Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה: למה בעצם לא לקנות מלכתחילה רכב דיזל? נכון שעשו כל מיני חישובים והגיעו למסקנה שרק למי שנוסע מעל 30K ק"מ בשנה משתלם לקנות דיזל. לא ברור לי איך נעשה החישוב הזה... הרי יש רכבי דיזל כמו הסקסו שצורכים 1:20 ויש רכבי דיזל שצורכים 1:13. הכל תלוי כמובן באלטרנטיבה. קחו לדוג' 2 רכבים ידניים קטנים: סקסו דיזל (1:20) מול פיז'ו 306 בנזין (1:13). נניח שאדם נוסע 1000 ק"מ בחודש (12k בשנה). ההפרש בדלק הוא כ-200 ש"ח לחודש (בהנחה ויש הפרש של 1 ש"ח בין בנזין לדיזל). בשנה ההפרש מגיע לכ-2400 ש"ח (!) כעת כשתשלום האגרה יורד (נראה לי 1400 ש"ח, שזה 500 ש"ח יותר), איזו סיבה יש להעדיף את הבנזין? גם לפני השינוי במחיר האגרה נראה לי שזה יוצא יותר משתלם. מה גם שככל שנוסעים יותר, ההפרש רק הולך וגדל... נכון שהטיפולים קצת יותר יקרים, אבל זה לא נראה לי כזה משמעותי. נתעלם כרגע מהרעש של המנוע וכו', אני מחפש חיסכון... אז מה אתם אומרים, אם אני נוסע 1000 ק"מ בחודש, למה שלא יהיה כדאי לי בנזין? תודה.

פורסם

למעשה יש שירשור בפורום יעוץ שרוב האנשים מבטלים את כדאיות הדיזל לאומת בנזין.

אז בפעם האלף,הביטוח של דיזל לא יקר מבנזין על אותו מרכב ( אותה מכונית ).

הטיפול השותף בדיזל לא יקר יותר מבנזין ולפעמים אף זול יותר.

נכון שחלקי מנוע דיזל יקרים יותר,אבל אם מדובר על משתמש פרטי ולא מונית או רכב עבודה אז הוא לא מגיע לרוב , ואם האותו מטופל להחלפת חלקים אלה.

הבדל באגרת רישוי נכון להיום עומד על 400 ש''ח, והסולר ייתיקר ב-30 אג'.

ועדיין אני אוהב את ההרגשה כשאני מסתכל על האודומטר ורואה 900 ק''מ.וזה על 230 ש''ח.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

מצטרף לשאלה - פביה 1.6 16V או פביה 1.9TDI PD?

בנזין - שקט, חובב סל"ד גבוה, צליל - יתרונות.

צורך יותר דלק - חיסרון.

Tdi - זמינות כוח משובחת, צריכת דלק מצויינת - יתרונות.

אינו אוהב סל"ד גבוה ואינו מתפקד שם היטב ,וכמובן רועש יותר - חסרונות.

אז מה דעתכם? אמממ :|

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

דעתי נחרצת בעד הדיזל. החישוב של 30000 ק"מ הוא ארכאי ומתייחס לתקופה שבה היתה אגרת דיזל מנופחת.

החישוב הזה גם התייחס למכונית so called "משפחתית", אבל גם אז נקודת האיזון למכוניות גדולות היתה בקילומטראז' נמוך יותר. כיום כאשר האגרה הולכת ונעלמת נשארים רק עם החיסכון של 1/3 בכמות הדלק ומחיר הדלק הזול יותר (אני מאמין שהמחיר יתייצב על 20-30% פחות לליטר כפי שזה באירופה) כך שבסה"כ החיסכון בהוצאות דלק הוא כ50% ואף יותר.

לגבי אופי המנוע, לאחר שהתרגלתי לכח המיידי המתקבל עם לחיצה על הגז ללא צורך בהורדת הילוך (וגם להשהיית הטורבו הקלה שעליה הייתי מוותר) אני ממש סובל כשאני נוהג במכונית בנזין. בנוסף לכך העובדה שהמהירות המרבית של המכונית היתה יכולה להיות 195 במקום 165 אינה מטרידה אותי כקליפת השום.

