Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיאט קורדובה 1600 סיגנו 100 כ"ס 2001 אוטומטי (99,000 ק"מ)

1. מנוע/מע' קירור/מע' דלק/מע' הצתה - אבחנה: רעש מערכת תזמון ושסתומים ושריפת שמן, נזילות שמן, להחליף רצועת תזמון/שרשרת לפי הוראות יצרן, רעש גלגלות ורצועות, ניקוי ותיקון מערכת קירור/מערכת חימום פנימית, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים.

2. מע' פליטה - תקין

3. סרן קדמי ומע' היגוי:

אבחנה: רעידות בגלגלים, חופש משולשים במתלה.

4. קפיצים:

אבחנה: בולמי זעזועים קדמיים חלשים.

5. שילדת מרכב:

אבחנה: מעיכות בסף, פגיעות פח, תיקונים במרכב/סביב, תיקוני פח וצבע, תיקון מאחור, פגמים בצבע, ריפוד פגום, פגושים פגומים.

6. מע' בלמים:

אבחנה: לפרק גלגלים לבדיקה, צלחות שחוקות.

7. צמיגים - תקין

8. מערכת תאורה:

אבחנה: אין תאריך על המצבר

9. העברת כח:

אבחנה: נקישה בשילוב הילוכים, ניקוי/החלפה מע' קירור שמן גיר, רעש מיסבי גלגלים, אין אחריות לתיבת הילוכים אוט'.

10. מחוונים - תקין

שאלותיי (בתור מישהו שלא מבין כלום ברכב):

1. האם לקנות?

2. האם יש פה תקלה שמחייבת תיקון ושעלות תיקונה עלול להיות יקר?

מחירון הרכב 38,200 המוכר דרש 38000 הצלחתי להוריד אותו באלפיים ש"ח, לא יותר - לאור ממצאי הבדיקה משתלם במחיר הזה?

אודה לכם אם תענו לי בדחיפות, לא מכיר אף אחד שיכול לעזור לי

תודה

פורסם

עושה רושם שהרכב במצב בסדר גמור.

מבחינת בדיקה הוא יצא בסדר, רוב הכסת"חים הרגילים.

מבחינת שלדת מרכב, התיקונים הם במשמעות נמוכה או גבוהה לפי הבדיקה?

הדבר היחיד שמפריע לי הוא תיקוני התאונות במרכב הרכב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תראה, סה"כ בדיקה סבירה.

אותי מטריד העניין של התיקון מאחור, תרשום בבקשה תחת איזה משמעות הליקוי הזה נרשם(גבוהה/נמוכה), יש סיכוי שזה משהו רציני.

יש מצב שתזדקק לכיוון פרונט וכנראה שצריך להחליף צלחות בילום(אל תקח סיכונים בבטיחות).

קח את הבדיקה למוסך של סיאט או למוסך שאתה סומך עליו ותבקש ממנו חו"ד על הליקויים והצעת מחיר לתיקון שלהם.

(לאחר קבלת הצעת המחיר תתקזז עם המוכר).

דבר אחרון חשוב: תבקש מהמוכר שיראה לך מסמך/קבלה על טיפול טיימינג.

בהצלחה!

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

אייל, מה הדבר שמטריד בעניין תיקוני התאונות (הבוחן, אגב, נתן חוות דעת שלא איבחן כי האוטו עבר תאונות...

ושאלה ל-tomyon: אם יתברר שהאוטו לא עבר עדיין טיפול טיימינג עד כמה זה קריטי? (יש לך מושג לגבי עלויות של הטיפול הזה בסיאט)?

תודה, דדיק

פורסם
אייל, מה הדבר שמטריד בעניין תיקוני התאונות (הבוחן, אגב, נתן חוות דעת שלא איבחן כי האוטו עבר תאונות...

ושאלה ל-tomyon: אם יתברר שהאוטו לא עבר עדיין טיפול טיימינג עד כמה זה קריטי? (יש לך מושג לגבי עלויות של הטיפול הזה בסיאט)?

תודה, דדיק

תרשום איזה משמעות בסעיף שילדה ומרכב(גבוהה/נמוכה), זה מאוד חשוב(עזוב כרגע את מה שהבוחן אמר לך בע"פ מה שחשוב זה מה שרשום בדו"ח).

אגב, מי בחר את מכון הבדיקה וביאזה מכון היא בוצעה?(אני מאוד מקווה שאתה בחרת)

לגבי הטיימינג, זה טיפול מאוד קריטי, שאם לא מבוצע בזמן, עלול להיגרם למנוע נזק בלתי הפיך.

עלות הטיפול תלויה בסוג הרכב וסוג הטיפול, החל מ 1K ש"ח וצפונה, תרים טלפון למוסך סיאט ובקש עלות טיפול טיימינג.

(למשל בקורולה בסיבובות 1400 ש"ח בלי להחליף משאבות).

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

יש לי המון נסיון בקורדובה.

מה שאותי מדאיג זה המשמעות של אי החלפת הטיימינג בזמן. זה אומר שהרכב לא היה מטופל במוסך מורשה ובקפדנות ובעיקר בזמן, כי דבר כזה לא יכול להיות במוסך מורשה.

הקורדובה, כמו יתר דגמי פולקסווגן/סיאט/סקודה שמבוססים על הפולו הם רכבים אמינים וטובים כל עוד דואגים להם.

כנראה שלרכב הזה לא דאגו...

אגב, סעיף 3-4 מראה לי שכנראה לא דאגו לרכב הזה גם בנהיגה...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

טיימינג לא נמדד רק בקילומטר'ז אלא גם בזמן שחלף ממועד ההחלפה הקודם.

לרצועה שעשוייה מגומי יש נטייה להתייבש לאחר משהו כמו 5 שנים ויש אנשים שטיפלו במכוניות שונות במוסך מורשה אפילו ובגלל שחיכו עם החלפת רצועה נגרם להם נזק כבד לראש המנוע.

רק השבוע בדף השרשורים הנוכחי או הקודם היה כאן בחור עם פורד שאירע לו אירוע דומה.

חיפוש וקריאה של השרשור ההוא,יעזרו לך מאוד ויותר מכך המלצה שלי שאם תקנה את הרכב הדבר הראשון לעשות הינו החלפת טיימינג,מחזירי שמן ומותחנים.

יש מוסכים פרטיים זולים יותר מרשת צ'מפיון ובכל מקרה אם תמשוך עד 120K אתה עלול להיות במצב לא נעים שיכניס אותך לחור בכיס של כמה אלפי שקלים מיותרים בהחלט.

הנה השרשור המדובר שבעקבותיו היה דיון מעניין בפורום הטכני:

http://www.carsforum.co.il/vb/archive/index.php/t-181596.html

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...