ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,624 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רציתי לדעת כמה המחירון שלה דבר ראשון והאם שווה לקנות תאוטו הזה מבחינת אמינות תחזוקה ביטוח וכו'? (חשוב לציין שיש אוטו במשפחה) מה אם הביטוח יש איזשהו מבצעים אם יש שני מכוניות לבעל הרכבים? הייתי רוצה לדעת אם זה אוטו טוב למתחילים מדובר ב איביזה GTR קופה משופרת ועוד שאלה כמו עולה ביטוח כל מה שצריך לאוטו לנהג חדש צעיר אני בן 17 וחצי..! תודה לעונים אשמח אם תעזרו.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שבת שלום אנשים יקרים. הגיע הזמן להחליף את האיביזה שלי ששירתה אותי נאמנה כבר כמעט 8 שנים. עכשיו אני רוצה לעבור לגולף שתהיה ידנית עם מנוע 1.8 או 2.0 שנת 2000-2002 עשיתי חיפוש קצר בפורום, ראיתי שיש לרכב כמה בעיות ידועות כמו המיקרוסוויץ או הגיר האוטומטי, שגם ככה אני לא אתקרב אליו כי לא מעניין אותי אוטומט על מה עוד אני צריך לשים את הדגש? כל עזרה תתקבל בברכה
הודעה אחרונה מאת אביתר א., -
- 0 תגובות
- 635 צפיות
רוצה לקנות אוטו ראשון בחיי... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 סכום עד 25000 ש"ח מקסימום,בערך בין השנים 1996-2000... חשוב אמינות,חיסכון ובטח מראה חיצוני.... חשבתי על רנו קליו B או אופל קורסה.... אשמח מאוד לדעת משהו על תכונות של אופל ורנו.... כמובן אתם מוזמנים להמליץ אוטו מסוג אחר
הודעה אחרונה מאת fredrikson, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
מה טוב , מה רע , מה לא נורא.
הודעה אחרונה מאת עומר ג R, -
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם , אני עומד לרכוש רכב חדש , כמו כן חברת הביטוח שלי אמרה לי שמספיק לי להתקין עלוקה. אני לא ממש מבין בזה ורציתי לשאול אותכם מה זה בדיוק עלוקה לרכב ומה ההבדל בינה ולבין הקודן ואם צריך את שניהם יחד? דבר נוסף רציתי לדעת מה ההבדלים ההיתרונות והחסרונות בין איתורן של חברת איתורן ולבין חברת פוויטנר ומה עדיף יותר? תודה מראש לכולכםםם.
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ראיתי היום מזדה 3 יפיפיה בדיוק בתקציב, בדיוק בקבוצה (קבוצה 2, דגם אקטיב). הרכב ישמש כרכב צמוד לנהג יחיד בחברה. יש לרכב תוספת של ג'אנט 16", מה שאני לא אמצא באף אקטיב, וגם לא אשקיע לבד מכספי. הכל טוב פרט למכה שהרכב עבר מאחורה - מכה בבגאז' בצד ימין - שמתבררת כקצה שלדה. אם מרימים את השטיח בבגאז' רואים את התיקון שהיא עברה (ובעל הרכב לא מסתיר את זה, יש טופס מעודכן מקומפיוטסט) ההתלבטות היא בגלל שיש כ"כ הרבה מזדות 3 שאני יכול למצוא בערך באותו התקציב, אבל זאת הכי יפה. האם יש משמעות לקצה שלדה? מלבד הערך של הרכב במכירה. יש הבדל בהתנהגות/אחיזה?
- 3 תגובות
- 988 צפיות
היי, אחי מחפש רכב. איזה רכב משלב הכי טוב בין אמינות-חיסכון בדלק ובטיחות? עדיף שיהיה בינוני בגודל,ושלא יהיה מתחת לשנת 2005 אין לו יותר מידי דרישות חוץ מהדרישות הנ"ל יום טוב!
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
- 4 תגובות
- 890 צפיות
צריכת דלק, בעיות ידועות וכד'.. אשמח לתשובות בנושא! תודה רבה!
