Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

ברשותי פוקוס 2000 אוטומטית שנת 2003 יד 2 מטופלת ושמורה שעברה 125,000 ק"מ אני נוסע כ-30,000 ק"מ בשנה בממוצע ואיך לומר בעדינות צריכת הדלק מרוששת אותי. יש לי אפשרות להחליף את הרכב הנ"ל בהונדה ג'אז שנת 2002 ידנית עם 110,000 ק"מ יד 1 שמורה ומטופלת במצב מצויין וללא תאונות מדובר ברכב של חבר לעבודה לכן הפרטים בדוקים.

ידוע לי על עניין החיסכון שההונדה המדוברת חסכונית בצורה משמעותית מהרכב שלי.

השאלה אם מעבר זה שווה אם מה שאני מחפש הוא חיסכון בדלק.

כי מה שמטריד אותי בנוסף זה האם הרכב זה "יחזיק מעמד" מכמות הקילומטרים שאני עושה בשנה ובנוסף אם אני ארצה בעתיד למכור אותו האם ימצא קונה שירצה לרכוש רכב כזה ידני. בנוסף אשמח בכלל לשמוע את הדעות שלכם לגבי המעבר בנוסף על אמינות הג'אז, עלות טיפולים ובכלל.

רב תודות!!!

פורסם

אני חושב שהגאז' היא לא הבחירה הנכונה.

לגאז' קילומטרז' יפה כבר, כלומר תוך שנה זה יהיה 140, תוך שנתיים 170, וכו'.

בנוסף הגאז' רכב קטן, וכאדם שמזדהה איתך ונוסע המון, יש משמעות לנוחיות בנוסף לסעיף הכלכלי נטו.

לדעתי?

אם אתה רוצה גאז' אז קח אחת עם פחות קילומטרים עליה, או חלופה אחרת.

הסיבה היחידה לדעתי שאתה חושב על הספציפית הזאת היא הזמינות שלה.

אני הייתי בוחר ברכב אחר כנראה, והייתי פוזל לכיוון הדיזל, אפילו ש-30,000 לא ממש עובר את סף הכדאיות הכלכלית.

עדיין, עם הורדת האגרה על דיזל. והעובדה שרכבי דיזל יכולים להגיע ל-1-18 אולי...

אם לא, מנוע קטן וידני יחסוך לך הרבה מה-2.0 אוטומטי שלך.

פורסם

אז הג'אז היא עם מנוע קטן וידני.

חשבתי על הנקודה הזאת של הקילומטרז' גם כמובן. וזה מה שמדאיג אותי.

פשוט מדובר גם באותה עלות פחות או יותר.

אגב מה שמרתיע אותי מבחירה בדיזל הוא העלות הגבוהה של הסולר ובנוסף קושי במציאת רכב עם קילומטרז' נמוך.

תודה רבה על ההתיחסות!

פורסם

שתי האופציות גם ג'אז וגם רכב דיזל חיסכוני יצמצמו לך הוצאות דלק ב 50%.

גם אני נוסע 30 אלף ק"מ בשנה ובחרתי בדיזל.

זה נכון שמחיר הסולר עלה אבל בקילומטראג' כזה 1:18 בדיזל לעומת 1:9 במנוע בנזין שני ליטר הבדל של 700-600 ש"ח בחודש (בתנאי שמתדלקים בהנחות מעל 2 ש"ח) זה הבדל גדול מאוד.

רכבי דיזל הכי חיסכוניים הם:

רנו מגאן דור שני DCI, סיאט קורדובה SDI.

בקשר לג'אז. לחבר שלי יש אוטומטית והיא גם מאוד חיסכונית ( 1:15), אמינה מאוד, שימושית מאוד.

החיסרון שלה הוא ביטוח לא זול וטיפולים במוסך מורשה גם לא זולים. יקרה לקניה יחסית למיני.

אחרי 3-4 שנים כשתרצה למכור ג'אז עם 220 אלף ק"מ זה ישמע הגבה מאוד, תסכים איתי. לעומת זאת ברכבי דיזל זה קילומטראג' סביר לגמרה.

השיקול שלי לקניית רכב דיזל היה גם בגלל צורך ברכב גדול. קניתי קנגו DCI . צריכת סולר 1:16 (ממוצע עם מזגן). כך שיכול להיות שאני לא 100% אובייקטיבי. לכן אני בכלל לא פוסל אפשרות של ג'אז.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לי לא מפריע להתפשר על רכב ברמה של הג'אז רק מה שאני מחפש זו צריכת דלק שפוייה ומה שקורה בפוקוס ממש לא שפוי.

הג'אז באמת הגיעה בהזדמנות וגם אני חושש כי אני יודע שבעוד שנתיים יעמוד הקילומטרז' שלה על 170,000 לערך שזה לא נמוך כלל וכן הלאה.. הבעיה שבאמת קשה למצוא דיזלים בתקציב שלי באיזור ה55,000 ש"ח במצב סביר וכ"ו..

אשמח לעזרה. אגב לגבי הדיזל הסולר מחירו גבוה מאוד וכן אגרת הרישוי. האם בכל זאת לא שווה לחפש רכב עם מנוע קטן וידני??

