Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפשטות והאמינות והפשטות של ג'אסטי, או הנוחות והתענוג של פג'ו 306?

ExtraD
שימו לב! השרשור הזה בן 6103 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום רב לכולכם חברים :wink:.

אולי שמתם לב ואולי לא - זאת ההודעה הראשונה שלי בפורום. ואני מקווה שלא אציק לכם ממש כבר בהתחלה.

רק קבלתי רשיון ועכשיוו התחילו 3 חודשים מתסכלים וארוכים של מלווה, אבל כמו כל אחד בן 18 אני קופץ קדימה וחושב על העתיד הקרוב.

וההתלבטות הקשה כפי שכבר הבנתם, היא במכונית. ב - 3 חודשים של עבודה, אני יכול לקנות סובארו ג'אסטי, אוטומט, (אמרו שיש איתו בעיות?) נפח מנוע 1.2 זו לא תהיה קריעת תחת, האוטו יעלה 7 אלף, המנוע שם די חדש וכך גם הגיר, ונקנה מבן אדם מוכר לי

ושאפשר לסמוך עליו בנושא.

וכן אני יודע, יותר נכון קראתי, אני עוד לא מבין במיוחד, שג'אסטי אמינה מאוד חלקי חילוף זולים וכדומה.

אבל, בכל פעם שאני רואה פ'גו 306 לבנה ...:oops:..

היא תעלה כ - 15 אלף שקל ועם הביטוח והכל 20. עם קריעת תחת טוטאלית, אולי ורק אולי אוכל להרשות לעצמי אחת כזאת.

אבל, האם זה שווה? או שעדיף ללכת על ה ג'אסטי?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבלי לקשר לתשובות שתקבל לגבי אמינות וכו':

ה- 306 נוחה ומרווחת באופן משמעותי. הרבה יותר "רכב", כנראה גם יותר בטוחה.

המזגן המקומי של ה- 306 פשוט איום ונורא וגם לא משאיר הרבה כח למנוע (בד"כ 1400).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המזגן המקומי של ה- 306 פשוט איום ונורא וגם לא משאיר הרבה כח למנוע (בד"כ 1400).

איזה מזגן מקומי? למה החלטת מנוע 1400?

אנא למד אותי איך מסיקים את כל המסקנות הללו רק מידיעת צבע הרכב.

אגב, אם הצבע היה אדום, זה היה מנוע 1600?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ג'אסטי+אוטומט זה לא בריא לכיס.

רכבים בגיל הזה + אוטומט = מתכון לבעיות אמינות.

חץ מזה = ה306 הרבה יותר טובה, מצד שני פחות חסכונית ויותר יקרה לאחזקה.

מה עם 106?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזה מזגן מקומי? למה החלטת מנוע 1400?

אנא למד אותי איך מסיקים את כל המסקנות הללו רק מידיעת צבע הרכב.

אגב, אם הצבע היה אדום, זה היה מנוע 1600?

חשבתי להסתפק רק בסמל של :roll: (כדי לא להשתמש ב- :screwy: ), אבל בכל מקרה לא זכור לי שקישרתי לצבע.

הבחור מבקש רכב בתקציב נמוך.

רוב הסיכויים שיילך, אם כן, על ה- 1.4.

ציינתי חלק מהיתרונות, וציינתי שהמזגן המקומי (שהותקן בחלק מהרכבים) חלש ולוקח הרבה כוח מנוע. אני דווקא יחסית כן מכיר את ה- 306, על מגוון מנועי ה- 1.4/1.6/1.8 (אם כי לא בדגמים הספורטיביים שהם ממילא לא רלבנטיים). חשוב לדעת שמנוע ה- 1.4 שירת גם רכב קל יותר (205) וששם היה יחסית נחמד, אך ב- 306 הוא חלש לטעמי, במיוחד עם מזגן פועל (רוב ימי השנה, במזרח התיכון).

עכשיו אולי תגיד לי מה לכל הרוחות למה התכוונת?

