Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לבסוף לאחר אילוצים ובגלל תחילת הלימודים הקרבים באונ' החטלתי לקנות רכב זול וישן. מטרת הרכב היא נסיעה מהרצליה לבר אילן ברוב ימי השבוע, כמו כן שיהיה אמין ובעל אחזקה זולה מאוד.

חיפשתי במודעות והרכב היחיד שתמיד נראה לי ולחברים שלי לפי ערך תמורת מחיר הוא הפיאט אונו.

לא נראה לי הגיוני לשלם 4-5 אלף ש"ח יותר לרכב יפני מאותה שנה שעשה יותר ק"מ ועבר יותר ידיים. רכב יפני במצב טוב בכלל יהיה יותר יקר!

בעיה נוספת היא שרכבים בשנים האלה רובם יד שלישית ועשו 200 אלף ק"מ. אז כשאני מוצא משהו שהוא עד יד שניה ועם ק"מ נמוך יחסית אני קופץ על המציאה ובודק.

ראיתי כל מיני פיאט אונו אך היו כמה בעיות.

מצאתי פיאט אונו 93 1100 קרבורטור דגם S60 ב5000 ש"ח שזהו המחירון. אך המוכר לא היה מוכן להתפשר על כלום במחיר! לרכב אין טסט.

המוכר לא היה מוכן להתקזז איתי בתוצאות של הבדיקה בכלום. הרכב שמור מאוד מאוד מבפנים ומבחוץ ועשה רק 116 אלף ק"מ. המוכר הוא איש מאוד מבוגר ויד ראשונה. הרכב עבר תאונה מקדימה לפני 10 שנים.

מצאתי עוד פיאט אונו. גם 93 1100 קרבורטור דגם s60 ב5300 ש"ח גם מחירון פחות או יותר. הרכב שמור מאוד ומטופח מאוד עם תוספת של מזגן ועשה רק 84 אלף ק"מ. יד שניה. שייך לאישה מבוגרת. אך כשהסתכלנו במנוע ראינו נזילה שיוצאת מהראש מנוע. בעלי הרכב אמרו שלא מעניין אותם מה תמצא בבדיקה הם לא יורדים שקל מ5300.. אין תאונות.

ולבסוף איך לא מצאתי עוד פיאט אונו 93. 1400 עם קרבורטור דגם s70. הרכב נראה נחמד מאוד ושמור יחסית מבחינה חיצונית ופנימית. יד שניה עשה 134 אלף ק"מ. המזגן ברכב אינו פועל (כנראה מדחס) ויש לו מכה בכנף ימין של הרכב (מחניה לפי המוכר)שזה פחות מפריע לי. כמו כן יש קצת בעיות כנראה הרדיאטור ויוצא גם עשן שחור מהאגזוז. כלומר הרכב עומד לעבור תיקונים. אך פה המוכר מוכן לבוא איתי לבדיקה כמו כן למכור את הרכב ב3500 ש"ח (ואולי פחות תלוי בתוצאות הבדיקה) כאשר המחירון הוא 6000 ש"ח. לרכב טסט לעוד חודש. אין תאונות.

כל הרכבים גיר ידני. (אני לא יודע אם קיים אוטמט בכלל :))

** את הבדיקה אני אבצע במוסך שבו אני אתקן את הרכב לאחר הקניה ולא במכון מוסמך לבדיקת רכבים. בגלל עלות הבדיקה.

בינתיים אני כנראה אקנה מחר את האונו עם ההמנוע 1400 ב3500 תלוי בבדיקה. אומנם אני אשלם על תיקונים אך זה יתקזז מהמחיר ולבסוף יהיה לי רכב שעבר טיפול יסודי ואני מקווה להיות איתו בראש שקט לתקופה ארוכה.

מה אתם אומרים? החלטה נכונה? או לא לקנות אף אחד מהרכבים האלה?

אומנם שני הרכבים הראשונים נראים מבחינה חיצונית מצוין אך אם תיהיה בעיה במנוע שתעלה לי הרבה יוצא שהוצאתי על רכב במחירון הרבה מעבר למחירון.

בכלל רכבים במצב טוב בשנים האלה מוכרים במחיר מחירון ולא מתפשרים כי המוכרים יודעים שהרכב הוא מציאה ושיהיו קונים לכן לא מוכנים להוריד שקל לא משנה מה הבדיקה תראה!

אשמח אם תפרטו את התגובות שלכם כדי שאוכל ללמוד כי אני לא מבין כלום ברכבים! :roll:

תודה!:-P

פורסם

קשה לומר אם כדאי לקנות את הרכבים ע"פ התיאור. זה שהק"מ נמוך לא מהווה הוכחה שהרכב שמור מבחינה מכאנית.

יש פיאט אונו אוטומטית, הדגם נקרא "סלקטה" ומכרו אותה בכמויות קטנות.

קח את הרכבים לבדיקה במוסך אמין, אם המכוניות שמורות שווה לשלם מחירון ואפילו יותר.

דבר אחרון המוכר לא צריך להיתקזז איתך בהוצאות הבדיקה. הבדיקה היא על הקונה, כך היה גם כשקניתי את הפיאט אונו שלי לפני יותר מ- 6 שנים.

אני הייתי מתרחק מהאונו האחרונה, לפי התיאור לא נשמע טוב. חבל להוציא על הרכב סכומי כסף שהם יותר גדולים מהערך של האוטו.

פורסם

2,000 שקל באחזקת רכב זה כלום, אתה יכול בתיקון לא גדול מדיי לבזבז יותר.

אני לא חושב שבעלי האונו האחרונה שרוצים 3,500 יכולים להוריד עוד, הרי ברור לך שכל התיקונים שתתבקש לעשות יעלו לא מעט כסף.

אתה חייב להבין שרכב ב-5,000, זה רכב זול והוא לא יהיה לעולם במצב מכני מושלם, תמיד יהיו ריג'קטים.

אתה רוצה רכב מושלם תוכל לרכוש פונטו חדש בכ-100,000, עד אז אני חושב שעדיף שתתאים את הדרישות שלך, תשלם 2000 שקל יותר ותלך על אחת מ-2 הראשונות (אני חושב שהכי ראשונה נשמעת הכי טוב).

ככה תוכל להנות מהרכב שלך ולא לטייל איתו במוסכים.

• תוכן חדש...