Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניתוני הרכב

פגו' 206 XT אוטומטית

מנוע 1400, קלומטרז' 132000 אלף

לאחר שהרכב עבר בדיקה במכון ממוחשב

הרכב יצא סביר בהחלט לשנה שלו , בלי בעיות מיותרות.

אך הבוחן אמר שבמנוע הצטבר שמן שרוף (או משהו כזה) וצריך לעשות ניקוי במנוע (הלכו למוסך המורשה של פג'ו סיטרואן ובעל המוסך אמר שהוא לא מבין איזה סוג של ניקוי במנוע לעשות. כאילו ניקוי כזה רק יכול לעשות נזק למנוע, אז על מה הבוחן בדיוק אמר שהצטבר במנוע וצריך לנקות)

הרכב גם צריך לעבור החלפת רצועת טיימינג אלו שני הדברים העיקרים. הבוחן עצמו אמר שהרכב במצב בסדר גמור... (אני בחרתי את המקום)

כמובן שהוא ציין את כל הבעיות הרגילות כדי לצאת פטור.

הדו"ח באוטו, עוד לא עבר בעלות. השארתי שם את הדו"ח אך הייתי צריך לקחת. אבל אני סומך על הבן-אדם ולא דואג שהוא יעשה עם זה משהו, ידוע לי מקום עבודתו (נכנסתי לשם) ומקום מגוריו, כך שאני די רגוע.

עכשיו לשאלתי, כמו שכבר ציינתי, הרכב צריך לעבור טיפול, ובטיפול הוא יעבור טיימינג החלפת שמנים ונוזל קירור וניקוי מנוע(אם זה יהיה אפשרי בדרך כזו או אחרת).

במוסך פג'ו סיטרואן, יצא לי משהו בסך 3500-4000 אלף ש"ח כך לפחות על הנייר

המחירון של האוטו לפי לוי יצחק הנו כ 47 אלף ש"ח. הבחור דורש 43 אלף ש"ח, גם לאחר הבדיקה שלא נמצא שום דבר חריג.

לאחר הטיפול בעצם מה שיהיה, שאני כאילו קניתי את הרכב במחיר מחירון. השאלה היא האם המחיר בסדר וניתן עוד לוויכוח, כי הבחור מתעקש ולא מוכן לרדת שקל..

סה"כ המחיר סביר?

תודה מראש, לירן

פורסם

עלות התיקונים ברכב היא כ- 4000 ש"ח ואפילו פחות כמו שציינת.

המוכר הוריד לך כבר מהמחיר 4000 ש"ח, אני לא מבין איפה פה הבעיה. אם הרכב תקין ועבר בדיקה לשביעות רצונך- רכוש אותו לפני שמישהו אחר יקדים אותך, זכותו של המוכר לא להוריד שקל.

אהה.. ותעבור כבר ל- yes.

פורסם

אוקי תודה על התגובה,

השאלה שלי הייתה כללית כזאת, אם המחיר הגון ונראה בסדר.. זהו הרכב השני סה"כ שאני קונה

ועדיין אין לי הרבה ניסיון, מה שכן אני יודע שלא תעזור שום בדיקה לפני כן, רק מכון ממוחשב יכול לעלות ולהציג לי בעיות מה שכל בן-אדם לא יכול לעשות לבד. את המעט אני מבין, כך שאת השאר אני משאיר למכון ממוחשב שיודע לעבוד ולא לחבר ש"מבין" במכונאות..

אוקי תודה בכל אופן, אם יש למישהו הערות נוספות שכדאי לי לדעת, אז בכיף.

ושוב תודה, לירן

פורסם

שני נתונים חשובים אני לא רואה כאן:

האחד שנתון(לפי המחיר אני מניח שמדובר ב-2001), והשני מס' בעלים של הרכב(אני מקווה שהוא בגדר הסביר, עד 2).

שמע, אם השילדה יצאה נקיה, ועלויות תיקון הליקויים יורדות מהמחיר.

וסה"כ אם הרכב מוצא חן בעינייך, אז לדעתי, כדי לך לקחת את הרכב.

אגב, מכונאי מקצועי יכול לתת לך אינדוקציה לגבי הרכב הרבה יותר טובה מכל מכון בדיקה(המכון טוב בעיקר לגילויי תאונות).

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

אני תמדי שוכח לתת נתון מסויים, אבל כן צדקת, שנת 2001 . והוא יד 2 , ברישיון כתוב 01

אני אגיד לך למה אני אומר, כשאני מכרתי את האוטו, היה לו שילדה, הבחור שבא עם חבר שלו "המכונאי"

הוא לא עלה על השילדה, וגם בעיות גיר, אע"פ שאמר שהגיר נראה בסדר.

בכל מקרה, זה לא אומר שבחור שמבין באמת במכונאות לא יוכל לעלות על הדברים לבד, אבל עדיף להשאיר את זה למכון ממוחשב.

פורסם

בגלל זה.

אני אגיד לך למה אני אומר, כשאני מכרתי את האוטו, היה לו שילדה, הבחור שבא עם חבר שלו "המכונאי"

הוא לא עלה על השילדה, וגם בעיות גיר, אע"פ שאמר שהגיר נראה בסדר.

פורסם
בגלל זה.

סליחה, הבחור לא רצה לבדוק במוסך, בבדיקה שערכתי לפני 3 שנים (כשקניתי את הרכב) נאמר לי שיש נגיעה בשילדה לא משהו רציני בכלל.

הבחור לא היה מעוניין לקחת לבדיקה, למרות שאמרתי לו, בוא לבדיקה שתהיה בראש שקט על מה שאתה הולך לקנות, באמת שלא היה אכפת לי, חוץ מזה שהורדתי לו מעל 6 אלף מתחת למחירון. ככה שהבחור יודע שהרכב לא מושלם.

אגב, נאמר לי שלא כל מכון ממוחשב היה עולה על הנגיעה הזאת, כי היא ממש ממש קלה ולא משמעותית, והרכב נמכר בהתאם.

בבקשה אל תגידו דברים שאינכם יודעים מהם (יש פה כמה)

בברכה, לירן

• תוכן חדש...