Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום נדהמתי לראות למכירה מכונית אופל קדט שנת 87 עם מזגן , ידנית 5 הילוכים עם 130 אלף קילומטר .

איך המכונית הזאת מבחינת אמינות וצריכת דלק ?.

שמעתי שהמכוניות של אופל כבדות במיוחד , זה נכון ?

והאם זה שווה 4 אלף שקל ?

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

כל רכב שיצליח לנייד את בעליו במשך שנה שלמה אחת, בלי הוצאות תחזוקה חריגות, שווה 4,000 ש"ח.

330 ש"ח לחודש וגם אתה לא נדרש יותר לנסוע באוטובוס.

לגבי משקל הרכב, זה לא שהרכב כבד במיוחד, הצירוף של מנועים חלשים וגוף גדול יחסית נותן תחושת עצלות עייפות ומשקל.

פורסם

הייתה לי אחת כזאת ממזמן, שנת 89 עם מנוע 1600

האוטו הפתיע גם אוטו, הוא לא חלש, נוסע סבבה ובעל הוצאות נמוכות (תיקונים במוסך)

צריכת דלק אני כבר לא זוכר אבל אני מאמין שסבירה

בסך הכל אוטו מומלץ לדעתי

פורסם

יש לרכב יתרון שיש לו קילומטרז' מאוד נמוך יחסית לשנה שלו

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
כל רכב שיצליח לנייד את בעליו במשך שנה שלמה אחת, בלי הוצאות תחזוקה חריגות, שווה 4,000 ש"ח.

330 ש"ח לחודש וגם אתה לא נדרש יותר לנסוע באוטובוס.

ומה עם ביטוח? דלק? טיפולים שוטפים? תיקונים חריגים באם יהיו (מה לעשות, לא מדובר ברכב חדש. וגם ברכב חדש יכולות להיות תקלות)?

רכב לא קונים "על האגורה". במידה ואין לך אפשרות כלכלית להחזיק רכב, עדיף שתמשיך לחסוך ותרכוש אותו כשיתאפשר לך, ולא תגיע למצב שתצטרך למכור אותו בהפסד בגלל מחסור במזומנים.

פורסם

ואהוו מזכיר נשכחות. אופל קדט...אני זכור כשהייתי קטן והחבר של ההורים היה מגיע עם האופל כולו גאה וכולנו ירוקים מקנאה...

פורסם

יש לי רכב כזה, ברשותי כבר 7 שנים. אומנם בשנים האחרונות נסע מעט מאוד, אבל הנה הסיכום שלי :

אמין, פשוט ונוח מאוד לטיפול עצמי.

תנוחת ישיבה נמוכה וגלגל הגה אנכי כמעט.

מושבים קדמים נוחים, מושב אחורי צפוף.

רגיש יחסית לחלודה, המקומות הבעייתים הם בעיקר קשתות הגלגלים האחורים, ודלת בגז', אם מדובר בדגם 5 דלתות.

לא רשמת באיזה מנוע מדובר, אבל מאחר ויש גיר 5 הילוכים, זה כנראה 1600 או 1300S. אם המנוע במצב תקין, הביצועים סבירים, אפשר עם קצת דימיון אפילו לומר "טובים".

המנועים בכלל לא חלשים, 75 כ"ס ממנוע 1300 זה מכובד גם היום. הרכב שוקל פחות מ 900 קילו.

דלק - אצלי בנסיעה בינעירונית רגועה מגיע ל 1 ל 13 (1300S)

מזגנים לא מקוריים כמובן, הורכבו בארץ, אצלי הקירור יוצא רק מהפתחים המרכזיים והחימום רק מהצדדים, מזגן גוזל המון כוח מהמנוע, בנוסף אני לא מצליח כבר כמה זמן להשיג רצועה למדחס (אין את המידה הזאת). יכולת קירור בינונית מינוס.

יש עדיין מספיק חלקי חילוף, הרבה מאוד חלקים (גם פח וגם מכאניקה) מתאימים מדייהו רייסר ומדגמי דייהו אחרים.

לגבי 130 אלף ק"מ - קח בערבון מוגבל, במד מרחק יש רק 5 ספרות.

בנוסף, רכב ממודל 87 מחוייב בשני טסטים בשנה ואישור רכב מיושן לפני כל טסט.

פורסם

היתה לי דומה 82 1300 אוטומטי,לא כבד בכלל !

