Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה המרכזית שאני רוצה לשאול היא האם יש גולף דיזל עם מנוע 1.9 שהם לא TDI (שנתון 2002+)

כי אני רואה הרבה מוכניות ב YAD2 שהם "דיזל" אבל לא מוזכרת הגדישה...

האם יש מכוניות עם מנועי TDI עדיפים על גולף בטווח המכירים שלו?

ושאלה אחרונה, רבות הן מכוניות ה TDI שהם מוניות לשעבר(יש גם ממורי נהיגה אבל משם אפשר לקנות אותם רק לחלקים :-))

בקיצור, בסופו של דבר נהג מונית אומנם עשה 250+ ק"מ על האוטו(והמחיר יורד בהתאם) אבל סך הכל אמור לדעת לנהוג, ורוב הסיכויים דיי טוב... אז עד כמה זה סיכון לקנות אוטו עם קילומטרז' כלכך גבוה... על מול לשלם עוד 30K+ על אוטו באותו שנתון עם ק"מ נורמלי?

סביר שאני אוציא 30K יותר בטיפולים עם ה "מונית לשעבר" לעומת בדיוק אותה מכונית עם קילומטרז' נורמלי?

פורסם

יש לגולף שני דגמי דיזל

האחד הוא הTDI עם 90/110/130 כ"ס

השני הוא הSDI עם 64 כ"ס. רוב לימוד הנהיגה שראיתי היו SDI מעטים היו TDI.

לגבי רכב לשעבר מלימוד נהיגה, הרכב האחרון שלי היה כזה. יכול להיות ששלי הוא יוצא מהכלל אבל הוא היה שמור וללא בעיות מיוחדות. הדבר שרוב הסיכויים שיהיה ברכב לימוד נהיגה הוא קלאץ' גמור ומכות פח (שוב לא מחוייב).

פורסם

הערה בנוגע לרמת הנהיגה של נהגי המוניות: על-פניו, הם אכן אמורים לנהוג היטב. זה הרי המקצוע שלהם. במציאות? אהההמ... לא תמיד.

איני מתכוון להכליל או להכפיש את ציבור נהגי המוניות שעובד קשה לפרנסתו, אך חלקם נוהג כל-כך גרוע ששומר נפשו ירחק. זה בא לידי ביטוי באי-שמירה מינימלית על חוקי התנועה, גסות כלפי משתמשים אחרים בדרכים (נהגים, הולכי רגל ושאר ירקות), זלזול בנוסעים (למעשה הלקוחות שלהם!) וכמובן - החרבה בנוהל מזורז של הרכב - כלי-העבודה שלהם - ע"י העברות הילוכים ברוטליות, האצות ובלימות תכופות כתוצאה מכל הנ"ל וזה עוד לפני שהזכרנו את הנעלם שנקרא "טיפול תקופתי". במצב כזה המונית היתה בורחת מהנהג/בעלים, אם רק היתה יכולה...

אז מה בעצם רציתי לומר? קניה של מונית לשעבר היא סיכון גדול, ולמעט מקרים נדירים בהם משולב גם אלמנט אמוציונלי חזק (למשל: הרצון להיות בעלים של מרצדס), או כאשר האקזמפלר באמת שמור טיפ-טופ - עדיף לוותר על הפיתוי שבמחיר הזול ולחפש משהו אחר.

מקווה שעזרתי במשהו וסליחה מכל מי ש(אולי) נפגע. זו בפירוש לא הכוונה.

לילה טוב.

הביצה שלי התחילה להטיל תרנגולות זהב

פורסם

בקיצור, בסופו של דבר נהג מונית אומנם עשה 250+ ק"מ על האוטו

בנוסף למה שנאמר בתגובה הקודמת, מצטער לאכזב אותך, מונית עם 250 אלף ק"מ (שנצברים תוך שנתיים-שלוש) לא נמכרת לשוק הפרטי, היא נמכרת לנהג מונית אחר, פחות מבוסס, וממשיכה לעבוד כמונית עוד כמה שנים טובות.

מוניות נפלטות לשוק הפרטי עם 400-500 אלף ק"מ לפחות, כשהן בנות 5-6 שנים או יותר.

פורסם
הערה בנוגע לרמת הנהיגה של נהגי המוניות: על-פניו, הם אכן אמורים לנהוג היטב. זה הרי המקצוע שלהם. במציאות? אהההמ... לא תמיד.

