ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,616 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אבא שלי רוצה לקנות טנדר חדש שיהיה נוח לנסיעה, שיהיה טוב לשטח (אנחנו אוהבים לעשות טיולים בשטח), שיהיה רגיל (הוא לא אוהב אוטמט) שיתהיה גרסה לא הפשוטה. חושב על ניסן נאוורה או על איסוזו די מקס אז מה אתם יכולים להציא לנו לקנות או אולי לקנות טנדר ? תודה, אלכס
הודעה אחרונה מאת alexbur, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעוניין לקנות רכב מליסינג, בדקתי במספר מקומות :ניו קופל, אוויס, קרסו, באדג'ט ואצל כולם מופיע מחיר מחירון לוי יצחק ומה המחיר שהם נותנים. לדוגמא פורד פוקוס 2006 אוטומאט - מחיר לוי יצחק 93,000 ש"ח , מחיר נדרש:88,000 ש"ח. לעומת זאת במחירון של אתר הגה מופיע מחיר מחירון: 86,600 ש"ח. שאלותי: 1.לפי איזה מחירון אני אמור לשלם ? 2. האם במחיר מחירון שנותנים בליסינג אני יכול לדרוש הורדה של 10% נוספים כיוון שהיה בחברה ולא בבבעלות פרטית , והןרדה נוספת על פחות אבזור ברכב ? 3. עד כמה ניתן כללית להוריד ממחיר מחירון על רכבים מליסינג ? בחלק מהפורומים כתבו שעד 20% ? תודה על העזרה מראש
הודעה אחרונה מאת Mr.VaS, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חשבתי על פיג'ו 306 מודלים של שנות 2000/2001 או פיאט בראבו כנ"ל מודלים 2000/2001. כעיקרון אני קונה עם אחי, אנחנו קיבלנו רישיון לא לפני הרבה זמן ואנחנו לא מבינים יותר מיידי במכוניות...(בלשון המעטה) רוצים אוטו יפה וחסכוני. ואנחנו מוגבלים לאוטומט כי אח שלי הגאון לא עשה רישיון לרגיל... דיברתי עם המוסחניק של אימא שלי והוא התחיל לספר לי סיפורים לקנות רק מכוניות יפניות ושהם מתקלקלות פחות והמליץ לי על סוזוקי בלנה. נראה לי סתם חירטט אותי... על מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת xavi90, -
-
טויוטה סליקה
מאת ארנו- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
דעות על הרכב יתקבלו בברכה. חבר מתעניין והבטחתי לבדוק. האמת שאני זוכר רק שהיא היתה הפרס הגדול של חישגד ב-92' או 93'!
הודעה אחרונה מאת ארנו, -
- 2 תגובות
- 845 צפיות
אוטו',יד שנייה קילומטרז' מאוד נמוך בסביבות ה100K אפילו אין לאוטו תיקוני צבע. מבחינת מחיר דורש 3 מתחת למחירון כי צריך את הכסף. כמובן שאקח את האוטו לבדיקה אבל באופן כללי מה דעתכם על האוטו והשוק שלו? במידה וארצה למכור יש למכונית הזאת ביקוש או שזאת "חתונה קתולית"?
הודעה אחרונה מאת cocAIn, -
דעתכם לגבי קאיה שומה 1 2
מאת sefi_z-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
האם אמין ? האם חסכוני ? האם רעשן ?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 1 תגובות
- 917 צפיות
אוקיי אז המיניואן שלי רוצה להמשיך הלאה בדרכו עד עכשיו החזקנו קאיה קרניבל והמשפחה מעוניינת לשדרג... הדרישות לרכב הן: חסכוני בדלק עד כמה שאפשר ביטוח לא בשמיים 7 מקומות 8 יקבל עדיפות יותר גבוהה לי אישית חשוב העיצוב אז עד כמה שהמיניואנים האלה מכוערים לטעמי גם העיצוב הוא סוג של דרישה כמובן שאיכות נסיעה תגובות ומנוע הם משהו חשוב ולכל מי שיגיד שמנוע חזק וחסכון בדלק לא הולך ביחד אני יחסוך לו את ההודעה ושיעשה סיבוב על הקאיה קרניבל ויחזור להגיב בפורום. רכבי ליסינג באים בחשבון גם כן. כמו כן חריגה של בין 3 ל5 אלף שקל לא תהיה בעייתית אני מאמין. אני אהיה בצבא בשבוע הקרוב ככה שלא יצא לי להגיב אבל אני שואף למקסימום תגובות שלכם.
