ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,592 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
אז החלטתי לרכוש טנדרון, בהבנה כי זה הכי מתאים לצרכים שלי מצאתי חמישה רכבים שעונים על המענה: קנגו, ברלינגו, פרטנר, דובלו וקונקט. אחרי חפירה פה בפורום בהודעות ישנות ועוד כמה כתבות שקראתי הגעתי למסקנות הבאות: ברלינגו, פרטנר (שהבנתי שהם אותו דבר) וקנגו הבנתי ששלושתם הרמת אמינות שלהם נמוכה (אני אשמח לשמוע עם אתם חושבים שאני טועה). הקונקט הבנתי שהוא יותר אמין אבל החלקים שלו הרבה יותר יקרים חוץ מזה שיש פחות מקום למטען וגם יש לו בעיה עם גחון נמוך (לפעמים אני גם נוסע בשבילי עפר) מה שנשאר לי זה פיאט דובלו שהבנתי גם שהוא בעל תא המטען הגדול ביותר (שזה מצויין בשבילי, אבל לא הכל) אז אני חושב על לקנות פיאט דובלו באזור שנת 2005 פלוס מינוס אני אשמח לשמוע כל דבר לגבי הרכב,…
הודעה אחרונה מאת SJ413, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 786 צפיות
שלום, קבלתי הצעה ליסינג הצעת מחיר בסך 67,000 ש"ח עבור סיטרואן C4 שנת 2013 (אפריל), אוטומטית. 46,000 ק"מ, בצבע שחר. טופס הבדיקה שהראו לי נראה די מושלם, למעט מעיכות קלות אין ליקויים בכלל. האם המחיר סביר? האם יש לדרוש בדיקות/טיפולים נוספים לפני קנייה (למשל החלפת שמן גיר) תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני בהתלבטות מאוד קשה ואשמח לעזרה לפני שאשים סכום משמעותי ואתאכזב , אני מחפש רכב מרשים שיראה טוב זה מאוד חשוב לי , עם התנהגות כביש טובה , ושיהיה חזק , מה שאין בסובארו טויוטה , ההתלבטוץ היא בין מיני קופר s קבריולט שהגג זה פלוס עצום אוהב גג נפתח , לבין הסובארו טויוטה שהיא הנעה אחורית מתנהגת בהתאם ונראית וואו מבחינתי , מפחיד אותי שאין לה כוח . אשמח להתרשמות ממי שנסע על המכוניות נהג על המכוניות , אני בא מולוסטר טורבו עם שוק אפטר מרקט מזעזע אשמח לדעת אם למיני יש אפשרויות ואיך היא תסע עם חמוצים , ובכללי איך היא מתנהגת . תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 993 צפיות
שלום לכולם , אני מחפש רכב גדול יחסית , צריך לאחסן תיק מצלמה גדול , ארגז כלי עבודה ומדי פעם אני מעביר מחשבים ממקום למקום. הסיטרואן שלי מקשה עלי מאוד עקב תא מטען קטן מאוד , וזוג מושבים אחוריים בלבד. מה שהופך את האוטו שלי ללא אטרקטיבי ולכן אני פרסמתי אותו למכירה. חשבתי על B4 סטיישן שנת 2007 , או על WRX סטיישן משנתונים 2001-2004. יש פה מישהו שהיה לו את אחד מהרכבים האלה ויכול לספר לי על מחלות ואחזקה בכללי ? התקציב הוא עד 50K. תודה.
