ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,622 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 639 צפיות
רציתי להתייעץ לגבי ליסינג מימוני (או ליסינג פרטי). בכל הפרסומות של כל החברות כתוב נוסח כזה: 1. תשלום מקדמה 30% או יותר. 2. סכום קבוע Xכפול 28 או 30 חודשים. 3. שידרוג למכונית חדשה או תשלום קבוע מראש בסכום X. לדוגמה ניו קופל מפרסמים את המאזדה 6 החדשה, מחיר הרכב 151,000: - מקדמה של 45300 ש"ח - תשלום קבוע של 1260 ש"ח ל- 30 חודשים. - תשלום אחרון על סך 75500 ש"ח. אבל שהולכים לסגור עסקה מספרים לכם על ההצמדה, כלומר: - התשלום החודשה 1260 ש"ח + הצמדה. - התשלום האחרון הוא לא קבוע, 75500 ש"ח + הצמדה. מה אתם חושבים? האם העסקה עדיין כדאית? ולמה הם מספרים על סכום "קבוע" אם זה צמוד למדד?
הודעה אחרונה מאת adeeb_m, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
ההתלבטות היא בין שתי המכוניות הללו .. בגרסא הידנית שלהם ברמת אבזור של מכוניות ליסינג .. חבר אמר לי שכדאי אם ההבדל במחיר לא גבוה לקחת את הגרסא האוטומטית .. ח'ברה מבקש חוות דעת קודם כל על המכוניות איזה עדיפה .. אני מסתייג טיפה מהגטס בגלל מעורבותה הרבה בתאונות דרכים .. תודה רבה יניב
הודעה אחרונה מאת American-Muscle, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מחפש רכב התאים ל4 אנשים. התקציב שלי הוא 100,000 שקל. אני מצפה שהרכב יהיה מרווח, אמין, שלא יפגע לי יותר מדי בכיס מבחינת דלק, ושיראה טוב. אשמח לקבל תגובות על כל סוגי הרכבים: מנהלים, משפחתית, מיני. תודה לכל המגיב.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
החלטתי להשתדרג אחרי 3 שנים עם סופר לנסר 1600 אוטו, שאוהבת דלק בלשון המעטה. שלא נחשבת למכונית מהירה וספורטיבית (בלשון המעטה גם פה) בגדול נמאס לי מהשעמום הכביש ,אני רוצה רכב שירגש אותי . התקציב כמו שרשמתי הוא 46K . כמובן שאני לא חייב "לנצל" את כל הסכום ,אין לי בעיה לשמוע המלצות למכוניות שהרבה מתחת לתקציב (כל עוד מתאימות לדרישות כמובן) "הדרישות" שלא מחדשות הרבה : *חכסכונית עד כמה שאפשר . *כמה שיותר אמין -כמובן שהרבה תלוי בידים הקודמות אבל אני בטוח שאתם מבינים אותי. * "חזקה" -כמו שרשמתי למעלה נמאס מהשעמום ,אני רוצה רכב חזק ו"מרגש"! *גיר רגיל -עדיף * כמה שיותר "צעיר" זהו פחות או יותר ,אני פתוח לכל הצעה . נ.ב -אני בטוח לא הראשון שאומר את זה…
הודעה אחרונה מאת puma, -
- 0 תגובות
- 839 צפיות
שלום לכולכם ולילה טוב! לאחרונה ראיתי גולף שנת 91 אקזמפלר ממש שמור,רציתי לשאול האם אפשרות לצפות מי הרכב אמינות?האם החלקים יקרים? ישבתי בוא והוא הרבה יותר יותר יפה מי ביפנים מאשר הג'אסטי,מרגישים שזה ניבנה בגרמניה. הקילומטרז של הרכב 200 אלף יד 4 אך הרכב זקוק לשיפוץ צבע כי הוא לא כ"כ בהיר והמוכר מציין שרצוי לעשות טיפול קוסמטי עכשיו רציתי לשאול כמה דבר כזה יכול לעלות? האם הוא הכרחי? כלומר לא שהצבע יורד פשוט רואים שהוא לא הכי חדש האם זה הוא דבר הכרחי או שאפשר לחיות גם בלי זה?(חוץ מי הקטע שזה לא פיסגת היופי). האם ניתן לעשות ברכב טיפולים פשוטים באופן עצמאי,כלומר האם המכניקה היא מסובכת? ודבר אחרון הרכב עבר 200,000 ק"מ האם יש טיפול מיוחד שצריך לעשות כש הרכב עובר את רף ה 200 א…
