ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,622 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 869 צפיות
שלום לחברי הפורום,אני מעוניין ברכב אמין ונוח ושיהיה אוטומט אהבתי את הפולו והאיביזה 01 או 02 קראתי בפורום על הפולו שמרבה מאוד בתקלות... איזה רכב עדיף מבינהם?
הודעה אחרונה מאת itay-gil, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אחרי הרבה חיפושים בפורום ובכלל הגעתי למסקנה לרנו קליאו מתאימה בשבילי. אבא שולל את הבחירה בטענות שונות והעלה שלל רעיונות אחרים כמו יונדאי אקסידנט, הונדה סיוויק, ודיהסו למינהן. אבא לא קסנופוב של צרפתיות אפילו להפך כלפי הישנות. אני מחפש רכב: 1. אמין - לא רוצה להכיר את סודות המוסכים כל כך מהר 2. זול לתחזוקה - סך הכל חייל משוחרר 3. בטוח - ABS כריות אוויר 4. נוח - באופן יחסי למחיר הרכב צריך להיות אוטומט והוא לא יסע הרבה בעיקר בעיר ומדי פעם אולי קצת יותר בסופ"ש. הגודל לא משנה מבחינת אנשים או פוקציונליות כלומר ש4 מבוגרים יסעו בנוחות יחסית ושיהיה מקום סביר למטען. שכחתי להוסיף שהתקציב גג 35K.
הודעה אחרונה מאת KoF-sHeLeG, -
- 0 תגובות
- 708 צפיות
שלום, ברצוני לדעת האם מזדה 323F אמינה.. זוללת דלק? ומידע כללי. תודה
הודעה אחרונה מאת danny24, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכל חולי ההגה אני חייב קצת יעוץ כי נידמה לי שהיתפזרתי קצת... אני מחפש רכב אוטומט בתקציב של 25-30K מבלי לרדת מתחת לשנת 98 מצאתי הונדה הצבק 98 אוטומט ודיהטסו שרייד קלאסיק (הדגם עם הבגאז') 99 שניהם עם ק"מ נמוך ונישמעות טוב, מה של חשוב זה חסכוניות בדלק ובמוסך, אמינות ושמירת ערך או בקיצור רכב שיהיה הכי נאמן במסגרת התקציב, פחות חשוב לי כוח ומהירות.... אני ישמח לקבל איזושהיא הכוונה ואולי רעיונות לסוגי אכב אחרים שיענו על הדרישה במסגרת בתקציב תודה לכולם וורוווום ווורוום
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, היום מצאתי פיג'ו 206 1600 סמ"ק ידנית, שנת 2003, יד 1 מפרטי, 40000 ק"מ ונראית פשוט חבל על הזמן. הרכב עצמו שמור מאוד, 4 צמיגים חדשים שנרכשו בחודש האחרון ומבחינת מכות או פגיעות חיצוניות לא ראיתי שום דבר, האוטו פשוט חדש. אני יודע שזה לא אומר כלום על מצב המנוע והשסי אבל זה כבר נראה בבדיקה. השאלה שלי היא כזאת: אני מחפש אוטו חסכוני לעיר עם עלות טיפולים קטנה יחסית והכי חשוב לי זו האמינות של הרכב. בעבר היה לי פולו 98 1600 ידנית והייתי מאוכזב מאוד מהרכב. אם למישהו יש פיג'ו 206 מאותה שנה פחות או יותר ויכול לתת לי קצת יותר פרטים אני אודה לו מאוד. אגב הבחור רוצה 62.5K והמחירון של הרכב הוא 64K. תודה רבה, מתן.