פורסם

אגרת רישוי לרכב דיזל יקרה יותר רק ב 400 ש"ח לשנה (החל מ 1.09.2007). בשנה הבאה גם הפרש הזה אמור להתבטל.

מחירו של סולר לאחר הנחה (ולא בתחנות פיראטיות) שווה למחיר של בנזין.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מה לגבי גפ"ם? מישהו יכול לפרט מה העלות של ליטר כרגע ומה קורה עם המיסוי של זה? הרי "הבטיחו" שהמחיר יעלה כי יוטלו מיסים על הגז.

פורסם

מזאת אומרת לאחר הנחה? איך מקבלים את אותה הנחה?

אגב עדיין נותרת הבעיה בתקציב הנתון שלי למצוא רכב דיזל עם קילומטרז' שפוי.

בעיה רצינית ממה שאני מתרשם.

פורסם

הג'אז הידנית לטעמי תיהיה אופציה מעולה.

מנוע 1400 חסכוני, משולב גיר ידני- בנהיגה רגועה צפה לתצרוכת דלק של 1/16-1/18!

היתרון הגדול שלך, הוא האקזמפלר אותו הינך מכיר ובטוח לגביו (מבטל הסיכון בעצם הקניה).

בעוד מספר שנים לכשתרצה למכור, הרכב יהיה עם ק"מ גבוה, תפחית במחיר והרכב ייחטף (לגאז' שוק פנטסטי ושמירת ערך גבוהה מאד).

נכון שק"מ גבוה לרכב דיזל "יישמע טוב יותר" בעיני הקונה, אך ירידת הערך של רכב דיזל גבוהה יותר במקביל.

החסרון של הג'אז הוא מרווח הטיפולים הקצר (כל 10K), שמבחינתך זה אומר להיכנס 3 פעמים בשנה לטיפול.

בנוסף, פרמיית ביטוח יקרה.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

על כל תחנת דלק מפורסמת הנחה לסולר . הנחה של 230 אגורות -שווה למחיר של דלק . בכל איזור בארץ יש תחנות עם הנחה כזאת.

רכב נוסף -סופר חיסכוני סיטרואן C3 (מנוע 1400 טורבו דיזל):

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=30&SubModelID=265&FromYear=2004&UntilYear=&Hand=&Auto=0&fromPrice=&untilPrice=&Info=

מה לעשות- צריך סבלנות. אולי בעוד 10 ימים המחירים יירדו.

פורסם

אגב למה הפרמיה של הביטוח גבוהה יותר על הג'אז סיבה מסויימת??

אז אם ככה יוצא שחוץ מהג'אז כרגע מה שרלוונטי לגבי זה רק רכב דיזל??

אז העלות הנוספת על הדיזל היא כרגע 400+ לרישיון הרכב והעלות של הסולר היא שווה לעלות של ליטר בנזין.

זה הכל?

פורסם

אז אם ככה יוצא שחוץ מהג'אז כרגע מה שרלוונטי לגבי זה רק רכב דיזל??

אז העלות הנוספת על הדיזל היא כרגע 400+ לרישיון הרכב והעלות של הסולר היא שווה לעלות של ליטר בנזין.

זה הכל?

כן, פרמיית ביטוח נקבעת עפ"י מספר פרמטרים כגון: שווי הרכב, שנה, דגם וכמה הרכב גניב.

בסטטיסטיקות חברות הביטוח הונדה ג'אז נמצאת דיי גבוה ברשימת הרכבים המבוקשים ע"י גנבי הרכב , ולכן פרמיית הביטוח יקרה בהתאמה.

אני מציע לך לברר אצל סוכן הביטוח, לעיתים ישנן הטבות בפרמייה, ע"י הגבלה לזוג נהגים מעל גיל מסויים, קולקטיבים וכו'...

לגבי כדאיות של רכב דיזל, אני לא כ"כ בטוח שרכב דיזל יהיה בסה"כ הכללי זול יותר מהג'אז הידנית.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

במילה אחת-HONDA

זה הכל?

פחות או יותר זה הכל.

פורסם

כעיקרון מה שמדאיג אותי בג'אז שוב זה שתוך 3-2 שנים, אני מגיע איתה לכמעט 200,000 ק"מ ואני לא יודע מי ירצה לקנות אותה ממני אז בנוסף להיותה ידנית.

לגבי עלות הטיפולים את האמת בשנה יוצאים לי 2 טיפולים בפורד והעלות ממה שבדקתי באתר של הונדה לטיפולים של הג'אז היא פחות או יותר דומה. לגבי הפרמייה אני באמת יברר מחר בחברת הביטוח.

מה שקורץ לי שוב בעסקה זה שאני מכיר את הנהג ויודע איך הוא שמר על הרכב ושהרכב מטופל רק במורשה.

מבדיקה במחירון שלה שהוא עומד על 50,000 ש"ח הוא אמר לי שהוא יהיה מוכן לרדת ל48,000 כי זה מה שהוא היה מקבל בסוכנות אם הוא היה מוסר להם את הרכב. הוא מעוניין לרכוש ג'אז ידנית חדשה. כמובן שאם וכאשר תיפול ההחלטה אני אקח את הרכב לבדיקה במכון בדיקה ולאחר מכן אגש למוסך המורשה עם הטופס לבירור נוסף.

תודה לכם כמובן על העזרה!

• תוכן חדש...