ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,623 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 801 צפיות
מישהו שמע משהו על החברה הזאת באופן ספציפי, או על חברות ביטוח אחרות שממוקמות בחו"ל, ויש להן שלוחות בארץ? חסרונות? למי שיש נסיון עם חברות כאלה - חו"ד תתקבל בברכה. תודה, סימון.
הודעה אחרונה מאת יגאל בנץ, -
- 1 תגובות
- 909 צפיות
ראו בקישור. http://elyon1.court.gov.il/heb/dover/3384603.doc
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
- 4 תגובות
- 904 צפיות
אני מחפש רכב ספורט טוב,לא יקר. יש לי כיום 306 1600 ידני.רכב טוב.אחזקה לא כ"כ זולה אבל רכב באמת מהנה ונוח. אני שוקל להחליף ל306 GTI או XSI .מחפש במצב טוב. למי שמכיר את הרכב,אני אשמח לעצות ובבקשה,רק מי שמבין.
הודעה אחרונה מאת nadavbitton_86, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רכב נקי מתאונות יד 3 80000 ק"מ מחיר מבוקש 46000 כדאי ???????????????
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
המלצה:רכב ראשון, עד 40K פרטים בפנים.
מאת Guest Angel of Sin-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מחפש לקנות רכב, שיהיה גיר ידני וישמש בעיקר לנסיעות עירוניות-בינעירוניות ופעם ב...טיול לצפון/לדרום (אני מאזור המרכז אם זה פונקציה שצריך לקחת בחשבון) כמובן שהייתי מעוניין ברכב אמין וחסכוני אך מצד שני אני גם מחפש רכב ספורטיבי, זריז שייתן הנאה מהנהיגה בו. זה רכב ראשון שלי, ככה שאני צריך עזרה בכל מה שרצוי לבדוק ולחפש, מאיזה רכבים כדאי לרדת, ממה לא רצוי להתפשר ואם כן יש איפה להתפשר אז איפה, קראתי את הפוסט של הטיפים לרכישת רכב אבל בכל זאת אשמח לעזרה. התקציב שלי כמו שכתוב בכותרת, הוא עד 40K. תודה מראש על כל עזרה.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אוקיי אז מחר אני מקבל את הרישיון שלי בשעה טובה, יש כמה רכבים שהעליתי בדעתי ואני מבקש את חוות דעתכם. בהתחלה חשבתי על יונדאי קופה, אבל שמעתי עליה יותר מדי רעות. עכשיו ה3 העיקריות הם או מזדה 323F או אופל טיגרה או רנו מגן קופה. אני צריך מהרכב שיהיה ידני, ושיהיה גם "חזק", ברור שבין הרכבים האלה אין רכב חזר וטוב שכך אחרי הכל אוטו ראשון חחח. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת viper05, -
קניית רכב יד 2
מאת mor10- 0 תגובות
- 685 צפיות
אשמח לעזרה, מחפשת רכב בין 25,000-30,000ש"ח, אפשר גיר רגילץ. מה שחשוב לי זה בטיחות, חיסכון בדלק וחלפים זולים, המון תודה, מור.