מי שחשוב לו לעשות תחרות רמזורים גם בדרך למכולת, או ליסוע קרוב למהירות המרבית של המכונית - שילך על בנזין. בכל יתר המקרים עדיף דיזל - שמאפשר גם לנצל חלונות קצרים יותר לעקיפה.

פורסם
דעתי נחרצת בעד הדיזל. החישוב של 30000 ק"מ הוא ארכאי ומתייחס לתקופה שבה היתה אגרת דיזל מנופחת.

החישוב הזה גם התייחס למכונית so called "משפחתית", אבל גם אז נקודת האיזון למכוניות גדולות היתה בקילומטראז' נמוך יותר. כיום כאשר האגרה הולכת ונעלמת נשארים רק עם החיסכון של 1/3 בכמות הדלק ומחיר הדלק הזול יותר (אני מאמין שהמחיר יתייצב על 20-30% פחות לליטר כפי שזה באירופה) כך שבסה"כ החיסכון בהוצאות דלק הוא כ50% ואף יותר.

לגבי אופי המנוע, לאחר שהתרגלתי לכח המיידי המתקבל עם לחיצה על הגז ללא צורך בהורדת הילוך (וגם להשהיית הטורבו הקלה שעליה הייתי מוותר) אני ממש סובל כשאני נוהג במכונית בנזין. בנוסף לכך העובדה שהמהירות המרבית של המכונית היתה יכולה להיות 195 במקום 165 אינה מטרידה אותי כקליפת השום.

מי שחשוב לו לעשות תחרות רמזורים גם בדרך למכולת, או ליסוע קרוב למהירות המרבית של המכונית - שילך על בנזין. בכל יתר המקרים עדיף דיזל - שמאפשר גם לנצל חלונות קצרים יותר לעקיפה.

גם למי שנוסע 900 ק"מ בחודש?

פורסם

900 ק"מ הם באמת מעט ומחיר הדלק והטיפולים אינו משמעותי כל כך.

קח בחשבון שתחסוך 40-50% על הוצאות הדלק שאני מעריך אותם בכ500 ש"ח בנזין לחודש עבור מכונית ממוצעת, הרכב נסיעות ממוצע, סגנון נהיגה ממוצע וכו'.

בנסועה חודשית כזו כדאי לשים לב בעיקר למרכיב ירידת הערך של הדגם הספציפי ולהשוות בין ירידות הערך של בנזין ודיזל.

פורסם

לחישובי הכדאיות יש להוסיף את אובדן הערך של רכבי הסולר שהוא גבוהה משמעותית מזו של רכב בנזין מקביל, כמו כן את שוק היד השניה החלש עד לא קיים לרכבי הדיזל מה שגורם למחיר המחירון להיות בגדר המלצה בלבד.

אבל, למי שעושה ק"מ העולה על 24,000 ק"מ בשנה כדאי בהחלט לקחת רכב המונע בסולר , החיסכון ב 3 שנים יכול להיות משמעותי..

בהנחה של מחיר ממוצע של בנזין אשר עומד על 6 שקלים , וצריכה דלק משוקללת של 12 קמ"ל, הוצאות התידלוק יעמדו על 12,000 ש"ח.

ברכב סולר מקביל, ידרשו רק 1350 ליטר בצריכת דלק ממוצעת של 18 קמ"ל, מחיר משוקלל לתשלום מזומן לליטר סולר עומדת על כ 4.85 ש"ח, יתן 6547 ש"ח..

הפרש שנתי 5,450 ש"ח..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לחישובי הכדאיות יש להוסיף את אובדן הערך של רכבי הסולר שהוא גבוהה משמעותית מזו של רכב בנזין מקביל, כמו כן את שוק היד השניה החלש עד לא קיים לרכבי הדיזל מה שגורם למחיר המחירון להיות בגדר המלצה בלבד.

מעניין למה לקח לי לחפש הרבה זמן את הגולף TDI .

תסתכל במחירון על גולף או אאודי ותגיד לי אם יש פער ( גולף TDI 1.9 מול גולף 2.0 )

( A4 TDI מול A4 1.8T )

תודה.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

• תוכן חדש...