Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני כעת נהג צעיר ושוקל לקנות אימפרזה WRX משנת 2000-2001 בנתונים הרשמיים של הרכב רשום כי צריכת הדלק היא 1ל12.5 ק"מ עובדה זאת נשמעה לי קצת מוזרה ורציתי לדעת מה קורה במציאות?

רציתי לשמוע עוד על הרכב אמינות האם מתקלקל הרבה בקיצור מידע מעניין שמישהו עם ניסיון יכול לחלוק איתי.

גם ראיתי שבטופ גיר במבחן של האימפרזה הם מציינים שעד שהטורבו נכנס לפעולה הרכב לא חזק במיוחד ופתאום בסל"ד מסוים מגיע כול הכוח בבום. אני אישית אוהב שרכב פותח חזק, זה מה "שעושה לי את זה" ורציתי לדעת אם הרכב פותח חזק למרות שכול הכוח לא מגיע בהתחלה, ואם באמת בהתחלה אין כוח רב מתי בערך מגיע מרבית הכוח.

כמו כן האם הרכב הזה מומלץ? האם הוא יסב הרבה הנאה ?

בתודה לכול העונים שמקדישים לי מזמנם

אילון

פורסם

צריכת דלק רגועה מגיעה ל 8 ק"מ לליטר.

מדובר במכונית אמינה כשהיא מטופלת למשעי.

האימפרזה אכן תלויה בכניסתו של הטורבו לפעולה באיזור ה3 וחצי 4 אלף סל"ד ולפני כן, ישנה.

בכל אופן מדובר ברכב מהירביותר למי שיודע למקסם אותו.

מן הסתם...האימפרזה מהנה מאוד לנהיגה

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם
צריכת דלק רגועה מגיעה ל 8 ק"מ לליטר.

האימפרזה אכן תלויה בכניסתו של הטורבו לפעולה באיזור ה3 וחצי 4 אלף סל"ד ולפני כן, ישנה.

מן הסתם...האימפרזה מהנה מאוד לנהיגה

קודם כול תודה על התגובה

רציתי לשאול עוד לא הבנתי על צריכת הדלק, כשאתה נוסע בנסיעה רגילה ורגועה אז צריכת הדלק היא 8 ק"מ? בעיר ? או מחוץ לעיר.

רציתי גם לדעת האם קשה לנצל את הכוח של האימפרזה או שתיק תק לומדים להשתמש בו?

פורסם

אני חושב שהוא התכוון שגם אם תנסה לנסוע רגוע, צריכת הדלק המשולבת שלך תהיה 1 ל-8. רוב הסיכויים שמחוץ לעיר בשיוט רגוע תקבל תוצאה טובה יותר, אבל בתוך העיר תוצאה פחות טובה ובסך הכל - משהו כזה. כמובן שבנסיעה אגרסיבית תראה גם 1:6 ואולי יותר גרוע.

בקשר לניצול הכוח של האימפרזה - השאלה לא כ"כ ברורה. אם השאלה היא לניצול ביצועים - לא צריכה להיות בעיה. גם קוף ידע ללחוץ על הגז ולהעביר הילוכים. אם הכוונה ליכולת ספורטיבית הכוללת סיבובים וכדומה - כאן כבר העניין מסובך יותר. ד"א, במקרה של האימפרזה עוצמת הבלמים לא עומדת בקנה אחד עם עוצמת המנוע, אז שים לב... (או שפר בלמים).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני חושב שהוא התכוון שגם אם תנסה לנסוע רגוע, צריכת הדלק המשולבת שלך תהיה 1 ל-8. רוב הסיכויים שמחוץ לעיר בשיוט רגוע תקבל תוצאה טובה יותר, אבל בתוך העיר תוצאה פחות טובה ובסך הכל - משהו כזה. כמובן שבנסיעה אגרסיבית תראה גם 1:6 ואולי יותר גרוע.

בקשר לניצול הכוח של האימפרזה - השאלה לא כ"כ ברורה. אם השאלה היא לניצול ביצועים - לא צריכה להיות בעיה. גם קוף ידע ללחוץ על הגז ולהעביר הילוכים. אם הכוונה ליכולת ספורטיבית הכוללת סיבובים וכדומה - כאן כבר העניין מסובך יותר. ד"א, במקרה של האימפרזה עוצמת הבלמים לא עומדת בקנה אחד עם עוצמת המנוע, אז שים לב... (או שפר בלמים).

רוני

מה שהתכוונתי לניצול הכוח הוא שצריך לדעת לשמור את הרכב בסל"ד מעל 4 כדי לקבל כוח והשאלה האם זה לא מסובך?

יש לי עוד שאלה , איך יכול להיות שההבדל בין הנתון המוצהר של צריכת הדלק של הסובארו לבין מה שקורה במציאות הוא כזה משמעותי?

