ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,586 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, הציעו לי רנו קליאו סטיישון 2015 עם 40000 קמ ב84000 שקל, הרכב חדש עם אחריות לעוד שנתייםת באמת בובה. מצעד שני, גם הציעו לי פלואנס דיזל 2013 עם 82000קמ ב74000 שח, אני מאוד מטלבת בנהם ורציתי לדעת האם הרנו קליאו עם מנוע 1.2 הוא כזה חסכוני? או שכדי לי ללכת על פלואנס שבוטח יותר חסכוני ומורווח מהקליאו?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 496 צפיות
מה גורל רשיון הרכב כאשר הרכב נמסר בטרייד אין? ביטוח אפשר לבטל אצל המבטח אבל האם אפשר לבטל רשיון רכב וליהנות מהסכום היחסי שנותר בו עד לחידוש?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 651 צפיות
שלום יונדאי אקסנט 2008 מטרייד אין יד 3 ב25K מה דעתכם על המחיר ? והאם מכירים "מחלות" עם הרכב הזה . תודה אסף
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
- 10 תגובות
- 992 צפיות
שלום לכולם! אנחנו משפחה של 4 נפשות (מתוכן רוב הזמן רק 3 משתמשים ברכב). כרגע ברשותנו יונדאי i20 שנת 2012 שבעקרון מאד מרוצים ממנה. אנו מעוניינים לקנות רכב נוסף (יד 2) כאשר ההתלבטות העיקרית היא בין מיני לסופרמיני. לדעתי ב- 2 הרכבים רוב הזמן יסעו עד 2 אנשים לכל היותר. אשמח לדעת מה היתרונות והחסרונות בבחירה בין מיני לסופרמיני (בטיחות, ביצועים וכו'..). כמו כן אשמח להמלצה של 1-2 רכבים ספציפיים מכל קטגוריה, במגבלת תקציב של 60K. ובכלל - אילו שיקולים עלי לקחת בחשבון? (גיר רובוטי לעומת ידני, מומנט, וכו'..). תודה מראש לעונים!
הודעה אחרונה מאת Nadav1980, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 790 צפיות
היי חברים מה שלומכם? ידידה שלי רוצה לקנות רכב והבטחתי שאעזור לה. התקציב הוא 15-20K. הרכב צריך להיות (רמת החשיבות היא ע"פ הסדר): אוטומט, חסכוני, אמין, קטן, בטיחותי. אני יודע שדי ציינתי פה מאפיינים של רכב מושלם, אבל חשוב שהוא יהיה עול קטן מאשר גדול מקווה שתוכלו לעזור לי ולה בתודה, בר
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, מחר אני הולך לראות קיה פורטה שנת 2013. כשדיברתי עם המוכר, הוא אמר לי שהרכב הוא בליסינג מימוני אבל רשום על שמו הוא יד ראשונה (יד 00 ברשיון). לטענתו, אין ולא יהיה שום אזכור לליסינג ברשיון הרכב. מישהו מכיר את העניין? ראיתי הרבה מודעות שרשומות יד1 ובפרטים הם מציינים שזהו ליסינג מימוני. תודה.
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 547 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת Carsearcher, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 709 צפיות
אשמח לשמוע על מכון מומלץ לבדיקת רכב (טויוטה פריוס) לפני קניה,אזור המרכז תודה.
