Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום

אני מחפש יורשת לפיאסטה שלי ז"ל ומתכונן לרכוש רכב קומפקטי חדש.

הרכב ישרת אותי בעיקר בנסיעות בקו מודיעין-ירושליים (כ-70 ק"מ ביום) וצריך להיות לפני הכל אמין - מה שכמובן מצופה מרכב חדש מהניילון.

קריטוריונים נוספים הם בטיחות - כולל בטיחות אקטיבית - התנהגות הרכב על הכביש, משוב מההגה, בלימה והאצה ובטיחות פאסיבית המתבטאת בציון במבחני הריסוק. וכמובן נוחות - אני מבלה באוטו כשעה וחצי ביום ולא רוצה לסבול.

התקציב הוא 105-110K והמועמדות שעל הפרק הן:

סוזוקי סויפט החדשה, פולקסווגן פולו 1.4 ופיז'ו 206 1.6, אני חושב על רכב אוטומטי אבל כאן יש בעייה...

ביצעתי עד עכשיו נסיעות מבחן בפולו 1.4 75 כ"ס אוטומטית, בסוזוקי סויפט ובפז'ו 206 1.6 אוטומטית. בסויפט אהבתי את המראה והנוחות אבל לא אהבתי את תגובת המנוע והגיר (נהגתי שבוע בגטס אוטומטית והתגובות שלה היו זריזות בהרבה) ואת משקל ההגה שהוא אמנם מדוייק אבל מרגיש קל מדיי. בפולו אהבתי את הנוחות, האיכות ותחושת ומשקל ההגה אבל האוטו מרגיש ממש עגלה. הזמנתי מבחן על פולו 1.4 ידנית ואני ממתין לתשובה.

חזרתי עכשיו מנסיעת מבחן ב-206 - חוץ מתנוחת הישיבה שלא הצלחתי "לתפור" ב-100% , אהבתי מאוד את ההגה, המנוע והגיר - ההרגשה בנהיגה היתה "טבעית" - האוטו פשוט עשה מה שרציתי ולא הייתי צריך להתאים את עצמי אליו כמו בשתי האחרות.

ההרגשה שלי היא ללכת על ה-206, רציתי לקבל משוב לגבי אמינות, מחירי טיפולים ותיקונים והתרשמות כללית של בעלי נסיון עם המכוניות הנ"ל.

תודה למגיבים

פורסם

ה206 סיימה את חייה וכרגע מוחלפת על ידי ה207.

הצעתי? ב114K, לקנות מאזדה 3 ברמת גימור בסיסית. היא יותר מאובזרת מרוב הסופרמיני, מאוד אמינה, ובעלת ההתנהגות הטובה בקטיגוריה, לדעתי.

היצע הקומפקטיות ב114K זו תקלת שוק שנוצרה בגלל חברות הליסינג ושווי שימוש קבוצה 2. אני ממליץ לכל אחד לנצל אותה. מדובר במכוניות שבמצב נורמלי, היו נמכרות ב125K.

כשמאזדה 3 עולה 125K וסוויפט עולה 105K, נניח, יש סיבה ממשית לבחור בסוויפט. כשהמאזדה עולה 114K, כבר לא ממש.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

כי המאזדה 3 גדולה, כבדה ואוכלת יותר דלק ממה שאני רוצה וצריך ?

(וחוץ מזה, גם נהגתי בה - קצת יותר מנסיעת מבחן,ולא ממש אהבתי...)

לייצר מכונית קומפקטית מודרנית עולה לא פחות מלייצר מכונית "משפחתית" ויש קצת הבדל בין מכונית כזו היום למה שקיבלתי לפני 10 שנים - בעיקר בבטיחות והמחיר בהתאם.

פורסם

המאזדה 3 שוקלת 1260, בערך. זה 30 ק"ג יותר מפיז'ו 207, למשל, ו100-150 ק"ג יותר מרוב הסופרמיני. זניח.

אתה מחפש האצות ובטיחות אקטיבית אבל עדיין שוקל משהו כמו פולו 1.4? אני לא חושב שאתה בעצמך יודע מה אתה צריך.

במגאן, למשל, יש גם ESP, דבר חשוב מאין כמוהו - אבל כמעט ולא קיים בקבוצת הסופרמיני (למעט הפולו 1.6 וה207, עד כמה שאני יודע, ואני לא בטוח לגבי האחרונה).

ההבדלים הפיזיים בין הקומפקטיות לסופרמיני די קטנים, גם מבחינת בסיס הגלגלים, גם במנועים, גם במשקל וגם בצריכת הדלק. עם זאת, היצרנים דואגים שהקומפקטיות פשוט יהיו מכוניות טובות יותר, בשביל להצדיק את הבדל המחיר. רק שכאן, הוא לא קיים...

בכל מקרה, אם אתה מתעקש על סופרמיני, בקרוב מגיעות סקודה פאביה חדשה, ה207 (או שכבר הגיעה?), המאזדה 2, וכו'. כרגע ההיצע די עלוב ומיושן.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

roee

פז'ו 206 1.6 אוטומטית שקלת 1064 ק"ג, הסוזוקי 1020 ואלו מכוניות עם יותר מ-100 כ"ס אפילו הפולו האוטומטית שוקלת 1058 ק"ג - מדובר על 200 ק"ג פחות מה-"משפחתית" וזה הפרש משמעותי.

תכלס, אין לי צורך בנפח במימדים ובמשקל האלו - אני נוסע לבד רוב הזמן ולא עוסק בהובלות כך שאין לי בעייה עם המחיר של ה-"קומפקטיות"

מה שאני ממתין לשמוע הוא חוות דעת על אמינות ומחירי אחזקה של פז'ו 206 ופולו (הסוזוקי חדשה בשוק אבל אם למישהו יש נסיון איתה, אשמח מאוד לשמוע)

אין טעם להמשיך את הדיון בכיוון של "משפחתית" - שמעתי את דעתך והיא לא מתאימה לי, תודה בכל אופן.

פורסם

פיג'ו 206

WV פולו

סוזוקי החדשה=סוזוקי סוויפט

כל שלושת הרכבים נקראים סופר-מיני ולא קומפקטיות

את הסוויפט יש למס' חברי פורום (לי אין) ומניסיונם מדובר ברכב טוב מאוד

אני ממליץ לך להמתין לתגובות נוספות מבעלי ניסיון ממשי עם הסוויפט

פורסם

תודה

התכוונתי לסופר-מיני

מכל השלוש האוטומטיות, אהבתי את הנהיגה ב-206 1.6

אני צריך מידע נוסף לגבי האמינות שלה - חיפושים (גם בחו"ל) לא סיפקו לי מספיק נתונים.

האם למישהו בפורום יש נסיון עם הרכב ?

• תוכן חדש...