הודעה אחרונה מאת mor10, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
פרטי הרכב: פורד פוקוס 2003,דגם LX. 74500 ק"מ יד ראשונה ליסינג תפעולי בשימוש בעלים פרטיים,יד שניה פרטי. יש דפיקה קלה בתא המטען. כמה אחוזים צריך להפחית מהמחירון? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Mr.Lio, -
- 20 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום. אחרי כל מה שקראתי אני עדיין מתלבט בין פיגו' 206xs ידני לבין סיאט לאון 1.8T ידני, שנתונים 2002-2004 אני יודע שהן לא מאותה קטגוריה אך בכל זאת אשמח לדעת את דעתכם בנושא. אנא, תעזרו לי להחלית. הצרכים שלי הם רגילים, נסיעות עירוניות ומידי פעם בין עירוני, שיהיה אמין, מהנה לנהיגה ושלא יהיה משעמם. ומה העלויות ההכזקה התקציב עד 60. כל התגובות יתקבלו בברכה. תודה מראש. נ.ב. אם יש לכם עוד רעיונות לרכבים, אני פתוח להצעות
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 0 תגובות
- 850 צפיות
שלום לכולם וחג שמח רציתי לשאול אני מתלבט בין שניי רכבים האחד מיצובישי לנסר (לא סופר לנסר כמו בכותרת שרשמתי זו טעות)יד 2 2001עשתה 114 ק"מ שווה 39.000 ש"ח אוטןמט לעומת סובארו אימפרזה יד 3 עשתה 160ק"מ שנת 99 ב-39.000 ש,ח אוטומט אנא עיזרו לי להחליט מה עדיף תודה 0212
הודעה אחרונה מאת 0212, -
- 0 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הי GUYS.... טוב יש לי על הכוונת רנו קליו בי שנת 2000-2001 אוטומט למישהו יש חוות דעת מקצועית על הרכב? אמינות, צריכת דלק, תקלות, חלפים, ירידת ערך, כוח מהירות ונוחות? אשמח לשמוע כל מידע רלוונטי במיוחד מבעלי נסיון או רכב יד שניה סביב ה 25-28K יש המלצות? TNX
הודעה אחרונה מאת tgkeren, -
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני שוקלת לקנות סיטרואן קסרה שנת 2000, נפח מנוע 1.8, 140,000 ק"מ. האם מישהו מכיר את האוטו הזה? יש לו בעיות מיחדות? בכמה הוא נמכר היום?
הודעה אחרונה מאת romer-, -
- 3 תגובות
- 800 צפיות
שבוע טוב וחג שמח! אנחנו מתלבטים בין שלושה מכוניות. כולן בדגם הפשוט שלהן. מאזדה 3 05-06 פורוד פוקוס06 ניסן אלמרה05-06 יעזור לנו יעוץ מכם בכמה תחומים. בטיחות,נוחות, אמינות, צריכת דלק, ביצועים, אחזקה. אלה פחות היותר הדברים. אז ככה, הרכב יהיה למשפחה שבד"כ לא עוברת את ה4 נוסעים ברכב. לפי מה שקראתי, הפוקוס הכי נוחה פחות מאובזרת לעומת המאזדה, יותק מאובזרת לעומת האלמרה, המאזדה פחות נוחה מהפוקוס, לא יודע לעומת האלמרה, ביצועים הכי טובים ובאה הכי מאובזרת מבין השלושה, האלמרה הכי פחות מאובזרת(שאתה יושב פנים אני מרגיש כמעט כמו באלמרה 99 שהייתה לנו), לא יודע כ"כ איך הביצועים, הכי אמינה ולא יודע עד כמה בטיחותית לעומת האחרות. אם תוכלו לאמת לי את הנתונים שרשמתי…
הודעה אחרונה מאת yoni_yoni, -
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולכם רציתילקבל קצת רטים ל ב.מ.וו E30 שנתוני 87-89 איך היא מי בחינת האיכות ההרכבה,האמינות,הנאה מי נהיגה,סחירות ובזבוז דלק הייתם ממליצים אל הרכב הזה עם תקציב חודשי של 1000 ש"ח או שכידי לכת אל היפניות?
הודעה אחרונה מאת easyrider0, -
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, אפתח בוידוי, ביצעתי חיפוש וקראתי את כל מה שהיה אפשר (10 עמודים) לגבי הרכב הזה. יש לי תקציב של כ-25,000 שקלים, ואני מעוניין לרכוש רכב נוח, לנסיעות לאוניברסיטה מהבית, כ-6 קילומטרים בכל כיוון. נסיעות מדי פעם בעיר. פעם בשבוע, קפיצה לתל-אביב וחזרה (250 ק"מ). סה"כ כ-1,200 ק"מ בחודש, רובם בבין עירוני. לאחר מבט קצר על המחירון, הגעתי למסקנה שמר לוי, לא ממש אוהב את המדינה השבדית שמייצאת בלונדיניות, והגעתי למסקנה ש-VOLVO 940 יכולה להיות בחירה לא רעה. מהסיבות הבאות: אני אוהב את המראה והנסיעה, כשסוגרים את הדלת, הוא שקט (סלון על גלגלים), ולבחור מגודל (190) שכמותי, די נוח לשבת שם. צריכת הדלק שלו לא מפחידה אותי, אך האמינות כן. מצאתי אחת…
הודעה אחרונה מאת MOSHE18, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, החברה שלי רוצה לבצע עסקת ליסינג תפעולי לרכב צמוד אלי. כיוון שאני מבעלי החברה יש לי כאן דילמה כפולה: מצד אחד אני רוצה מינימום עלות לחברה ומצד שני מינימום עלות דלק/דיזל ולכן שאלתי: איזה רכב (דיזל או בנזין) בקטגוריית המשפחתיות ומטה או מסחריות זולות צורך צריכת דלק/סולר הטובה ביותר שנתקלתם בה? אשמח להמלצה ודעה.
