Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחותי צריכה יעוץ על פולו 1400 אוטומט מול מאזדה 2 , אני הצעתי לה את ה 1400 פולו ידנית אבל היא רוצה אוטומטית וחושבת על מאזדה 2 , אני מנסה לשכנע אותה לקנות את הפולו האוטומטית למרות שהידנית עדיפה . אבל לפני שאני ממליץ לה על כך האם היא סוחבת טוב ? עם מזגן ואוטומט בגלל נפח מנוע קטן יחסית ? האם יש למישהו ניסיון עם המזדה 2 ?

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

אם נשווה את שתיהם אתה תראה שבמאזדה יש 6 כריות אויר ובפולו 4. במאזדה יש בקרת אקלים בפולו אין. המאזדה בנפח של 1500 ואילו הפולו 1400, וההבדלים ביניהם משמעותיים מבחינת הכח - למאזדה 103 כ"ס ו-14 קג"מ, ואילו בפולו 75 כ"ס בלבד ו-12.8 קג"מ. למאזדה 4 ח"ח ולפולו 2. מבחינת המימדים הם כמעט וזהים (חיצוניים). המאזדה שוקלת 980 קילו בלבד, ככה שה-103 כ"ס יספיקו ואף יותר מלסחוב את האוטו הנ"ל, בניגוד לפולו ששוקלת כמעט 100 קילו יותר וחלשה יותר משמעותית. כמו כן שנות אחריות שנתיים בפולקסווגן ו-3 במאזדה. המאזדה גם עולה 2 אלפיות פחות (106 לעומת 108 ). עוד שיקול חשוב הוא מחיר הביטוח שתקבל על הפולו ככל הנראה יהיה יותר גבוה מאשר על המאזדה (5.5K ביטוח לנהג(לא חדש ולא צעיר) על המאזדה בכמה ביטוחים). לטעמי אין סיבה ללכת על הפולו, אולי פרט לזה שמבחינת גימור פנימי הגימור בפולו עדיף על המאזדה (מבחינת איכות החומרים, וגם זה לא כל כך בטוח ברמת הגימור הזאת, למרות שהמאזדה מרשימה בעיצוב, אבל איכות החומרים לא הכי טובה).

לי בקרוב תיהיה מאזדה 2. הלכתי עליה בלי להתלבט אפילו.

בברכה,גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ישבתי ב-2 בתערוכת פרנקפורט האחרונה ו... מצטער, היא ממש לא לטעמי.

היא הרגישה לי מעט צפופה יותר מהפולו, תא הנוסעים משדר תחושה זולה יותר והוא מרגיש פחות איכותי,

ואני חושב שהיא ממש לא יפה - מצועצעת ונשית (והירוק המזעזע לא עוזר לה בכלל).

אומנם הפולו מיושנת יותר ופחות מאובזרת , אבל היא מעט יותר מרווחת (לדעתי), תא נוסעים איכותי יותר, והיא נראית הרבה יותר טוב (לטעמי).

הייתי ממליץ לעשות נסיעות מבחן ורק אז להחליט.

בהצלחה!

נ.ב,

ממליץ לך לקרוא את מבחן הסופר מיני'ס שיש ב"אוטו" של החודש,

שכולל את ה-2, 207 והסוויפט.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

היי גיא :-P

צדקת בכל דבריך, חוץ מהביטוח - למאזדות ביטוח יקר מאוד וכנראה שה-2 לא שונה - 5.5 למקיף בלבד זה המון. אם זה גם לחובה, אז המחיר כבר נורמלי יותר. ובכל מקרה - רוב הסיכויים שהפולו תהיה זולה יותר לביטוח.

בלי קשר - המאזדה אכן עדיפה על הפולו, ולו בגלל שזו האחרונה כבר מתיישנת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מהנהיגה רבה בפולו 1.4 (אומנם ידנית ולא אוטומטית, אבל ניחא), אני יכול לסכם שהחוזקות שלה הן איכות חומרים, הנדסת אנוש ועיצוב חיצוני סביר, בעוד שהחולשות שלה הן הספק המנוע הזעום, היגוי (נוטה באופן חריף ביותר לתת-היגוי) ומתלים רופסים.

את המאזדה 2 יצא לי רק לראות מבחוץ. כנראה שאי אפשר להשאר אדיש לעיצוב שלה - ואכן לא נשארתי אדיש. מיד לאחר שיצאתי מההלם, מיהרתי לחפש מקום בו אוכל להקיא.

