Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שידוע,

בינואר מתרחשים שני דברים:

1. הורדה נוספת במס קניה על מכוניות שתוזיל את מחירי המכוניות החדשות בסביבות 4000 ש"ח (בהתאם למחירן המקורי).

2. שינוי קבוצות הרשוי כך שקבוצה 1 תהיה עד מחיר של 90 אלף ש"ח.

שתי שאלות:

1. השאלה האם שילוב של 1+2 יגרום לכך שמכוניות שמחירן היום בסביבות 96 ירד מחירן למחיר של 90 אלף על מנת להכניסן לקבוצה 1 (אל מנת שיקרה יש צורך בנוסף לירידה במחיר עקב ירידת המס גם לרצון היבואן לוותר מעט על הרווחים שלו פר-רכב, וזאת על מנת להגדיל משמעותית את כמות הרכבים הנמכרים לחברות הליסינג).

2. האם התהליך יהיה מידי כבר בינואר או יתרחש רק במהלך השנה.

כל זה מעניין משום שאנו מחפשים רכב קטן בשנתון 2006 ומעוניינים לדעת מה ההשפעה , העדיפות שלנו לקנות רכב כבר עכשיו כי הישן עושה בעיות

פורסם

יצחק לוי, ששולט ללא עוררין על מחירי המכוניות המשומשות בארץ (חוצפה מרגיזה), טען שירידת המחירים של החדשות ב 4-5 אחוז, לא תשפיע כל--כך דרמתית על מחירי המשומשות, ומחירן ירד רק באחוז עד שניים. הוא כמובן, טועה לגמרי, אבל מאחר והוא שולט במחירונים, כנראה שירידה המשמעותית תורגש רק בשלב מאוחר יותר. הייתי מציע לחכות למחירון פברואר, בעוד 6 שבועות, אבל מי שצריך רכב כבר עכשיו, יסכן את 2000 השקלים שאולי ירדו אגב, לרכבים ממודל 2005-2006, ממילא יש ירידת ערך כמעט מדי חודש, ובלאו הכי כל חודש שמחכים, מוריד עוד קצת את מחיר הרכב...

פורסם

תודה על תשובתך,

התייחסת רק לירידה במחיר, ולא לשינוי בשוי הקבוצה שלה קטנות שיכול להוזיל עוד יותר את מחירן, רק שלא ברור לי באמת אם זה משהו שהולך לקרות או לא.

במקרה שלנו לחכות לינואר זה עוד אפשרי לחכות לפבואר זה בכלל לא אפשרי, השאלה האם לוי יצחק מעדכן כבר בינואר את כל השינויים הללו או מחכה ל'תגובת השוק'.

פורסם

לגבי קבוצות השווי, ברגע שמתרחשת הורדה במיסים, היבואנים עושים מאמץ להוריד את המחיר לגובה הנדרש, גם במחיר של ויתור על איבזור. העניין הזה אינו רלוונטי לרכבים משומשים משום שקבוצת השווי נקבעת בזמן רכישת הרכב המקורית, וקבועה ברשיון הרכב לתמיד.

פורסם

הרציונל הוא שבמידה והיבואנים יעשו מאמץ להכניס כמה דגמים של הקטנות לקבוצה 1 זה יגרור הורדה גדולה יותר במחיר שלהן (מעבר להנחה במס), דבר שאמור להתבטא גם בירידה גדולה יותר מהצפוי במשומשות של אותו הדגם. הגיוני לא?

פורסם

לצערי לא נוכל לחכות עם הקנייה, כעקרון מתכננים לקנות מסוכנות אלדן/אוויס/באג'ט (על פי המידע אספתי הן הסוכנויות הטובות יותר, אם כבר לקנות מליסינג/השכרה).

פורסם

אם החלטת לקנות מסוכנות, אני מקווה לטובתך שלא תקבל את אחת המכוניות ממקום העבודה שלי...מתוך הכרות עם מה שעוברים הרכבים האלו, קשה לי להמליץ לך על אחת מהן...(למרות שבאופן אישי היה לי נסיון לא רע עם אוטוסנטר).

פורסם

כעקרון אנחנו חושבים לקנות מודל 2007 סריון עם ק"מ נמוך כך שעדיין לא חרשו עליו יותר מידי. רצינו 2006 כדי לחסוך בעלות אבל לא כ"כ מסתובבות בסוכנויות כאלו. (ראינו גם את הפיאט פונטו גנאדה היפה אבל נראה לי שהסיריון שמעט זולה ממנה, עדיפה לנו באיכות הכללית ואמינות עתידית).

קנייה מפרטי היא מאוד בעייתית מבחינתנו, גם מבחינת הזמן שיקח לנו וגם כל הבירוקרטיה כדי שלא ירמו אותך (תאונות, שעבוד וכו').

יש לי הרגשה שסיכוי טוב שהסיריון תרד ל-90 אלף בינואר עקב ירידת המס ועליית מדרגת המס דרג 1 ל-90 אלף. רק שאף אחד לא יכול לדעת, חוץ מהיבואן, ושהתקשרתי היום אמר לי מישהו מהמכירות שהוא לא יודע (אז מי כן? כנראה הבוס).

פורסם
קשה לי להאמין שהיא תרד ב6.5K שקלים.

להזכירך הירידה במס לבדה כבר תוריד את המחיר ב3000-3500, השאלה כמה חשוב ליבואן להכנס למדרגת שווי 1.

אני לא מבין מספיק בעניין בשביל להעריך זאת. אולי מישהו מבין טוב בנושא?

• תוכן חדש...