הודעה אחרונה מאת easyrider0, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי לכם, קודם כל תודה לכול מי שכותב כאן, למדתי המון. יש לי תקציב של 50K אני מחפש מכונית חסכנית, ואמינה. לא בא לי טוב האירופאיות.... מצאתי אקסנט 04 98K ב 52000 אחרי בדיקה צריך להחליף רצועת תיזמון ולטפל במערכת ההצתה. חוץ מזה הרכב שמור. אשמח לעזרה, שחר
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
אני חייב חוות דעת ומידע מכל מי שמכיר את הרכב פולו 16V. מצאתי אוטו כזהה למכירה שנת 2000 ידני מנוע 1.4 יד שנייה אוטו שמור במצב מצויין (אני אומר את זה בלב שלם כי אני מכיר את בעל הרכב מקרוב) האוטו עבר 130000 ק"מ. אני חושב לקנות את האוטו הזה אבל אני רוצה שדעת עליו יותר דברים- מומלץ, לא מומלץ? חיסכון בדלק? בטיחות? אז בבקשה תתנו לי עצות וחוות דעת אני ישמח לקבל. בעל הרכב רוצה על הרכב 35 אלף שזה אומר 5000 מעל המחירון הייתי רוצה לדעת האם זה מחיר סביר?
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 734 צפיות
תראן אני בן 18 ואני מחפש פ'גו 205. אני גר בבאר שבע ומצאתי אחת באזור השרון דגם gr,בלי חלונות חשמל,יד שלישית, 180 אלף ק"ל יש מזגן אבל הוא לא עובד. הוא אומר שהאטו במצב טוב: גיר מצב מצויין,מנוע מצב טוב והוא החליף תקלאץ *** תקלאצ = את הקלאצ *** לא מזמן הוא אומר שהחליפו מחסה מנוע וקנף זה אומר שיש מכה בשלדה? הוא רוצה על האוטו 5500 וזה נראה לי מוזר. שדיברתי איתו בטלפון הוא אמר שאין לו בעיה שנילך למוסך והיא יבדוק את הכל מה אתם אומרים שווה לנסוע ??? כי לי זה מריח לא טוב ...
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3 אלף צפיות
מישהו בדק אי פעם את כל ה HGT שיש ב Yad2? זה בהחלט יהיה ה-אוטו הבא שלי אני מקווה אני מעוניין רק בצבע צהוב. אני רואה כבר חודשים את אותם הודעות: http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicCartrade.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=143657 http://www.yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=540388 כמה שאלות, איזה דגמים הגיעו עם סאן רוף? האם קרעו את השילדה ברוב המכוניות האלה? אני לא רואה הרבה מודעות של מוכרי HGT ורק ההודעות\התמונות האלה כל הזמן ביד2. אני חושב שמחזיקי הHGT מרוצים ואין כמעט מכוניות כאלה למכירה. רק דפוקות יש עוד אחת במגרש בראשון לציון באזור קניון הזהב. מישהו ניגש לראות\לבדוק או בדק את המכוניות בלינקים האלו? שווה בכלל להתקרב למגרש…
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם. מחר אני לוקח פונטו ספייס 2001 SX ידני לבדיקה.. מישהו מכיר מכון טוב לבדיקה? שמעתי שיש את "מונדיאל" ו"אלן". יש לכם המלצות על מה לשים דגש? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת saar5555, -
מכות פונטו
מאת tim tim- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם מישהו יכול להסביר לי למה ברוב הפונטואים יש מכות בפח מקדימה ליד הסמל האם זה אמור להדליק לי נורה אדומה??? אשמח לתגובות תודה מראש