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכם ידידים יקירים, אני מחפש רכב לתקציב בין 9 ל15 אלף. אני עדיין בן 20 לא מתלהב כל כך ממכוניות אבל חייב רכב למטרת עבודה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת SaarTurgeman, -
- 0 תגובות
- 601 צפיות
מצאתי פג'ו 306 ליד הבית צבע אפור מיטלי דהוי בצורה בינונית בתאכלס האוטו שמור אין מכות האוטו יד רבעית עשה 200 אלף ק"ל הוא רוצה 10000 אפשר להוריד אותו ל 8/9 ככה שנת 95 מה אתם אומרים אך הרכב הזה בכללי טוב, עושה בעיות תנו חוות דעת ? תודה אתם עושים עבודה מעולה
הודעה אחרונה מאת maton, -
קליאו ספורט 2002 1 2
מאת Guest shady2006- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם! התעניינתי בקליאו ספורט ומצאתי אחת במחיר מחירון. http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=577453 הרכב יד רביעית והוא החזיק אותה שנה. אין ספר טיפולים והוא לא עשה פולי מנוע. הוא מוכר מכיוון לשטענתו לאישתו רכב חדש והוא כמאט לא נוסע - נסע רק 7000 ק"מ מאז שקנה. הרכב נראה סביר מבחוץ אבל בהגה ובמקום של כרית אויר הנוסע יש קילופים. המוכר אמר שזה ככה בכל קליאו בגלל השמש. אני לא יודע איך זה אמור להיות ברכב הספציפי אבל הקלאץ קשה מאוד, ידית ההילוכים כבדה ומרגישה חסרת תחושה והבלמים מאוד רגישים. המוכר מוכן ללכת לכל מוסך שאבחר. מה אתם אומרים, כדאי להמשיך לבדיקה? נ.ב: הרכב עבר 85K תודה.
הודעה אחרונה מאת B-TON, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.wheel.co.il/9/section.aspx/188 במקום הראשון (והלא מפתיע), טויוטה קורולה. במקום השני (והלא מפתיע), מזדה 3. במקום השלישי (והמפתיע), פג'ו 307. המשך בכתבה......
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב במחיר של עד 10,000 ש"ח, מחפש רכב נוח, אמין וזול יחסית לאחזקה. ההתלבטות שלי היא בין הגאלנט שהיא אמנם מנוע 1800 אבל יותר מרווחת לבין הלנסר שהיא מנוע 1600 משהו יכול מנסיון לחוות דעה מה עדיף, שכן המחירים פחות או יותר זהים.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 3 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
טוב שמעו חברים.. החלטי לקנות יונדאי סונטה ורציתי לדעת עם יש איזה שהם בעיות כלליות ברכב או מכניות!! מה המחיר שלה בשוק היום! אני חוזר יונדאי סונטה 2003!!! מנוע 2700! תודה לכל העוזרים והועזרות!!!!
הודעה אחרונה מאת N.C, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, חבר טוב שלי עומד לרכוש רכב. כמו שכתוב בכותרת הוא נעול רק על רכב יפני, שהסכום המקסימלי שהוא יכל להוציא הוא 50000. הרכב אמור לשרת אותו לנסיעות ארוכות(צפון-דרום) עוד רצוי שהכרב יהיה מודל 00-01 כרגע חשבנו על טויוטה יאריס, אבל לפי מה שראיתי רובן עברו הרבה בעלים. אם יש לכם רכב שעונה על הדרישת הללו אשמח לקבל יעוץ. בתודה ניר.
