ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,623 נושאים בפורום הזה
-
- 10 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
מתלבט בין - רנו מגאן החדשה, סיטרואן C4, פורד פוקס הכי חשוב לי הבטיחות..
הודעה אחרונה מאת michael carmi, -
- 2 תגובות
- 883 צפיות
שלום, למעשה אח של אמא שלי מוכר את הרכב שלו והוא החליט לעשות לי מחיר.. מדובר על רכב פיג'ו 306 מנוע 1.8 ליטר אוטומטית משנת 2000. 1. רציתי לדעת את אמינות הרכב מנוע/גיר וכו'. 2. דלק, כמה דלק הרכב צורך בערך. 3. הספק(כ"ס), מנוע חזק? או רק נראה ככה. 4. דברים שכדאי להזהר, אם יש כאלה. אני מקבל אותו בערך ב 10-9 מתחת למחירון בגלל יחסי משפחה בלבד. אשמח לשמוע המלצות ופרטים נוספים. תודה רבה ושבוע טוב, אסף.
הודעה אחרונה מאת Tito, -
- 1 תגובות
- 899 צפיות
מה ההבדל בין הפיג'ו 206 xr שנת 2001 מנוע 1400 גיר רגיל לבין: הפיג'ו 206 xt שנת 2001 מנוע 1400 גיר רגיל ועל איזה דגם כדאי ללכת..מבחינה מכנית וחסכונית?
הודעה אחרונה מאת jonigti, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מתעניין בקניית הרכב ומצאתי שיש תלונות של בעלי הדגם הזה על רעידות בסיבובי סרק , מישהו נסע ברכב ויכול לתאר את התופעה ואם בכלל זו בעיה
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
רכב לתלמיד 20 K
מאת CoNfi- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני קצת מתקשה במציאת רכב, אני לומד ובגלל זה אני לא יכול לעבוד בתדירות גבוהה כך שאני צריך רכב שהאחזקה שלו לא גבוהה מדי אבל גם חשוב שיראה טוב ושיסע כמו שצריך תקציב 20000 מתגמש פה ושם תודה מראש
הודעה אחרונה מאת puma, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
החלטתי לקנות שברולט קווליר שנת 98 ( בגלל המחיר הזול ) מצאתי עמה באינטרנט שמורות יד ראשונה ושניה שנהם עם 150 אלף קילומטר מה אני צריך לבדוק ברכב לפני שאני לוקח לבדיקה ?? איזה מחלות יש לרכב ?? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
סטיישן ידנית ב-50,000 1 2
מאת Quad-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הדרישות: 1. קבוצת משפחתיות קומפקטיות/משפחתיות גדולות 2. סטיישן 3. גיר ידני 4. נוחות נסיעה 5. הנאה מנהיגה 6. שנתון 2000+ 7. פרטי לשעבר (לא מוניות וכו') 8. בנזין או דיזל 9. מומלץ: ביצועים טובים (לכן פוזל לכיוון ה-2000 סמ"ק ומעלה) אני יודע שאלו דרישות מאוד לא סטנדרטיות בארצנו ולכן אני מקווה לקבל המלצה לרכבים "בלי שוק" ולמצוא רכב טוב במחיר נמוך יחסית. בינתיים התכווננתי על ה-406. אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת Quad, -
-
רכב מסחרי חדש
מאת Yakov s-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם . לפני זמן מה גנבו לאמא של חבר שלי את הרכב (רנו קנגו 04) עכשיו הם קיבלו את כל הכסף מהביטוח + יש לה הנחת נכה בסה"כ הם מגיעים ל 80 אלף ש"ח עכשיו הם צריכים לקנות אך ורק מהחברה רכב מסחרי, הם רוצים אוטו' אם יש בכלל (אני מניח שלא) אבל יש לזה עדיפות . העיקרון הוא לקנות רכב ולהוסיף כמה שפחות כסף! האם יש קנגו אוטו'? או שעדיף כבר לקנות רכב אחר . הם היו מרוצים מאוד מהקנגו ולכן מחפשים משהו דומה או אפילו את אותו הדגם. תודה מראש יעקב