פורסם

ניצול הכוח - מסובך? זה לא מסובך להשאר מעל 4000 סל"ד, אבל אני לא חושב שתצטרך את זה ביום-יום. האימפרזה מתנהלת יפה מאוד גם בין 2000 ל-3000 בשימוש רגיל. כשתצטרך כוח הוא יהיה שם תמיד מעל מדרגת הסל"ד הזאת.

חסכון - הנתון המוצהר נמדד בנסיעה קבועה של 90 קמ"ש. במצב כזה הטורבו בקושי נכנס לפעולה וצריכת הדלק היא אופטימלית. בתנאים כאלו לא תתקל בעולם האמיתי ולכן צפה ל-8 ק"מ לליטר בממוצע. ההפרש משמעותי בעיקר בגלל אופי המנוע של האימפרזה, שהוא חסכוני יחסית מתחת לפעולת הטורבו ומאוד לא חסכוני מעליה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ניצול הכוח - מסובך? זה לא מסובך להשאר מעל 4000 סל"ד, אבל אני לא חושב שתצטרך את זה ביום-יום. האימפרזה מתנהלת יפה מאוד גם בין 2000 ל-3000 בשימוש רגיל. כשתצטרך כוח הוא יהיה שם תמיד מעל מדרגת הסל"ד הזאת.

חסכון - הנתון המוצהר נמדד בנסיעה קבועה של 90 קמ"ש. במצב כזה הטורבו בקושי נכנס לפעולה וצריכת הדלק היא אופטימלית. בתנאים כאלו לא תתקל בעולם האמיתי ולכן צפה ל-8 ק"מ לליטר בממוצע. ההפרש משמעותי בעיקר בגלל אופי המנוע של האימפרזה, שהוא חסכוני יחסית מתחת לפעולת הטורבו ומאוד לא חסכוני מעליה.

רוני

כשהרכב נמצא מתחת למדרגת ה 3.5 סל"ד הטורבו לא פועל כלל? ובזמן כזה הרכב יעשה צריכת דלק חסכנית?

פורסם

אם אתה רוצה לחסוך בדלק - איפרזה מוגדשת היא לא הרכב המתאים עבורך.

מעבר לצריכת הדלק, ישנם עוד פרמטרים רבים יקרים באחזקת רכב שכזה,

וביניהם - הביטוח, הטיפולים השוטפים, תקלות (אם יש), ובלאי כללי (קלאץ' יקר, טורבו יקר, ועוד).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

מובן שלא קונים רכב כזה כשמעוניינים ברכב חסכוני בדלק אבל פשוט רציתי לדעת עד כמה קשה מצב הדלק אצלו.

אשמח גם אם מישהו יוכל לענות לי מה כמות הטיפולים וההתעסקות עם הרכב האם מדבור ברכב רגיל שפעם ב10K ק"מ צריך לשים במוסך לטיפול? או שמדובר ברכב הדורש התעסקות? הטיפולים ברכב יקרים? עד כמה?

פורסם

המס נראה בבירור על השימשה :roll:

עריכה:סטיישן רופל:lol:

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם

לא WRX אלא טובה ממנה :twisted: .. הGT , עם הGT יש לי ניסיון .

חסכונית בדלק - שכח מזה! ממוצע של 1\6.3 ואם תהיה רגוע אבל ממש רגוע תגיע ל1\8 (בלתי אפשרי לדעתי.) .

הרכב זמין בכוח תמיד! בכל מצב אתה תמיד מהיר מאוד ביחס לתנועה! גם לחיצה עדינה בהילוך 5 בסלדים שקטים תניב תוצאות מאוד מאוד מהר !

כייף לנהיגה - אכן , אך לדעתי חובה לשדרג קפיצים\בולמים\אנטירולים - עולם אחר לחלוטין!

ברקסים - עדיין לא חשתי בחסרונם (החלפתי ממש לפני שבוע) אולי כי עדיין לא יצא לי לרדת הר בשיגעון..

בלחיצות עמוקות הרכב יעשה ממוצע של 1\5 ואולי גם יותר!

סה"כ רכב מדהים , ביטוח לא יקר (לפחות לא שלי) , חלקים לא זולים (ברקסים מקוריים באיזור ה1700 ש"ח) , שמנים רק איכותיים עולים מינימום 300 ש"ח לגלון (הרכב הזה דורש שמנים כאלו!) , פלאגים באיזור ה500 ש"ח וכו'...

רכב שנחשב אמין (הניסיון שלי לא ארוך טווח כרגע..).

לא מתאים לכל נהג ודורש המון ריסון עצמי!!!

שיהיה בהצלחה.

Not the sound of silence -ABARTH

• תוכן חדש...