הודעה אחרונה מאת israel-r, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, הייתי רוצה לקבל חוות דעת על קניית רכב מסוג סיאט לאון משנתון 2002 1600 סמ"ק בתקציב של כ40K.. מחיפוש שערכתי בפורום נדמה שהרכב אינו פופולרי במיוחד אך לא קראתי שום דבר שלילי לגבי הרכב, אולי למעט צריכת הדלק הלא מזהירה במיוחד. הדבר שמושך אותי אל הרכב הספציפי הוא העיצוב שנדמה לי כאחד היפים ביותר במסגרת התקציב שלי והעובדה שהרכב עצמו מבוסס על פלטפורמה של גולף\A3 שהם רכבים שמאוד מוצאים חן בעיניי אבל בלתי אפשריים לרכישה בשנתון סביר בגבולות התקציב.. בכל מקרה, מלבד חוות דעת על הרכב עצמו יש לי מספר שאלות נוספות בקשר לקניית רכב משומש: 1) נתקלתי בלאון אחת שהבעלים הנוכחי שלה הוא יד שנייה שקנה את המכונית ממגרש מכוניות לפני כשנתיים וחצי (אוטו-סנטר), במידה והמכונית עוברת אבח…
הודעה אחרונה מאת klampert, -
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום. אני מיתעניין בקניית סמארט, אך יש לי כמה לבטים ושאלות אשמח אם תוכלו לענות לי, אני ימספר את השאלות ככה שיהיה אפשר לענות לי מהר וזריז, לא רוצה לסבך אותכם יותר מידיי, גם ככה מספיק שאתם עונים אז לסבך אותכם עוד יותר לא נעים, 1) זה נכון שהרכב ניסחר הרבה מתחת למחירון? אם כן למה? יש סיבה מיוחדת? הרכב בעייתי וכתוצאה מכך זה המצב? 2) המנוע שלו עם נפח ממש קטן. 600 סמ"ק. האם יש אפשרות לנסוע עם רכב כזה לנסיעות ארוכות? (תל אביב-קרית מלאכי למשל). 3) מחיר האחזקה שלו, גבוהה? 4) אמינות, מאחר והרכב נימצא כבר כמה שנים בשוק אני מניח שיש איזה שהוא מידע לגבי האמינות שלו, 5) הרכב פיצפון אני יודע אך מקריאה וחיפוש פה ובגוגל הבנתי שהוא מציע מרחב פנימי דיי נירחב, אד…
הודעה אחרונה מאת m.l, -
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חברים, מבקש המלצות לחיוב או לשלילה לגבי הרכב שבכותרת שאותו אני חושב לקנות. תודה נ.ב. אני לא מבין ברכבים!
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ברצוני לרכוש את הרכב הספציפי הזה,אם מישו יכול לתת חוות דעת על הרכב.
הודעה אחרונה מאת tony212, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חבר מהעבודה מעוניין ברכב דיזל לנסיעות יומיומיות מהצפון לדרום, בגלל שהידע שלי בדיזל שואף לאפס אני מעלה כאן את השאלה. סוג היצרן לא משנה וגם גודל הרכב, כמובן עדיפות לנוחות מסויימת. חשוב שיוכל להתעלות על ה1-17 שהסיטרואן קסרה שלו עושה כרגע, שיהיה אמין ושנתון מאוחר יחסית. התקציב גמיש מאוד אבל לא להסחף עם אאודי A6 דיזל. המטרה העיקרית היא לחסוך כסף בעלויות הסולר ולכן לדעתי הכיוון הוא ברכבים קטנים, הצעות?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 1 תגובות
- 730 צפיות
שלום לכולם! שמי אביב ואני עוסק במוסיקה והפקת אירועים. אני זקוק לאחד מהשניים: רכב מסחרי אוטומטי (משיקולים שונים) או רכב פרטי- סטיישן אוטומטי אינני זקוק לרכב מאד גדול ולצורך העניין, רכבים מסוג קנגו או ברלינגו נותנים לי מענה מצויין לצרכיי, אך חשבתי שאולי אוכל להסתפק גם בסטיישן מאחר ומאד קשה להשיג קנגו אוטומטית והרכבים הגדולים כמו יונאי H1 או H100 גדולים מדי בשבילי. מה השאלה? מה הייתם מייעצים לי לקנות? מה אומרים על אופל אסטרה? אילו רכבים פרטיים (אוטומטיים) שיש להם גם מודלים של סטיישן מומלצים בטווח מחירים של 30 עד 40 אלף ש"ח מקס'? תודה ויום נעים, אביב www.celebration.org.il
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- 0 תגובות
- 589 צפיות
בעיקר בנוגע לאמינות (עד כמה שניתן במודל הנ"ל), וצריכת דלק ממוצעת. תודה, אלי.
