ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,628 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 725 צפיות
אם יש לכם התנסות לגבי סיוויק 02' גיר רגיל אשמח המון אם תגיבו,כי הרכב די נדיר .מעניין אותי:שקט,תגובה לדוושת גז(לא אימפרזה ט' אבל גם לא עגלה),צריכת דלק ונוחות.לא מחפש תקיפת פניות אבל גם לא ספינה מתנדנדת. בעיות מיוחדות? די דחוף,מודה לכם
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
- 1 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם. הייתי רוצה לקבל הצעות לגבי איזה רכבים חסכוניים ואמינים יחסית, עם גיר אוטומטי והגה כוח אפשר להשיג ב25000 ש"ח (אני יודעת - זה הרבה דרישות אבל בכל זאת )
הודעה אחרונה מאת גיא .ב, -
- 8 תגובות
- 13.2 אלף צפיות
שלום לכולם אחריי שמכרתי בצער רב את הפונטו 01 לפניי כשבועיים הגיע הזמן לעבור לרכב אחר, חדש יותר. חשבתי אולי בכיוון של מאזדה דמיו שנת 2002 יש לי כבר אחד על הכוונת יד ראשונה שעבר 53' קילומטר.. יש למישהו מושג מה הצריכת דלק שלו? והאם הוא אמין כמו הלאנטיס? חשוב לציין שהיו במשפחה שלי 2 מכוניות מאזדה לאנטיס שנת 00 ושנת 01 והיינו מאוד מרוצים מהן.. מי שמכיר את הדגמים הנ"ל ויכול לעשות לי השוואה בניהם אני יודה לו מאוד! לילה טוב. דודי
הודעה אחרונה מאת גיא .ב, -
- 0 תגובות
- 863 צפיות
שלום אני די חדש כאן ורציתי לדעת על רכב בסכום של עד 45000 גג לא קטנה מדי ומודל 98-2000 באופציות שלי ראיתי: 1.הונדה סיויק מודל בסביבות 98 (אפילו 2000 נפח מנוע 1400 עם 90000 קלומטר ידני לא אצ'בק לא אוהב 2 דלתות) 2. סוזוקי בלנו מודלים טיפה יותר גבוהים מהסיויק בלנו כמובן 3.טיוטה קורלה מודלים 98-99 4.פורד פוקוס מודלים 98-2000 5.פולסווגן פולו מודלים 89-2001 השיקולים שלי הם צריכת דלק ,התנהגות כביש ,ותחזוקת ,תיקונים ונוחות כמובן (לא הוזכרו צרפתיות בגלל המוניטין שהם סובלות) חייב לציין שאני נהנה לנהוג יותר על הילוכים כך שזה בהחלט שיקול נוסף בבחירת הרכב ממיוחד מענין אותי על הסיויק 1400 שציינתי למעלה האם יש לה כוח למי שמכיר השמח לדעת על עוד אופציות טובות לפי דעתכם
הודעה אחרונה מאת טשמןה26, -
- 0 תגובות
- 641 צפיות
אני עומד לרכוש מגאן 99 דגם RT ידנית איך היא מבחינה טכנית (תקלות ,צריכת דלק , וכדומה)? אני אודה לכם על העזרה
הודעה אחרונה מאת assaffa, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שווה לקנות פיג'ו 106 שנת 93 שלוש דלתות המחירון של הוא 10,000 המוכר רוצה עליה 12,000 כי הוא הוסיף אגזוז לחץ, גלגלי מגנזיום לבנים ועוד כמה דברים אני מצטער שאני לא מפרט כי אני לא מבין בזה ולא אכפת לי אם יש או אין הבעיה שאני מחפש כבר הרבה זמן והיא ממש שמורה יחסית שווה את הכסף??
הודעה אחרונה מאת mei00, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום ברצוני לדעת אם המאזדה הנ"ל מתאימה לנהג צעיר מנוע 1600 יד ראשונה האם תוכלו לתת לי חוות דעת בנושא זה יהיה נחמד!!!