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב, במסגרת חיפושי אחר רובר MGF או MGVVC , הבנתי שההבדל בין הדגמים הינו בתזמון השסתומים במנוע (קבוע או משתנה) המשפיע על הספק המנוע. שאלותי הן: 1. מהו הספק המנוע של כל אחד מהדגמים. 2. האם יש הבדלים נוספים בין הדגמים. 3. כיצד מבדילים בינהם - ברשיונות לא ראיתי ציון דגם פרט ל- "רובר מרכב פתוח". בנוסף, אשמח למידע נוסף מבעלי רכב כזה בהווה או בעבר (מודע לבעיות האמינות והאחזקה היקרה..) ולכל מידע על רכבים למכירה מעבר למתפרסם ב"יד 2". בתודה מראש אורן
הודעה אחרונה מאת oren, -
- 3 תגובות
- 974 צפיות
היי - לאחר שהזמתי רכב, התברר לי כי במידה ואמליץ עליו לקונים נוספים, הם ואנוכי נהנה מהטבות שונות מעבר למה שיכול רוכש בודד לקבל. ההטבה יכולה להגיע עד להנחה בת 4-5 אחוז במידה ומתארגנת "קבוצת רכישה" של מספר מכוניות (5 עד 10) וכמובן שלקבוצה שכזו יש אפשרות לקבל הטבות בדומה לחברה הקונה רכבים בכמות מסחרית. לפיכך, עלה בדעתי לפתוח שרשור שמטרתו יצירת "קבוצות קניה" לרכבים שונים, כאשר בכל תת-שרשור תהיה התייחסות לדגם ספציפי. כך, יוכלו מתעניינים ברכישת הדגם לתאם קניה יחדיו ולקבל את התמורה המקסימלית. מנהלים - לטיפולכם אודה! מיקי
הודעה אחרונה מאת edanj, -
חברים כמו שהבחנתם אני בנרות רוצה להשיג פולו V16 קשה לי למצוא ובאמת שאני כל היום משקיע בחיפושים אם מישהו יכול לעזור לי והוא מכיר פולו כזאת למכירה משנת 2000-2002 אני נורא יודה לו אז בבקשה אל תתעצלו לדווח לי תודה רבה לכם אנשים.!!
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום, זו ההודעה הראשונה שלי בפורום ואני רוצה קודם כל להודות לכולם על שפע המידע המועיל! עברתי דרך כמה עמודים של הודעות, ועדיין לא לגמרי מצאתי תשובה לשאלתי שבכותרת (מקווה שהניסוח ברור דיו), ואני מרחיב: חפצה נפשי בקנייה "חלקה" של רכב נטול הפתעות ובעיות, וחשוב מכל - בתהליך קנייה מהיר וכמה שיותר מיידי (לאוו דווקא מיידי בתקופת זמן זו, אלא מיידי מהרגע שאחליט סופית שאני רוצה לקנות, נניח בינואר כאשר המסים יירדו וישפיעו, בתקווה, על כל השוק) - העבודה שלי תובענית ולא מאפשרת לי את הלוקסוס של מליון ואחת התרוצצויות, בדיקות ובירורים טרם הרכישה, או תיקונים הכרחיים לאחריה. לכאורה, ברמת ה"פינוק" שאני מציג האפשרות היחידה מבחינתי הינה רכישת רכב חדש, אבל אני מקווה להתבדות ולגלות שא…
הודעה אחרונה מאת maxkohl, -
-
- 3 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אני צריך לקנות אוטו בדחיפות, ושמעתי שסיאט איביזה זה רכב שהוא טוב מבחינה מכנית. אני אתן קצת פרטים ומקווה לשמוע דיעות.. שנת 2001, 88,000 ק"מ, יד 2, אוטומט, מטופלת במוסך מורשה. המחיר הוא - 40,000 ש"ח עם גמישות.. השאלה היא איך איביזה באוטומט? הבנתי שאפשר לסמוך על ידני. אוטומט עושה בעיות? ונראה לי שהמחיר גבוה מהמחירון בהרבה.. יש אחריות על שס"י, מנוע וגיר.. אישה נהגה ברכב... מה דעתכם?? ואם יש לכם הצעה לקניית רכב אחר, אני אשמח לשמוע! תודה
הודעה אחרונה מאת smallars, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי אני יחסית חדש-ישן בפורום, וראיתי שאתם מבינים במכוניות :] בקרוב אני אהיה בן 18 :] וכבר יש לי רישיון חצי שנה. אני מחפש אוטו בסביבות ה15K ומטה. אני מחפש רכב קטן, זריז, זול לאחזקה מבחינת צריכת דלק. אוטו שאני לא אצטרך להיות במוסך חצי יום בשביל לנסוע עליו. אין לי בעיה עם גיר רגיל(ידני) אבל מאוד חשוב לי הגה כח... אם זה אפשרי לכלול בתקציב אני מקווה שאפשר להשיג בתקציב הזה אוטו בשנתון יחסית גבוה... חשבתי על הקליאוB או על הפולו משנתון 95~. אפשרי בכלל להשיג פולו בתקציב הזה?? במצב טוב אני מתכוון.. אם תוכלו לומר לי עוד מכוניות שיתאימו בבקשה מכם תודה מראש, נתי..