הודעה אחרונה מאת elimalka, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני כנראה מתכוון לקנות פיאט פונטו מהשנתונים 95-97, ולפני שאני עושה את הצעד הייתי רוצה לשמוע קצת יותר פרטים על הרכב. הכוונה היא בעיקר מבחינת אמינות(בשנים האלו), צריכת דלק, שוק וכו'. הכל כמובן ביחד למחיר תודה מראש
הודעה אחרונה מאת BigMak, -
- 0 תגובות
- 721 צפיות
מישהו מכיר את הראלי 106 של גרי מכפר סבא?? הוא אמר שכולם בפורום הזה מכירם אותה ועם כן יכולים לתת לי פרטים אלייה.. תודה רבה מבחינה מכנית..
הודעה אחרונה מאת COPA, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש פונטו שראיתי, אני די מתלבטת בקשר אליה.. הרכב שנת 01 דגם SX ידני יד 1 (פרטי). כרגע הרכב נמצא במגרש כי בעל האוטו עשה טרייד אין. (לפני שבועיים). ק"מ- 182K. מחירון- 28K הלכתי לראות אותו עם מכונאי ופחח, בדיקה שהם ערכו העלתה כי- אין נזקים לשילדה, לא מכות בשאסי, הבודי תקין לחלוטין (יש כמה "מכות יבשות" אבל לא משהו שאני אטרח אפילו לתקן)., 4 הצמיגים הוחלפו לחדשים. הרכב לא עבר תאונות. הליקויים שנתגלו הם: נורת ה- ABS לא נכבית, כבל קלאצ' נתקע, הדלת נצבעה מחדש- קיבלה מכה וצריך לכוון אותה, להחליף מגן צמיג. כעיקרון הם אמרו שהרכב טוב, אני נרתעתי מהקילומטרז' הגבוה אבל הבנתי שראש מנוע עולה כ-2000 ש"ח, וסביר להניח שנרד איתם במחיר ל25K-26K. אשמח לשמוע חוות דעת המ…
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני מבקש חוות דעת על מאזדה 626 שנתונים 01-02 (אחרונים) בגרסאת ה5 דלתות איזה אבזור מקבלים בדגם,התנהגות,מחירי חלפים,ביטוחים וכל מידע שיעזור לי לגבש החלטה יתקבל בברכה. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב קומפקטי יד שניה הרכב מיועד לחברה שלי. התקציב הוא 45K-50K בעיקרון די ננעלתי על פולו שנת 01-02 אחרי שבדקתי איזה רכבים יש במחיר הזה בקטגוריה של הקומפקטיות. מחר אני הולך לראות פולו שנת 01 עושה רושם שהרכב שמור וגם הקילומטראז לא רע 116,000 אבל הבעיה שהיא יד רביעית, האם לדעתכם כדאי להתרחק מרכב יד רביעית? עזרתכם... בברכה
הודעה אחרונה מאת sadr206, -
- 3 תגובות
- 792 צפיות
אחרי שהשתחררתי מהצבא( סוף סוף) והתחלתי לעבוד אני רוצה להגשים את החלום שלי -לקנות "גולף" דור 4 ( הצורות 1999-2004) התקציב שלי הוא 45 אלף שקל . אחרי שבוע וחצי של גישושים ראיתי שיש כל כך הרבה דגמים שנכנסים בתקציב שלי ואני צריך שמשהו יעשה לי סדר קטן . אני רוצה שתעזרו לי להתאים לי את הדגם הנכון לפי הדרישות הבאות: * חשוב לי שהרכב יהיה "חזק" -עוצמתי (נכון לעכשיו יש לי 1600 אוטו' ואני ממש "נרדם" משעמום ) * למרות שאני מחפש רכב חזק חשוב לי מאוד שיהיה חסכוני יחסית (לכן אני מעדיף ידני) שאלה קטנה לגבי דגם שראיתי: אחד הדגמים "שתפסו" אותי הוא הדגם : ה1.9 טורבו דיזל ,ידני שנת 99 על הנייר לי לפחות זה נשמע טוב ,גם דיזל גם ידני וגם חזק .(חסכוני חזק ונכנס בתקצי…
מתענין בקנית b4 חדשה מעונין לשמוע יעוץ מבעלי נסיון?