הודעה אחרונה מאת guydou, -
מעוניין לקנות מאזדה 2 מומחים יקרים מה דעתכם ? האם הדגם הזה יצליח כמו המאזדה 3 ? או יכשל כמו מאזדות אחרות שנכשלו ? חייב את דעתכם תודה מראש
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
- 0 תגובות
- 722 צפיות
היי , אני צריך להחליט עד יום חמישי איזה סופר מיני אני הולך לקנות כשהאפשרויות כרגע הן: סוזוקי סוויפט גראנד פונטו אחרי שבדקתי המון על שתי המכוניות אני עדיין מתקשה להחליט בינהן מצד אחד הבנתי שהסוויפט יותר חזקה אבל דיי מכוערת לדעתי . והפונטו יפה וחסכונית בדלק אבל חלשה משמעותית ... מכוון שיש כאן אנשים שמבינים במכוניות הייתי רוצה לשמוע את עצתכם . תודה לעוזרים !
הודעה אחרונה מאת Magimix, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכולם, האם יש בפורום אנשים שקנו (או מכירים כאלה שקנו) I30 ויש להם נסיון עם הרכב של יותר מנסיעת נסיון קצרה? אני מחפשת רכב בפרופיל של I30 -- חמש דלתות, 1600, רמת מחיר ומתלבטת גם מול ה- מזדה 3, סובארו B3 ואפילו ה- C4.... אפשרות אחרת - לחכות ל - 308 אבל הוא יהיה ברמת מחיר אחרת .... אוהבת את המראה (המועתק) של ה - I30 אבל זו לא סיבה מספיקה לקנייה.... בקיצור -- אשמח להתייחסות (כולל צריכת דלק). אגב - קראתי את ההשוואות של ידיעות ומעריב -- אבל אני מחפשת התייחסות נוספת. תודה.
-
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ברצוני לקנות מכונית חדשה. הגולף דור 4 תמיד היית מדהימה בעיני ועכשיו שיש לי האמצעים אני רוצה לקחת את הכל שלב אחת קדימה. חשוב לי לקבל כמה פרטים טכנים קטנים + דעתכם שמאוד חשובה לי על הדגמים. דגם ראשון מודל שנת 99 , נפח מנוע 1.8 גיר רגיל,בנזין -משהו יודע כמה כוח סוס יש לדגם? דגם שני מודל שנת 99 ,נפח מנוע 1.9 טורבו דיזל ,סולר, -גם פה אני רוצה לדעת כמה כוח סוס יש לה? והאם יש דגם 1.9 דיזל לא טורבו? וכמובן הדבר הכי חשוב -דעתכם על האוטו? *אמינות? *צריכת דלק? * חוזק (מהירות ) *נוחות (הדגש שלי הוא על חוזק, צריכת דלק ו,כמובן אמינות) כל פרט שגם לא רשמתי ,שיכול לתרום יתקבל בברכה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת puma, -
-
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום כרגע אני בחיפושים אחרי המכוניות שציינתי. רציתי לקבל חוות דעת שלכם פולו / קורסה / קליאו יש לציין שכולם ידניות ובין השנים 96-98 התקציב 15K ואפשר להתגמש ממש מעט. תודה
הודעה אחרונה מאת roei23, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בשעה טובה נמכרה הכריזמה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=181002 מחפש מחליפה בעלת תיבה אוטו', עקב שימוש שלי ושל אימי ברכב. אני ממש כבר אובד עצות כל רכב סביר עם תיבה אוטומטית מחווירה יחסית לכל מחליפה הכי פשוטה עם גיר רגיל. אגב הרכב צריך להיות בקטגוריה של משפ' קטנה או סופר מיני, שוב כל הדגש על זריזות. (תקציב גמיש עד 50K+-)
הודעה אחרונה מאת אלעזר, -
- 2 תגובות
- 906 צפיות
שלום ברשותי נימצאת יונדאי קופה 97... וכבר שנה אני נמצא איתה ואמרתי זה הזמן להחליף אותה עכשיו אני לא מיתפשר על רכב שהוא לא קופה או קבריולט כי אחרי היונדאי קופה קשה פשוט לעולת על רכב שהוא לא קופה וראיתי את הCC שכבשה אותי רציתי לדעת פרטים אלייה העלות החזקה שלה השוק שלה עם יש לה בעיות מכנית ביטוח שלה וביצועים ועם אני יוכל למצוא רכב אחר קופה שעלה על הCC באותו ערך כספי.. תודה למומחים!