הודעה אחרונה מאת mdma 1234, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
עובר מוולבו 940 97 מדהימה למכונית חדשה יותר כיוון שהשנה צפויים לנו כ40000 ק"מ. הרכב הנוכחי מומר לגפ"מ כך שהתרגלנו לעלויות תידלוק נמוכות. אשמח מאוד להמלצה על רכב מפנק ונח (כמו הוולבו), בטיחותי והכי חשוב זול לאחזקה וחסכוני (למרות שמקסימום נמיר אותו גם לגפ"מ). מקווה שאני לא מבקש יותר מדי אבל אשמח לפחות לעצה מנסיון על רכב מנהלים שנוסע ונוסע....
הודעה אחרונה מאת RomanX, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום אנשים יקרים אני מתחיל לצאת מדעתי מאיזה רכב לבחור, נתחיל התקציב שלי הוא 35K , אני צריך רכב גדול עקב משפחה זוג + תינוק ההתלבטות שלי היא בין לאנסר 2000/1 , כריזמה 1999 , אוקטביה 2000 , קאיה שומה 2001 . כל השאר כמו טויוטה , מאזדה, ניסן , הן ברמת מחירים גבוהה יותר ועל כן אני אצטרך להתפשר בשנתון. בכלל אני חושב שעדיף שנתון גבוה ורכב אמין מאשר שנתון נמוך ורכב מצוין אלא אם מישהו חושב אחרת מקווה שתעזרו לי להחליט
הודעה אחרונה מאת msigal, -
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם שווה להשקיע על לאון טורבו 15K מעל המחירון ואין לה עור????
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
צהריים טובים, אני נכה ,מגיע לי רכב מביטוח לאומי ,יש לי 115 אלף ש"ח אחוזי מוגבלות=90% אחוזי נכות=100% אני מחפש רכב שאיתו אוכל לחסוך בהוצאות דלק לאור גידול במחירי הדלק ,אני מעוניין ברכב שבו הצריכה תיהיה כמה שיותר קטנה אני נוסע 50 ק"מ כל יום (מהבית לעבודה) ,כ 300 ק"מ בשבוע פעמיים בחודש אני נוסע מהמרכז לצפון כ 480 ק"מ בחישוב גס (הנסיעה ממרכז הארץ לקריית מוצקין\עפולה) יש לי כמה שאלות: 1.האם מנוע דיזל יעזור מבחינת צריכת דלק יותר נמוכה? והוצאות קטנות יותר עבור דלק? (מחיר בנזין לעומת מחיר דיזל) 2.ממה שידוע לי מנועי דיזל הם מנועים גדולים (נפח 1.9 ) מוניות בעיקר וטנדרים למינהם האם קיימים רכבים קטנים עם מנועי דיזל? 3.כרגע בבעלותי רכב עם מנוע בנזין ו…
הודעה אחרונה מאת vlasha, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
מדובר על הגרסאות הארוכות בשנתונים 04-05 מה אתם אומרים עליהם? חשוב לי לדעת ולשמוע על האבזור שלהם, יש מושבי עור? מחשב דרך? esp? וכו' חשוב לי לשמוע על האבזור ב04-05 כי לא מצאתי בשום מקום פירוט של האבזור כמו כן אני ישמח לשמוע מה אתם אומרים עליהם, מה המחיר שוק שלהם/כמה שווה לשלם עליהם תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת נמרוד33, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לחברים שלום . ברצוני לקנות סופר רייסר שאלתי היא האם יש בעיות טכניות עם הרכב.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חברים שלום אני מחפש יורשת לפיאסטה שלי ז"ל ומתכונן לרכוש רכב קומפקטי חדש. הרכב ישרת אותי בעיקר בנסיעות בקו מודיעין-ירושליים (כ-70 ק"מ ביום) וצריך להיות לפני הכל אמין - מה שכמובן מצופה מרכב חדש מהניילון. קריטוריונים נוספים הם בטיחות - כולל בטיחות אקטיבית - התנהגות הרכב על הכביש, משוב מההגה, בלימה והאצה ובטיחות פאסיבית המתבטאת בציון במבחני הריסוק. וכמובן נוחות - אני מבלה באוטו כשעה וחצי ביום ולא רוצה לסבול. התקציב הוא 105-110K והמועמדות שעל הפרק הן: סוזוקי סויפט החדשה, פולקסווגן פולו 1.4 ופיז'ו 206 1.6, אני חושב על רכב אוטומטי אבל כאן יש בעייה... ביצעתי עד עכשיו נסיעות מבחן בפולו 1.4 75 כ"ס אוטומטית, בסוזוקי סויפט ובפז'ו 206 1.6 אוטומטית. בסויפט אה…
הודעה אחרונה מאת winner, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ב"ה שלום חברים יקרים יש פה מישהו עם הרכב הנ"ל ? אשמח לשמוע עליו מעבר לשאלות בכותרת גם ...