הודעה אחרונה מאת jimi26, -
- 2 תגובות
- 996 צפיות
שלום ליועצים בפורום: ברשותי דייהטסו אפלאוז 97 ,הרכב אצלי שלוש שנים,אני יד שלישית והשקעתי ברכב הזה מהקנייה ועד היום בערך 10,000 ש"ח (כולל החלפת מנוע,מצבר,משאבת בלם מרכזית,אלטרנטור מחודש). הרכב סה"כ נוסע סביר אבל יש לי בעיה בהחלפת ההילוכים בגיר האוטומטי ועד שהרכב מגיב הוא מתקשה לעלות ממהירות 60 ל- 80 ומושך את ההילוך וגם לנסוע איתו בעליות חדות זה לא להיט. ראיתי מאזדה לנטיס 99 1800 עם גג ומאוד אהבתי,כנ"ל גם הונדה עם גג וכאן ההתלבטות שלי.... האם להתקדם עכשיו אחרי שלפני שנה השקעתי ברכב כל כך הרבה כסף (8000 מתוך 10,000 רק במהלך המלחמה) או שכדאי לי לעשות לרכב שלי סאן- רוף באחד הכפרים בעלות של 2000-3000 ש"ח.(אחד החלומות שלי באופון אישי הוא נסיעה ברכב עם גג נפתח). כל הצעה…
הודעה אחרונה מאת RomanX, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם! החלטנו לרכוש משפחתית מרווחת שתשרת את אישתי ברוב ימי השנה (אני נשאר עם ה9000 ) בנסיעות עירוניות ופעם/פעמיים בחודש נסיעה מחוץ לעיר עם לא מעט ציוד ועגלת תינוק ענקית ("מוצי"-למי שמכיר) סדרי העדיפויות והדרישות (בחשיבות פוחתת): 1. בטיחות-4/5 כוכבים + ESP 2. ביטול כרית אוויר לנוסע (חסר מאוד ב9000....) 3. מרווחת מאחור-נוח ל 2 כיסאות ילדים ומבוגר 4. תא מטען גדול 5. אמינות 7. צריכת דלק 6. סחירות מספר מושבים גדול מ5 כרגע לא חשוב, אך רכבים עם 7 מקומות מבחינתי מקבילים לרכב עם תא מטען גדול. הרכבים הרלוונטים והחסרונות/יתרונות ע"פ דעתי: 1. הונדה FRV (רק חדשה) - המובילה והיקרה 2. מאזדה 5 - קצת צפופה מאחור 3. רנו סניק - אמינות צרפתית... …
הודעה אחרונה מאת motik, -
- 0 תגובות
- 949 צפיות
שלום לכולם מישהו יכול להגיד לי מה ההבדל בין דגם אלגנס לפשוט יותר ובכלל מה יש להגיד על הרכב הזה (2003
הודעה אחרונה מאת iamsalem, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 936 צפיות
אני לא מבין בכלל במכוניות. קראתי פה המון על פליסיה לטובה אני מדבר על מודל 97-98 מנוע 1600 ששל פולקסווגן אתמול לקחתי רכב כזה (שנת 97) לבדיקה במוסך רציני ושם המכונאי גילה שם הרבה בעיות ברכב וסתם בזבזתי 420 שקל. כשדיברתי איתו הוא גם אמר לי שלא כדאי לקנות כזה רכב כי המנוע שלו לא רציני. אז אמרתי לו שאמרו לי שזה של פולקסווגן. אז הוא הסביר לי שמדובר במנועים הישנים של פולקסווגן ובמנוע ויש להם 2 דברים (לא זוכר איך הוא קרא לזה - אולי קורוזיה או שאני מבלבל פה דברים) שדומה ל-2 צילינדרים שגורמים להם שמתקלקלים הרבה. ובכלל כל פליסיה שאני בודק המוכר אומר שהוא החליף לאוטו כל מיני דברים - רצועות תיזמון, גיר, ראשי מנוע, תיקון נזילות... - אז אני לא מבין מה כל כך טוב ברכב הזה …
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 2 תגובות