- 3 תגובות
- 699 צפיות
היום בדקתי קורדובה שנת 2000 . 118 אלף ק"מ מבקש ייעוץ בפענוח התוצאות : מנוע - ( לא תקין ) תזמון, דליפות לחץ בינוניות ( למרות שכלל לא בוצעה בדיקת קומפרסיה ), רעשים, שורף שמן , תושבות גיר/מנוע , לתאם מנוע, מצבר ללא אחריות. סרן קדמי - לתקן זוויות היגוי, בולמים חלשים שלדה - בעל הרכב הצהיר כי הרכב קיבל מכה באזור הפנס השמאלי הקדמי , דבר שאושר בבדיקה באופן הבא: ליקויים בעלי משמעות גבוהה - כיפופים ותיקונים בשלדה , מעיכות בקורות, " " " נמוכה - תיקון קורת רוחב , תיקונים כלליים בגוף המרכב " " " שולית - כפווף בפגוש, שמשה הוחלפה ( הקדמית ) העברת כח - מצמד מפריד גבוה , חופש בתמסורת המצמד באמת מפריד גבוה, אבל השאלה אם זה בלאי או רק כי…
- 2 תגובות
- 874 צפיות
שלום אני רוצה ללכת מחר לבדיקה ואני צריך המלצה למכון בדיקה טוב באזור הרצליה בלבד! תודה.
- 2 תגובות
- 875 צפיות
לא מזמן עברתי טסט ואני קונה לעצמי אוטו. חשוב לי שיראה טוב וגם חלקים זולים וטיפולים (על הרוב אני משלם בעצמי) ראיתי מודעות למאזדה 323F במחיר 10-15 אלף שזה בערך כמה שחשבתי להוציא על האוטו עצמו (בלי יישור קו). האם למישו יש ניסיון על האוטו או הצעות אחרות במחירים דומים (לא לעבור את ה15). אהה ולגבי הצעות אחרות אני גם אוהב האצ'בק אז זאת גם אפשרות...
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רציתי לשאול בנוגע לפונטו HGT 2001.. מה עליות האחזקה שלה..?? למשל בהשוואה ל-1600 משפחתית.. +- .. פשוט קראתי פה בפורום שעלויות האחזקה שלה זולות מאוד.. אז בהשוואה לאיזה מכוניות?מיני ספורט או כל מכונית.. יש לחבר HGT ובעקבות מה שהוא אמר לי בנוגע לאוטו ירדתי מממנו קצת.. הוא אמר שעליות התיקונים טיפולים .. ממש לא זולים ואפילו מאוד יקרים. עשיתי פה חיפוש וקראתי הרבה בנושא אבל לא כל כך עזר .. תודה!
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 947 צפיות
סיטרואן קסרה 95 פורד מונדיאו 98
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שבת שלום לכולם. אני מחפש לקנות לאמא שלי רכב עד 24-26K. התחלתי להתעניין בכמה מכוניות רציתי לקבל ממכם קצת עצות טיפים וחוות דעת שלכם. כרגע בפרק ללכת יום ראשון לראות רכב מסוג דייהו לאנוס שנת 2000 יד 1 פרטית 5 דלתות. מחיר 24K זה ממגרש בחולון... מה אתם אומרים... בדקתי גם סיטרואן סקסו והלך לה הקולר ברכב אז ויתרתי...המכונאי אמר שזה המחלה שלהם.. תודה רבה ליאור
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 690 צפיות
אז ככה.. חשבתי אולי תוכלו לעזור לי יש איזה מישהו שמוכן לתת לי חיפושית בחינם אין לו מה לעשות איתה הבעיה שאני רוצה את החיפושית לצורך באגי.. בחיפושית שהוא רוצה לתת לי אין מנוע וגיר ממה שאני הבנתי כל החלק של המנוע פירקו לה השאירו רק שילדה וגלגלים שזה בסיס טוב לבאגי .. פה באה השאלה שלי כמה כסף והאם משתלם להשקיע בחלקי המנוע בשביל החיפושית או שכבר כדי לקנות באגי שלמה תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מצאתי מיצובישי ס.