Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש באפשרותי לקחת רכב מהחברה בה אני עובד ,העלות מהברוטו היא 2650 ש"ח עבור רכב מסוג:

דייהטסו סיריון

יונדאי גטס

כמובן רכב חדש מחיר כולל אחזקה טיפולים שטיפות דלק וכ' וכ'.

מאזדה 3 חדשה תעלה 3700 ש"ח מהברוטו.

אני נוסע לערך 80 ~ ביום(גם בסופ"שים),המחיר לדעתי עבור רכב כזה הוא גבוה מאוד.

אני מאוד מתלבט אם כדאי לקנות רכב ולהחזיק אותו בעצמי ,כאשר הדרישה היא רכב עם גיר אוטומט רכב נוח ,עם אחזקה נורמלית-חשבתי על משהו כמו מאזדה לאנטיס שנת 97,טויטה קורולה בשנתון שנכנס בתקציב או ניסאן אלמרה .

המחיר המוקצב לרכב הוא 30-33 K .

אני מתאר לעצמי שיש כאן כאלה שכבר עמדו בדילמה זו ,המחיר שאני נדרש לשלם עבור רכב הוא לדעתי קצת מופרז ואני די מתקשה להחליט.

אודה מאוד לעזרתכם

פורסם

תראה,אני לא חושב שאתה רוצה שאנשים ייכנסו אליך לכיס.

אבל השאלה המרכזית כאן היא כמה כסף יקחו לך ביחס למשכורתך באחוזים ?

אם למשל,עלות רכב X היא 2600 ברוטו ומשכורתך 4500 ברוטו ברור שזה לא משתלם.

אם אתה עובד הייטק ומרוויח 10-15 אלף בחודש תוכל להרשות לעצמך רכב יקר ורק אתה יודע מה מצב משכורתך ואין לך צורך לחשוף אותו לחברי הפורום כי זה בטוח לא עיניינם.

כמו כן,לפני שנכנסים להרפתקה כזו של הוצאה חודשית של רכב וזאת מניסיון של חבר שלקחו לו את הרכב באמצע העיסקה כדאי שתוודא את יכולתך הכלכלית לעמוד בה.

אם מבחינה כלכלית תוכל להרשות לעצמך המאזדה 3 תהיה עדיפה ודבר נוסף שכדאי לך מאוד לבדוק זה אם אין קנס כבד בסוף על קילומטר'ז כמו שתיסע.(לפי חשבוני מעל 30,000 ק"מ בשנה ).

אם תחליט על קניית רכב פרטי לעצמך בסופו של דבר,ב-33 אלף ש"ח תוכל לקנות לנטיס 98 מנוע 1600 ויישאר לך מעט כסף ליישור קו.

לא כדאי לקילומטר'ז כמו שאתה רוצה לנסוע לקנות סיריון מנוע 1000 כי אתה עלול ב-150,000- 200,000 להיגרר להחלפת מנוע /שיפוץ מנוע כללי כי המנוע הזה מאוד חלש.

המאזדה תהייה האמינה ביותר מבין האפשרויות הפרטיות שהעלית.

בהצלחה !

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לא כדאי לקילומטר'ז כמו שאתה רוצה לנסוע לקנות סיריון מנוע 1000 כי אתה עלול ב-150,000- 200,000 להיגרר להחלפת מנוע /שיפוץ מנוע כללי כי המנוע הזה מאוד חלש.

אולי אתה מדבר על הסיריון הישנה אשר הינה בעלת מנוע 1.0. לסיריון הנוכחית יש מנוע 1.3 (המוכר מהיאריס). אומנם הוא לא מנוע חזק אך ביחס למנוע 1.3 הוא בסדר גמור.

פורסם

מצמץ !

התבלבלתי לרגע וחשבתי שהוא רוצה לקנות סיריון עם מנוע 1000 באופן פרטי.

בכל אופן אני חוזר על המלצתי בכפוף לתקציבו של פותח השרשור לבחור במאזדה במידה ויעדיף לקחת רכב מהחברה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

קודם כל - תודה רבה על התייחסותכם,אך לא קיבלתי תשובה.

colauti 9- אני חושש שהנושא התפזר יותר מדי, השאלה שלי היא לא אם זה משתלם כלכלית יחסית למשכורת.

אני שואל אם זה משתלם נקודה.

אני רוצה לדעת אם בקילומטרז' שציינתי ועם כל ההוצאות הנילוות של רכב 2600 ש"ח רכב מסוג גטס/סיריון אכן משתלם?

אם לא- אבקש המלצה לרכב עד הסכום שציינתי עם הפרטים שצוייני לעיל.

המון תודה!!!

פורסם

האמת ש2600 ש"ח ברוטו זה לא ממש הרבה יחסית לאוטו של החברה. לי הציעו אוטו באותה הרמה (יונדאי גטס או סיריון) ב3000 ש"ח ברוטו וסירבתי מסיבותי שלי. אם אתה נוסע 80 ק"מ ביום הייתי ממליץ כן לקחת אוטו מהחברה במידה וזה לא משפיע על המשכורת יותר מדי, מהסיבה הפשוטה שרק הדלק שיעלה לך עם אוטו משלך לא רחוק מהעלות החודשית של הרכב מהחברה.

הייתי ממליץ לך גם להכנס למחשבון ברוטו-נטו (למשל באתר של בנק הפועלים) ולראות כמה בדיוק ההפרש בנטו במשכורת שלך, עם רכב לעומת בלי רכב מהחברה, וכן לראות כמו שמישהו אחר ציין פה כמה זה משפיע באחוזים על המשכורת שלך. במקרה שלי זה החלטתי שאני לא רוצה רכב מהחברה, אך מאוד יתכן שבמקרה שלך זה ישתלם יותר.

קח רק בחשבון שיתכן שמתישהו יכנס החוק החדש של הכפלת שווי מס לרכב ותצטרך לשלם על ליסינג הרבה יותר, ולכן כדאי לברר בדיוק מה ההתחייבות, מה קנס יציאה מוקדמת מהתחייבות, ואולי זה בכלל השכרה ולא ליסינג מה שיגרום לכך שאין התחייבות.

בהצלחה!

:wink: זה התחיל כיונדאי קופה... אבל היום זה טוסקאני 8)
  • תוכן חדש...