ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,623 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
האם בפוקוס הישנה (עד שנת 2005) קימים שתי גוונים של כסף אחד כהה (שדומה לאפור) ואחד בהיר? באחת מחברות הליסינג טענו שמדובר בשתי גוונים שבשתיהם רשום ברשיון צבע "כסף מטאלי" אבל למעשה יש הבדל בצבע. באחת החברות אמרו לי שהכסף הכהה יותר נקרא "אפרפר סילבר". בחברה שלישית נשבעו לי שאין שתי גוונים ושמדובר אולי בטעות אופטית. אני מדגיש שאני לא מתבלבל עם צבע אפור שהוא כהה בהרבה. העניין חשוב לי מכיוון שאני אמור להזמין רכב מעיר אחרת ואני מעדיף את הגוון הכהה יותר. ואני חושש שתהיה אי הבנה.
הודעה אחרונה מאת Focus 04, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איזה רכב מומלץ ,רצוי מניסיונכם, לקנות ב:70000 שח :שיהייה אמין,גיר אוטומטי,משפחתית,זול באחזקה,צריכת דלק מחוץ לעיר 1:12 ויותר:אשמח לכל דגם שתעלו מ נ י ס י ו נ כ ם כטוב.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
רכב היברידי
מאת usafun- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מה צריך לדעת כשקונים רכב כזה מבחינת טיפולים, בלאי, מערכות היברידיות וכול'?
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, רכשתי לפני מספר ימים פיג'ו 207 SPORT שחורה וחמודה! הרכב אמור להגיע בפבואר 08. מהיכן ניתן לרכוש בקליות שקופות וספוילר? תודה...
הודעה אחרונה מאת Chiefos, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב לכולם, לפני יומיים לקחתי לבדיקה (אצל "המומחה") יונדאי אקסנט 96 עם 147000קמ לבדיקה. האוטו לא עבר תאונה בכלל (דבר נדיר). אך יש בעיות מכניות לא קלות (לטענתו):מנוע שורף שמן ויש גם נזילות שמן ובנוסף לכך לחץ לא מאוזן - יש צורך בטיפול ראש מנוע. המנוע קצת רוקד / מרעיש - תושבת מנוע. ההגה מושך ימינה - כיוון פרונט. חלודה בדרכי הפליטה. תגובה של הגיר קצת איטית - החלפת שמן גיר + פילטר גיר. בסוף הוא העריך את כל הנזק המכני (+ 2 דלתות אחוריות שלא נפתחות מבחוץ) בכ4500 ש"ח עלויות תיקון. השאלה שלי היא: האם 4500 ש"ח הערכה בבדיקה זה הרבה לרכב בגיל הזה? האם תיקון ראש מנוע בגיל הזה אמור להרתיע אותי? האם מישהוא יודע על מקרים בהם טיפול ראש מנוע שנדרש פעם אחת בד"כ יחז…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום , רציתי לשאול על אילו מכוניות אתם ממליצים בטווח ה80 אלף שקלים לערך. ההתלבטות היא בעיקר הונדה סוויק או טויוטה קורולה. ההתלבטות בין שניהן נוטה לכיוון ההונדה , אך הביטוחים על ההונדה יקרים יותר וכמו כן גם הטיפולים. ההפרש בינהם במכוניות יד שנייה אינו גדול כמה אלפי שקלים (עד 5,000). מחפש בעיקר מכונית משפחתית ,תא מטען גדול יחסית , משהו שלא יזלול הרבה דלק , אמין במוסך (יפנית יהיה עדיף). יש לציין שעל האוטו הזה יהיה ביטוח על נהג צעיר (מתחת לגיל 21) - מה שמייקר בצורה משמעותית את הביטוח על ההונדה (ד"א משהו יודע כמה ביטוח על הונדה כולל נהג צעיר? ). כמה שאלות נוספות לגבי המחירים והמחירון והורדת המיסים. הורדת המיסים אני יודע שמתבצעת ב1 לינואר 2008 , שאלתי היא …
הודעה אחרונה מאת Moshe1010, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הי לכולם, בעוד כחודש אני אמור לקבל רכב שהזמנתי. ראיתי בהודעות קודמות שמומלץ להביא שמאי בזמן שמקבלים רכב חדש. האם יש משהוא לדעת בנושא, או פשוט להזמין אותו ביום ובשעה שאני אמור לקבל את הרכב? האם יש עוד דברים שכדאי לשים אליהם לב בזמן המסירה? בתודה, איציק.