לנסר שנת 94, עם גיר אוטומט. דיברתי עם הבחור בטלפון, ונאמר לי כי הרכב מבחינה מכאנית מצויין, ומבחינה קוסמטית (בצורה הכי עדינה) טעון שיפור. היום לקחתי את האוטו לסיבוב, וזה מה שיש לי להגיד עליו: מבחינה קוסמטית חיצונית, הבחור לא צחק, האוטו נראה על הפנים. אך מבחינה מכאנית הוא בהחלט במצב טוב. בשנה האחרונה הוחלפו ברכב כל המערכות האפשריות: מנוע, גיר, קולר גיר, רדיאטור, חוטי הצתה, בולמים, דיסקים.... והרשימה עוד ארוכה (יש קבלות ממוסך מורשה על הטיפולים, והכל רשום במחשב). לאחר נסיעת המבחן האוטו נלקח למוסך המורשה כדי להחליף רפידות, אז הרשתי לעצמי לבחון את הרכב מלמטה. השלדה נקייה, אין עיוותים, אין חלודה, אין סימני ריתוך א ניסיון לתיקון,אין סימנ…
הודעה אחרונה מאת yuraskor, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, אני עומד לקבל רכב מהעבודה (קבוצת רישוי 2). יותר חשובים לי הכוח וההתנהגות לעומת נוחות נסיעה (לכן ירדו המגאן, C4, הפוקוס העצלות וחברותיהן) הגעתי למצב שאני מתלבט בין מזדה 3 אקטיב לבין הסיוויק (דגם LS, של ציי רכב). שתיהן משנת 2005. כמה שאלות: 1. מי מהן יותר חזקה? (או פחות עצלה נקרא לזה) 2. מי מתנהגת יותר טוב/מהנה יותר לנהיגה? 3. כמה כריות אויר לכל אחת מהן? לא הבנתי אם למזדה יש 2 או 6 כריות אויר 4. האם הדגם הזה של הסיוויק גם הורכב בטורקיה או שזה כבר עבר ליפן ב-2005? 5. מה הנטייה שלכם מבין ה-2 האלה? תודה, אורון
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- 31 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב בתור נהג חדש מה עדיף או טויוטה קורולה שנים 95-97 או הונדה סיויק 96-97 או מאזדה לאנטיס 95-98 מה טווח המחירים של הרכבים הנ"ל ? רציתי לדעת איזה מהרכבים חסכוני בהחזקה חלקים וכו' ואיך הצריכת דלק שלו ? מה כוח סוס ? איזה אוטו יותר חזק מבחינת ביצועים,בטיחות,אמינות ? ואם יש בעיות מיוחדות בשנים האלה ? העניין של החיסכון חשוב מאוד תקציב 30K תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
- 1 תגובות
- 732 צפיות
בדקתי סובארו ג'אסטי שנת 92 ובבדיקה של המנוע היה רשום: דליפות לחץ גבוהות בצילינדרים, לחץ דחיסה לא זהה, רעשים במנוע, רעש פנימי ממיסבים, נזילות שמן חזקות, מנוע שורף שמן, תושבות מנוע פגומות, לברר זמן טיפול ומערכת תזמון. מה זה אומר?? שהמנוע גמור?? בבקשה אני אודה למי שיכול לעזור..תודה רבה.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11
הודעה אחרונה מאת eliranle, -
- 4 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
הרכב מצוין והמחיר..בסדר זה עניין יחסי..זה רכב דיי מבוקש ולכן (גם אחרי המכה המזערית מאחור) המוכר יכול לדרוש מחירון. הנזק שנגרם לו לפי תאורך הינו שולי ביותר והסכמת המוכר להוריד אי אילו אחוזים מערכו של הרכב מועידה על היותו אדם ישר (לפי דעתי).
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- 13 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
שלום, לא מזמן החלטנו לרכוש (כמעט) פיג'ו 207, לאחרונה חשבנו לעצמנו והחלטנו לדחות את ההזמנה ולחשוב על מכוניות אחרות. כרגע אנחנו חושבים ברצינות רבה על טויוטה AURIS GLI חדשה מהחברה. אפשר לדעת (מנסיון בבקשה) איך הרכב בכללי (עד כמה שונה מקורולה RUNX) , והאם העובדה שאין לרכב ESP אמורה להשפיע על החלטתנו? יש לציין שהאוטו (כל אוטו אשר יהיה) לא יירכש בשביל להתפרע וכו'. מחפש רכב בטוח, שאפשר לעקוף איתו בלי חשש ושיהיה אמין . תודה מראש, אלון.