אגב, ידוע שלרכבים אדומים יש 5 כ"ס יותר מאשר ללבנים, למשל, כך ששם אולי זה פחות מורגש. נדמה לי שלשחורים יש אפילו כמה כ"ס נוספים, במיוחד בצירוף מדבקת NO FEAR.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הרכב הוא רק לתקופה קצרה ובכדי לחדד את כישוריך כנהג הייתי הולך על הסוברו!!! בגלל כמה סיבות

1 - רכב הרבה יותר פשוט ויש סיכוי שתצליח ללמוד קצת על טיפולים ותוכל לגעת ברכב בלי לפחד.

2 - גם הסוברו וגם ה 306 בתקציב הזה לא יתנו לך רכב לטווח ארוך

3 - החזקה הרבה יותר זולה.... הרבה מאוד.

4 - בכסף שישאר תוכל להשקיע ברכב וגם להנות ממנו ולנסוע בלי חשש .

5- בזמן הזה גם תבין שרכב טוב עולה הרבה יותר וצריך לעבוד קשה בישבילו.

לגבי גיר הייתי ממליץ להתחיל מידני וכך תלמד להרגיש את הרכב וגם הרבה יותר אמין במיוחד בסוברו אבל אם אין אפשרות

גם האוטומט יעשה את העבודה.

טויוטה קורולה ספייס 2019

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חשבתי להסתפק רק בסמל של :roll: (כדי לא להשתמש ב- :screwy: ), אבל בכל מקרה לא זכור לי שקישרתי לצבע.

הוא רק נתן תקציב וצבע בלבד ואילו אתה דיברת על מזגן בהרכבה מקומית (שאם אינני טועה הותקן רק בדגמי 94') ומנוע 1.4 ל', כאשר מחירון ל-306 דור ראשון, עם מנוע 1.6 ל' נע סביב ה-15K.

מכאן תגובתי הצינית לגבי דרך הסקת המסקנות שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם כבר להשוות גאסטי לצרפתי אז רק ל 205 הן באותו תווך מחירים ה 205 1.4 עם מזגן מקורי ולפני שנת 95 (בדיקות זיהום מעצבנות)היא בחירה מצויינת לנהג חדש האמינות מצויינת בגלל הפשטות של האוטו הגיר ידני כמובן ,הסחיבה שלה מצויינת בגלל המשקל העצמי הנמוך.

(הגאסטי האטומטית היא צרה צרורה)

חלקים בשפע ובזול מפירוק בשתי המכוניות כמו כן 2 המכוניות הנ"ל מאוד נפוצות ולכן לא קשה למצא אחת במצב טוב.

ה 306 הרבה יותר מתקדמת מבחינת ניהול מנוע, חיישנים, ובטיחות ולכן אחזקתה תהיה יותר יקרה מה 205.

ואין מה להשוות בכלל נוחות וניהוג של 205 לגאסטי . אם הגאסטי ממש שמורה וידנית אז אולי תהיה קצת יותר אמינה מה 205.

אם התקציב שלי היה ממש דל והייתי נהג חדש הייתי הולך על ה 205 או גאסטי תלוי בהעדפה האישית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נסעתי על שני הרכבים שציינת , אישית הייתה לנו בבית פיגו 205 והייתי צריך לקבל אותה רק חבל שהרכב עבר טוטל לוסט

שנת 97 מ-ע-ו-ל-ה , אומנם בלי הגה כח אבל היה לו מזגן מצויין, גיר רגיל 5 הילוכים חסכוני מנוע 1100 פשוט רכב פגז , במיוחד לאחד מתחיל מה גם שזה רכב לא יקר לאחזקה, (תלוי ,אם הוא טופל ברמה סבירה )

אם מציעים לך פגו 306 עדיף לך.

מצד שני הגסטי האוטומטי יש לו גיר ECVT או משהו כזה, וראיתי בפורום שהגיר הזה לא הכי אמין ועלות של שיפוץ או החלפה שלו תעלה הרבה יותר מהרכב,

ובגדול עדיף רכב ידני , כך אתה מוריד לך צרות

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6103 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...