- 739 צפיות
מי מכיר את החיה המשונה השאת ויכול לתת פרטים... מחירון? אמינות? צריכה? אחזקה זולה / יקרה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת שי, -
- 1 תגובות
- 790 צפיות
שלום , טיוטה קורולה(טרה קלאס) , שנתון 98 ,110 ק"מ, יד 3 . נדרש בעבורה 41K ש"ח. מה דעתכם האם ממולץ מבחינת מחיר? אבקש פרטים על תת-דגם טרה קלאס.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אחותי הגדולה מעוניינת לרכוש רכב מסוג מיצובישי סופר לנסר שנת 93 הרכב במצב מצויין לפי מה שהיא מתארת ועבר 157 אלף קילומטר על כבישי ישראל המחיר שהוא רוצה עליו הוא 13K הרכב לא עבר תאונות והטסט תקף לעוד חמישה חודשים השאלה שלי היא כזאת האם שווה להשקיע 13 באוטו שכזה? בגלל השנתון למרות שראיתי 94 וגם 95 במחיר דומה, עד 500 ש"ח הפרש ומה צריך לבדוק ברכב כזה, לדוגמא בעיית חשמל קבועה וכו' תודה לכולם על העזרה אלעד
הודעה אחרונה מאת dudu g, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רוצה לשמוע חוות דעת וכן גם על קסרה 2002 2003
הודעה אחרונה מאת amihud, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום היום בדקתי דייהטסו שרייד 1997 יד 2, 142000 ק"מ טופס בדיקה: 1 מנוע 2. מערכת קירור 3.מערכת דלק 4.מערכת הצתה --- (יש לבדוק מועד החלפת רצועות תיזמון, רעש מערכת תיזמון ושסתומים, שריפת שמן מנוע, משקעים בשמן, נזילות שמן מנוע, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, לתקן מערכת קירור מנוע+ חימום פנימי כללי, לתיאום כללי. 5.מערכת פליטה---(מערכצ פליטה רועשת) 6.סרן קדמי ומערכת היגוי-- (לתקן זויות היגוי, חופש חיבור ציר קדמי) 7. שילדת הרכב: ליקויים בעלי משמעות גבוהה ( רכב לאחר צבע כללי) ליקויים בעלי משמעות נמוכה ( תיקון תאונה לפנים, מעיכות\ תיקונים בפח חזית+בקצוות שילדה, תיקוני פח וצבע סביב, הוחלפו חלקי מרכב, תיקונים בקורות תחתית, סימני מילוי חומר, מעיכות פח סביב…
הודעה אחרונה מאת edan839, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני מחפש כרגע לרכישה סיטרואן גמפי. התענייתי לגבי רכב שנת 01 שנסע 130K עם קבלות ממוסת מורשה, יד ראשונה. הבעיה ברכב שיש פגיעה בקצה שלדה בצד שמאל של הרכב, לטענת המוכר הרכב תוקן במוסך מורשה. אבל כרית האוויר לא תוקנה. מה דעתכם? אגב הרכב ננמכר באיזור ה-50K במידה והוא תקין כמובן. לכמה כדאי יהיה להוריד על מנת שזה ישתלם, כמובן אם זה משתלם. וגם צריך לקחת בחשבון שאם אני אקנה אותו אני אצטרך לתקן את הכרית אוויר שלפי מה שהבנתי זה תיקון יקר מאוד. תודה רבה לכולם!!!
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 1 תגובות
- 801 צפיות
מתלבט בין Legacy, lancer, civic בתקציב של 20,000 ש"ח. מי הכי מתאימה לשיפורים?"
