו עלי בתקופת הגולף), החלטתי ללכת על 206CC. מה אתם אומרים על הרכב הזה? ביצועים? מנוע? והכי חשוב - אמינות ועלות חזוקה שוטפת. אני מזכיר - שנת 2003 מנוע 2000 סמ"ק ידני. תודה שי
הודעה אחרונה מאת bady, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
דלק ממוצע יספיק לי 150 שקל לשבוע ? וכמה יעלה לי ביטוחים כולל מקיף?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
מי מחובר 9 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 668 אורחים (הצג רשימה מלאה)