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מישהו התנסה בסיטרואן אליזה C החדשה (הדגם האוטומטי)? האם הסטיגמה השלילית של האמינות הירודה והקושי למכור של דגמי סיטרואן אחרים (בעיקר C4) נכונה גם לגביה?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 815 צפיות
אהלן חברים, רציתי לדעת אם המחירים ישתנו מאז הפרסומת של המחירים של פולקסווגן והשפיעו גם על הgti, מי שמנוסה ורכש כזאת יכול להגיד אם יש מקום להתמקחות?(אני רוצה להגיע מוכן ולדעת עד כמה הם מוכנים לספוג). ובכמה אפשר להוציא כזאת או כל מיני דילים רכב תצוגה או נסיעת מבחן במצב חדש? האם אתם מכירים סוכנויות אחרות בארץ שמוכרים אותה בזול יותר? המון תודה
הודעה אחרונה מאת pronella, -
-
שלום לכולם! אשמח לעזרתכם בקניית סופר מיני חדשה כאמור. הדרישות העיקריות הן בטיחות גבוהה, ביצועים טובים יחסית וחסכון בדלק. כרגע אני נוטה בעיקר לכיוון של מאזדה 2. אשמח לדעות ולעזרה! תודה
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 575 צפיות
איך הרכב שברולט קרוז שנת 2011/12? איך הוא מבחינת אמינות ובטיחות?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 5 תגובות
- 583 צפיות
הי, אני מחפש סמארט לנסיעות בתוך ירושלים, לא יותר מ - 20 ק"מ ביום. די התבייתתי על סמארט, שנתון 2004-2003 מתאים לי לכיס. אבל הבנתי שעלויות האחזקה לא סבירות וגם שבמאה אלף ק"מ צריך לעשות/להחליף מנוע. אשמח לדעת האם מישהו יודע מה עלויות האחזקה והאמינות של הרכב. וגם אם באמת צריך לעשות מנוע כל 100K. אם כן, מה העלות של זה לעומת הזמנת מנוע משומש... תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת SmartCoupe, -
אני מעוניין לרכוש BRZ חדשה. מישהו יודע בכמה הן נמכרות בפועל?
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 503 צפיות
שלום וברכה הקנגו שלי שוב שבקה ואני מתלבט אם לעשות לה שוב ראש מנוע (לפני שנתיים נקרעה רצועת טיימינג, עכשיו שוב קפצה רצועת טיימינג.. למה למה ??) או לקנות משהו אחר. אני צריך - רכב אמין (כמה שניתן בתקציב הנתון), חסכוני (1 ל 14 ומעלה) וגדול (גם סטיישן הולך) וידני. חייב דלתות צד (כלומר חמש דלתות כולל הבגז). רעיונות? אולי בכלל לשפץ שוב את הקנגו (סביבות 4.5K לראש משופץ)?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
סטיישן עד 30k
מאת TOS1471- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 664 צפיות
שלום לכולם ותודה על העזרה התקציב שלי תכלס 25,000 אבל יכול למשוך למעלה. מתלבט בין-פוקוס סטיישן פביה סטיישן/ספייס רומסטר 1.6 dsg B4 סטיישן/רגיל 165כ"ס שנתון סביב 2008. תכלס מאוהב קצת בסובארו, אשמח לשמוע רעיונות עצות דיונים בנושא. בנוסף מכון בדיקה במרכז ומוסך סובארו שיתן הערכת לתיקון
הודעה אחרונה מאת lcx, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 505 צפיות
שלום חברים. אני רוצה לקנות רכב מליסינג מימוני(יותר נוח לי מבחינת פריסת התשלומים)ורציתי שתמליצו לי על רכבים בתקציב של עד 40 אלף פחות או יותר. אין לי הבנה גדולה בעולם הזה רציתי שתרשמו לי על מה חשוב לשים דגש בקניית הרכב ואיזה רכבים בשוק כדאי לקנות בתקציב שציינתי ומבחינת איכות הרכב. תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
התלבטות היא בין מאזדה 2 2014 לבין טויוטה יאריס 2014. יש כאן מישהו שמכיר באופן אישי? ויכול לייעץ לי? לגבי נוחות נסיעה, בידוד רעש, התנהגות כביש והחוויה הכללית? תודה