האופל הכבדות הן מדגם אסקונה,באמת עגלות,גדולות ומגושמות והרבה פחות אמינות מהקדט.

אין לך כלים לבדוק קילומט'רז כי לפי מיטב זכרוני לרכב יש 5 ספרות ואתה לא יודע באיזה סיבוב המנוע נמצא.

יש לבדוק היטב שאין בעיה עם ראש המנוע שעלותו לתיקון יחסית אינה זולה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
יש לי רכב כזה, ברשותי כבר 7 שנים. אומנם בשנים האחרונות נסע מעט מאוד, אבל הנה הסיכום שלי :

אמין, פשוט ונוח מאוד לטיפול עצמי.

תנוחת ישיבה נמוכה וגלגל הגה אנכי כמעט.

מושבים קדמים נוחים, מושב אחורי צפוף.

רגיש יחסית לחלודה, המקומות הבעייתים הם בעיקר קשתות הגלגלים האחורים, ודלת בגז', אם מדובר בדגם 5 דלתות.

לא רשמת באיזה מנוע מדובר, אבל מאחר ויש גיר 5 הילוכים, זה כנראה 1600 או 1300S. אם המנוע במצב תקין, הביצועים סבירים, אפשר עם קצת דימיון אפילו לומר "טובים".

המנועים בכלל לא חלשים, 75 כ"ס ממנוע 1300 זה מכובד גם היום. הרכב שוקל פחות מ 900 קילו.

דלק - אצלי בנסיעה בינעירונית רגועה מגיע ל 1 ל 13 (1300S)

מזגנים לא מקוריים כמובן, הורכבו בארץ, אצלי הקירור יוצא רק מהפתחים המרכזיים והחימום רק מהצדדים, מזגן גוזל המון כוח מהמנוע, בנוסף אני לא מצליח כבר כמה זמן להשיג רצועה למדחס (אין את המידה הזאת). יכולת קירור בינונית מינוס.

יש עדיין מספיק חלקי חילוף, הרבה מאוד חלקים (גם פח וגם מכאניקה) מתאימים מדייהו רייסר ומדגמי דייהו אחרים.

לגבי 130 אלף ק"מ - קח בערבון מוגבל, במד מרחק יש רק 5 ספרות.

בנוסף, רכב ממודל 87 מחוייב בשני טסטים בשנה ואישור רכב מיושן לפני כל טסט.

13 קילומטר מחוץ לעיר - נראה לי קצת הרבה.

חוץ מזה נשמע שהמכונית טובה

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

לי היתה קדט שנת 87 1.3S אוטומטית.(נכון ,שלך ידנית)

אומנם מכרתי אותה לפני 11 שנה אבל אני זוכר שהאוטו פשוט לא סחב.

הרגשת מוצקות כיאה לרכב גרמני אבל הביצועים היו מזעזעים.

להמחשה-הרכב הבא שלי היה סובארו 1.6 אוטומט והוא הרגיש מטוס לעומת הקדט!

האמינות=ממוצעת, ביקרתי במוסך יותר מברכבים היפניים שהיו ברשותי מאוחר יותר.

התיקונים גם היו יקרים יותר מברכב יפני.

הקדט 1.6 לא חזקה בהרבה מה1.3s כך שלמרות שמדובר במקרה שלך בגיר ידני-בדוק ביצועים לפני הקניה.

צריכת דלק=לא יכול לתת לך אינדקציה,הגיר האוטומטי שלי עלה לי כמובן בשתיה מוגברת...

פורסם
13 קילומטר מחוץ לעיר - נראה לי קצת הרבה.

חוץ מזה נשמע שהמכונית טובה

תגיד, לכמה אתה מצפה ממכונית משפחתית בת 20, עם קרבורטור? ל 1 ל 19 ?

בכלל צריכת דלק ברכב כזה, זה פרט שולי.

אתה בכל מקרה הולך לנסוע מעט כי לנסיעות ארוכות לא קונים אוטו ב 4000 ש"ח.

פורסם

למה לא נסיעות ארוכות? אני קניתי אוטו בפחות מזה ואני נוסע איתו חדרה-פ"ת פעמיים שלוש בשבוע, קפיצות לעכו לפעמים, גיחות לראשל"צ..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
למה לא נסיעות ארוכות? אני קניתי אוטו בפחות מזה ואני נוסע איתו חדרה-פ"ת פעמיים שלוש בשבוע, קפיצות לעכו לפעמים, גיחות לראשל"צ..

אבל אתה מתכוון לפיאסטה?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...