ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,624 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 784 צפיות
מצאתי 406 טורבודיזל מנוע 2100, כנראה בין הבודדות שיש פה, חושב לקנות, מה דעתכם על הרכב?
הודעה אחרונה מאת BigMak, -
צריך יעוץ ברכישת רכב פיאט אונו.
מאת Guest לא רשום-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 693 צפיות
אני צריך לדעת האם האוטו אמין. לפי מה ששמעתי האוטו הוא "לגו" מתפרק . ועם זאת שמעתי שהוא חסכוני כמעט ולא נכנס למוסך. מגיע כמעט לכל יעד בקלות.. אשמח אם תעזרו ותתנו את חוות דעתכם תודה. אלירן.
הודעה אחרונה מאת eliran_malca, -
-
- 0 תגובות
- 958 צפיות
שוקלים לרכוש אותה אבל לא בטוחים. אולי חוות דעת על הביצועים,אמינות,טיפולים וכל מה שצריך לשקול לפני קניית אוטו יעזרו?
הודעה אחרונה מאת raful the big, -
- 1 תגובות
- 860 צפיות
מה דעתכם על רנו 21? שנת 92 מנוע 1700. צריכת דלק? ביקורים במוסך? אמינות? חוות דעת כללית? תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
גולף 99
מאת shlomo5001- 4 תגובות
- 940 צפיות
שלום!! אני רוצה לקנות גולף שנת 99 אבל אני לא יודע מה היה לי יותר טוב מצד אחד ה1400 חיסכוני ואבל אני לא יודע איך הוא נוסע או אם הוא כבד והיה לו קשה נגיד בעליות כי זה 1400 ומצד שני את ה1600 ניראה לי הוא שותה הרבה ומי שיודע בבקשה יגיד לי איך האוטו בבעיות בלאי!!!(יקר ?!)
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
בהמשך להתלבטות בין מאזדה 2, יאריס או ג'אז היאריס כנראה ירדה מהפרק, ונשארה התלבטות בין ג'אז שהיא מאוד חיסכונית ומרווחת למאזדה 2. בנוסף חשבתי על ניסאן נוט מה דעתכם?יש למישהו ניסיון עם הרכב הנ"ל, אני מדבר על הגירסה הבסיסית עם 2 כריות אוויר ב 111,000 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת גל1, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אחותי מעוניית להחליף את הרכב שלה. כרגע עומדת על הפרק אופל אסטרה שנת 2000 מנוע 1800 יד שניה עם 87K ק"מ.. היא נשואה +2 כסאות תינוק והיא לא צריכה רכב מרוצים, רכב רגיל שישרת אותה לנסיעה של 80 ק"מ בערך ליום. מה יש לכם להגיד על המכונית בכללי? תצרוכת, אמינות, סחירות וכו', וגם מה לגבי ההצעה הזאת ספציפי? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת klampert, -
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
טוב, עבר כבר קצת זמן מאז שרכשתי לעצמי רכב, והפעם מדובר ברכב ליסינג לאישה שאיתי, אז הייתי שמח להתעדכן בהתאם לדעותיכם. האופציות הרלוונטיות מבחינתנו (מעוניינים ברכב משפחתי; לא סופר מיני) : יונאדאי I30 מזדה 3 פוקוס קורולה מגאן לגבי כולן מדובר ברכב חדש בליסינג תפעולי, והמחיר מבחינתנו זהה. בהתאם לכך ולדרישות האישיות שלנו השיקולים העיקריים הם: בטיחות (פסיבית ואקטיבית). נוחות, לרבות לאנשים בגובה 1.80, לרבות נוחות הישיבה בנסיעות ארוכות (3 שעות רצופות), לרבות נוחות נהיגה והתנהגות הרכב. לפעמים גם נוסעים יותר משניים - איך הנוחות למבוגרים מאחור? ביצועים - לא ממש חשוב, אבל אני שונא עגלות וכיוון שחיים בחיפה חשוב שלרכב יהיה כוח. אמינות - מה קורה למנוע ולמערכ…
הודעה אחרונה מאת Yakov s, -
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, חיפשתי קצת בפורום וראיתי הרבה דיבורים על מאזדה 5 ו 307 סטיישן, לצערי אני חושב שהן לא יתאימו לי. אז ככה, אני מחפש רכב יד שניה בתקציב של עד 80K, הרכב מיועד לאימי שדורשת רכב עם מושב יחסית גבוה (בקרינה הנוכחית יושבים ממש בריצפה), שיהיה עם הרבה מרחב בין הראש לגג ושלא יהיה ענק מבחינה חיצונית. אני אישית ישר דימיינתי מינואן שעונה בול על התיאור. הדרישות משאר המשפחה, אנחנו משפחת 5 נפשות כשאימי הכי נמוכה (175) וכל השאר 185+ כך שצריך מרחב פנים ל 5 אנשים בריאים, למרות שאני לא רואה הרבה נסיעות משותפות של כל המשפחה ביחד (והטויוטה קרינה מספיקה לנו מבחינת גודל) אז אולי על המרחב פנים אפשר להיתפשר. שאר הדרישות? כמו כל ישראלי קלאסי: שיהיה חזק אבל חסכוני שיהיה אמין ושנתון…
- 7 תגובות
- 958 צפיות
אני נהג חדש בן 18 רוצה לקחת רכב משהו להתחלה כרכב ראשון 1.מחפש משהו נוח כי אני גבוה 2.זריזות עוצמה וביצועים [כמו כל בקשה של נהג צעיר] 3.הוצאות החזקה זולות וחסכוניות ביטוח סביר וצריכת דלק זולה הנסיעות העיקריות בעיר ומדי פעם גם בן עירוני 4.אמינות דבר שמאוד חשוב וגם שיהיה קל למכור בעתיד 5.בטיחות ויציבות על הכביש עדיפות לגיר ידני תקציב של 20K אני יודע שהתקציב לא גבוה לעומת הדרישות אבל שיהיה כמה שיותר קרוב לדרישות הנ"ל תודה מראש לעזורים !!!