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
- 2 תגובות
- 894 צפיות
לקראת לידה אנחנו רוצים להחליף את הרכב שלנו ולקנות רכב משומש שבו ניתן לנתק את כרית האויר בכסא שליד הנהג ע"י סוויץ'. בוודאות במאזדה 3 החדשה יש את הסוויץ' הנ"ל. באילו עוד רכבים?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
מאזדה 3 (5 דלתות)יותר יקרה למה? 1 2
מאת Guest anakonda- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר שעשיתי נסיעת מבחן במאזדה והחלטתי שזה יהיה הרכב הבא שלי. התברר לי שמאזדה 3 חמש דלתות יותר יקרה מ-4 כלומר פחות אוטו(פחות פח-גודל בגאז)יותר יקר מרכב גדול יותר בסכום של 2000 ש"ח ולא ברור לי כל כך מדוע! בנוסף אשמח באם תוכלו לענות לי על השאלה:האם הצבע השחור הוא מטאלי? והאם יש באפשרותם של הסוכנים לתת לי את ה5 דלתות במחיר של ה-4 אם הם לא נתנו לי שום תוספת לרכישה? תודה מראש יוסי
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
יש לי חבר המעוניין בקניית פיאסטה 2003-4. אני לא כל כך מכיר את הביצועים והנוחות של הרכב. אשמח אם תעזרו לי בתודה מראש שלומי
הודעה אחרונה מאת Sirion, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לשאול במידה ורכב במצב טוב אבל צריך לעבור טסט והחלפה של רצועת טיימיניג (98000 ק"מ כרגע צריך לעבור ב 100000 ק"מ) כמה כסף צריך להוריד אם צריך בכלל להוריד ממחיר המחירון? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת RipCurl, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
ב"ה שלום חברים יקרים בהמשך לשאלה בכותרת "סיטרואן קסרה / סקודה פביה / סקודה אוקטביה / פולקסווגן פולו = דיזל, מה הכי כדאי ?" אני מחפש רכב לאבא שלי (וגם לי על הדרך לבינתיים, עד שאקנה לי אישית רכב) סכום בין 30-40 אלף, שנה 2002 לפחות. אני רוצה שהרכב יהיה מאוד נוח לנסיעה, אנו גרים במושב ויש הרבה גבשושיות שהרכב יזרום איתם טוב שיהיה מרווח מבפנים, ונוח לנהיגה ארוכה של 2 שעות + שיהיה הכי חסכוני בסולר, החשיבות של הסולר היא מפני שלאבא שלי יש משק אז סולר נחשב להוצאה וגם אם נגמר אז או שאני מבקש לתדלק מסבא או מהטרקטור מעבירים עם צינור (לרוב אני מתדלק בתחנות שומרות שבת) והכי חשוב לי זה שהרכב יהיה סופר שקט, עכשיו יש לאבא פולקסווגן פולו 98 והוא מרעיש בטירוף ל…
הודעה אחרונה מאת AssaFiles, -
-
יש לי גחמה לקנות את הרכב שבכותרת. לא בשביל טיולי שטח אתגריים. ג'יפ עירוני במחיר זול. רציתי לדעת מה צריכת הדלק הממוצעת של הרכבים שנת 95-96 למנוע 4300 ליטר ובכלל דעות לגבי הג'ימי.
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
- 4 תגובות
- 810 צפיות
שלום! אני מחפש רכב לנהג חדש בעיקר לנסיעות בעיר ובסוף השבוע נסיעות לצפון או לדרום (מהמרכז). אני מחפש רכב חסכוני, ידני , אמין וחלפים זולים. התקציב שלי הוא 30K פלוס מינוס. תודה רבה. מחכה לתשובה.
