Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מונדאו VSמזאדה 6 VS סובארו B4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתלבט קשות בין 3 דגמים עיקריים,

עד כה נססעתי על שברולט אימפלה 3.8 שנת 2003. כאשר הרכב היה תקין , נהניתי ממנו מאוד.

הבעיה הייתה שרוב הזמן הוא לא היה:lol:

חשוב לי מאוד הרווח הפנימי מאחורה, אני נוסע עם תאומות בנות שנה ולפעמים צריך לאייש את המושב האחורי בן אדם נוסף.

חשוב לי גם הנוחות של הרכב, בטיחות, הכח הזמין(אני לא משתולל אבל אוהב שיש כח שרוצים)וכמובן האמינות של הרכב, מה שלא היה לי ברכב הקודם.

רוב הנסיעות הם עירוניות ומדי פעם עושים טיולים.

קראתי אין ספור מבחני השוואה ועדיין ההתלבטות קשה.

התקציב הוא לא גבוה , גג 30K. משיטוט כבד ביד 2 אני יכול לשים יד על מאזדה 6 פרימיום משנתון 2006, סובארו B4 2006 ומונדאו 2008.

המונדאו כנראה תהיה הכי נוחה ובטיחותית- אבל הבנתי שיש בעיות קשות במזגן והיא צרכנית הדלק הכי גבוהה בתוך העיר

הסןבארו הכי מצומצמת במושב האחורי

ככה שכרגע אני נוטה לכיוון המאזדה, אבל ממש לא בלב שלם...

אשמח לכל הערות וטיפים שיש לכם להציע:lol:

פורסם

ב-30K אתה תקנה מונדיאו טחונה עם חיבה לביקורים במוסך.

מבחינת התאמה לתקציב ועלויות התחזוקה המאזדה נראית הבחירה ההגיונית והנכונה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יש לי B4 מרווחת וחסכונית היא לא!!!!

אמינה ומהנה כן. בקיצור לא מתאים לך.

יש לי גם שתי ילדות באותו גיל ואי אפשר לדחוף נער אפילו מאחור עם שתי כסאות תינוק לשיקולך....

פורסם
ב-30K אתה תקנה מונדיאו טחונה עם חיבה לביקורים במוסך.

מבחינת התאמה לתקציב ועלויות התחזוקה המאזדה נראית הבחירה ההגיונית והנכונה.

מסכים עם צבי, התלבטתי בנושא עם תקציב דומה לשלך בסוף העליתי את התקציב ל40K וקניתי לפני חודש מונדאו עם קילומטרז נמוך מאוד.

לגבי האוטו: מרווח מאוד, שותה דלק אבל הבנתי שגם המאזדה והסובארו בשנים האלה שותות היטב.

לגבי המזגן אני עדיין לא בטוח משום שעברתי מרכב לבן וקטן לרכב שחור וגדול כך שהגיוני שיקח יותר זמן לקרר.

פורסם

אם אפשר להכניס את פיג'ו 407 כאופציה? תמורת מצוינית למחיר המגוחך, היא נותנת הרבה, נוחה מאוד ומרווח מאוחר, לא חסר לה כוח.

לא שתיינית דלק אם אתה עדין עם הגז, אם תשתולל עם הגז אוטו יעניש אותך עם הדלק.

יש לי אותה שנתיים עד עכשיו היא נותנת אמינות טובה, נכנסת למוסך על מנת לבצע טיפולים שגרתיים.

אם אתה בסוף מתעניין, עליך לחפש אחת שמורה ושטיפלו בה לפי הספר.

פורסם (נערך)

אם מונדאו אז תיקח שנת 2007 במצב טוב.

קודם כל סביר להניח שחצי מהתקציב ישאר בידך. שנית רכב נפלא, נוח, חזק ובטיחותי.

והמזגן מקפיא (ומחמם מעולה בחורף).

אם תחפש ברשת תקרא שהרבה טוענים שהדגם הקודם של המונדאו מוצלח בהרבה מהנוכחי.

מחוץ לעיר גם דיי חסכוני אם אתה לא משתולל (אני נוסע סביבות ה-90-100 קמ"ש פעמיים בשבוע, מקבל 1:14.5 אמיתי). בתוך העיר כמו כל משפחתומטית 1600.

יש לי אחד משנת 2007 - בבעלותי שנה וקצת ובינתיים אמינות מושלמת.

מצד שני יש לי עוד אחת שנת 2002 - בבעלותי שנה וחצי ומהיום הראשון שקניתי אותו,

כל חודש על השעון הוא במוסך. אז לא יודע מה לומר לך לגבי אמינות.