הודעה אחרונה מאת isak, -
- 14 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
רוב הנסיעות הן בתוך ישוב קטן או בטווח של 15 דקות בנעירוניות. אין צורך יומיומי בשני רכבים אלא רק כשרוצים ליסוע עם כל הילדים, בערך אחת לשלושה שבועות בממוצע.
הודעה אחרונה מאת alon, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום. אני מעוניין לרכוש רודסטר לא חדשה כרכב ראשון שלי. (אחרי שניים שהיו יחד עם אמא / אחות) ישנם שלל דגמים שהייתי מאושר להיות הבעלים שלהם (פונטיאק פיירבירד.. טיוטה MR2.. הונדה S2000.. מזדה מיאטה .. וכו'), אך אין לי שמץ של מושג איך חווית הנהיגה בהן - או יתר על כך - התחזוקה השוטפת שלהן, דלק, הוצאות ביטוח וכו'. אשמח לקבל מידע העשוי להפוך את התלבטותי לבוגרת ואת בחירתי כרודסטר ראשון למוצלחת ומהנה. ראוי לציין כי איני מתכוון לרכוש רכב חדש מחד, ואספנות מאידך. תודה, אסף.
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
-
- 7 תגובות
- 21.7 אלף צפיות
לפני רכישת ניסן אלמרה ,מבקש התייחסות לצריכת דלק מבעלי הרכב ,ואם יש השפעה של גודל המנוע ,על צריכת הדלק. חשוב לי הניסיון שיש לאנשים בשטח.
הודעה אחרונה מאת adeeb_m, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
החלטתי סופית ללכת על אחת משתיהן... התקציב הוא 55K, אז נראה לי שאני אלך על מודל 97. איזו עדיפה לפי דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת Itsik, -
-
I30 - משענת יד?
מאת SYpde-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום, אני לוקח רכב דרך העבודה בלייסינג לאחר כמה בדיקות - החלטתי שאני יקח את ה I30. ראיתי את הרכב בגירסת ה 1.6I והגירסה המאובזרת יותר 1.6P בסוכנות יונדי, ודבר אחד שהפריע לי בגירסת ה 1.6I היה העובדה שאין משענת יד לצד הנהג (ב 1.6P יש משענת יד מרופדת נוחה יחסית). אבל שחזרתי הביתה להסתכל קצת על ההבדלים בין האיבזורים שוב - גם באתר הבין לאומי וגם באתר יונדאי ישראל, מצוין שיש "משענת יד קדמית עם תא אחסון" בכל הדגמים. האם מישהו שמכיר וראה את הרכב ברמות האיבזור שלו יכול להגיד לי מה באמת קורה במציאות? כמו כן, רציתי לדעת אם ברגע שהזמנתי רכב דרך חברת לייסנג (לדוגמא 1.6I) - רמת האיבזור תגיע בדיוק כמו שמצוין באתר היצרן? מאחר ושמעתי סיפורים (שיכול להיות שקריים) על כך שחברות הלי…
הודעה אחרונה מאת SYpde, -
-
רכב שני למשפחה
מאת וסקו- 1 תגובות
- 908 צפיות
שלום רב לקוראים... אני מחפש רכב שישמש לנסיעה יומיומית מעמק חפר לרמת גן וחזרה. הרוב המוחלט של הנסיעות תהיינה בשעות של כביש פנוי ולא בפקקים. מדובר ברכב שני למשפחה. הרכב הראשון הוא טויוטה קורולה 2003. 3 שנים ברשותנו (במקור - ליסינג) ואנחנו מאוד מרוצים. דרישות מהרכב: 1. גיר אוטומטי... 2. חסכוני בדלק 3. פרקטיות 4. אפשרות לנסיעה של 2 מבוגרים ושני ילדים קטנים בנוחות מרבית (כולל עגלה בבגאז'..) למרות שרוב הנסיעות יהיו של נהג בודד ברכב... 5. אפשרות להכניס אופניים אל פנים הרכב (גם במחיר של פירוק גלגל...) 6. אמינות ועלות אחזקה לא גבוהה תקציב - עד 90000 ש"ח. עלות טסט וביטוח מכוסות על ידי מקום העבודה (עד תקרה מסויימת) כך שעניין קבוצת רישוי וכו' פ…
- 4 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
האם מישהו יכול לעשות השוואה עניינית בין 3 המכוניות הנ"ל? המכונית מיועדת לאדם בן 50, שנוהג כמו צעיר. עליו לנסוע הרבה, בערך 500 ק"מ בשבוע. תודה!