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
ראיתי שיש חברות שנותנות 3 שנים אחריות ויש חברות שנותנות שנתיים. זה לא שיקול חשוב בקניית הרכב? ההורים שלי מעוניינים ברכב עד 100 אלף שקלים. במקום היונדאי גטס שיש להם כרגע. אני המלצתי על סקודה פאביה קומבי 1.4 ידנית, אבל ראיתי באתר שהאחריות רק לשנתיים, כאשר יונדאי גטס , דייהטסו סיריון וסוזוקי סוויפט מגיעות עם אחריות ל-3 שנים. האם כדאי ליחס לכך חשיבות ולקנות רכב עם 3 שנים אחריות? מה שחשוב לנו ברכב זה צריכת דלק נמוכה, יש לכם המלצה?(חוץ מפיאט)
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
קורת רוחב קדמית
מאת yuvy- 10 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום לכולם, עשיתי בדיקת לרכב מסוג פולקסווגן בורה שנת 2002 ובליקויים בעלי משמעות נמוכה נרשם לי כך: תיקונים במרכב, סימני פירוק והחלפה לחלקי מרכב, החלפה בפגוש קדמי, פגיעה בפח חזית, פגיעה בקורת רוחב קדמית, תיקון בגוף מימין, תיקון בגוף משמאל, הוחלף מכסה מנוע. הבוחן בבדיקה דאג להסביר לי בע"פ שלא מדובר בפגיעת שלדה אלא מכה שקיבל הרכב ותוקנה, אך לאחר שאני קורא בעיון את ממצאי הבדיקה אני חושש מאוד שדיי "אכלתי אותה עם הרכב" שכן קניתי אותו. להסבר בנוגע לקורת רוחב הזו אשמח בהקדם.
הודעה אחרונה מאת yuvy, -
- 0 תגובות
- 603 צפיות
שלום לכולם מכרתי את הרכב שלי וכרגע אני רוצה לקנות גולף שנת99-2002 מנוע 200 גיר רגיל רציתי לדעת כמה פרטים על הרכב כמו איך הצריכת דלק? כמה עולה אגרת רישוי? כמה עולה טיפולים לרכב? והאם בסך הכול הרכב אמין? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת GT-TURBO, -
- 1 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
עד כמה שהבנתי הפורד פוקוס של היום דיי חלשות ושותות דלק, מה גם שהשוק שלהם לא משהו האם לדעתכם הפורד פוקוס שאמורה להגיע בינואר הקרוב תהיה טובה וסחירה? אגב הבנתי שהיא תגיע עם גיר רובוטי עם מצמד כפול כמו בפולגסווגן. האם כדאי להמתין?
הודעה אחרונה מאת yakile, -
- 0 תגובות
- 797 צפיות
אני מחפש רכב בסביבות 45K . חשבתי בכיוון גולף שנת 2000 מנוע 2000 אוטומטית, אבל לפי מה שאני מבין שנת 99 1800 אוטומטית עדיפה יותר? ובכיוון פולו חשבתי על ה16V 100 כ"ס שנת 2001 . צריך חוות דעת על הרכבים האלו תודה.
הודעה אחרונה מאת polo9816v, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
איפו אפשר לקבל חוות דעת מיקצועית אם השאסי זה מקריטי או לא?
