ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,626 נושאים בפורום הזה
-
רכב ב 50K למשפחה
מאת rad7- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מתלבט בין 2 מכוניות למשפחה: ניסן אלמרה 1800 שנת 2002 (בערך) , מאזדה 626 כנ"ל אותה שנה פחות או יותר. מה שחשוב לי ברכב זה : 1. אמינות 2. שנתון גבוה שלא פוגע בתקציב ולא בא על חשבון אמינות הרכב. 3. בטיחות 4. תצרוכת דלק אני מבקש את עזרתכם האם הבחירה שלי היא נכונה והאם יש עוד רכבים שכדאי לי לקחת בחשבון? איך פוקס אל מול הניסן ,מאזדה? או למשל אופל אסטרה (דיזל או בנזין), אוקטביה כנ"ל? מקווה לעזרתכם.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני מבקש חו"ד בקשר סיאט איבזה 01-02 אוטומט. שמעתי שישנם בעיות בחשמל הרכב. ומעוניין לדעת על אמינות. טיפולים,חלקים. צריכת דלק וכו'. ידוע לי על האיביזה טורבו שהיא מעולה אך מאס עלי הקטע של ההילוכים ואני מעוניין באוט'.
הודעה אחרונה מאת itay-gil, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם ותודה מראש. אני רוצה לקנות סיויק es 2002 הקילומטרז שלה הוא 80,000 לקחתי אותה לבדיקה ואני מנסה להבין את התוצאות. לגבי המנוע רעש מע תזמון +שסתומים , רעשים ונקישות פנימיות ,סימני שריפת שמן , קורוזיה ונזילת מים , ניקוי מע קירור. סרן קדמי סטיות הגה קלות, נקישות במתלה, לתקן זויות ומע' היגוי היזון , רעשים במרכב. שילדה החלפת דופן פח אחורי תיקונים כללים בגוף המרכב. (ליקוי בעל משמעות גבוהה). (המוכר אמר עוד לפני הבדיקה שיש יר ערך של שלשה %). בלמים נקישות בבלימה לפרק גלגלים ולבדוק מע הבלם העברת כוח חופש צלבים , חילוף הילוכים מאוחר , רעש קל מתיבת ההילוכים מה דעתכם יש כאן בעיות מהותית? אודה לתגובתכם המהירה
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי שוב שאלה, למה לא סאאב ? אני רואה מודעות על סאאב , ידוע לי שזו מכונית מאוד בטיחותית. אש למה לא לקנות אחת כזו. משום מה המחיר שלה סביר בהחלט. יש בעיות ידועות? אחזקה שלה יקרה ? צריכת שלה רצחנית? תודה
הודעה אחרונה מאת yigaljet, -
-
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הגיע הזמן להחליף את הרכב שלי (ניסן אלמרה 1800 שנת 2003) ברכב חדש. הצרכים שלי השתנו. הרכב שאני מחפש כיום הוא רכב לזוג (מבוגרים לא בפנסיה). הנסיעות מתחלקות בערך 50% נסיעות בתוך העיר ו50% נסיעות רחוקות (מבאר-שבע לכיוון מרכז וגם צפון רחוק). קשה לוותר על מרחב ומרווח בתוך הרכב וסחיבה יחסית חזקה, אבל מנגד אני לא רוצה שהוצאות הדלק שלי יהיו גבוהות. כמו כן, בגלל הנסיעות הארוכות אני צריך שרמת האמינות תהיה יחסית גבוהה. הרכב לא ישמש למשפחה (רק לפעמים לקחת את הנכדים). אני מעדיף 1600 וחשבתי על הניסן החדשה. ראיתי גם סוזוקי ואני מתלבט. לא מצאתי מעבר לזה משהו מיוחד. מקווה שנתתי מספיק נתונים. תודה מראש לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. לאחרונה אני מתחיל לחשוב על החלפת הרכב. ברשותי סיטרואן