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אני סטודנט ומחפש רכב בערך ב15 אלף. לאחר ייעוץ עם אנשים חיפשתי רכב שיהיה כמה שיותר חדש וידוע כאמין במחיר זול. למשל סקודה פליסיה שנת 97 או 98 או 99, או משהו בסגנון. אבל מוסכניק אמר לי על הסקודה שהמנוע שלו לא רציני (למרות שזה וולקספגן כי זה המנועים הישנים). לאחר בירור במחירון ראיתי שאני יכול לקנות גם וולבו 740 משנים 93-94 או סאאב 900 גם בערך מאותם שנים... אז השאלה שלי אם זה כדאי? ואני לא מדבר על וולבו או סאאב אלא על כל מיני מכוניות מכובדות כאלו שאחרי 13 - 14 שנה אני יכול לקנות אותם ב15 אלף...(אם אתם מכירים עוד) יאללה תודה דודי
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
- 2 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום, ברצוני לרכוש היום רכב מסוג מיצובישי לנסר 1600 סמ"ק שנת 2000. מישהו מכיר את צריכת הדלק בעיר ומחוץ לעיר. אודה לתשובתכם הדחופה. תודה, תמי
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
- 0 תגובות
- 691 צפיות
שלום לכולם אז אחרי הרבה התלבטויות, לצערי הלאון כבדה עלי. התקציב שלי עומד כרגע על 30K +- השאלה הראשונה שלי האם כדאי לי למתוח את התקציב שלי או להתחיל בתקציב כזה (הכל עניין של זמן) אני בן 22 משוחרר חודשיים ומחפש רכב ראשון לאחר שהרכב שלי ושל אימי יעבור לחזקתה המלאה ואני רוצה רכב אחר. הרכב הזה יהיה הרכב הראשון בחזקתי המלאה. אני מחפש רכב בטיחותי(ABS ורצוי 2 כריות אויר), שמאיץ יותר מאשר מתנהג. עד עכשיו הייתי על כריזמה ולא יצא לי לנהוג ברכבים "ספורטיבים". האם כדאי לחכות כמה חודשים ולהגדיל את התקציב או ללכת על משהו ואז להתקדם ? התכונות של הרכב רצוי שיהיה קטן 2 דלתות וידני (חייב ידני). כמו כן אני חייב לציין שכרגע זה נוח לי להיות ביח…
הודעה אחרונה מאת אלעזר, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
קנגו, הברלינגו והפרטנר. מליסינג כמובן. יש מישהו שיכול להרחיב את ידיעתי בנושא ולהמליץ על דגם מסויים לעומת האחרים? ואיפה הוא מחכה לי ? ז"א איפה ניתן לרכוש כזה , בהכי פחות כאב ? תודה עירית
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכם , בבעלותי כיום דייהטסו שרייד שנת 92' , גיר אוטומטי , נפח מנוע 1.3 . הצבתי לעצמי מטרה - להחליף את הרכב בשנה הקרובה , השאלה שלי היא - האם יש לכם אפשרות לתת לי הערכת מחיר לדייהטסו שרייד לפי הנתונים שאציג פה ? חשבתי לנסות .. בכל אופן , מדובר בדייהטסו שרייד 92 כמו שציינתי , ללא בעיות מיוחדות . רכשתי אותה לפני כחודשיים וביצעתי בה טיפול מקיף , שכלל החלפת שמנים מכל הסוגים , החלפת פילטרים מגוונים והחלפת רצועת טיימינג . הרכב כמובן מטופל במוסך מורשה של דייהטסו ומצב המנוע והגיר בסדר גמור . (טפו טפו טפו) הרכב עבר כ 190 אלף קילומטרים והוא יד שלישית . אני לא אנקוב בסכום שאותו רכשתי את הרכב , אני רק רוצה לדעת בכמה אפשר למכור רכב כזה כיום וכמה לדעת…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 1 תגובות
- 883 צפיות
מה ההבדלים בין הטוארג החדשה לשינה, מבחינת צורה, מנוע, אבזור, מחיר , שנתונים. חיפשתי, לא מצאתי.