הודעה אחרונה מאת AssaFiles, -
- 1 תגובות
- 642 צפיות
הרכב הוא סטיישן מודל 93 2000 סמ"ק אוטו' מה הדעות על הרכב הזה מבחינת אמינות,צריכת דלק,עלות חלפים וכ"ו ..... ממה שהספקתי לשמוע שזה מתחלק לשניים,יש אומרים שזה אחלה אוטו ויש שאומרים שזה חתונה קתולית האם בכל הדגמים האלו של 2000 סמ"ק יש כרית אוויר?
הודעה אחרונה מאת yariv26, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
25000 ש"ח זה התקציב הדרישה: רכב חזק ואמין שלא יגמגם בעליות חדות וארוכות ולא ישן משנת 98' הצעות מישהו?
הודעה אחרונה מאת yariv26, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
היום אני הולך לבדוק שרייד נוספת (רביעית במספר) מישהו יכול לרשום, איפו ממוקימים מספרי שילדה ומנוע בדייהטסו שרייד מודל מ88-93 ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
אני רוצה לקנות רכב ראשון לאחי הקטן רכב עם שתיי דלתות [יענו שתי מקומות אני לא יודע איך זה הולך 3 או שתי דלתות] בקיצור התקציב הוא 150K חשוב שהרכב יהיה אמין ולא יראה מוסך הרבה. דלק לא משנה, ביטוחים למינהם לא משנה. תודהה...
הודעה אחרונה מאת Mazda 3 Man, -
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בס"ד חשבתי על רנו קליאו שנת 96, גיר רגיל... איך האוטו? יש הצעות לאוטו יותר טוב בתקציב? אשמח לשמוע תגובות, תודה.
הודעה אחרונה מאת nisnet, -
- 18 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכולם בקרוב אני הולך להתחיל לעבוד בתעשיית ההיי-טק ואני מסרב בכל תוקף להצטרף לזרם המרכזי של רכב-מליסינג-עדיפות-למאזדה3-או-יונדאי-גטס, ואני רוצה לקנות לי רכב יד שניה משלי. התקציב שלי הוא בין 75000 ל95000 ש"ח, אני לא נוהג בפראות (גג 110-120 קמ"ש) כך שביצועים פחות חשובים לי, חשוב לי מ-א-ו-ד שזה יהיה רכב של לפחות 4 מקומות (הגישה שלי היא - רוצה 2 מקומות? קנה אופנוע!) ועדיפות (אך לא חובה) לרכב עם קצת תחת (בגלל זה פחות מעדיף את פולקסווגן golf המצויינת שאם היה לה קצת תחת היא הייתה הבחירה שלי). בגלל שאני לא הולך עם הזרם המרכזי כמובן חשוב לי מאוד המראה (או במילים אחרות "פוזה" ), ובגלל סיוטים לא נגמרים מהרכב הנוכחי (סובארו DL 88 ) אני רוצה שנתון חדש יחסית. הרעיונות היחיד…
הודעה אחרונה מאת aviv007788, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם.. אני בן 18 , לא מתגייס ממשיך לילמוד וקיבלתי סכום לקנות רכב עד 60 65 אלף אני פשוט לא יודע איזה רכב לקנות אני רוצה רכב לא יקר שהעלות תחזוקה שלו לא יהיה לי יקר כמו הגולף..ולא זולל דלק יותר מידי משהו חמוד עם מראה צעיר וחדש, והרכב הוא שלי לא של המשפחה.. תתנו כמה הצעות אני יודה לכם נורא אני שובר את הראש כבר שבועות איזה לקנות .. תודה
הודעה אחרונה מאת eli691, -
- 17 תגובות
- 7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש רכב אמריקאי בגלל הנוחות המפנקת שלהם , אני מבקש, אם ידועים לכם פרטים , לגבי 2 הרכבים הללו , כגון : צריכת דלק, ביצועים? אני מעוניין להפוך את הרכב מבנזין לגז. יש לי הצעה על לומינה 98 יד 1 פרטי עם 165000 ק"מ ב- 32000 ש"ח. התקציב שלי עד 70000 ש"ח אם יש הצעות נוספות לגבי רכבים אחרים גדולים ומפנקים, אשמח לשמוע תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, מה אתם אומרים על חיפוש רכב וקנייה מסוכנויות רכב וגופים ממוסדים ומקצועיים המתמחים ברכבים יד שנייה? מצד אחד, קראתי על היתרונות בקניית רכב יד שנייה מסוכנות, מצד שני, אני די חוששת שמכיוון שמדובר באנשי מכירות מקצועיים, הם יכולים בקלות לערבב ולסבן אותי בכל הקשור למצב הרכב. אם אתם כן ממליצים לבדוק את הנושא, מישהו מכיר סוכנות רכב שווה ואמינה באיזור חדרה - זכרון יעקב? אם יש מקום ממש שווה, גם נתניה בא בחשבון. תודה!!!