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לנוכחים בעקבות חיפושי לרכב שיוכל לסחוב לי על הגג ציוד גלישה (יותר מאחד) ויהיה אפשר גם למשוך איתו ניגרר קל, עלה בחיפושי את רעיון הג'ימיGMC : אשמח לדעת מה חושבים עליו, כמה מקומות אופציונלים יש בו(4 או יותר?!), אמינותו וכו' אשמח גם לחליפין מה תמליצו על רכב בכלל שיוכל לסחוב את כל הציוד כולל 7 אנשים לפחות בתקציב של עד 50K ותודה לעוזרים מראש
הודעה אחרונה מאת ULY, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אחרי 45 שיעורים סוף סוף עברתי טסט והגיע הזמן לקנות אוטו... אני תלמיד כיתה י'ב.. ואני מחפש אוטו יחסית טוב בתקציב הזה... אני מחפש אוטו כזה קטן בסגנון של מיצבושי קולט ... ד"א אני לא מעוניין באוטומט ... תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת scan-assist, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב אמין (לא רואה מוסך) וחסכוני ( תצרוכת דלק נמוכה) שעיקר הנסיעות שלי הן ירושלים תל אביב וחזרה. הנוחות חשובה לי אבל פחות משאר הפרמטרים שציינתי . התקציב שלי הוא 25000-30000 ש"ח חשבתי על יונדאי אקסנט , דהיו לאנוס , פיאט פונטו ספייס , פיז'ו 206 , פורד פיאסטה . אשמח אם תוכלו ליעץ לי בנושא .
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכם.... השאלה הפעם איזה יותר מומלץ ??? פחות בעיות ??? הונדה אקורד 08 או פולקסווגן פאסאט 08 ??? תקציב בין 190 עד 205 אלף... אשמח לשמוע ותודה לכם...
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 0 תגובות
- 935 צפיות
שלום לכולם אני מעוניין בחוות דעת ספציפית על מגרש מכוניות בחדרה שנקרא "המגרש של גואטה" רק מי שמכיר או שיש לו נסיון אישי לענות בבקשה כי אני מכיר את הדעות על מיגרשים תודה
הודעה אחרונה מאת עמית123, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מתלבט מאוד בין שתי המכוניות האלה. עברתי לפני שבוע טסט ואני רוצה לקנות אוטו בתקציב של 26 אלף ככה. די חשוב לי לדעת מה לוקח יותר דלק ,מה יותר נוח ,למי יש ביצועים טובים יותר וכו'. יכול להיות שבתקציב הזה אפשר למצוא דברים יותר טובים אבל היופי של הרכב והצורה די חשובים לי. אם בעתיד אני ארצה למכור את המכוניות איך השוק של 2 המכוניות.. יש עוד אפשרות גם לאצביק אם הוא עדיף על קולט והסיווק. תודה ויום טוב
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
ברצוני לקבל מידע לגבי הרכב הנ"ל, מחפש את הצורה החדשה, נדמה לי שזה משנת 1999 ומעלה. ראיתי את זו ביד שתיים, שאלתי היא מה מיוחד בה (חוץ מהדלתות שד"א לא אהבתי).
- 0 תגובות
- 699 צפיות
ברשותי אודי A3 עם מנוע 3.2 V6 גיר ידני, הציעו לי לשדרג לאודי S3 חדשה שהיא בעלת מנוע 2.0 טורבו שהוא אף מעט חזק יותר מה 3.2(250 מול 265 כ"ס). שאלתי היא האם מעבר ממנוע V6 בעל צליל מופלא, פעולה חלקה ועם רצועת כח רחבה, למנוע טורבו ארבעה צילינדר יהיה מין ירידה מסויימת ברמה מבחינת מנוע (אגב האודי שלי יש לה כיול מתלים של S3 (חבילת S-LINEׁ). מצפה לחוות דעת , תודה.
הודעה אחרונה מאת lidor172, -
- 1 תגובות
- 674 צפיות
שלום לכולם !!! יש לי תקציב של בערך 15.000 ואני ממש רציני בקשר לקנייה של 93-95 SUZUKI SWIFT sedan . אמרו לי שזה רכב אמין שכל מה שהוא צריך זה שמן מים והוא נוסע, לא צריך לדאוג. עכשיו השאלה שלי היא האם כדאי כי עוד אמרו לי שנפלתי על הראש לקנות אוטו כזה ישן ב 10-16 אלף. בבקשה אם אתם יוכולים לעזור לי להגיע להחלטה.. האם הרכב הזה באמת אמין וחסכוני כמו שאומרים ? והאם כדאי לקנות בכלל את המכונית הזאת ? כל מידע שיש על האוטו יעזור. תודה ליאור.
הודעה אחרונה מאת KoF-sHeLeG,
-
מי מחובר 13 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 703 אורחים (הצג רשימה מלאה)