- 5 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
אהלן חבר'ה,מזמן לא יצא לי לכתוב בפורום בת דודה שלי מחפשת רכב,ושאלה אותי בקשר למגרש שבכותרת (להלן "סנטרל קאר") ממה שידוע לי מדובר בסוחרי רכב=לא מומלץ לקנות מהם. היא אמרה שהתקציב שלה די מוגבל והיא רוצה רכב בחודש\חודשיים הקרובים הייתי רוצה להתייעץ עם חברי פורום שרכשו\עומדים לרכוש רכב במקום המדובר האם מגרש זה אמין? (אולי בכל זאת יש יוצאים מן הכלל ) הם פורסים את התשלום ל 60 חודשים והמקדמה שהם מבקשים די קטנה (9000) מה דעתכם על המגרש המדובר? תודה למגיבים
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
- 3 תגובות
- 956 צפיות
שלום למבינים, מעוניינת לקנות רכב בין 25,000-30,000 ש"ח, מה שחשוב לי זה בטיחות חיסכון בדלק וחלקים זולים, אין לי בעיה גם עם גיר רגיל, תודה מראש על העזרה, מור
הודעה אחרונה מאת stio, -
- 2 תגובות
- 929 צפיות
שלום לכולם, מישהו יכול להמליץ לי על רכב בתקציב 40-50 אלף ש"ח שהיה אמין ושהצריכת דלק שלו תהיה נמוכה. תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת Talgaz, -
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם אבא שלי רוצה לרכוש למשפחה דייהטסו אפלאוז גיר ידני שנת 99 מצאנו אחת עם 80 אלף קילומטר יד שניה השאלה שלי האם כדאי לרכוש את הרכב? מחיפוש בפורומים ראיתי שיש לבדוק שהשתמשו במים ירוקים כי המנוע מאלומיניום ורגיש מאוד. האם הרכב הזה אמין? מה צריכת הדלק שלו? האם הוא זריז? ראיתי שהרבה אומרים שהדגם של 97 יותר טוב האם יש ממש הבדל משמעותי בדגמים? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת כרמל דוכס, -
- 1 תגובות
- 953 צפיות
טוב אני מאוד מבולבל... אתם יכולים לראות באשכול שפתחתי על המיצובישי באם לקנות או לא? הדילמה המרכזית בעצם היא מאיפה לקנות ואם בכלל? הבנתי ואני יודע שהשכרה עלול להיות בעייתי כיוון שהרכב עבר כמה ידיים... ולא מעט. אני מכיר את ניו קופל ואת אוויס וגם מרכז מכרזים שיש בחולון שם אתה מציע כמה שאתה חושב על הרכב ( בדר"כ כ20 אחוזים פחות מהמחירון ) אם כך, מה שווה לעשות? מאיפה לקנות ומי החברה שלדעתכם הכי שווה לקנות ממנה...? הוזכר פה על אוויס באשכול אחד שהיא טובה, מנגד אחר כתב שהיא גרועה. אשמח לכיוון בנושא זה! אני ממש בתחילת סוף רכישת הרכב... תודה לכם!
