Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

ככתוב בכותרת...

אני חוטא מאוד, ועומד לפני החלטה די חשובה... ואני עושה את בצער די רב, אבל אני שוקל אופציה להשתדרגות מסיקס -CJ, אהוב בעל נשמה שיהיה לי מאוד קשה להיפרד ממנו (אם בכלל, ותסלחו לי על השתפכות הלב אבל כל בעל סיקס יודע עד כמה קשה להיפרד מהאוטו הזה הקשיש הזה שעבר כ"כ הרבה ביחד עם בעליו, לצורך העניין זה הרכב הראשון שלי ואני מחזיק אותו כבר כ-4 שנים) לטובת רכב פרטי (אני מתחיל ללמוד ובמקביל אעבוד).

כדא"ג איני זונח את השטח אלא מתעתד להביא סיקס משנתון נמוך יותר ולהחזיקו כרכב אספנות... קצת יותר פרקטי בשבילי.

אציין שנית כי כרגע אני רק מתעניין ושוקל.

איזה רכב הוא צריך להיות:

- לא סטנדרטי- משמע לא הונדה,מאזדה,סובארו,יונדאי ושות'-כלומר לא נפוץ בכמויות מסחריות על הכביש.

- בנזין, לא פחות מ-1800 סמ"ק, ועדיפות למנועים ללא טורבו.

- צריכת דלק- ובכן מעבר לכל כלי רכב אחר יהווה חיסכון גדול מאוד בשבילי, (גם אם הוא יעשה 1:7 :-) ), לכן אזהר ואגיד כי אינה מעניינת אותי.

- שנתון אעדיף מודל 98 ומעלה...

- מפנק- עדיפות למושבי עור, מרחב פנים גדול בעיקר במושבים הקדמיים (אני 1.87 ואיני לוקח במושב האחורי אנשים בדרך קבע).

- עדיפות לידני (למרות שרוב האופציות שלי למטה הם בעיקר אוטומטיות... אבל אולי תאירו את עיני)

- אני מודע לכך שלרכב כזה כנראה תהיה בעיית חלקים (הכל קרוב היום עם EBAY...) ואין לי בעיה גם לנסוע באוטובוסים יום יומיים (או שבוע).

- "אמינות"- איני מבין איך אנשים מבקשים אוטו עם "אמינות" גבוהה. אוטו מחזיר לך מה שאתה נותן לו אם תטפל בו נכון וטוב, הוא יחזיר לך אותו דבר. וגם הכותב מבין טיפה במושגי אחזקת רכב.

- עלות ביטוחים - כמובן שעדיפות לכמה שיותר נמוכה, אבל גם כאן אעשה את שיקולי הכדאיות שלי, וכאן הכל תלוי בסוג הרכב שאבחר.

- בטיחות אקטיבית כמה שיותר כריות אוויר, ושיכלול את הרמה הגבוהה ביותר של עזרים בטיחותיים (ABS ושות'...).

- בטיחות פאסיבית כמובן עם עדיפות לגבוהה ביותר.

- סחירות-איני קונה רכבים על מנת למכור אותם. אך אני נוטה להאמין שיש מספיק אנשים עם חלומות/נטיות לרכב כזה או אחר ולבסוף יגיע הקונה המתאים.

החלום זה כמובן BMW סדרה 5... אך איני מעוניין להשקיע סכום גדול כ"כ כרגע, ואיני מעוניין לרדת בשנתון.

רכבים שבחנתי שנכנסים לתקציב:

- וולוו S70.

- סאאב 5-9.

- אולי איזו אלפא חשבתי על 156 ( 166 אם אמצא אחת שתכנס בתקציב).

- אופל אומגה

- ניסאן מקסימה

* הערה:

בעבר התעניינתי בפורום ברובר (לא בשבילי, בשביל קרוב משפחה שירד מזה) 600/620 אבל הגעתי למסקנה כי איני מעוניין ברכב זה. (בעיקר מבחינה בטיחותית)

- חשבתי גם קצת לכיוון BMW סדרה 3 (כהכנה לחלום), אך אני משער שלא אמצא במחיר כזה ואם אמצא כנראה שהוא יהיה בעל מס' רב של ידיים ואחרי התעללות לא קטנה.

הלב נוטה לאלפא (אני לא יודע מה יש באוטו הזה שכ"כ מושך אותי אליו...).

אך ההיגיון אומר ולוו S70/אופל אומגה מכיוון שרמת הבטיחות שלהם היא הכי גבוהה מהרשימה הנ"ל.

אשמח לשמוע את דעותיכם בנושא.

עדיפות שני ציפורים על העץ מאשר שהדשא של השכן יהיה ירוק יותר... או משהו כזה...

פורסם

הסאאב 5-9 רכב מענג ברמות גבוהה. אבל אם אני זוכר נכון יש לו טורבו, ואיינך מעוניין בזה. לעומת זאת אכן ציינת את הוולוו s70 ואת המקסימה. לא יצא לי לנהוג בהן, אם הוולוו לא היית טובה לא היו נותנים אותה לשרים בזמנו. אבל לדעתי בשנתון שהמחיר הזה מציע אלו מכוניות שעברו די הרבה ק''מ בדרך כלל. וכך בחשבון שאולי תצטרך לסדר כמה דברים, וכמובן שבגלל שלניסאן יש חלקים זולים זה ישתלם לך יותר משאר חלקים של הוולוו.

בהצלחה.

• תוכן חדש...