הודעה אחרונה מאת or6699, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 668 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב ראשי למשפחה קטנה בתקציב של כ 80 אלף שיעשה בעיקר נסיעות יומיות של כ- 60 קילומטר ליום. הרכב ישמש אותי כנהג יחיד רוב הזמן, אבל צריך להתאים לזוג + ילד ויהיה אוטומט. הכיוון הוא למשפחתיות קטנות עם צריכת דלק סבירה. חשבתי על גולף 2012 שעוד באיזור התקציב, אבל לפי ההתכתבויות באתר נראה שהגיר עלול להיות בעייתי. ?האם ישנם פרטים נוספים ששכחתי לציין תודה
הודעה אחרונה מאת alopa, -
-
- 7 תגובות
- 664 צפיות
בס"ד שלום לכולם אשמח לשמווע חוות דעת בעד ונגד על סוזיקי איגנס 2006 בעד ונגד. והאם יש למשהו המלצות לטוב ולרע על הרכב. תודה רבה לכל מי שעונה ויכול לפרט ככל הניתן יונתו
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
רכב משפחתי מוגבה 1 2
מאת BMW-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם. הגיע הזמן להחליף את הרכב שמשמש את אימי לאחר 12 שנים שקטות עם מאזדה 6. הרכב המיועד ישמש אותה רוב הזמן לנסיעות עירוניות קצרות מאוד בהן היא אוספת/מורידה/מסיעה את הנכדים שלה באופן יומיומי. הרכב חייב להיות רכב מוגבה כדי לאפשר לה מקסימום נוחות בכניסה/יציאה למושב הנהג ומקסימום נוחות בהכנסת/הוצאת הילדים מכסאות הבטיחות מאחור. להלן הפרטים: מאחור ישבו תינוקות/ילדים/בני נוער (99 אחוז מהמזמן לא ישבו מבוגרים מאחור) ולכן פחות חשוב מרווח הרגלים מאחור. מלבד מצלמת רוורס/דיבורית מובנית ועזרים אפקטיביים כאלו, אין ממש חשיבות לאבזור מיוחד. ישנה העדפה ברורה לרכב יפני (וכיוצא בזה לאמינות מוחלטת של הרכב), אפילו על חשבון דברים אחרים, אך עם זאת גם שאר המלוכסנות הקור…
הודעה אחרונה מאת BMW, -
-
- 3 תגובות
- 546 צפיות
שלום לכולם. חבר שלי מוכר מיצובישי לנסר 2006 במחיר די זול, העיניין הוא שאני צריך רכב לנסיעות פעמיים שלשה בשבוע לירושלים. נראה לכם יסחוב? תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת rfldni, -
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום. אני ובת זוגתי מתלבטים ברכישת סוזוקי ויטרה / קרוסאובר חדשה. הבנתי שלשניהם תיבת הילוכים שונה. רציפה בקרוסאובר ואוטומטית רגילה בויטרה. האם ישנם העדפות בנושא? יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן? לנו חשוב שהרכב יהיה נוח ככל הניתן בנסיעות עירונית ובין עירוניות קצרות על בסיס יומיומי. אודה לדעותכם בנושא אייל
הודעה אחרונה מאת pinister, -
- 6 תגובות
- 842 צפיות
מחפש רכב ידני, לא גדול, ולא פיצפון. משהו בגודל של פולו או גולף לדוגמא. 3 דלתות זה פלוס. נוסע יחיד, במקרים חריגים 2-3. לא רוצה להוציא עליו יותר מידי כסף, בין 20-30 אלף נראה לי סביר. אם זה אפשרי בתקציב הזה, אני מעדיף רכב שכמה שיותר בנוי לנסיעות מהירות, עקיפות והאצות. משהו חשוב, הייתי רוצה גם שיהיה אמין וטיפולים זולים. אין לי עצבים למוסכים ויום ללא רכב יקשה עליי. על חיסכון בדלק אני מוכן להתפשר. אני לא יודע עד כמה אפשר שרכב יהיה בעל שני הדברים שביקשתי, מהירות ואמינות, אבל אני מקווה שנמצא משהו. אני יותר נוטה לצד של האמינות. תודה.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
טוב... אז אחרי הרבה חיפושים, עוד לא מצאתי מאזדה לאנטיס שנת 2002-2003 רוב המוכרים סוחרים, רוב הרכבים שיצא לי לראות - עגלות עם קילומטראז' גבוה. התחלתי לחשוב לכיוונים אחרים, למשל: אלמרה פרפקט - 2001-2003, מנוע 1800 - מהי צריכת הדלק האמיתית ? האם הרכב אמין לפחות כמו הלאנטיס מהשנים האלה? והאם כדאי מנוע 1800? אני פשוט מודאג שצריכת הדלק תהיה גבוהה מדי קראתי באיזו כתבה מתחילת שנות ה-2000 שבדקו את הרכב, ויצא להם 1 ל-6.8 משולב, נראה לי מטורף לגמרי אז לבעלי הפרפקט הזאת - מה דעתכם ? מהי צריכת הדלק? אימפרזה 2001-2004 - שמעתי דברים טובים, אבל אני לא באמת מכיר את הרכב איך הצריכת דלק (נפח 1600) , איך האמינות ? יש עוד המלצה ? הכיוון הוא עד מחיר של …