הודעה אחרונה מאת Arilou, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. אני צריך להחליך בעוד מספר ימים את הרכב שלי (אימפרזה מליסינג) היו לי מספר אפשרויות אבל לאחר סינון נשארו לי 2 אופציות. פורד פוקוס וסובארו B3 אני רוצה שהרכב יהיה נוח עד כמה שאפשר עם ביצועים סבירים בקיצור מה מבין 2 המכוניות האלה הוא החבילה הכי טובה בשבילי . יש לי אפשרות לקחת מזדה 3 אבל אני לא רוצה מכיוון שהיא פשוט גרועה . אני מודה לכם מראש ההענות
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
- 11 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם אני נהג חדש שמחזיק ברשיון שנה . עד עכשיו נהגתי על מאזדה 3 אוטומטית של אמא שלי ואני עומד לקנות אוטו ראשון שיהיה שלי בלבד. הפיג'ו 207 שאני מתכוון אליה היא ידנית עם מנוע 1600 . הפרמטרים הבאים הם אלו שחשובים לי ( לא בהכרח בסדר הזה ) : - תחזוקה - בטיחות - התנהגות בכביש - צריכת דלק אם תוכלו להציע רכבים ידניים עם מנוע 1600 שעונים על הדרישות זה יהיה אחלה. תודה מראש (:
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
כפי שרובכם יודעים אני מחזיק טוארג 2007 (לפני מתיחת הפנים). הציעו לי מהעבודה סיריון או פנדה. בסך הכול מורידים לי 1000 ש''ח וזה לא מפריע לי כל כך. אם אשתמש ברכב של העבודה אני לא אשלם על הדלק, לא על תיקונים ולא על טיפולים. כדאי לי למכור ולעבור לסיריון/ פנדה? אם כן מה עדיף לי? פנדה או סיריון?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הייי אני מחפש נואשות אכב סביב ה- 20-28 אלף שח הדרישות הם: רכב אמין זה הכי חשוב צריכת דלק נמוכה חלקי חילוף זולים בטיחות ושמירת ערך הרכב עם הזמן על מה אתם המומחים ממליצים? תודה לכולם וחג שמח
הודעה אחרונה מאת tgkeren, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 710 צפיות
אני מחפש רכב דיזל קטן וחסכוני יש שלושה רכבים אפשריים .רנו מגאן ,סיטרואן קסארה או פולו מחפש בין השנים99-01 איזה הייתם בוחרים?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב לחברי הפורום, אני שוקל לרכוש רכב במקום הליסינג (מסיבות לא מעניינות שלא אפרטן). השלב הראשון הוא בחירת הדגם, ואשמח לקבל עזרה בנושא. הכי חשוב לי הבטיחות והאמינות. אני מעדיף רכב כמה שיותר חדש, יד 0-2, רצוי מאוד אוטומט. אני לא רוצה להיכנס למסע חיפושים, אז רצוי רכב זמין. אני לא נוסע הרבה (כ- 15k בשנה) ונהג רגוע מאוד. נוחות / ספורטיביות פחות חשובים לי לרכב שתפקידו להביא אותי יום יום לעבודה (אבל בגבול הסביר). התקציב גמיש אבל לא בא לי לבזבז (אובדן ערך). מבחינת הגודל, אין לי צורך ברכב גדול. העדפה למשפחתית. אפשרי גם סופר מיני (למרות שאני קצת מוטרד מהבטיחות של רכב קטנטן, אם זה מאפשר לי לרכוש רכב יותר חדש עם יותר אבזור בטיחות אז אולי זה שווה). מקריאת ההו…
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני בודק אפשרות לרכוש C5 משומשת בת שנתיים-שלוש (אחרי מתיחת הפנים). מנוע 2.0 בנזין. נברתי בארכיון הפורום וזה אכן ענה לי על כמה שאלות, אבל נשארה שאלה אחת שלא מצאתי לה פתרון. לפי האתר של לובינסקי, כיום גרסת ה-2.0 ליטר נמכרת בשתי רמות גימור: SX בסיסית ו-SX PACK מהודרת, אבל לפי האתר שלהם מדובר באותה רשימת אבזור בדיוק (למעשה, כתוב כאילו הבסיסית מגיעה עם נגן CD וה-PACK ללא...אוקיי...). בקיצור, אי אפשר להסתמך על מה שכתוב שם, וגם ככה לא בטוח אם זה רלוונטי לשנתונים שאני מתעניין בהם (05'-06'). האם מישהו יכול להאיר את עיניי בקשר לרמות גימור בהן ה-C5 שווקה ובקשר להבדלים ביניהן? תודה רבה וחג שמח, אורן