קסארה סטיישן משנת 2000 אבל כבר עם AL4 , בנזין 1600, רק 89000 ק"מ על השעון, כול הגאדג'טים כמו רדיו בהגה, חלונות חשמל, בקרת מיזוג וכו'. אני מרוצה מהאוטו, הוא ללא בעיות, הכול תקין ולכאורה אין שום סיבה רציונאלית להחליף. השאלה היא: האם כדאי להחליף לרכב דומה משנתון 2004 או 2005 - כאשר כולם המוצעים למכירה בעלי קילומטראז' דומה לשלי, כלומר 80000 עד 100000? כלומר: מה שאעשה זה בעצם רק לעלות בשנתון, מבחינת בלאי אשאר באותה נקודה, או לפחות אני יודע מה יש לי עכשיו. השיקול כאן הוא, אולי, לא להיכנס לתקופת הבלות המאסיבית של הרכב. תקציב גדול יותר הוא בעייתי, כרגע. עוד משהו: לפי מה שאני שומע מחבר'ה הנמצאים לפני קניה (האחיין שלי, לדו…
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה ההבדל בינהם ..? MG/MGF/MGVVC במה זה מתבטא? ראיתי במחירון לוי יצחק שהמחירון של VVC שנת 98 ידנית 35 אלף ושל MGF שנת 97 25 אלף נשמע לכם הגיוני? נ.ב המלצות לקבריולט עד 60 אלף בלחץ יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
- 0 תגובות
- 960 צפיות
יונדאי אקסנט שנת 2000 צורה החדשה עם מנוע 1300 סמ"ק? תודה רבה לעוזרים!!
הודעה אחרונה מאת מני 10, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכם. אנחנו המשפחה, החלטנו להחליף את הרכב שלנו (אסטרה) למשהו חדיש יותר. אנחנו צריכים רכב משפחתי+עבודה. סגנון, ברלינגו, קנגו וכו'. חשבנו רק על 2 הדגמים הנ"ל, אני רציתי את ההמלצות שלכם לרכב הזה. מה אנחנו מחפשים: רכב משפחתי, רכב עבודה, חסכוני בדלק, פחות שיבקר במוסך. שנים של הרכב: 2000-2001. האם 2 הרכבים הנ"ל מומלצים בעיניכם ומתאימים למה שאנחנו מחפשים? מה המחירון של הרכבים? חיפשתי בלוי יצחק אבל אין את הרכבים. בתודה, אמיל.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הי, אנחנו מתלבטים בין שתי מכוניות חדשות: מאזדה 3 או רנו מגאן, שתיהן הדגם הבסיסי. השאלה היא מה עדיף? מבחינתו הרנו יותר רכב משפחה (בטיחות, חוסך בדלק ותא מטען ענק) אבל אנחנו רוצים רכב ל8-10 שנים אז חשוב לנו גם האחזקה ועניין האמינות (מאזדה). תודה!
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- 3 תגובות
- 823 צפיות
מצאתי ראלי דור 1 יפיפיה בצבע שחור יד רביעית ללא תאונות שלדה מה המחיר שכדאי לשלם ? נאמר לי שהשוק שלהם הוא מעל המחירון המחירון עומד על 14500
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 0 תגובות
- 910 צפיות
שלום לכל חברי הפורום, אני כרגע נמצא לפני קבלת החלטות ברכישת רכב חדש, אני מאוד רוצה אאודי A 3 טורבו 180 כ"ס אוטומט אבל... אני מאוד מתלבט מכיוון שאינני מכיר את הרכב, מפחד מצריכת הדלק ומאמינות הרכב, אז אני מאוד מאוד אודה לכם אם יש לכם ידע בנושא ברמה האישית (יש לכם כזה רכב או למשהו קרוב) לגבי צריכת הדלק ברור שזה תלוי בנהיגה אז כוונתי בנסיעה יומיומית רגועה שיוט 110 קמ"ש בממוצע. אודה לתגובות רציניות בהודעה אישית או להצעות למכירה לרכב מסוג זה.