הודעה אחרונה מאת ron.c, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב בסביבות התקציב הנ"ל עם שנתון החל מ 2011 וקילומטראז' יחסית נמוך (עד 60,000). מבחינת הגודל, לפחות סופר מיני. האמינות חשובה מאוד ועם צריכת דלק טובה. המכונית מיועדת לנסיעות בתוך העיר וגם לנסיעות ארוכות יותר. עד כה התמקדתי בעיקר בסיטרואן C4, קיה ריו וטויוטה יאריס. יש עדיפות לאחת מהכוניות שהזכרתי? מכוניות אחרות מומלצות? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת eitan2, -
-
- 0 תגובות
- 456 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת niro11, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 583 צפיות
אהלן חברים, אשמח לעזרה שלכם. שמעתי מהרבה אנשים שמסוחרים לא כדאי בכלל לקנות רכב, עכשיו מצאתי רכב שמאוד מעניין אותי בסוכנות סוזוקי, רכב שהגיע אליהם מטרייד אין, האם סוכנות סוזוקי זה גוף אמין יותר מאשר סוכנים אחרים עצמאיים או שהכל זה חתול בשק? תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת arbelzis, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicCar.php?CatID=1&SubCatID=1&RecordID=3bc9e6ab76481b7679314572fbe3a903d0b&Code=822caee1d90f942ad6e60cfbc2322e8f לא ידעתי לאיזה פורום זה שייך, פה זה היה נראה לי הכי הגיוני. עד כמה באמת המודעה הזאת חשודה וממה צריך לחשוש כאן?
הודעה אחרונה מאת Guy_25, -
-
- 0 תגובות
- 463 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת Shlomi20061, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם מחפש לקנות רכב שבע מקומות, המועמדים הם; גלקסי 09 עם 75 א קמ רקסטון 07 עם 100 א קמ הרקסטון יותר יקר ב5k כאשר היתרון מבחינתי הוא שהרקסטון יאפשר לי גם טיולי שטח. השאלה שלי, מעבר ליכולות שטח איזה רכב עדיף, וכן הבדלי עלויות באחזקה ודלק. אשמח לתשובות בהקדם, תודה מראש
הודעה אחרונה מאת avinolen, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 571 צפיות
יונדאי i20, הדגם המשופר, שנת 2010, יד 2; יד 1 השכרה תפעולית, יד 2 פרטית, 110,000 ק"מ, ללא תאונות. הרכב עובר טסט לשנה, החלפה של זוג צמיגים קדמיים, תיקון משהו שקשור לכרית אוויר וכל מה שנחוץ על מנת שיעבור טסט. המוכר רוצה על הרכב 42,000 שקל, האם הרכב אכן שווה את זה?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 494 צפיות
תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום. ברשותי יונדאי I30 סטיישן 2010 שרכשתי יד ראשונה מליסינג באויס. מעוניין כרגע להחליף לרכב חדש יותר. הוצעו לי שני רכבי פורד פוקוס סטיישן. אחד 2012 ואחד 2013. שניהם עם 60,000 ק"מ. אני מצרף את הבדיקות שלהם כפי שניתנו לי באויס. לכאורה הם נראים נקיים. ההבדל במחיר בין 2013 ל-2012 הוא 10,000 ש"ח. משנה אם זה הבדל של שנה על הכביש ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ornakash123, -
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 1,149 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- benny62
- orsh99
- Shay Shd Dave
- Pavlik
- משה גולד
- yor2
- Liquidator
- הצילינדר השישה עשר
- SlowRide
- BoazB11
- flytomars
- dinnnn