הודעה אחרונה מאת shd, -
-
- 2 תגובות
- 951 צפיות
היי.. אני מתלבט בין 2 רכבים, הונדה סייויק סדאן יד 2 שנת 2008 או מיצובישי לנסר (מנוע 1.5) יד2 שנת 2011. מעולם לא נסעתי בשתיי הרכבים לכן אני צריך עזרה בהחלטה. אני מעריך שמנוע ההונדה יותק חזק אבל אני מחפש אמינות, תושבות מנוע טובות (שהרכב לא ירעד אחרי שנה), רעש נמוך בכביש מהיר, עלות ביטוח וטסט נמוכה יותר. + המעבר הינו מרכב מאזדה 6 2004, אני לא מעוניין להרגיש "ירידה" ברמה ובתחושה ברכב החדש שאקנה וזה גם חשוב לי. מה עונה יותר טוב על הפרמטרים הנ"ל? ובאופן כללי אשמח לשמוע מאנשים שנהגו על הרכבים האלו מה הם חושבים. תודה.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 728 צפיות
אהלן בהודעה הקודמת שלי נתתם המלצות נהדרות ועשיתי קצת שיעורי בית. יש לי ~45K שאני מעוניין להוציא על רכב ידני, כשהנסועה צפויה להיות נמוכה (רכב סידורים / טיולים, לא יום יומי). אני מתלבט בין השלוש בכותרת - הספלאש, הפנדה או המיי. הבנתי שכולן זריזות יחסית למכוניות מיני, כשהספלאש היא הכי "אוטו", הפנדה היא הנוחה ביותר והמיי ספרטנית, סוג של רכב קארטינג מתוחכם. אני אשמח לשמוע מה דעתכם, איזו מכונית נותנת את התמורה הטובה ביותר ואם יש סיבה מיוחדת להעדיף או לפסול אחד מהרכבים שהוזכרו. המליצו לי גם על קליאו 3 או פיאט איבו מבוגרות יותר, הן יהיו חלשות בהשוואה למכוניות שציינתי? תודה!
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. אשמח לחוות דעתכם. אני מתלבט בין 2 המכוניות האלה. אני ממש לפני קנייה של אחת מהן ונמצא בסערת רגשות..(האלפא זה הרגש אבל הקליאו יותר פרקטית לי כעת) המחיר שלהן דומה תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
יונדאי אקסנט i25 1 2
מאת tUNA_mAn-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי אחרי שרציתי בהתחלה לקנות i20/jazz הגעתי למסקנה שאני צריך תא מטען יותר גדול ולכן די ננעלתי על i25 ההתלבטות עכשיו זה האם לרכוש עכשיו אותו במבצע יד ראשונה 0 ק"מ במבצעים של סוף השנה או להסתפק במודל 2012 מליסינג. חדש זה פינוק ויכולה להיות הוצאה גדולה מדי ומיותרת. אשמח לאנשים שעברו את מה שעברתי ויעזרו לי להחליט. תודה
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- 4 תגובות
- 829 צפיות
אז זהו נפלה ההחלטה וההתלבטות היא בין שתי המכוניות הללו. עכשיו השאלה שלי פה היא אם הייתם צריכים לבחור רכב מבין השניים לאח שלכם הקטן/גדול או סתם לחבר קרוב על איזה רכב הייתם הולכים מאזדה 6 2008 2.3 - יד רביעית 120K סיאט איביזה ספורט אוט' 1.6 2009 - יד שלישית 98K עכשיו חשוב לציין שהדרישות שלי מהרכב הן די מינימליות, אם אני אצטרך לשים את האצבע על קריטריון מסוים אז זה יהיה אולי על אמינות. הנסועה היא בסביבות 7K בשנה תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת sharif111, -
- 1 תגובות
- 559 צפיות
אהלן! עד לרגע זה הייתי נעול על לאון fr 2014. הגעתי למסקנה שהמחיר יקר לי מדי בשלב זה, ושאלך על שנתון נמוך יותר. מעבר לצורה, ומעבר לנפח המנוע, יש הבדל מהותי? בעיקר מבחינת אמינות. האם שנתון 2009-2013 הם זהים מבחינה מכנית? תודה.
הודעה אחרונה מאת tal_be, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
לובינסקי טרייד מסרבים שאקח רכב לבדיקה ב מ.מ.מ. חיפה זה בכלל חוקי ?