הודעה אחרונה מאת xdye, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום ברשותי ג'אסטי שנת 94 מנוע 1200 אוטו באמת מוצלח אבל חשבתי לשנות וליקנות אוטו יותר יפה ויותר נוח. מצד שני שיהיה באותו רמת עיקרון של ג'אסטי שזה אומר אמינות ואחזקה זולה.. חשוב לי גם שהאוטו יהיה יפה ואם אפשר קצת אז כן גם יופי חיצוני נחשב .. ומה אתם אומרים על סיאט איביזה מנוע 1400 שנת 94-95? בתודה מראש על העזרה רן....
הודעה אחרונה מאת Bula, -
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איזה פג'ו עדיפה לנהג צעיר ולמה? 106 או 306?
הודעה אחרונה מאת Bula, -
שלום לכולם! מתכוון להחליף אוטו. בין השיכולים החשובים-מהירות בה רכב מעבד את המחיר. האם מישהוא מכיר מקום ברשת, בו מחירים מרוכזים בצורת טבלה ולא עבור כל דגם בנפרד כמן במחירון של י. לוי למשל. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת razmel, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, ההורים מתלבטים בין שני הרכבים האלו. אינדקציות להשואה: 1.אמינות 2.צריכת דלק 2. ביטוח (לא צעיר) 3. נוחות נסיעה המזדה מדובר ב1600 והונדה דגם SR 4 דלתות איזה רכב עדיף ?? תודה.
הודעה אחרונה מאת gozal, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, כרגע יש ברשותי סוזוקי סוויפט 94' אוטומט ובחודש האחרון הגיר שלו התחיל לעשות בעיות אבל הוא עדיין נוסע סבבה. אני מעוניין לקנות רכב חדש ובמקביל למכור את הסוזוקי. השאלות שלי הן: 1. על איזה רכב הייתם ממליצים בתקציב של 60-70K? הפרמטרים הם (לפי סדר חשיבות יורד) בטיחות, אמינות, שמירת ערך. לצריכת דלק ופוזה אין חשיבות בכלל. כרגע האופציות המובילות הן קורולה 2003, אלמרה/לאנטיס 2004, אימפרזה/פוקוס 2005 2. יש סיכוי שמגרש מכוניות יהיה מוכן לטרייד אין ויקח ממני את הסוזוקי בתמורה להנחה של כמה אלפיות על האוטו שאני אקנה? האם מומלץ להסתכן בקנייה ממגרש? 3. למישהו יש מושג כמה עולה לתקן/להחליף גיר אוטומטי לסוזוקי? אחד שבדק את האוטו טען שזה יעלה לו 3000. תודה רבה לכל העוני…
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מעוניין ברכב קטן, זריז, מתקשר ומהנה לנהיגה. מודה באשמה: יש לי חולשה ל – 106 / סקסו. אני מועמד מוביל לתואר "זקן ילדי ה – 106". תקציב 40 – 45 K יעדים: מנוע בעל הספק של 120 – 130 כ"ס שיהווה בסיס לשיפורים עתידיים (כתלות ב"כימיה" עם הרכב ועם מנהל הבנק). אמינות סבירה כך שהרכב יוכל לשמש גם כרכב לשימוש יומיומי. רכב חוקי. אני מודע לחוקי מדינת ישראל בדגש על "שינוי מבנה". כוונתי שהרכב יעבור טסט / בוחני תנועה ללא "קומבינות", כלומר מנוע חוקי לחלוטין, אני לא מתכוון לגדוש (יאשה, מצטער), צמיגים במידה חוקית, ממיר יישאר חי ופועל ומערכת הפליטה לא תפיל את חומות יריחו. למשך החודשים הקרובים הרכב המדובר יהיה רכב שני. בתקופה זו יעבור יישור קו יסודי + מקצה שיפורים בסיסי. ל…
הודעה אחרונה מאת Herman, -
- 0 תגובות
- 759 צפיות
שלום לכולם אני מעוניין לקנות אימפרזה טורבו שנת 99 GT כעיקרון רציתי לדעת מבעלים של אחת מהם או מישהו שמכיר איך האוטו בנסיעה בעיר מחוץ לעיר? האם הטיפולים יקרים? האם האוטו אמין? האם החלקים שלו יקרים? כמה האוטו אוכל בממוצע שלא לוחצים אני מתכוון שנוסעים רגוע? וכמה האוטו אוכל בלחיצות? ואם מישהו יודע כמה עולה אגרת רשוי של הטסט? ומה כדאי לבדוק בבדיקה לפניי שקונים? תודה רבה לכל מי שעוזר ושבת שלום לכולם
הודעה אחרונה מאת GT-TURBO, -
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני מתלבט בקניה מליסנג בין 1 משלושת הרכבים הנ"ל הרכב צריך להיות אמין מאד רב הזמן זה בירושלים ולפחות פעם פעמיים בשבוע גיחה לתל אביב או צפונה לאיזור טבריה (כביש הבקעה בקיץ) נא חוות דעתכם בין ליאנה ,אימפרזה ,אלמרה 1.8, או אקסנט כולם 2004 תודה
הודעה אחרונה מאת רניאל, -
- 17 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
הקבריו עם המון תוספות יד 4 שמורה מאוד 120,000 ק"מ רוצים עליה 145 הקופה,יד שלישית עם כל התוספות ושמורה מאוד 82,000 ק"מ רוצים עליה 152. מה דעתכם? אני ממש בהתלבטות קשה.