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם !!! יש לי תקציב של בערך 15.000 ואני ממש רציני בקשר לקנייה של 93-95 SUZUKI SWIFT sedan . אמרו לי שזה רכב אמין שכל מה שהוא צריך זה שמן מים והוא נוסע, לא צריך לדאוג. עכשיו השאלה שלי היא האם כדאי כי עוד אמרו לי שנפלתי על הראש לקנות אוטו כזה ישן ב 10-16 אלף. בבקשה אם אתם יוכולים לעזור לי להגיע להחלטה.. האם הרכב הזה באמת אמין וחסכוני כמו שאומרים ? והאם כדאי לקנות בכלל את המכונית הזאת ? כל מידע שיש על האוטו יעזור. תודה ליאור.
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם . לפני כשבוע עבר הרכב של חבר שלי תאונה טוטל לוסט . הרכב היה דיו רייסר 95 , הוא היה שמור מאוד התגלגל מהסבא (ישר מהחברה), חברת הביטוח תשלם על הרכב את מחיר המחירון שלו והוא בערך 7K . הוא מחפש רכב כמה שיותר קרוב למחיר , עדיפות לגיר רגיל . הדבר היחידי שמצאנו בסיגנון הוא אותו רכב , אבל צריך למצוא אחד שמור מאוד . יש עוד אופציות מעניינות ? האם הרובר 216 והסגנון הנ"ל טובות ? תודה רבה יעקב
הודעה אחרונה מאת Yakov s, -
- 8 תגובות
- 990 צפיות
אהלן, חשבתי על הרעיון של לקנות אוטו זול בסיגנון רנו אקספרס ודומיו שיהיה בשביל להגיע למקומות עם האופניים. בגלל שאת רוב הרכיבות שלי אני עושה בצוק מנרה ואני גר באיזור המרכז אני צריך אוטו אמין שיוכל לסוע הרבה קילומטרים בלי בעיות. אני מחפש אוטו שיוכל להכניס לפחות 1-2 זוגות אופניים בתוך האוטו + שיהיה לו מושב אחורי. הדבר הכי חשוב לי באוטו הוא אמינות ומחיר זול, אחרי זה צריכת דלק ורק אחרי זה כל הנוחיות למינהן. לא חובה מזגן ולא שום דבר. רוצה לדעת גם אם עדיף ללכת על דגם בנזין עם מנוע קטן או דגם דיזל? בתקציב שלא עולה על ה10K ועדיף בפחות.. אפשר לקנות משהו שלא יתפרק אחרי 400 קילומטר?