הודעה אחרונה מאת dani12, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הרכב שנת 2004,מנוע 1400 מחיר מבוקש 54,500 חיפשתי הודעות בהם דנים על עלויות אחזקה של הרכב הנ"ל ,לא הצלחתי למצוא אשמח לקבל תשובות על השאלות הבאות: 1.מהי תכיפות הטיפולים? 2.מה צריכת הדלק בנסיעה עירונית ? 3.האם עלויות הטיפולים במוסכים לא מורשים, גבוהות? תודה למגיבים
הודעה אחרונה מאת natan-co, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים... לאחר בדיקה התגלו הדברים הבאים: מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים למערכת חימום, שריפת שמן ממובילי שסתומים, נזילות שמן קלות, תצרוכת דלק גבוהה מערכת פליטה ממיר קטליטי הוחלף סרן קדמי ומערכת היגוי צריך כיוון ציר קדמי פרונט קפיצים תקינים שלדה ומרכב ליקויים בעלי משמעות גבוהה תיקון כנף אחורית שמאל, פגיעת בקצה קורה אחורי ליקויים בעלי משמעות נמוכה פגיעה פח דופן אחורית, רצפת תא מטען יושרה, תיקוני פח וצבע ליקויים בעלי משמעות שולית החלפה מכסה תא מטען, חוסר צלחות גלגל 2 צמיגים תקינים מערכת תאורה כולל מצבר תקינים העברת בכוח שמן כהה בלאי דסקיות הילוכים, נקישה בשילוב הילוכים, נז…
הודעה אחרונה מאת dani12, -
-
- 4 תגובות
- 827 צפיות
שלום אני ואימי מכרנו את רכבנו - רובר 216Si ( אחלה אוטו , רק עקב סגירת החברה ויוקר חלקי החילוף נאלצנו לוותר עליו) עכשיו אנו מתכוונים לקנות רכב אוט' אחר משנת 1999 ואילך , האצ'בק עם מנוע 1.6 עם תקציב של עד 35 אלף שקלים. ישנם מספר רכבים ששמתי עליהם עין : 1. סיאט איביזה שנת 2000 אוט' 2. פורד פוקוס שנת 2000 אוט' אשמח אם תתנו לי ביקורת והמלצה על אחד הרכבים ( לדוג' קראתי בפורום משוב שלילי על התיבה האוטומטית באיביזה - האם זה באמת כך לכל הרכבים מהסדרה ,או של רק פרט בודד?) תודה מראש , דויד
הודעה אחרונה מאת CL600, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 988 צפיות
מה ההבדל במנועים? איזה יותר מומלץ? ראיתי אחת שנת 99 עם 158K יד 2 השכרה. הגג והמכסה מנוע דהויים מהלקה, המכניקה סבירה לגיל האוטו,הגיר חלק, המזגן תקין חימום+קירור. טסט 4 חודש. נורית כרית אויר דולקת. מים במיכל עיבוי רגילים ולא מיוחדים. פנס אחורי שבור מעט בפינה התחתונה. על פניו נראה שזוג המבוגרים טיפלו ושמרו על האוטו למרות שלא ראיתי עדיין תיעודים. המחירון הוא 20,370 הצלחתי לרדת ל 14,800. מה דעתכם? ושוב מה מומלץ יותר המנוע של 99 (1400) או של 00 (1400)? תודה על עזרתכם.
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן אני רוצה לקנות גיפון או רכב טנדר משהו בטווח 1600-2000 סמ"ק עד מחיר 60 אלף שקל עדיפות לידני עד עכשיו הייתה לי פורד פיאסטה והגעתי למסקנה שאני רוצה רכב גבוה יותר עם קצת יותר פאסון בעקרון אני מתחיל להיות סטודנט בקרוב. אז אני לא יכול להרשות לעצמי איזה מנוע 4000 כי כל טנק דלק ירושש אבל מעדיף להוסיף עוד קצת כסף ולהנות בנסיעה ברכב גבוה מאשר לקנות איזה מאזדה 121. כמובן שאני לאט לאט אשלב קצת שטח, לא דברים קיצוניים.. קצת cross country סולידי. מה אתם ממליצים אולי בכלל לא כדאי להכנס לעסקי הגיפונים הישנים כי המצב שלהם לא משהו ? חשבתי על הסגנונות של סוזוקי ויטרה, יש לדייהטסו משהו בסגנון גם יש לי רקע של נהיגת האמרים אבל אין מה להשוות בין ההאמרים בצבא עם העב…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick,
-
מי מחובר 5 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 867 אורחים (הצג רשימה מלאה)