Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים יקרים

אני מתחיל לצאת מדעתי מאיזה רכב לבחור, נתחיל התקציב שלי הוא 35K , אני צריך רכב גדול עקב משפחה זוג + תינוק

ההתלבטות שלי היא בין לאנסר 2000/1 , כריזמה 1999 , אוקטביה 2000 , קאיה שומה 2001 .

כל השאר כמו טויוטה , מאזדה, ניסן , הן ברמת מחירים גבוהה יותר ועל כן אני אצטרך להתפשר בשנתון.

בכלל אני חושב שעדיף שנתון גבוה ורכב אמין מאשר שנתון נמוך ורכב מצוין אלא אם מישהו חושב אחרת

מקווה שתעזרו לי להחליט

פורסם

בורה 1.6 , שנת 99, 2000, 2001.

בטיחותית בצורה לא נורמלית (באמת מנסיון).

בגאז' עצום לרכב כזה .

אחרי ההילוך השני רכב תענוג לשיוט .

נוח מאוד.

צריכת דלק סבירה.

יחסית אמין.

שוק טוב.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אם אתה מחפש רכב שמעבר למשפחה ליסוע גם קצת לבד ולהינות מהנסיעה, מתוך המבחן הייתי ממליץ על קאיה.

אני מחזיק קאיה שומה כבר 6 שנים. בניגוד למה שנאמר פה מנסיוני האישי הרכב אמין ביותר חסכוני יחסית לגודל המנוע שלו

(1:12) כמובן כשמחזיקים אותו כמו שצריך ועושים טיפולים בזמן ומפנקים בתוספים כשצריך...

יתרונות:

יחסית למחיר קשה למצוא משהו טוב יותר

אני מחזיק דגם 2001 המחירון שלו 39 אלף

חסכוני יחסית אל מול הרבה מכוניות יפניות בטווחי המכירים האלה.

בצועים לא רעים בכלל, כמובן זה לא פרארי אבל אם אתה רוצה משהו סביב ה40 אלף שמשלב שנתון גבוה לא רכב שנת 92' ומענה למרווח פנימי וביצועים ספורטיבים ונוחות נסיעה.

הרכב, כמובן בתיחזוק נכון, אמין מאוד. אני איתו כבר על 200 אלף קילומטר ומאוד מרוצה מהשימור של מיכלול הנתונים שלו.

במחיר הזה תוכל לקנות מאזדה שנת 2000 עם מנוע 1600 הרבה יותר חלש והרבה פחות ספורטיבי.

תיבת הילוכים דינאמית יותר מאימפרזה ומ323 לאנטיס.

עיצוב יפה לטעמי:)

חסרונות:

אחיזה טובה, אם משווים למאזדה אז האחיזה של המאזדה יותר טובה. אבל לא הפרש עד כדי כך גדול.

הרכבה זולה מחומרים פשוטים יחסית.

לסיכום במחיר הזה לא תוכל להביא רכב שנת 99 ומעלה שיספק אותך יותר. באחריות!

פורסם

Peugeot 306 מהמודלים האחרונים 2000-2002 או המקבילה שלה הזולה יותר סיטרואן קסארה .

שניהם הם מנוע 1.6 גיר אוטומטי תא נוסעים מרווח ובגאז בגודל סביר.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

אם אני לא טועה הבורה שהציעו לא הטווח המחיר הרצוי.

בקשר לשומה אני לא הייתי מתקרב - איכות נסיעה והרכבה נוראית , ועל בטיחות בכלל לא חשבו כאשר תכננו אותו.

הפיזו תהיה בחירה טובה מאוד - יש לבדוק הסטוריית טיפולים , רגיש להזנחה בעיקר מערכת קירור.

הכריזמה לדעתי בחירה מצויינת - מרווחת , אמינה מאוד , יציבה מאוד על הכביש ,כסאות טובים ואחלה מזגן שבעולם.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

האצבק גדולה הולך ?

רנו מגאן בסביבות שנת 2001 תתאים לך יופי

המון מרחב , נוחה ובטוחה

לגבי אמינות , אצלי כבר שנה וחוץ מטיפול כלום

:wink:
פורסם

כסאות טובים לכריזמה? ישבתי בכריזמה בנסיעה והיא לא נוחה בכלל! תנוחת ישיבה גרועה (המושב ליד הנהג) ונסיעה לא נוחה. לא יודע איך הגעת לזה (לא מדבר על הכריזמה אייר, אלא על הכריזמה).

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

באם העובדה שהמשוב האחורי "זקוף" מדי עקב מרווח גלגלים קטן לא מפריעה, הייתי ממליץ על האוקטביה - מרווחת, נוחה ובנויה היטב, עם תא מטען גדול ונוח להטענה. הבורה איכותית ומאובזרת מעט יותר, אבל תא המטען(הגדול לכשעצמו) אינו בתצורת דלת חמישית.

מכיוון שאני משער שאיכות החיים (ושמירת החיים) חשובהיותר מאשר אפשרות לעוד ביקור דו-שנתי במוסך, הייתי פוסל על הסף את היפנו-קוריאניות, במיוחד את השומה שאיזה ליצן למעלה חשב שהיא טובה יותר מכל השאר ו"מהנה לנהיגה"... ועל כך נאמר - ?!?

לגבי הפיג'ו - הרכב נוח אבל לא מרווח במיוחד, האמינות לא ידועה בטיבה ובסה"כ זהו תכנון של רכב מיושן מאוד שעלה על הכביש עוד ב-1994. כנ"ל גם הקסארה. אני סבור שהבורה/אוקטביה הן בחירה טובה מאוד לעומתן.

עוד רכב שהייתי בודק - סיאט לאון/טולדו משנת 2000 ואילך. אותם יתרונות של הבורה/אוקטביה בצירוף מחיר אטרקטיבי, גם אם במחיר של סחירות נמוכה יותר.

בהצלחה, מיקי.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

• תוכן חדש...