הודעה אחרונה מאת amichi3, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי, קראתי כבר המון שרשורים כאלו כאן על רכבים ב10-15 אלף, אבל עדיין לא מצאתי את התשובות להתלבטויות שלי לגבי רכב.. מקווה שבשרשור הזה אמצא את התשובה לשאלותי. כיום אני משתמש בסובארו ג'אסטי 1.2L של המשפחה ומעוניין לעבור לרכב משלי. ברכב שלי הייתי רוצה לעלות ברמה מהג'אסטי בכמה דברים, סדר העדיפויות שלי הוא כזה: 1. אמינות - ביגלל שתקציבי התיקונים מוגבלים יחסית, אאלץ להתפשר על העדפות אחרות לטובת רכב אמין שלא יקרע לי את הכיס. 2. צריכת דלק - אמנם לא נוסע הרבה, אבל שוב, התקציבים שלי לא גדולים ועלי לרכוש רכב חסכוני יחסית. 3. אחיזת כביש טובה יותר (בג'אסטי זה קטסטרופה! במיוחד אם הכביש טיפה רטוב!) 4. מנוע גדול יותר משל הג'אסי - לא מחפש משהו מטורף, אבל עוד קצת כוח ממש לא…
הודעה אחרונה מאת Aviran_n, -
-
- 9 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מעוניין לקנות רכב משפחתי בתקציב של 50K ומצאתי מגאן 2003, קילומטראז' 120000, אוט' 1600. בבקשה תעבירו ביקורת על רכב זה כגון: אמינות(אם יש בעיות- אלו בעיות?), עלויות טיפולים, צריכת דלק. שמעתי שיש בעיות עם גיר אוטומטי, אך לא ברור אם הבעיה קיימת ברוב הרכבים מדגם זה או רק בכמה אקזמפלרים. אשמח לתגובות ענייניות וגם לסתם תגובות. תודה לכל המגיבים.
הודעה אחרונה מאת mosquito.bz, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מדובר ברכב מאדם פרטי שעבר 63,000 אלף ק"מ עם גיר אוטומט. הרכב עולה 52 אלף אבל אני אנסה להוריד ל 50 אלף ש"ח האם פיאט מריאה נחשב לרכב כדאי לרכישה? אני די אהבתי איך הרכב נראה -ללא מכות או שריטות סלון נקי ודי שמור אם יש בפורום אנשים שבבעלותם פיאט מריאה בשנתון המדובר ,אשמח לדעת מה דעתם? תודה
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 1 תגובות
- 868 צפיות
שלום רב. אנחנו זוג צעיר גר כרגע בת"א ומחפש לקנות רכב משפחתי באזור ה 40K. הרכב אמור לשמש לנסיעות קצרות בתוך העיר ובסביבתה וכן לנסיעות לצפון - חיפה וצפונה מס' פעמים בחודש (משפחה). לאחר התייעצות עם מס' חברים קיבלנו "רשימת מכולת" של מכניות המתאימות לנו : סוזוקי באלנו מאזדה לנטיס\323 סובארו אימפרזה טויוטה קורולה כשכמובן התקציב מאפשר לשנות ייצור 99-2002 בערך,, אשמח לשמוע חוות דעת לגבי המכוניות האלה בפרט ולגבי מכוניות אחרות בכלל... תודה רבה לעזרתכם
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אחלוק עמכם חוויה מאירת עיניים (את עיניי לפחות): למי מכם שזוכר אותי, אני עדיין מחפש את הקליאו ספורט האחת והיחידה (כ 3 חודשים בינתיים). הייתי הבוקר בקומפ' ת"א לבדוק את הקליאו הנוכחית (2001) והיחס שלהם היה נורא. הגיע עת סיום הבדיקה, מתיישבים עם הבוחן האנטיפת שלא מסביר לי כלום וקם אחרי 3 דקות בהן הוצאתי ממנו בכוח תשובות בנות מילה או שתיים בנוגע למה שהוא רשם בטופס הבדיקה. "זה לא המקום לשיעור במכונאות" ותגובות מן הסוג הזה. בזיון. ככל שאני מסתכל יותר בטופס הבדיקה כך אני מבין שהוא לא אומר כלום - כיסויי תחת לרוב, ממש כאילו זה פורמט קבוע. מה שהכי הפיל אותי זה המנוע: 42 אחוז. להלן הכסת"חים: רעש יתר נזילות יתר רעש אביזרי מנוע/רצועה תצרוכת שמן מהצילינדרים נקישות/ר…
