Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי הרבה לבטים ,קריאה חוזרת ונשנית של הפורום הגעתי להחלטה-לרכוש את הפונטו ספייס ELX .

אני רוצה שנתון גבוה יחסית כלומר 2004-2003

שאלה בקשר לשנתון,

האם יש הבדל בין דגמי 2002 לדגמי 2003-2004 ?

יש לי 20 אלף ש"ח ,את שאר הכסף אני מתכוון לקחת כהלוואה מן הבנק

(לא מעוניין לרכוש בליסינג)

אני סטודנט ,יכל להיות ששווה לבדוק הלוואה בבנק המיועדת במיוחד לסטודנטים (בדיסקונט).

החל מיום ראשון אני אהיה עמוס ומרוכז כל כולי בלימודים ולכן קרוב לוודאי שלא יהיה לי זמן להתחיל בחיפוש אחר הרכב בדרך המוכרת כלומר,עיתונים,אינטרנט (יד 2...) וכו' ולכן חשבתי לרכוש את הרכב בעזרת עסקת טרייד אין.

יש לי מס' שאלות :

1.איך מתבצעת עסקת הטרייד אין? (בכלל ושל הפונטו ספייס בפרט)?

2.האם יש מגרש או סוכות מומלצת בה הטרייד אין של פיאט יותר משתלם ?

3.חוץ מליסינג ,טרייד אין ורכישה מאדם פרטי ,האם קיימות דרכים נוספות לרכישת רכב?

תודה רבה למגיבים

פורסם

1- טרייד אין פירושו החלפת ישן בחדש,בגדול אם כי כמובן אפשר רק לקנות.

המקומות האלו לא תמיד אמינים כי כמעט כל סוחר קורא לעצמו טרייד אין היום.

2- הרבה פונטו בשנתונים ההלו היו בליסינג או השכרה וצריך מאוד להיזר עם העניין ולבצע בדיקה מקיפה במשרד הרישוי לגבי הבעלים הקודמים של הרכב.

3- אם אתה נוהג באיזור פקוק כדאי לקנות את הרכב עם הגיר האוטומטי הרציף ולא את הידני,נכון שהידני אולי מעט יותר חסכוני אבל התיבה הרציפה יחסית חסכונית למשפחתומטיות היפניות הצמאות לדלק.

4- מניסיון רע של חבר,הלכנו לראות 3 מכוניות שנפגעו בשילדה וזיהינו בעזרת פחח את הפגיעות.זה לא אומר שכולן כך,אבל יש לבדוק את העניין בזהירות לפני שניגשים בכלל לבדיקה.

5- עדיף לחפש בסבלנות מבן אדם פרטי ולפני כן,לגשת לבנק לבדוק אם יסכימו לתת לך הלוואה (תזדקק לעוד לפחות 20,000 ש"ח),לא כולל ביטוחים,טסט,יישור קו לתיקונים הכרחיים .

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
1- טרייד אין פירושו החלפת ישן בחדש,בגדול אם כי כמובן אפשר רק לקנות.

המקומות האלו לא תמיד אמינים כי כמעט כל סוחר קורא לעצמו טרייד אין היום.

האם גם מגרשים גדולים כמו "אוטו סנטר " ,"אלדן",ניו-קופל SIXT" -לא אמינים?

2- הרבה פונטו בשנתונים ההלו היו בליסינג או השכרה וצריך מאוד להיזר עם העניין ולבצע בדיקה מקיפה במשרד הרישוי לגבי הבעלים הקודמים של הרכב.

3- אם אתה נוהג באיזור פקוק כדאי לקנות את הרכב עם הגיר האוטומטי הרציף ולא את הידני,נכון שהידני אולי מעט יותר חסכוני אבל התיבה הרציפה יחסית חסכונית למשפחתומטיות היפניות הצמאות לדלק.

גיר ידני נפסל עקב נוחות והגבלה ברישיון הנהיגה וגיר רובוטי ,אם הוא מתנהג כמו הגיר בדגמי טויוטה (קורולה ,יאריס,אוריס) נפסל גם כן .

אני מניח שכל הגירים הרובוטיים מתנהגים בצורה דומה ,פחות או יותר, ולכן אני מעדיף גיר שאינו רובוטי

4- מניסיון רע של חבר,הלכנו לראות 3 מכוניות שנפגעו בשילדה וזיהינו בעזרת פחח את הפגיעות.זה לא אומר שכולן כך,אבל יש לבדוק את העניין בזהירות לפני שניגשים בכלל לבדיקה.

