Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ליאור עד שהבעלות לא עברה והצ'ק הבנקאי(או המזומן) יעבור אליך , עוד אף אחד לא נתן לך כלום.

כשמכרתי לא מזמן את הגולף הקודמת שלי בסכום נאה מעל המחירון, עד שהבעלות עברה בדואר והצ'ק עבר אליי,

לא התייחסתי לעסקה כאל משהו שהתקיים.

צריך להיות מטומטם כדי לסרב לסכום של 20K- 15K ומעלה על רכב שהוא סטנדרטי יחסית, למרות שהוא שמור.

העובדה שאני לא סירבתי להצעה מצויינת שקיבלתי על הגולף הקודמת שלי, איפשרה לי להתקדם ל GTI מאותה שנה ,

דבר שלא היה אפשרי כלכלית עבורי אם הייתי מוכר את הגולף הקודמת במחיר מחירון וקונה את ה GTI מעל המחירון

(הדלתא בין הקודם לנוכחי במקרה כזה יכולה לעלות על 20-25 אלף ש"ח בכיף)

עוד עניין, קחו בחשבון שככל שהמחירון יורד, ככה גם תקבלו פחות מעליו.

לדוגמא, על הפולו 16V שהיתה לי , בתחילת הדרך המחירון היה 55 אלף ש"ח וקיבלתי הצעות של 10-12 מעל

בסופו של דבר המחירון ירד ל30 והיא הלכה ב5 מעל...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל מילון מושגים קצר:

מחירון- מחיר שלוי יצחק קובע כדי שלחברים שלו יהיה נוח למכור את הרכב שלהם באוטו החודש.

מעל המחירון- תוספת שמוסיפים למחיר הרכב שנקבע על ידי חברנו לוי יצחק. התוספת מושפעת מ:

-כמות הרכבים מהסוג הנ"ל שנימצאים בשוק.

-קילומטרז נמוך יחיסית שיש לרכב.

-יד נמוכה שיש לרכב.

-מצב מכני וקוסמטי של הרכב.

ועוד מספר דברים.

מתחת למחירון- רכבים שנמכרים במחיר זול יותר ממה שרשם כבודו לוי. לדעתך האנשים שמוכרים מתחת למחירון הם מפגרים כי הם לא מקיימים את מה שרשום בספר הקדוש- המחירון? לא הם פשוט יודעים שזאת הדרך היחידה שלהם למכור.

~~~~

עכשיו שעת סיפור:

ברצוני לספר לך סיפור קצר שקרה לי (ויש מספיק חברי פורום שיכולים להעיד על כך שכל מילה אמת).

לפני כמה זמן חיפשתי לקנות 206 GTI. ולאחר חיפוש מצאתי אחת במצב מדהים!

דיברתי עם הבעלים של הרכב והוא אמר לי שהוא לא מתכון למכור אותה, אבל תמורת 27,000 מעל המחירון הוא ימכור לי אותה.

אני נשבע לך שחשבתי ממש הרבה זמן להוסיף את הסכום הנ"ל או לא. השיקול שלי היה- מצאתי רכב שאני רוצה עם יד\ק"מ\ נמוכים מאוד. והרכב שמור בצורה מדהימה. עכשיו כנראה שאם אני אקח אותה לבדיקה היא תצא במצב טוב ולכן גם אני לא השקיע הרבה מדי כסף בישור קו אחרי זה.

מבחינתך צריך להיות מפגר בשביל לשים אפילו שקל מעל המחירון על הרכב הזה, אשר גם ככה נמכר במחיר גבוה מאוד.

מבחינתי חשבתי שאם אני אצליח לשכנע את המוכר לרדת לכיון ה10K-12K מעל המחירון, הרי מצאתי עסקה נהדרת בשבילי.

בסוף הרכב לא נקנה עקב מחסור במזומנים מצידי.

~~~

בשורה התחתונה אני מקווה שאתה מבין שהמחירון אינו ספר הקודש ומקומו אינו בבית הכנסת. זוהי המלצה לבעלי הרכבים, מעין נקודה יציאה בשיקול המחיר למכירה\ קניה של רכב.

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

......

עכשיו שעת סיפור:

ברצוני לספר לך סיפור קצר שקרה לי (ויש מספיק חברי פורום שיכולים להעיד על כך שכל מילה אמת).

לפני כמה זמן חיפשתי לקנות 206 GTI....

אני אחד מהם.