הודעה אחרונה מאת רוטנברג, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום רב. רציתי לדעת אם חלק מבדיקת מכון בדיקה בעת בדיקה לפני רכישת רכב חדש אמורה לכלול את בדיקת הימצאות הממיר הקטליטי. תשובות מנומקות יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 20 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הייי אני ואבא מחפשים רכב חדש, היום יש לנו פולו קלאסיק שנת 97 אחלה אוטו אבל הוא קצת ישן אנחנו רוצים משו יותר חדש אזור שנת 2002-2005 שיהיה משפחתי אבל יתאים גם לי (נהג חדש) באזור התקציב של 75,000 ומאוד חשוב שהוא יהיה ידני אנחנו לא ממש רוצים אוטומט אהה וגם חשוב שהוא יהיה חזק לפחות כמו הפולו... כמה שהיא ישנה היא סוחבת יפה מאוד (מנוע 1600, 100 כוחות סוס (שהייתה חדשה) בקיצר אם אפשר משו שעושה 0-100 באזור ה9-9.5 שניות) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
- 5 תגובות
- 14.3 אלף צפיות
שלום, אני עומד לרכוש רכב יד שניה מזוג מבוגר. שניהם רשומים ברישיון הרכב כאשר האישה רשומה כבעלים נוספים. הבעיה שבעל מאושפז בבית חולים זה מספר חודשים (מחוסר הכרה). איך ניתן לבצע העברת בעלות כך ?האם מספיקה חתימתה של האשה בלבד?או שיש ללכת לעורך דין שיתן אישור למצבו של הבעל ויתן יפוי כוח. תודה
הודעה אחרונה מאת avi_shava, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 16.5 אלף צפיות
אני מקבל רכב מהעבודה ואני רוצה לקחת רכב מקבוצה 3. איזה הכי כדאי לקחת מבחינת איבזור,שיכלולים ושיהיה כמה שיותר גדול? חשבתי לקחת טויוטה קורולה דינמיק, זה הדגם הכי טוב של הקורולה והוא קבוצה 3. יש משהו יותר טוב מהרכב הזה ואיך הרכב הזה בכללי? אני יודע שהרכב בא עם גיר רובוטי עשיתי נסיעת מבחן והוא לא ממש מפריע לי. חשבתי גם הונדה סיביק או יונדאי I30,איך הם? ומה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
אני לא מבין גדול אז אני מבקש את עזרתכם אשמח לקבל עצות על מכוניות בסכום זה חסכונית מבחינת דלק תיקונים וחלקים ושלא היא הרבה במוסכים רובר משנת 98 ב 11K האם כדי ואשמח לשמוע אל עוד רכבים שמתאימים
הודעה אחרונה מאת fleshbone, -
- 11 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מחפש כלי רכב לנער בן 17 עד 30 אלף ש"ח שיהיה במצב טוב ולא רכב שיידרוש שיפוץ. תנאים לפי סדר עדיפויות: נטייה לספורט או לפחות "פוזה של ספורט" (כמובן מעדיף ספורט אבל לא מוכן למכוניות כמו 205 ג'יטיאיי שנת 888-). כמה שיותר מרווח (שייכנסו לפחות עוד שלושה חברים בכיף). צריכת דלק של 1:14, 1: 12 לא יותר גרוע מזה. שייראה מודרני וירגיש מודרני (לא יכול לסבול קרקושים וחלקי פלסטיק מתפרקים, לא יכול לסבול רעידות בהגה או בכל דבר אחר כי אם יהיו כאלה אני יודע שאני יבזבז את כל הכסף שיהיה לי על להעלים אותם). בקיצור פיז'ו נפסלת למרות נטייה לספורטיביות, למרות צריכת דלק טובה, אבל לא מרווחת והרבה בעיות קטנות ומעצבנות גם אם מדובר ברכב שמור. לא מחפש הצעות כמו אונו, פיאסטה, טווינג…
הודעה אחרונה מאת spider07, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
רציתי לקבל חוות דעת על פולווסגן פולו 1600 סמ"ק, דור שני, שנת 2000, אוטומט, עשה 200,000 ק"מ רוצים עליו 28,000 ש"ח האם הוא שווה את המחיר ומה המחירון לדגם הזה ?? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
- 0 תגובות
- 916 צפיות
שלום לכולם! ביום ראשון אני הולך לבדוק פיגו 206 1.4 ידני דגם XT שנת 1999 (עבר 130000K), לפי מה שקראתי כאן הבנתי שהמנוע שלה זה כמו שהיה ל205 , האם זה אמור להיות בעיה או שהמנועים האלה אמינים ? האם ידועים "מחלות" כלשהם בשנה הזאת , ובכלל על מה לשים דגש ?? תודה.