הודעה אחרונה מאת tsachi1, -
- 1 תגובות
- 863 צפיות
הייי אני מחפש רכב שיהיה קטן ואמין ולא עגלה בסכום 35-40k ואוטומט מתלבט בן: גטס,206 תודה
הודעה אחרונה מאת dani33, -
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום חברים, מקווה שתוכלו לעזור לי אני מתכנן לרכוש בימים הקרובים אאודי A4 חדשה, וכיוון שזו הפעם הראשונה שאני קונה רכב בקטגוריית מחיר זו (כ-240,000 ש"ח) אני לא כ"כ בטוח לגבי כללי "מה מקובל/ מה לא מקובל" מול הסוכן: האם מקובל לבקש הנחה על הרכב, ואם כן - באיזה סדר גודל של אחוזים מדובר? האם במקום הנחה אפשר לבקש חבילת אבזור במתנה (מדובר בחבילה של 15,000 ש"ח) או לפחות באיזה מחיר אפשר לבקש את החבילה הזו? אודה מאוד על עזרתכם...
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בימים מוחלף חלק גדול מהצי ששירת את החברה בה אני עובד. כ-30 מכוניות הוחזרו לחברת הליסינג רובן ככולן קורולות מהשנים 2004/2005. המכוניות תוחזקו ברמה גבוהה בהרבה מהממוצע בחברות ליסינג ע"י קצין הרכב בחברה ( שלדעתי הוא זקן קציני הרכב בארץ כבן 82 (!) בלבד... ) המכוניות עם קילומראזים שונים הנעים בין 40000 ל-110000 ק"מ. פרטים נוספים בחברת "אמפא ליס" 09-7648888
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
קניית רכב מנכה
מאת גל1-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אבא שלי מעונין לקנות רכב מנכה שנפטר, אישתו מוכרת את הרכב ויש לה חוב לביטוח לאומי מהלוואה שלקחה לקניית הרכב, הרכב בן 4.5 שנים, השאלה כזאת האם לאחר תשלום החוב לביטוח לאומי, צריך לשלם הפרשים או תשלומים במכס או רק לשחרר את הרכב מהמכס ללא כסף?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מחפש רכב שיענה על הדרישות הבאות: קומפקטי (לאו דווקא האצ'בק, אבל לא יותר מדי גדול) חזק אוטומט\טיפטרוניק (עדיפות לטיפטרוניק) מפנק, אבל לא צעקני מדי. אמין תקציב עד 90K. הייתה לי עד עכשיו גולף ג'נריישן 2 ליטר ומאוד נהנתי ממנה. לצערי היא נגנבה ועכשיו אני מחפש לה תחליף הולם. חשבתי על הגולף V5 משנתון 2003, כי היא אני מאוד אוהב את הגולף וגם כי על הנייר (לא נסעתי אפעם בV5) היא חזקה יחסית. מישהו יכול לספר לי קצת על הרכב מנסיון אישי? או להמליץ על מכוניות אחרות דומות?
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
-
ניסאן NOTE
מאת ofir2808- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני חושב לקנות ניסאן NOTE, רציתי קצת חוות דעת על הרכב הזה, בגדול, אני מתכוון להיות הרבה בדרכים, אבל אני לא רוצה רכב גדול, וחשוב שהגיר יהיה ידני. אגב חשבתי על אופציות נוספות לרכב בתקציב של 60K ש"ח, אחת מהן היא פיאט פונטו ספייס, בקיצור, אני מחפש רכב קטן עם שנתון יחסית גבוה ואמינות גבוהה. תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת sronis,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,012 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מחכה
- falou
- motior
- Gavrik
- TomerP
- orankohn
- ronrobin
- גולדן191
- RedLabel
- שחר 1
- discoTD5
- davemustaine87