הודעה אחרונה מאת Talgaz, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אמינות, וצריכת דלק ממוצעת. הרכב עבר 120000 ק"מ יד שניה מטופל בחברה.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
מהמידע הנימצא בפורם לא הצלחתי לקבל תשובה החלטית. יונדאי מדגמים גץ ואלנטרה היו ידועים כזוללי דלק מעל הנורמה המקובלת. האם גם ה I30 בנפח 1600 כזאת או שצריכת הדלק שלה סבירה כמו דגמים מקבילים (קורולה, מגאן, פוקוס....)? אשמח לשמוע בעיקר מנסיון של מי שנוסע ברכב הנ"ל ויכול לשתף אותי מהנסיון המעשי שלו. תודה
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כרגע עדיין אין לי רשיון, אבל אני תמיד רציתי לקנות אוטו גרוטאתי לגמרי, אחד שנראה כאילו הרמתי ממזבלה ודחפתי לו מנוע, ושהמכונה תעלה לי בערך כמו מכונית על שלט יוקרתית. לאיזה כיוון אני צריך להסתכל? ד"א, אני הייתי רוצה שהרכב יהיה אוטומטי, ועדיף עם כל מיני תוספות נחמדות- מזגן, חלונות חשמליים, יד רובוטית שמלטפת לי ת'אגו וכו'.
הודעה אחרונה מאת Fire Storm, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם. חסכתי כסף ואני מעוניין לקבל את חוות דעתכם לגבי רכישת סיאט איביזה מהשנתונים : 95-99 ראיתי שיש 2 סוגי מנועים 1.4 ל' , ו 1.6 ל' יהיו לי נסיעות במשך כל השבוע ללימודים חצי שעה הלך חזור ויציאה פעם בשבוע מחוץ לעיר. אם תוכלו לייעץ לי לגבי רכישת הרכב הנ"ל אשמח מאוד. תודה רבה. ( נ.ב - שמתי לב שמשנת 97- 99 שינו טמבונים ורציצי לדעת כמה העלות של טמבונים , וגם צביעת כל הרכב )
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
לגולשי הפורום שלום רב. ברצוני לרכוש רכב יד שניה. אחרי כחודש של חיפושים שני הרכבים שמצאתי ואני מתלבט עליהן הן: 1) ניסאן אלמרה 1600 פרפקט שנת 2001 יד 1 עם 99K 2) יונדאי אקסנט 1500 שנת 2004 מליסינג עם 100K קראתי הרבה בפורום על שתי המכוניות האלו ועכשיו הייתי רוצה לקבל את דעתכם ובעיקר מה הייתם בוחרים במקומי. תודה על התגובות
הודעה אחרונה מאת liorz055, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם זקוקה לעצתכם- אני מחפשת לקנות רכב קטן וחסכוני לנסיעות עירוניות (ירושלים) הציעו לי סיריון 07 יד1 אוטומט 1300 עם מכה רצינית מקדימה בפח. המחירון הוא 75K ומציעים אותה ב41K פלוס תיקון של 7K- 8K. שווה להתעסק עם זה או לברוח?
הודעה אחרונה מאת yigaljet, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ממש מרגיז כל פעם מחדש, איך הסוחרים השפלים האלו חוגגים על התמימים. לצערנו, סוחרים שפלים כמו אדון אפריים(קראתם את התגובה המגוכחת שלו?) לא חסרים בתחום, לכן יש לפקוח 7 עיניים. אנשים, בבקשה, כשאתם קונים רכב, תזכרו כלל בסיסי: בקשו ת"ז+רשיון רכב(תשובות בנוסח :הרכב שייך לדודה מצד השכן ובלה בלה, תזרקו לקיבנימט). כלל פשוט זה יעזור לכם לסנן סוחרים, וימנע עוגמת נפש רבה.
הודעה אחרונה מאת yossied,
-
מי מחובר 38 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 322 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ArikB
- Beacon
- שביט
- יבגניפ
- Rongaflugen
- GKME
- Michazzz
- flytomars
- Ash1
- yahaga
- Johnathan
- ezuf