הודעה אחרונה מאת yossied, -
- 7 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום! רציתי להתייעץ עם החבר'ה פה לגבי רכישת רכב- מדובר בדייהטסו שרייד שנת 98 157,000 ק"מ. הרכב אוטומט, נפח מנוע 1500 מוסכניק שאני מכירה ראה את האוטו ואמר שהוא נראה במצב טוב. מחיר- 28,000. במידה והבדיקה במכון תגלה ליקויים יש התחייבות של בעל הרכב לתקן. הרכב דרוש לי בעיקר לנסיעות בתוך העיר- ירושלים (הרבה עליות). חשוב לי שהרכב יהיה אמין, חסכוני, קטן. שמעתי דברים טובים על השרייד- מה שמטריד אותי זה השנתון הנמוך (רכב ישן לעשירים..) וכן הקילומטרז' הגבוה יחסית. לא רוצה לקנות אוטו ולרוץ אח"כ למוסך עם תיקונים והחלפת חלפים.. אשמח לשמוע חוות דעת על סמך הנתונים שלעיל, אשמח ביותר אם בעלי רכב עם נתונים דומים יוכלו לחלוק עמי את נסיונם. תודה רבה!
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב רציתי לדעת אך הרכב הנ"ל לרכישה? מבחינת מנוע?וגיר? הוצע לי האוטו הנ"ל ב-29.000 ש"ח יד שנייה עם 130.000 ק"מ שנת 99 לקנות או שנכון שאומרים שהצרפתיות דפוקות והחלקים מתקלקלים ויקרים מאוד? אשמח לתשובה מהירה שרון
הודעה אחרונה מאת 0212, -
סובארו DL
מאת easyrider0- 1 תגובות
- 708 צפיות
לאחר חיפושים ארוכים היחלטתי לא לתת את הכסף לבעל ג'אסטי הקודם ולחפש עוד בהיותי משותת באתר יד 2 מצאתי סובארו DL יד 3 ניראת מצויין רק הנפח שלה הוא 1600 ורציתי לדעת האם היא חיסכונית? האם כדאי לרכוש אותה לנהג צעיר שמעתי שיש Dך1300 רק שאלה מי שנתוני 83-86 האם זה רכב ישן מדי לרכישה? האם עלות החלקים בסובארו זאה היא גבוהה יחסית ל 205\ג'אסטי
הודעה אחרונה מאת avi2014, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
הייתי שמח לדעת כמה רכב כזה בשנים האלו שותה בממוצע..? יש לציין 1400 אוטו'. אני עדיין מתלבט אם לרכוש רכב כזה או לא.. הייתי שמח להערות נוספות לגבי הרכב הנ"ל. אמינות וכד'..
הודעה אחרונה מאת winer100, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ראיתי היום את הקליאו ספורט החמישית(!) שלי. נראית ומרגישה מצויין, עלו שתי תהיות לפני שאני לוקח לבדיקה: 1. חלודה בברגי הגלגלים (בורג מרכזי) ובמשתיק(מקורי). 2. רעש שמזכיר חריקת רצועות שעלה בעת סיבוב פרסה הדוק. המוכר חשב שמדובר אולי בצירייה. אומר משהו למישהו? אשמח גם לקבל המלצה למכון בדיקה באיזור השרון תודה למגיבים
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 378 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Sparrow420
- natco
- mottis
- david3692
- אריה שאג
- mikk
- menir1
- FlicK
- Oren051249
- orankohn
- D4K
- shlomiko