איני מתכוון להכליל או להכפיש את ציבור נהגי המוניות שעובד קשה לפרנסתו, אך חלקם נוהג כל-כך גרוע ששומר נפשו ירחק. זה בא לידי ביטוי באי-שמירה מינימלית על חוקי התנועה, גסות כלפי משתמשים אחרים בדרכים (נהגים, הולכי רגל ושאר ירקות), זלזול בנוסעים (למעשה הלקוחות שלהם!) וכמובן - החרבה בנוהל מזורז של הרכב - כלי-העבודה שלהם - ע"י העברות הילוכים ברוטליות, האצות ובלימות תכופות כתוצאה מכל הנ"ל וזה עוד לפני שהזכרנו את הנעלם שנקרא "טיפול תקופתי". במצב כזה המונית היתה בורחת מהנהג/בעלים, אם רק היתה יכולה...

אז מה בעצם רציתי לומר? קניה של מונית לשעבר היא סיכון גדול, ולמעט מקרים נדירים בהם משולב גם אלמנט אמוציונלי חזק (למשל: הרצון להיות בעלים של מרצדס), או כאשר האקזמפלר באמת שמור טיפ-טופ - עדיף לוותר על הפיתוי שבמחיר הזול ולחפש משהו אחר.

מקווה שעזרתי במשהו וסליחה מכל מי ש(אולי) נפגע. זו בפירוש לא הכוונה.

לילה טוב.

אופן ההתייחסות של נהגי מוניות למשתמשי הדרך האחרים, או השמירה על חוקי התעבורה לא ממש קשורים למצב הרכב. דווקא התיחסותם לרכב היא עדינה למדי, כמו גם מהירות הנסיעה שלהם, בשל מחירי הדלק הגבוהים והרצון לשמור ככל האפשר על מכלולי הרכב מפני קלקולים תכופים. גם ההקפדה על טיפולים תקופתיים לא ממש תואמת את המצוטט. אסור לשכוח שמדובר בכלי רכב שעובדים ללא הרף ואי הקפדה על טיפולים היתה משביתה אותם די מהר. "החלפות הילוכים ברוטליות", הוא הדבר האחרון שתראה אצל נהג מונית. כמו גם "החרבה בנוהל מזורז" ( איזה יופי של ביטוי ).
פורסם

כמו בכל תחום בחיים, אין אחידות בנושא הזה.

יש נהגים, שמקפידים, ומלקקים את המונית שלהם.

יש נהגים שכירים, שעובדים במשמרת לילה על מונית של מישהוא אחר, ולא איכפת להם. יש כאלו שמעדיפים לא להשקיע בטיפול, אלא להחליף מונית כל שנה/שנתיים.

שורה תחתונה - מי שאין לו מקור/מקום/קומבינות לתיקונים וחלפים בזול או יכולת לטפל לבד ברכב, עלול להצטער אחרי קניית מונת לשעבר.

פורסם

רועי5 - אשרי המאמין...

לא בכדי סייגתי את דבריי ואמרתי בפירוש שאיני מתכוון לעשות הכללות. החלפות הילוכים ברוטליות היא דבר שאני בהחלט פוגש אצל חלקם - ואני פוגש בהם על בסיס כמעט יומיומי, כך שאני לא ממציא את זה סתם כי מצ'עמם לי. לפחות תקרא שוב את הדברים לפני שאתה מגיב.

בקשר לביטוי - נו, באמת... אתה עד כדי כך כבד?

הביצה שלי התחילה להטיל תרנגולות זהב

פורסם
אופן ההתייחסות של נהגי מוניות למשתמשי הדרך האחרים, או השמירה על חוקי התעבורה לא ממש קשורים למצב הרכב. דווקא התיחסותם לרכב היא עדינה למדי, כמו גם מהירות הנסיעה שלהם, בשל מחירי הדלק הגבוהים והרצון לשמור ככל האפשר על מכלולי הרכב מפני קלקולים תכופים. גם ההקפדה על טיפולים תקופתיים לא ממש תואמת את המצוטט. אסור לשכוח שמדובר בכלי רכב שעובדים ללא הרף ואי הקפדה על טיפולים היתה משביתה אותם די מהר. "החלפות הילוכים ברוטליות", הוא הדבר האחרון שתראה אצל נהג מונית. כמו גם "החרבה בנוהל מזורז" ( איזה יופי של ביטוי ).

אז למה בכל מונית שנסעתי בה בזמן האחרון דלקו רוב נורות ההתראה בלוח המחוונים? בגלל שימוש עדין ברכב? בגלל טיפולים איכותיים? בגלל דאגה לכך שכל מערכות הרכב יהיו במצב של 100% תקינות?

פורסם

במקרה שלשום ראיתי נהג מונית מחליק קצת בפנייה עם האוקטביה :) (היגוי יתר..ונראה מכוון.)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...