הודעה אחרונה מאת amir77a, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי חברים, אני מעוניין לקנות רכב שישמש אותי לנסיעות יחסית קצרות באיזור המרכז וכמעט ולא יותר מזה. מצאתי רכב טויוטה יאריס ידני שנת 2000 עשתה 200,000 ק"מ ב-13,000 ש"ח (אותו בן אדם דרש 15,500 ש"ח והרודתי אותו ל-13,000 ש"ח). אנחנו נכנסים לשנת 2016, רציתי לדעת האם שווה לקנות רכב כזה בשנתון זה?
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
http://carsite.yad2.co.il/Buy%20a%20car מישהו מכיר? המלצות? דיס-המלצות? הרכב ילקח לבדיקה אצל המוסכניק שלי בכל מקרה.
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 652 צפיות
מעוניין לקנות סיאט לאון היכן ניתן לבדוק לפני קניייה באזור המרכז-רעננה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 561 צפיות
שלום לכולם, מחר אני נפגש עם בחור כדי לקנות ממנו audi a1 2014 1400Tfsi sportack. לאחר חיפושים ובירורים הבנתי כי מדובר ברכב שעונה על הצרכים שלי. רציתי לדעת אם משהו יכול להמליץ או דווקא להתריע על דברים שחשוב לדעת לפני רכישת הרכב( כך לדוגמא, בגולף הקודמת שלי אכלתי אותה עם הגיר...) הגיר אמין? מה עם המנוע 1400Tfsi? צריכת דלק וכו'. בקיצור, כל פיסת מידע שתעזור לי לגבש החלטה שלמה יותר תועיל. אשמח מאוד!!! תודה
- 0 תגובות
- 507 צפיות
אהלן לכולם, עם 320 יש לי נסיון מאוד חיובי מכל הבחינות גם צריכת דלק. איך ה325? 320 קל לטפל לבד כי יש מקום, אני משער שב6 צילינדר קצת יותר עמוס- כמה קריטי? מחלות נפוצות? האם ביטוח יהיה יקר משמעותית? להמנע משנתונים מסוימים? הכיוון הוא ל2005-6 .
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 916 צפיות
שלום לכולם, אני לקראת קניית רכב חדש (לא מהניילון) ובבעלותי הרכב שבכותרת. לאחרונה (חצי שנה) דולקות לו בערך כל הנורות ברכב, הוא נתקע, המזגן לא פועל והגעתי למצב שבו אין לי רצון וכסף להשקיע בו כדי למכור אותו ב-6K. האם אתה מכירים את הנוהל למכירה לברזל? מה הטווח מחירים שצריך לגבות? האם אפשר לקחת כמה דברים מהרכב שאצטרך לרכב הבא לפני? (מנורות, רמקולים וכו'). יש פרוצדורה רישומית? הרכב נמצא בבאר שבע. תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת A900, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתלבט קשות בין 3 דגמים עיקריים, עד כה נססעתי על שברולט אימפלה 3.8 שנת 2003. כאשר הרכב היה תקין , נהניתי ממנו מאוד. הבעיה הייתה שרוב הזמן הוא לא היה חשוב לי מאוד הרווח הפנימי מאחורה, אני נוסע עם תאומות בנות שנה ולפעמים צריך לאייש את המושב האחורי בן אדם נוסף. חשוב לי גם הנוחות של הרכב, בטיחות, הכח הזמין(אני לא משתולל אבל אוהב שיש כח שרוצים)וכמובן האמינות של הרכב, מה שלא היה לי ברכב הקודם. רוב הנסיעות הם עירוניות ומדי פעם עושים טיולים. קראתי אין ספור מבחני השוואה ועדיין ההתלבטות קשה. התקציב הוא לא גבוה , גג 30K. משיטוט כבד ביד 2 אני יכול לשים יד על מאזדה 6 פרימיום משנתון 2006, סובארו B4 2006 ומונדאו 2008. המונדאו כנראה תהיה הכי נוחה ובטיחו…
הודעה אחרונה מאת ArikM, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן. רוצים לקנות במשפחה רכב משפחתי חדש או יותר נכון יד ראשונה 0 קילומטרים מאלבר. ההצעות הן: 1. מיצובישי לאנסר פרימיום 2015 סדאן - 98 אלף ש"ח. 2. מאזדה 3 סדאן 2015 - 116 אלף ש"ח. 3. קיה פורטה 2015 - 106 אלף ש"ח (דגם LX). אני נוטה להמליץ על הפורטה ומה גם שההנחה עליו גדולה יחסית. הבעיה אני מכיר את הדגמים הישנים יותר של יונדאי / קיה והם זללנים לא קטנים של דלק. האם זה כך גם בפורטה החדשה?