5- עדיף לחפש בסבלנות מבן אדם פרטי ולפני כן,לגשת לבנק לבדוק אם יסכימו לתת לך הלוואה (תזדקק לעוד לפחות 20,000 ש"ח),לא כולל ביטוחים,טסט,יישור קו לתיקונים הכרחיים .

אילו רכבים נוספים יכולים להתאים לי במקרה ואני מחפש:

1.אמינות+בטיחות (רכב ללא כ"א מקדימה וABS לא מתאים כלל)

2.אחזקה זולה

3.תקציב =עד 45,000

פורסם

הגיר בפונטו הוא לא רובוטי כמו בקורולה אלא גיר רציף שאינו נדרש להסתגלות כמו התיבה הרובוטית של הקורולה החדשה.

לגבי חברות הליסינג וההשכרה- גם שם ידידי יש קומבינות,לא אומר שכולם לא אמינים אבל כאשר סוכנות המכירה נמצאת ליד מכון בדיקה :

נניח אופרייט ליס ,ליד קומפיוטסט,אז יש קומבינות עם המכון והפתרון הוא לקחת את הרכב לבדיקה מחוץ לאזור באופן יחסי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

דווקא הטרייד-אין של פיאט במוסך המרכזי ברמת החייל נחשב לאמין מאוד. ניתן למצוא שם רכבים פרטיים כמובן.

הגיר הרציף קיים בדגמי ה ELX בכל השנתונים.

הגיר הרובוטי קיים בדגמי ה SX החל מאמצע שנת 2004. כלומר בדגמים שלאחר מתיחת הפנים (Mk2B)

!AWDSOME

פורסם
דווקא הטרייד-אין של פיאט במוסך המרכזי ברמת החייל נחשב לאמין מאוד. ניתן למצוא שם רכבים פרטיים כמובן.

אני רוצה לקחת את הרכב לבדיקה באור יהודה,המוסך המרכזי יאפשר?

הגיר הרציף קיים בדגמי ה ELX בכל השנתונים.

הגיר הרובוטי קיים בדגמי ה SX החל מאמצע שנת 2004. כלומר בדגמים שלאחר מתיחת הפנים

כאשר אמרתי שגיר רובוטי לא מתאים לי ,התכוונתי לכלל הרכבים,לוא דווקא לפונטו ספייס ELX

(Mk2B)

לפי מה שידוע לי (בדקתי ביד 2 ) ,בתקציב שלי עומדים:

1.דייהטסו סיריון

2.פאביה

3.סיאט איביזה\גולף

4.סוזוקי יורו-סוויפט

היפניות פחות טובות מפיאט .

הגרמניות יקרות לאחזקה .

הפאביה עם הגיר האוטומטי לא ממש מומלצת בפורום כי היא פחות חזקה

צריכת הדלק של פאביה האוטו' גדולה יותר מזו עם הגיר הרגיל(ובצדק) וכן הפאביה האוט' יותר יקרה לטיפול

סה"כ אני חושב שהפאביה לא תתאים לי כי אני מחפש רכב עם גיר אוט' עם עלויות אחזקה נמוכות.

כמובן שהבדל של 100-200 ש"ח בעלות טיפול או ביטוח היא לא משמעותית

אילו רכבים נוספים עונים על דרישותיי?

פורסם

האיביזה והגולף הם שני רכבים שונים. האיביזה קטנה מהגולף עקב היותה סופרמיני והגולף היא משפחתית.

אולי התכוונת איביזה/פולו או גולף/לאון.

אם הדרישה לגיר אוטומטי היא הכיוון, הפונטו היא האופציה המומלצת לדעתי.

!AWDSOME

פורסם

אכן, הטרייד אין של פיאט הנו מצוין ואמין, אך בבדיקה באתרם www.fiat.co.il אין במלאי מכונית כרצונך.

בכל זאת, טלפן אליהם וברר אולי בימים הקרובים הם יקבלו מכונית כזאת (ממישהוא שמשדרג לרכב חדש וכו')

וטל' שלהם הנו 03-6441622 ובקש את ואדים או אילי או אודי.

בהצלחה ובברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...