הודעה אחרונה מאת doren02, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ראשית כל, תודה על התגובות לשרשור הקודם על ה-VOLVO 940. בסוף לא רכשתי את האותו, לקחתי אותו לבדיקה והמנוע היה גמור... הטורבו רטוב.... ההגה נזל... והשמן יכל להספיק לסניף מקדולנדס ממוצע בשיא החופש הגדול. הרכב שעומד עכשיו על הפרק, מגיע דווקא מטריידאין, ובמקום מחירון של 55K, יד שלישית, 150,000 ק"מ, הטרייד אין מציע לי את הרכב ב-45K, עם התחייבות למנוע/ שאסי/ גיר. כאן נדלקת אצלי נורה אדומה. למה הורדת מחיר כזאת גדולה? 10K. האם זה מקובל? סה"כ מדובר על אלרו שנת 2002, רכב של חמש שנים. שאיבד מעל 100K מהמחיר שלו. ולמרות שאני לא חובב אמריקאיות חדשות, אני חושב שלפעמים אפשר להסתכל עליהן בעין אחרת כשהן עוברות לקטגוריית ה-"MILF" (ולא, המושב האחורי שלה הוא באמת קטן יחסית לקטגו…
הודעה אחרונה מאת klampert, -
- 5 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אחרי התייעצות פה בפורום העלתם בפני רעיון מצוין לרכישה - סיטרואן פיקאסו 2002-2003 דיזל ידני. הרכב עונה על מרבית הקריטריונים שרציתי (ידני, סטיישן, שנתון 2000+ ונוחות נסיעה). הסימני שאלה כרגע קיימים בשלושת הנושאים הבאים: 1. ביצועים - ב-Carfolio מצאתי שני דגמים, 110 כ"ס ו-90 כ"ס, איזה מהדגמים שווק בארץ ואיך התחושה על הכביש? על הנייר, ה-90 כ"ס נראה לא מבטיח במיוחד. 2. הנאה מנהיגה - הגה מתקשר (הידראולי או חשמלי?)? גיר מדוייק? נטייה מוגזמת לתת היגוי? אני לא מחפש מכונית ספורט, אבל קצת הנאה בסיבובים הינה בגדר חובה. כיום אני נוהג ב-206XS ולאנטיס, שתיהן מספקות אותי בתחומים האלה (כן, הלאנטיס סובלת מתגובת מנוע+גיר איטית, אבל די מתקשרת במפתיע ואוהבת להזיז את הישבן בסיבובים )…
הודעה אחרונה מאת 1NIV1, -
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם לאחר כמה בדיקות והמון קריאה באינטרנט הגעתי למסקנה שלכל רכב יש הרבה חסרונות מזדה 3 - כבר נמאס ממנה ושותה המון דלק קורולה - אוטו מעולה חוץ מהגיר שזה כמעט הכל למרות שאני די התרגלתי השאלה איך הוא יהיה בשוק המשומשות. פוקוס - למה כן אוטו ממוצע, שמירת ערך לא משהו. יונדאי i30 - נחמד אבל משהו אישי לא מתלהב על יונדאי. B3 מנוע 2000 - תא מטען וצריכת דלק. ידיד שלי התחיל לשכנע אותי ללכת על הסיוויק שזה לא הרבה יותר יקר משאר הרכבים שאני מתלבט עליהם מה דעתכם? האם מישהו יודע לגבי B3 סדאן 4 דלתות?
הודעה אחרונה מאת rny, -
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום החלטתי לפנות למומחים התחלתי לעבוד ואני זקוק לרכב בתקציב של עד 25 אני מעוניין באוטו טוב שמחיר הטיפולים שלו לא בשמיים חשבתי על פולו דיזל או 1600,1400 (בנזין)נראה לי סביר יש לי נסיון רק עם סוברו DL 90 ,אני לא מכיר רכבים משנה גבוה יותר לא חייב להיות רכב שעולה בדיוק 25 אפשר פחות מנוע דיזל נשמע טוב מבחינת אמינות אך איך הוא נחשב בשוק,טיפולים,הולך חזק במכירה... אני רוצה אוטו לכמה שנים שנהנה ממנו אני ואישתי תודה מראש לעונים אמנון
הודעה אחרונה מאת קובי מוריה,