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום אנשים יקרים אני חדש כאן אני מחפש לקנות לעצמי רכב ראשון ובגלל זה יש לי הרבה שאלות התקציב שלי בין 35-40 אלף שח אני מחפש רכב אמין קטן קשה מאוד להחליט איזה רכב להתחיל לחפש אשמח אם תוכלו ליעץ לי רכב חסכוני אמין וקטן וגם נושא של ביטוח הרכב ידני או אוטמט (מעדיף אוטומט או שבמכוניות הקטנות הגיר לא מוצלח ולא ממולץ?) יש לי נסיון עשיר בנהיגה אבל לא רכשתי לעצמי רכב או רכב שהוא לא משפחתי בתודה מראש אלי
הודעה אחרונה מאת elit, -
-
רציתי עזרה בקשר להונדה סיייויק 2005 דגם ES
מאת Guest לא רשום- 2 תגובות
- 745 צפיות
לפי דעתם האוטו הזה טוב .??? מישהו יודע אם יש מחלות כלשהם לאוטו הזה ? אני בן 22 יש לי תקציב לאוטו הזה והתאהבהתי במראה שלו אוטו ממש יפה אז רציתי לדעת אם הוא רכב אמין ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת נתנאל, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הרכב המשפחתי שלנו הוא איביזה 1400 שנת 98. האיביזה אצלנו מ2001 (7 שנים) ואנחנו מאוד מרוצים מהאוטו שבמשך 7 שנים כמעט ולא היו בו תקלות. הרכב משמש כיום בעיקר את אשתי (לוקחת ומביאה את הילדה מהגן ונוסעת איתו לעבודה וממנה). עד היום עבדתי רוב הזמן מהבית, וכמעט לא הזדקקתי לרכב. אבל המצב השתנה. אני מחפש רכב פרטי (ידני) שני שישמש אותי לעבודה (טכנאי מחשבים, רשתות ועוד.. רכב פרטי יספיק בהחלט). בסכום של עד 30,000 ש"ח. וכמובן שיהיה אמין , בטוח וחסכוני (לפי הסדר הזה). מצד אחד, בגלל שאנחנו כ"כ מרוצים מהאיביזה, הנטייה שלי היא לקנות עוד סיאט איביזה/קורדובה. הרכב נוח, שקט ומאוד אמין. ואין פלסטיקים מרשרשים שעושים רעשים מעצבנים בנסיעה (אלרגי לאלה) מצד שני, קראתי בהרבה מה…
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
- 2 תגובות
- 917 צפיות
שלום אני מעונין לרכוש דייהו לאנוס שנת 99 דגם se אבל ממליצים לי על מיצובישי לאנסר שנת 92 הילוכים מה אתם ממליצים לי? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
הרכב לנהג צעיר, אוטו', כל הרכבים בשנתון 2001-2002, בהנחה שכל הרכבים במצב טוב, מה עדיף לנהג צעיר, מבחינת אמינות, מראה, צריכת דלק, טיפולים וכו'. יש לי הצעה על פולו שנתון 2002 נקייה משסי מטופלת רק במוסך מורשה ב44 אלף, אוטו' ועברה 108 אלף קילומטר, מה דעתכם? יש המלצות? הסתייגויות כלשהן?
הודעה אחרונה מאת Or_s, -
-
סיטרואן פיקאסו C4 1 2
מאת צ'צ'יק- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
אשמח לדעת מבעלי מכוניות מהדגם הנ"ל התרשמות כללית. ומה דעתם של הנוהגים בדגם זה עם הגיר האלקטרוני(רובוטי). בתודה!
הודעה אחרונה מאת guy_y, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב. האם שווה לי לעשות בדיקה לסובארו שנת 87 שהקילומטרז' שלה נושק ל-295000 למרות שהאוטו מטופל היטב (ראיתי קבלות של טיפולים לא קטנים שנעשו ממש לאחרונה) השאלה הגדולה מה הסיכוי שהבדיקה תראה תוצאות של מצב סביר למעט הכסתחי"ם כמובן? בכל אופן שווי הרכב 6K. תודה מראש.
-
-
- 4 תגובות
- 693 צפיות
אז ככה, אני מחפש רכב בסביבות מחיר זה , העניין הוא שלכל אחד מן האנשים שאני פונה עליהם יש את משנתו לגבי כל רכב. בסופו של דבר הגעתי לרשימה של רכבים שמתוכם אקח לי אחד. 1. פיאט בראבה/מריאה 2. יונדאי לנטרה 3. דייהו לאנוס 4. אם יש לכם עצה לרכב אחר!!!?????? מה שחשוב לי לדעת זה מבחינת טיפולים , צריכת דלק, ואמינות... כמובן שאם למישהו יש עוד הע/ארות אשמח לשמוע ולהחכים. תודה רבה.
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום אני צריך יעוץ ברכישת רכב חדש מה שאני מחפש זה אוטו 5 דלתות (האטצ'בק) מנוע 1600 עם ביצועים וכח טובים חוץ ממאזדה 3... חשבתי על פורד פוקוס את האמת אבל אני לא בטוח מה דעתכם? תודה על עזרתכם
איסוזו איפון
מאת Sentinel- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה דעתכם על איסוזו איפון 2001 4X4 טובו דיזל איך הרכב? אמין/טוב? סחיר? כמה שווה לשים עליו? *ראיתי שטנדרים למינהם נמכרים מתחת למחירון (למה ואיך זה) אשמח להסברים והבהרות
הודעה אחרונה מאת Sentinel, -
יש לי רכב סופר לנסר שנת 96 אפור יד שלישית 176,000 קילומטר מכני מצוין בחוץ לא משו מה המחירון?רציתי למכור אותה ב15,000-16,000 ולהוסיף עוד 10 ולהביא משהו קצת יותר חדש. איזה רכב מומלץ להביא באזור ה25,000-26,000 ...רכב שיהיה אמין שלא יאכל הרבה דלק כמו הסופר לנסר.. תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת ניר מזרחי, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
סובארו gl שנת 1987 עברה כ 180 אלף מצב חיצוני יפה (עוד לא חקרתי לה את המנוע) אלה פרטים ראשוניים דגם קופה" גיר רגיל מנוע 1600 המחיר 6000 ויש על מה לדבר שווה?? משהו יכול להגיד לי מה ההבדל בין gl ל dl??