אני חושב שרוני סיכם את זה בצורה הטובה ביותר: ה-2 תהיה עדיפה, ולו רק בגלל שהיא חדשה יותר מהפולו המזדקנת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ראיתי, ישבתי ונסעתי אתמול במאזדה 2 החדשה.

יש לציין כי הופתעתי. עיצוב יפה פנים וחוץ, תא מטען סטנדרטי, לוח שעונים עם חיווי לחום ודלק בצורה דיגיטלית, נוחות נסיעה מצויינת, גיר עושה את העבודה מצויין, פשוט להוריד את הכובע, זה הולך להיות להיט.

פורסם
את המאזדה 2 יצא לי רק לראות מבחוץ. כנראה שאי אפשר להשאר אדיש לעיצוב שלה - ואכן לא נשארתי אדיש. מיד לאחר שיצאתי מההלם, מיהרתי לחפש מקום בו אוכל להקיא.

לפתוח את הפה על הפולו? חוץ מה-GTI שעוד איכשהו נראת בסדר, אין שום דבר יפה בפולו :roll::evil:

בכל מקרה, רוני צדקת. 5.5K זה על נהג חדש בלי חובה. עם חובה יוצא 8K לנהג חדש! לנהג רגיל יוצא כ-6.5K מקסימום. עדיין דיי יקר.

עריכה:

לפי נתוני יצרן גם המאזדה יותר חסכונית מבחינת הדלק. אבל זה כבר תלוי בכובד הרגל על דוושת הגז.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

תודה על כל התשובות המפורטות , אולי יש יתרון לפולו האוטומטית היות ויש לה 6 הילוכים לעומת המאזדה , אחותי שמעה ממישהו שישב במאזדה 2 שרק ישב במכונית ואמר שהיה נורא צפוף וקטן עד שכמעט פיתח פוביה בעניין.

מישהו יודע כמה הילוכים יש למאזדה 2 ?

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
תודה על כל התשובות המפורטות , אולי יש יתרון לפולו האוטומטית היות ויש לה 6 הילוכים לעומת המאזדה , אחותי שמעה ממישהו שישב במאזדה 2 שרק ישב במכונית ואמר שהיה נורא צפוף וקטן עד שכמעט פיתח פוביה בעניין.

מישהו יודע כמה הילוכים יש למאזדה 2 ?

כן, למזדה 2 תיבה אוטומטית "פשוטה" עם 4 הילוכים, ללא אופציית טיפטרוניק.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

אני אישית היתי לוקח פולו מהרבה סיבות

הראשונה והמספיקה היא שבפולו אני נכנס ובמאזדה 2 בחיים לא :-(

לטעמי המזדה לא ממש יפה וכבר ראיתי אותה בהרבה חורים (תהיה כמו ה3 שכבר בא להקיא ממנה )

פורסם

אני עדיין ממתין לנסיעת מבחן על המזדה 2 ועדיין מתלבט בינה לבין הסויפט והפולו 1.4 הידנית

מישהו מוכן להסביר מה זה "לוח שעונים עם חיווי לחום ודלק בצורה דיגיטלית" - ממה שהצלחתי לראות במזדה 2 שבתצוגה, אין לה שעון חום אלא רק נורות חיווי לטמפרטורה, דבר שדי מרתיע אותי.

ועוד שאלה - לגבי הפולו:

האם למישהו מהחברים יש נסיון עם דגמי הפולו החדשים - האם נפתרה הבעייה עם מנגנוני החלונות החשמליים או שהם עדיין בעייתיים כמו בדגמי 2000-2001 ?

פורסם

חיווי דיגיטלי לחום ודלק אומר שבמקום לראות שעון עם מחוג שזז בהתאם לשינויים בחום ובכמות הדלק שבמיכל, אתה תראה צג ובו כתוב לך כמה ליטרים נשארו לך במיכל ומה טמפ' המנוע. זה יכול להיות בספרות או בחיווי גרפי אחר, אבל שעון עם מחוג לא יהיה שם. בסה"כ מדובר כאן בגימיק ותו לא.

באשר לבעיית החלונות: מאז שנת 01' עברו כבר שש שנים. לכל הדגמים שיצאו באותה שנה בוצע ריקול להחלפת המנגנון הפלסטי במנגנון מתכתי, וממילא הדגם כבר הוחלף מאז כך שהבעיה כלל אינה רלבנטית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...