Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קסארה/מגאן/306 מהשנים 00-01 (תקציב 30K)

Guy L
שימו לב! השרשור הזה בן 6106 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לארח התפגרות הרכב הקודם, החלטתי עם חברתי לקנות רכב, חדש, והתקציב העומד לרשותנו הינו 30K .

קראתי את ( אינסוף ) השירשורים לתקציב הרלוונטי ולאחר שנסגרתי על השלוש הנתונות אני מעוניין בהשוואה ספציפית ביניהן.

הכיוון הכללי הוא השילוב של מנוע 1.4 וגיר ידני כמובן ( חובה ). עיקר השימוש ברכב הוא עירוני , בערך 13K ק"מ בשנה.

הסיבה שבחרנו דווקא במגאן ולא בקליאו B היא כי בשנתונים הנתונים המחירים די זהים, המנוע זהה, והמגאן מאובזרת יותר.

השאלות העיקריות הן :

1. כמה גדולים ההבדלים בצריכת הדלק ( והאמינות ) בין מנועי 1.4 ל 1.6 ? השאלה נובעת מכך שההבדל במחיר קטן, והאבזור בגירסת ה 1.6 בד"כ נדיב יותר.

2. הרושם שלי הוא שהרנו "חסינה" יותר לפגעי הזמן , יש אמת או סתם קיבעון ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש גירסא מצויינת של קסארה, 1.4 ידני - הייתה בד"כ בחברות השכרה.

תוכל להשיג ב30K אחת כזו משנתון 2002. זה לא רע בכלל!

ה-306 נראית לי קצת מיושנת, האמת - לפחות הפנים שלה לא כזה מזמין.

המגאן היא היקרה - וגם לה יש את המחלות פלסטיק שלה.

הנקודות החלשות של הקסארה - פתחי איוורור קורסים והמכסים של תאי האיחסון. ידית ההילוכים מתפוררת (חדשה עולה 70).

נקודות חלשות של המגאן - פתחי איוורור נוטים להישבר ולצאת החוצה, ידיות הפתיחה הפנימיות מתפרקות.

את ה-306 אני לא כ"כ מכיר.

הייתי הולך על הקסארה, היא הזולה והחדשה ביותר שאפשר להשיג מבין השלושה. היא גם נוחה בטירוף ומעוצבת יפה.

במידה והפלסטיקים בפנים שבורים, עם קצת עבודה אפשר להשיג אותם שלמים בפירוקיות (מניסיון).

בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי מה שכתבת-13 אלף ק"מ בשנה שזה קצת יותר מאלף לחודש-אין משמעות להבדל בצריכת דלק בין מגאן 1400 למגאן 1600 (גיר ידני כמובן). אבל יש הבדל בביצועים.

מנוע 1600 (115 כ"ס) מוצלח מאוד.

אני אישית ממליץ על מנוע 1600. תצטרכו להשקיע מעמצים כדי למצוא כזאת אבל שווה לנסות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תוספת :

בעקבות מחסור במועמדות ( רובן המוחלט של הידניות הן דיזל ) כדאי לשקול דיזל ?

13K בשנה לפי 16-17 לליטר הם בערך 780 ליטרים, כלומר 4800 שח לעומת 11-12 ק"מ לליטר בבנזין שהם 7000 ש"ח ,

כלומר המעבר כדאי ( תאורטית לפחות ) . ( החישובים לפי 6.3 לליטר גם של בנזין וגם של דיזל )

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי החישוב- 2000 ש"ח בשנה חוסך דיזל אבל :

קילומטראז' לרכב דיזל הגיוני -בסביבות 30 אלף בשנה=210 עד 240 אלף ק"מ למודלים 2000-2001.(פחות מזה לא היה שווה כלכלית להחזיק רכב דיזל).

לכן לדעתי עדיף במקרה הזה לחפש אוטו עם מנוע בנזין , שמור ,עם קילומטראז' נמוך.מה שתחסוך על הדלק -תוציא כיפליים על התיקונים ויהיו תיקונים אחרי 200 אלף ק"מ בדיזל.

אני אישית מחזיק אוטו דיזל אבל נוסע מעל 30K ק"מ בשנה וזה כבר סיפור אחר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6106 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...