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
- 26 תגובות
- 3 אלף צפיות
FR 1.8 טורבו 150 כ"ס או GTI 1.8 טורבו 150 כ"ס (עד כמה שאני יודע) מצד אחד את האיביזה אני יכול לקנות בשנתון חדש יחסית -לא ממש בעיה למצוא רכב מטופל מצד שני - גולף ,גרמני .. דרישות: אמינות חוזק (חשוב) טיפולים ואם יש לכם נתונים להוסיף אני אשמח (צריכת דלק ועוד) תודה
הודעה אחרונה מאת Or_s, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אודה לתשובתכם המהירה, די דחוף לי..הרכב שלי הלך טוטאל ואני לצערי ממהרת בקנייה 1.פיאט בראבו- 98 יד 3, ידנית,1400 סמ"ק,128 ק"מ 2.פיאט בראבה-97 יד 4 ,1600 סמ"ק,אוטמט,166 ק"מ 3.פיאט פונטו 98 יד 1, 1100 סמ"ק ,ידני,198 ק"מ שלושתן במצב מכני סביר פלוס (המכונאי שלי בדק אותן באופן שיטחי-הוא דווקא המליץ יותר על הפונטו אבל 1100? מה עם ים המלח והעליות?!) יצא ככה שכולן פיאטים, דווקא רציתי יונאי אקסנט 3 דלתות אבל לא היו במצב נורמלי. איך הן מבחינת אמינות וצריכת דלק? אודה לתשובתכם המהירה אני רגע לפני סגירה עם הבראבה (מחיר הכי טוב) מחכה לכם ותודה
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קודם כול מיצטער אם זה לא בפורום המתאים פשוט לפה היה ניראה לי הכי נכון ליכתוב זות אני נהג חדש והשאלה היא אם הביטוח בין הספייס והHGT יהיה הבדל ענק בינהם? ואם אפשר טווח מחירים של HGT ינו מיבחינת ביטוחים מקיף תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני לפני קניה של אוודי A4 2002 מה עדיף 1.8T 163 HP או 2.4 170HP
הודעה אחרונה מאת Talgaz, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום ידידה שלי רוצה לקנות רכב ראשון משלה. היא מחפשת משהו קטן ורק אוטומט.. הכי חשוב לה שהרכב יהיה הכי אמין שיש, כאלו שלא רואים מוסך עד לטיפול. עד 25K כמובן שרכב חסכוני ובטיחותי הם גם בראש סדר העדיפות (חסכוני עד כמה שאפשר ברכב אוטומט ולא חדש) תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Ghost, -
- 9 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
כן, קראתי הרבה מהשאלות הדומות ומהתשובות המצויינות שלכם אבל ראש בראש לא מצאתי השוואה אז הצרכים שלי : נסיעות של מעל 4 שעות ביום בפקקים ובכבישים בין עירוניים תינוק במושב האחורי+נוסע נוסף +כל הציוד הדרוש בתא המטען בסופ"ש - מרבה לטייל אני גבוה ובעל רגליים ארוכות (1.85) הבקשות שלי: - בטיחות סבירה+ -נוחות מיריבית בישיבה ובתנוחת הנהג (אני סוחב פציעה בגב תודות לצה"ל) - שיהיה מאובזר ונעים - נהיגה נעימה, נינוחה (כמה שפחות רעשים, כמה שפחות לסבול מכבישי הארץ הגרועים) כאמור שניהם בסטנדרט ליסינג מנוע 1600וכמובן ל 3 שנים (שזה ככל הנראה עוד ילד בתכנית) -היתרונות שמצאתי ב C4 - מאובזרת ב6 כריות אויר + איבזור תא נהג לעומת טויוטה - ללא איבזור ועם 4 כריות היתרונות …
הודעה אחרונה מאת יגאל, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 861 צפיות
סיטרואן C4 אוטומטי 1.6L SX עולה ₪113,990 לפי האתר autocar.co.il אבל אני רוצה לדעת כמה עולה סיטרואן C4 אוטומטי 2.0L SX תמיד שאני רואה מחיר של 2.0L זה SX Pack ואני רוצה רק SX של 2.0L מה המחיר שלה? תודה מראש. וסליחה על הבלבול שהיה.
הודעה אחרונה מאת LantraGLS, -
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 370 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- mikyl
- urich
- itaimoto
- beastmodeisr
- srool
- bigfoot7375nadav
- WideFocus
- David32
- needforcs
- discoTD5
- meir_gi
- yossiaviel