עריכה אחרונה על ידי nimrod7676

פורסם

יש לי מונדאו, המזגן בסדר לא משהו להתפאר בו

כח לא חסר לו, מאד נוח.

צריכת הדלק לא חסכונית משהו, אבל מצד שני בכזה משקל אני לא מתפלא (1 ל 8 בתוך העיר בנסיעה יחסית רגועה).

לקרוב משפחה יש B4, מפגינה אמינות מופתית.

גם לה לא חסר כח.

יש לך בחירה קשה לעשות אבל לדעתי לא ממש תעשה טעות עם אף אחת מהן.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

שבוע טוב לכולם!

שקלתי לקחת את המונדאו 2007 , אבל בכל זאת אני רוצה דגם קצת יותר חדיש.

היתרון של המונדאו 2008 הוא שהשוק שלה ברצפה, מצאתי במגרש בפ"ת אצל סוחר אחת עם 100K שנכנסת בתקציב שלי, צריך רק לבדוק אותה טוב.

כל עוד צריכת הדלק בתוך העיר היא בגדר 1:8 זה בסדר , אני שמעתי כבר על 1:5 ו 1:6 אבל זה כנראה עם רגל כבדה על הגז.

כמו שאריק אמר, הבחירה קשה.. אבל אם אני אמצא אחת שמורה כנראה שאלך על המונדאו

פורסם

המונדיאו לדעתי בחירה מעולה. למרות שיש לי B4 ואני מרוצה. המונדיאו מרווחת הרבה יותר ובעיקר מהזכור לי מכמה הזדמנויות נוחה מאוד (אני נהגתי על 2012 אבל נראה לי שזה אותו בסיס של אוטו)

אותי תמיד הפחידו (ואין לי מושג אם זה נכון) שהאחזקה שלה (תקלות ומוסכים) יקרה מאוד בררת את העובדה?

פורסם (נערך)

לפני פחות מחודש נפרדתי מהמונדיאו 2008 טיטניום האהובה שלי, שהחזקתי 7 שנים למרות שיכולתי להחליף אותה מזמן. אם תקרא מבחני השוואה מ-2008 תראה שאין בכלל תחרות, המונדיאו היא המובילה בקטגוריה. עד היום מגזין אוטו כותב בחסרונות של מאזדה 6 רק מילה אחת: "מונדיאו" - וזה עדיין אותו הדגם מ-2008!

מרווח של מכונית סאלון עם רוחב 1.89 מטר ובסיס גלגלים 2.85. תא מטען ענק ונוחות מושבים ונסיעה מעולה. צריכת דלק ממוצעת של 11 ק"מ לליטר, אבל פערים גדולים בין בתוך העיר (7-8 ק"מ לליטר) לבין מחוץ לעיר (1:15-14). התוספת עבור דגם טיטניום שווה כל שקל - מושבי עור, גג שמש, חישוקי 17 אינץ', קישוטי כרום מסביב לרכב, מיזוג מאחור, צ'יינג'ר, מסך צבעוני, מושב חשמלי, התנעה ללא מפתח ועוד. תוספות שעושות את כל ההבדל ועדיין באזור התקציב שלך (מניסיון מצער).

המחיר בשוק אכן ברצפה והוא הזדמנות של ממש לקונים. זינוק נחשוני לעומת דגם 2007 - מצחיק שמישהו כתב כאן הפוך. מבחינת אמינות - לאורך 133,000 ק"מ לא היו לי שום בעיות חוץ מהחלפות מצבר וכיווני פרונט תכופים יחסית. הקפדתי על טיפולים לפי הספר ואולי היה לי גם מזל.

עריכה אחרונה על ידי Cadillac58

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

האחזקה של המונדאו פחות מפחידה טותי, זאת מכיוון שיש לי קשרים ומחירים די טובים במורשה של פורד .

ברור שהאחזקה לא ברמה של משפחתית פשוטה אבל זה נלקח בחשבון.

מצאתי מונדאו 2009 אצל סוחר בפ"ת הרכב עם 108K, הבחור מתחייב בבדיקה ומחר כנראה אלך לראות את הרכב.

הבעיה שיש לי חבר שמאוד "אוהב" אותי והצלייח לגרום לי לפזול לכיוון של A4. יש אחת עם 190K מנוע 2.4 שנת 2005.

הרכב מטופל ושמור ונמכרת באיזור 22. ברור לי שמחיהת כל האלמנטים האודי תהיה הרבה יותר מהנה,

השאלה אם בקילומטר כזה אני לא אסבול ממנה, במיוחד לאור המחירים המטורפים של החלקים שלהם..

• תוכן חדש...