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מתלבט האם לרכוש קוואליר קופה מצאתי אחת שמורה ללא תאונות עם 180000 ק"מ למרות הק"מ המנוע שמור יבש בלי נזילה קטנה מטופל ב umi אשמח אם תעזרו לי בידע שלכם ותתנו קצת אינפורמציה על הרכב (לא מכיר אמריקאיות בכלל) !! תודה מראש...mazrati !!
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
הפרסומת החדשה של סובארו רחוקה מעט מהמציאות
מאת Guest anakonda- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, בטח במהלך הימים האחרונים ראיתם הרבה פירסומות של סובארו שמוכנים לתת לכם מחיר מחירון על הרכב שלכם,רק תקנו סובארו אז לא כך הדבר! הסתכלתי בפרסומת מספר פעמים ומעבר לכפוף לתקנון לא רשום כלום,אז להלן הפרטים המלאים: הרכב היחיד שיקבל מחיר מחירון הוא רכב יד ראשונה עם עד 20 אלף ק"מ לשנה ללא תאונות בכלל(לא רק שלדה) הם שולחים אותכם למכון בדיקה שעובד איתם מ.מ והוא נותן את חוות הדעת. כמובן שלפני שהם שולחים אותכם אליו ומממנים חלק מהבדיקה הם רוצים לראות את הרכב לאחר רחיצה ולסוע בו. לסיכום:הסיכוי לקבל מחיר מחירון או קרוב אליו שואף לאפס המשך יום טוב יוסי
הודעה אחרונה מאת gliko, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
נבדקת אופצייה לרכוש עבור חבר קרוב את הכלה המדוברת. מבחינת התנהגות וכו' יש כבר את הידע, היא בהחלט מתאימה. נושא עלות האחזקה משמעותי מאוד, כמו כן תקלות אופייניות ועלותן, צריכת דלק ממוצעת, וכל מידע אחר שעלול להכריע את הכף כחלק משיקולי הרכישה. וכן, כבר עשיתי חיפוש. בברכה, מר תעלול.
הודעה אחרונה מאת nadavbitton_86, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום רב, עומד לרשותי סכום של כבערך 25 אלף שקל , אני מעוניין לרכוש מכונית במחיר של כבערך 40-50-60 אלף שקל, ורציתי לקבל הסברים על איך אני יכול לעשות את זה בשיטת ליסינג? או הלוואה? איך זה פועל? אני מעוניין לרכוש אאודי A3, אשמח לקבל המלצות למכוניות שיתאימו לנער בן 18, אמא שלי תקח על עצמה את הליסינג , ואני אשמח לקבל בכללי הסבר על ליסינג וכל נגזרותיו, איך זה עובד וכו', האם זה כדאי? תודה רבה לכם. אשמח בכלל לקבל טיפים בנוגע לרכישת מכונית, אני נהג זהיר ואני לא חושב שאני צריך לבזבז את הכסף שלי על מכונית ראשונה חלשה יחסית, אני רוצה לקנות מכונית שתשתמש אותי נאמנה לפחות שנתיים לפני שאנסה למכור אותה, אשמח לקבל הצעות. תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- 10 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
מתלבט בין - רנו מגאן החדשה, סיטרואן C4, פורד פוקס הכי חשוב לי הבטיחות..
הודעה אחרונה מאת michael carmi,
-
מי מחובר 5 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 867 אורחים (הצג רשימה מלאה)