הודעה אחרונה מאת Michael_N, -
-
- 4 תגובות
- 721 צפיות
המלצות לקנייה או להתרחק? האם זה הבעיה עם הגיר ברכב קיימת בדגם הנל? יש עוד בעיות ?
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 961 צפיות
אני מחפש רכב לתקופה של שנה וחצי בערך. רכב חסכוני,אמין! ושלא תיהיה לו ירידת ערך גדולה אחרי שימכר. בשימוש בעיקר מחוץ לעיר כל יום. חשבתי על יונדאי אקסנט/אלנטרה או פיאט פונטו אוטומט,מה אתם אומרים ?
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 609 צפיות
פורד פוקוס 2011 עלתה ב12 צורה חדשה 1600 124 כס ישלה מצב ספורט בגיר לאדע אם זה אומר משו על הדגם
-
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני מטלבת בין שני רכבים אלה, אני יודע שיש הבדל גדול, אבל בגדול אני צריך רכב חסכוני בדלק וגדול מספיק להכניס שני כסאות בטיחות ובוסטר מאחורה, העניין הוא שבמחיר של 70000 +- אני יכול לקנות פלואנס 2012 דיזל עם 100000 קמ +- ובדאצ'יה אני יכול חדש.... אשמח לקבל קצת דעות על מנת להחליט...תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Dacia Israel, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 974 צפיות
אני מעוניין לקנות רכב במימון מאלבר יש ברשותי 50 אלף סך הכול לקנייה.. אני בחור בן 22 לא קריטי לי רכב חזק אבל חסכוני וזול לתיקונים ואמין זה הכי חשוב.. הציעו לי קיה ריו סדאן 2012 אוטומטית או וונדאי i25 2012 לפי מה שהבנתי היונדאי אוכלת יותר דלק ככה שבגלל זה ירדתי מהעניין.. אבל אשמח להצעות לרכבים שאפשר למצוא באלבר במחירים האלה.. ואם הקיה ריו תספיק לי ושווה כבר לסגור עניין?? תודה רבה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
יש למכירה מסוחר כלשהו סיאט שעברה רק 3400 ק"מ מישהו מכיר? מעניין למה היא נמכרת במחיר כל כך נמוך, אני חשבתי אולי לרכוש אותה במקוםם רכב חדש אבל מה שעולה בזול עולה ביוקר. הסכנות היא SL CAR מישהו שמע אולי?
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 794 צפיות
הי אני בוחן שתי אופציות סופיות : קיה ריו - יד ראשונה מליסינג, אוטומט, מנוע 1400, שנת 2010 עשתה 166,000 ק''מ - רוצים עליה 30,000 ש''ח יונדאי אקסנט - יד שנייה (יד ראשונה מליסינג), אוטומט, מנוע 1400, שנת 2008 עשתה 130,000 ק''מ - רוצים עליה 24,000 ש''ח אני מבין שמדובר בשני רכבים בעלי מכניקה זהה / דומה השאלה היא מי יותר חסכונית בדלק והאם הנתונים של אחת מהם טובים יותר מהשנייה אשמח לסיוע
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 1,273 אורחים (הצג רשימה מלאה)