לאון, חזק ואמץ :wink:

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

לאון, התחלתי לחפש 206 לקניה, רק כדי למכור לך אותה...

רווח חד פעמי של 27 אלף ש"ח , זה משהו שאי אפשר להישאר אליו אדישים.

אני חושב שזה אבסורד לשלם על רכב כמו 206GTI ,סכום של 27 אלף מעל המחירון.

(10 עד 12 זה סביר אם אתה נואש)

על רכב ספורטיבי, נושא תג GTI או אחר , במצב מצויין , יד וק"מ נמוך, שווה לשלם 10 - 12 מעל אבל לא יותר מזה.

גם אני שילמתי מעל על הרכב שלי, אבל לא סכום אבסורדי כמו 27 אלף מעל.

נתקלתי באנשים שמכרו גולפים GTI במצב פחות טוב מזאת שאני קניתי ודרשו סכומים של 20-25 מעל....

תוספת כזו על הסכום מאפשרת לקנות GTI חדשה ב3 שנים לפחות דרך אגב , וה GTI משנים 2003-2004 יקרות (85-100 אלף ש"ח) כך שהן נמכרות באזור המחירון, כך שבשורה התחתונה שילמת אותו סכום וקיבלת רכב הרבה יותר חדש.

אז צריך להיות חכם, ולא עיוור.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כל אחד דורש 15 מעל

חברה אלה רכבים בסכומים קטנים....

למשל אוטו שעולה 50 רוצים 15 מעל זיהו כמעט 30% מערכו... אנשים איפה אפה אתם חיים?? על רכב שעולה 50 לשלם 15 מעל??

אולי אם היה מדובר במרצדס או פורשה שעולה 400 אלף והאוטו נקי הייתי שם אבל על מכוניות עד 100 ...זה טיפשות

עד 10 זה אולי סביר יותר מזה ...זה גבר הגזמה

פורסם

ומה אתה רוצה?

לא מתאים לך, אף אחד לא מכריח אותך לקנות.

אם אתה יכול למצוא אחת במחירון, לך על זה.

אם לא, או שתתאים את עצמך לשוק, או שתשאר עם ה911 של אבא/אח/דוד.

לפי דעתי, דווקא שהמחיר של הרכב יחסית נמוך, אז התוספות נהיות גבוהות יותר - רכב במחיר של נניח 200K, מזמין פחות רוכשים מאשר רכב במחיר מחירון של 20K, ולכן דרישה מעל היא לא פרקטית.

לדוגמת הראלי/קליאו/מיאטה - רכבים שנסחרים, במקרה של רכב שמור, ב10-20 מעל.

PUG-306 XSI MK2

פורסם
ומה אתה רוצה?

לא מתאים לך, אף אחד לא מכריח אותך לקנות.

אם אתה יכול למצוא אחת במחירון, לך על זה.

אם לא, או שתתאים את עצמך לשוק, או שתשאר עם ה911 של אבא/אח/דוד.

לפי דעתי, דווקא שהמחיר של הרכב יחסית נמוך, אז התוספות נהיות גבוהות יותר - רכב במחיר של נניח 200K, מזמין פחות רוכשים מאשר רכב במחיר מחירון של 20K, ולכן דרישה מעל היא לא פרקטית.

לדוגמת הראלי/קליאו/מיאטה - רכבים שנסחרים, במקרה של רכב שמור, ב10-20 מעל.

או, תודה רבה.

סיכום כמו שצריך.

ומר anan_hl, תמשיך ללכת ברגל או לחפש רכב הולם שימכר לך במחיר מחירון.

אני מאמין שתשתמש ברגליים עוד הרבה זמן.

שיהיה לך בהצלחה.

פורסם
לאון, התחלתי לחפש 206 לקניה, רק כדי למכור לך אותה...

רווח חד פעמי של 27 אלף ש"ח , זה משהו שאי אפשר להישאר אליו אדישים.

אני חושב שזה אבסורד לשלם על רכב כמו 206GTI ,סכום של 27 אלף מעל המחירון.

(10 עד 12 זה סביר אם אתה נואש)

על רכב ספורטיבי, נושא תג GTI או אחר , במצב מצויין , יד וק"מ נמוך, שווה לשלם 10 - 12 מעל אבל לא יותר מזה.

גם אני שילמתי מעל על הרכב שלי, אבל לא סכום אבסורדי כמו 27 אלף מעל.

נתקלתי באנשים שמכרו גולפים GTI במצב פחות טוב מזאת שאני קניתי ודרשו סכומים של 20-25 מעל....