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
יש לי מישהו מוכר גולף 4motion ואין לי מושג מהו האוטו הזה .....אם מישהו מוכן לתת לי הסבר אני אשמח.. מהו הנפח של האוטו ,האם הוא טוב,מהי רמת הבטיחות שלו, ומהו המחירון שלו אם מישהו יודע של שנת 99 4motion עם 110000 ק"מ יד שנייה ותודה לעונים , גיא
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן מה נשמע.. רציתי לקבל קצת חוות דעת על מאזדה 323F שנת 99, 1.8 גיר אוטומט (:\) הרכב נמכר ב40 אלף בגלל שהוא של אמא של חבר של אבא שלי - משו כמו 80 אלף קילומטר
הודעה אחרונה מאת פאז, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם . יש בידי דף סיכום של בדיקה של יונדאי גטס שנת 2004 יד שניה (ראשונה ליסינג),אני לא ממש מצליח להבין מהבדיקה את המשמעות של התוצאות . חבר אחד שראה את הדף טען שאין פגיעת שילדה ואחד אחר טען שיש . הבדיקה נעשתה במכון קומפיוטסט בת"א . בסעיף סלדת מרכב שילדה:מסומן תקין ולא רשום כלום בהערות . בסעיף שלדת מרכב מרכב רשום לא תקין עם הפירוט הארוך הבא ..."מצב פנימי >חלקי פלסטיק פגומים =צבע מרכב =>פגום /ניזוק ,סריטות צבע מרכב +פגמים =תקינוי מרכב,משמעות נמוכה>>סימני פגיעה לפנים ,סימיני פגיעה מאחור,סימני פגיעה דופן שמאל ,סימני פגיע דופן ימין ,נזק בתא מטען +חומר ,תיקוני מרכב וצבע,מעיכות .מעוך,סימי מילוי חומר =תקוני מרכב ,משמעות גבוהה >>מעיכות בתחתית /רצפה ,…
הודעה אחרונה מאת ALX, -
- 0 תגובות
- 601 צפיות
בוקר טוב לכולם אני מחפשת רכב משפחתי בתקציב מוגבל של עד 22000 ש"ח. למרות מגבלות התקציב חשוב לי שיהיה רכב אמין בטוח ומרווח לי ולשני ילדיי . אשמח לקבל גם הצעות מכם לרכישת רכב שעונה על התנאים הנ"ל . תודה ויום מקסים !!!!!!
הודעה אחרונה מאת ramiavi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 33 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
תקציב 90,000, גולף 2004 מנוע 2.0 או מאזדה 3 שנת 2005 מנוע 2.0? שניהם אוטומט, למי צריכת דלק גבוה יותר? המאזדה עם 150 כ"ס, גולף עם 115. גולף הרבה יותר כבדה. ואם מישהו יודע במקרה מה קבוצת רישוי של הגולף. ובכלליות מה מומלץ?
הודעה אחרונה מאת almog12345, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני מעונין לרכוש את אחד הרכבים הבאים משנת2003 ומתלבט בין: הונדה ג'אז סוזוקי איגניסGLS טויוטה יאריס ורסו הפרמטרים המענינים אותי הם:אמינות,נוחות נסיעה,צריכת דלק ברצוני לצין שהרכב אמור לשרת את המשפחה כרכב לשעות הפנאי ולמחיר אין משמעות כגורם המשפיע על ההחלטה.
הודעה אחרונה מאת BURZUM,
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 946 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- נהג מופרע
- Supertigre
- avi 1234
- מייק24
- פינדר
- NAPOLEON
- מאיר בעל הנס
- shlomiko
- yd b-4
- daniel.asu
- Tal7
- אלי27