הודעה אחרונה מאת ariklevi17, -
-
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שבת שלום לכולם אני מבקש את עזרתכם האדיבה {והמהירה...} מאחר ואנ יעומד לרכוש רכב מסוג פורד מונדיאו שנת 2002 , 2000 סמ"ק 145,000 ק"מ ,יד ראשונה. האם ישנן בעיות מיוחדות ו/או כרוניות בדגם ובשנתון הזה ? עלויות אחזקה , צריכת דלק ממוצעת , אמינות וכו' .. תודה יוסי
הודעה אחרונה מאת דניסאן, -
- 3 תגובות
- 846 צפיות
טוב אני בן 18 וזה האוטו הראשון שלי אני מחפש אוטו שירצה אותי מבחינה של כוח, אחיזה ואמינות מבחינת מנוע וחלקים זולים אני רוצה שהאוטו יהיה דיזל וזה הדבר שהכי חשוב מבחינתי אני שוב מזכיר התקציב 20-15K לא יותר תתנו לי הצעות תודה יתיר
הודעה אחרונה מאת יתיר, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
פיג'ו 206,XT שנילקחה לבדיקה. בסעיף שילדת מרכב(ליקויים בעלי משמעות נמוכה),נכתב כך: "תיקון תאונה בחזית הרכב+בצד שמאל,פחים וגשר עליון+הלחמות בתא מנוע,מעיכות בקורת רוחב קידמית ושילדה+הלחמות בפחים קידמים ושילדה,הוחלפו חלקי מרכב+פחים קידמים מולחמים,מעיכות ושריטות במרכב וסף ימין...." אני מבקש שרק מי שבאמת מבין בנושא יענה,אני לא מבין גדול ..אבל..האם הבדיקה הזאת לא מתארת פגיעה בשאסי? למיטב הבנתי היא כן,תקנו אותי אם אני טועה.
הודעה אחרונה מאת RipCurl, -
גולף ידנית או מזדה 3? 1 2 3
מאת איתן_כ-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אני מחפש רכב שני למשפחה, עבור אשתי (הראשון הוא פוקוס מליסינג) שייסע בעיקר בעיר. לא הגדרתי תקציב, אבל נראה לי שהכי כדאי ללכת על מכונית בת 2-4. הכי הגיוני כלכלית זה אולי לקנות מזדה 3 - כמובן בגירסת ההאצ'בק ובצבעים כהים, כדי שלא ייראה כמו מכונית ליסינג. מצד שני, מזדה 3 לא מגיעה עם הילוכים ידניים ולא בא לי הסטנדרט של 1600 אוטומטית (אם מיליוני אירופאים יכולים לנהוג בפקקים ולהחליף הילוכים, אז גם אנחנו). בין המכוניות שעוד אפשר למצוא עם גיר רגיל, 307 ואלפא 147 נופלות בגלל אמינות (מהאחרונה הייתי אולי נהנה, אבל מאחר והשימוש הוא עירוני, היא "תתבזבז") ואני נשאר עם גולף. מבין שתי האלטרנטיבות, מה עדיף – מזדה 3 או גולף? האם יש עוד הצעות?
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לחברים, הגיע הזמן להפרד מהולוו S40 שנת 2000 שברשותנו. היא שרתה אותנו נאמנה ואנחנו גמלנו לה בהתקנת מערכת הנעה בגז של גזפרו (שלעתה 8500 שח) עכשיו שאני בא לתמכר את הרכב אני צריך את עזרתכם. כמה לדרוש על הרכב? (הן נמכרות מחירון?למעלה?למטה?) הרכב שמור בהחלט כדי לקבל מחירון אם שאר המכוניות בשוק נמכרות ככה. שנית, כמה אני דורש על מערכת הגז שעדיין באחריות ולא עברה אפילו שנה מהתקנתה? תודה
הודעה אחרונה מאת Wonka,
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 762 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Yuvalino
- Markm4
- orsh99
- PeteRoy
- carsgo
- שביט
- V6
- asix
- flytomars
- CompL
- yahaga
- mikk