תוספת כזו על הסכום מאפשרת לקנות GTI חדשה ב3 שנים לפחות דרך אגב , וה GTI משנים 2003-2004 יקרות (85-100 אלף ש"ח) כך שהן נמכרות באזור המחירון, כך שבשורה התחתונה שילמת אותו סכום וקיבלת רכב הרבה יותר חדש.

אז צריך להיות חכם, ולא עיוור.

עדיין לא השתגעגעתי סופית! אמרתי שחשבתי שאם אני אצליח להוריד אותו ל10-12 אלף, אז (!!!) זאת היא עסקה מצוינת. הבעלים חשב אחרת ממני ובגלל זה לא קניתי בסוף.

אבל אני שמח שהצלחתי למצוא עוד סוחר רכב שיעזור לי :wink:

בשורה התחתונה. אין חובת קניה\מכירה במחיר מחירון. המחירון הוא רק המלצה לבעלי רכבים. בסופו של דבר המחיר של הרכב זה כמה שאתה מוכן לשלם בשביל שהבעלים יסכים למכור לך. אם אתה מוכן לשלם הרבה מעל המחירון ולהיות מסופק הרי עשית קניה טובה.

אל תשכח שגם רוב הרכבים שנקנים מעל המחירון בסופו של דבר גם נמכרים מעל המחירון.

פורסם

אם הייתי רוצה להיות סוחר רכב, לא הייתי הולך ללמוד 4 שנים הנדסה... :)

כנראה הבנתי אותך לא נכון.

בכל מקרה הגישה שלי היא שעד 10-15 אחוז מעל המחירון על רכב נדיר , בהחלט אפשר לשלם אם הוא שווה את זה.

(אתה יכול לשאול את אלו שקנו ממני את 2 הרכבים הקודמים שלי, שמרוצים על הגג , ואותי שמעולם לא קנה רכב במחיר מחירון אלא מעל, ותמיד הייתי שמח על כך שהוספתי והלכתי על אקזמפלר שמור)

בכל מקרה , אני מבטיח לך שהצפונבונית שתמכור לך את הרכב , כבר קנתה אותו (כי יש לו סאן רוף והוא קצת יותר מאובזר) ונוסעת בו ,וזה רק עניין של זמן עד שתמצא אותה ותקנה את ה 206GTI שלך מתחת למחירון / במחירון.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בדרך כלל אני לא מגיב תגובות כאלה, אבל פשוט הצלחת לפגוע בול!

רוב בעלי הGTI שדיברתי איתם באמת היו בנות מאזור השרון, אשר לא ידעו אפילו איזה נפח מנוע יש להן.

כמובן שעל המחיר לא היה מה לדבר כי הרכב שלהם לא היה אפילו במצב סביר מינוס!

~~~

אייל עזוב אותך מלהיות סוחר רכב או מללמוד הנדסה, אתה צריך להיות מגדת עתידות! :-P

פורסם

כוח-סוס

תאמין לי שאני לא הולך ברגל...לבנתיים יש לי גולף שיותר יקרה מרנו שלך

אבל בכל זאת תודה

אולי אתם צודקים בקשר ללאון ..לשלם מעל המחירון.... פשוט נראה לי שכולם נמכרים ככה...

בפעם השנייה אני לא אחשוב פעמיים :-P

פורסם
כוח-סוס

אבל בכל זאת תודה

אולי אתם צודקים בקשר ללאון ..לשלם מעל המחירון.... פשוט נראה לי שכולם נמכרים ככה...

כסף הוא לא בהחלט המרכיב להנאה, אבל יכול לשפר אותה.

בכל אופן, שאני קניתי את הקליאו, זה לא היה משיקוליים כלכליים- אבל לא נכנס לזה.

בהצלחה בחיפושים :wink:

פורסם
כוח-סוס

אבל בכל זאת תודה

אני מבין שהשתכנעת... מזלי שהפנמתי את זה קודם, אני את החיפושים שלי סיימתי וסגרתי עיסקה אחרי בדיוק 4 חודשי חיפושים, בעוד מספר ימים שהרכב יהיה בבעלותי אני אפרט... בנתיים מאושר עד הגג וסופר שעות :)

-----

פורסם

Aviry, אני שמח שמצאת והבנת את מצב השוק סוף סוף.

אני מחכה לעידכונים ותמונות.

פורסם

אחת ההודעות המטופשות ביותר.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...