ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,592 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 671 צפיות
נוסע כ-40 אלף קמ בשנה. מתלבט קשות בין השניים הבאים: 1. רנו פלואנס מנוע 2000 יד ראשונה 2011 עם 40 אלף בספידומטר 2. פורד מונדיאו 2009 יד שנייה עם 90 אלף בספידומטר. מה לדעתכם אמין יותר. לפי בדיקות שאני ערכתי, הגיר והמנוע של הפלואנס צפויים להיות אמינים ביותר (קשקאי*) לעומת המונדאו, שמקריאה ראשונה נראה שלגיר צפויות מחלות. מה עוד? אשמח לכל פיסת מידע. תודה,
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 989 צפיות
ברשותי הרכב שבחתימה שמתחיל להראות סימני עייפות ( יוצא ליסינג לשעבר עם 135KKM ) ראיתי כמה קרוז עם קילומטרז של סביב ה 100K במחיר של 22-24 אלף זה כמעט יוצא ראש בראש עם הלנסר השאלה היא עד כמה הרכב לא מומלץ ? הצרכים שלי הם : נסיעות קצרות בתוך העיר אחת לכמה ימים , הרכב לא ייסע הרבה כי ישמש רכב שני בבית מה המחלות שלו ? ומה כדאי לבדוק בקניית אחד כזה במידה ואני אלך על זה תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת falcon1, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי אני מחפש רכב בסביבות 30-34 אלף לנסיעות בינעירוניות הכי חשוב שיהיה אמין עם טיפולים זולים וחסכוני בדלק במידה מסויימת אבל גם שיעשה בקלות נסיעות מחיפה לירושלים ובחזרה פעם בשבוע שבועיים. הציעו לי טויוטה קורולה רנאקס 2004 140 אלף קילומטר מסוכנות (רכב שלקוח פרטי החזיר ולקח חדש) - אני משער שהיתרון שזה מגיע מהסכונות זה שהם עושים בדיקות שלהם ויחסית אמינים. מצב שני עד כמה הטויוטה תזלול דלק? והאם יש רכב טוב יותר במחיר הזה שיהיה גם חסכוני וגם יתמודד עם הנסיעות בקלות? אין לי בעיה שהרכב יהיה סופר מיני כל עוד הוא יהיה אמין ויעשה את העבודה תודה
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 674 צפיות
היי. קראתי כאן הרבה על רכבים והבנתי שבסכום שאני מחפשת ללכת על: יונדאי גטס (gli/glx/gls) ואו על פונטו ספייס elx שקיבלה כול חייה נוזל קירור איכותי. מצאתי יונדאי גטס שנת 2007 נפח מנוע 1400 gli יד שניה אוטומט [TABLE=class: innerDetailsDataGrid, width: 260] [TR] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]טסט עד:[/TD] [TD]03-2016[/TD] [/TR] [TR] [TD]ק"מ:[/TD] [TD]159,000 [/TD] [/TR] [/TABLE] האם נשמע לכם טוב? יש עוד איזה רכב שאני מפספסת? אני צריכה רכב לי ול 3 בנותיי.. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 0 תגובות
- 467 צפיות
שלום לכולם, על הפרק רכישת רכב 7 מקומות. התקציב 70 אלף, כרגע המועמדים הם פורד גלקסי, וסאנג יאנג רקסטון אני יודע שקצת קשה להשוות בין הרכבים הנל. אבל מבחינתי, אם עלויות התפעול והאחזקה לא שונות מהותית, מעדיף לקנות רכב שטח. לטובת עבודה, גרירה עגלה וגם טיול קליל פה ושם. כאשר אם הרכב בנזין אז מערכת גז באה בחשבון. אשמח לשמוע דעתכם
הודעה אחרונה מאת avinolen, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
בעוד כחודש וחצי נגמר לי הליסינג על הפוקוס שלי ורוצה לעבור לרכב קטן יותר שישמש בעיקר להסעות של הילדים בשכונה והסביבה ונסיעה לעבודה. מתלבט בין ניסאן מיקרה סוזוקי סוויפט, סוזוקי ספלאש ואו פיזו 208 1.6 המטרה לפחות כרגע לקנות חדש מליסינג 0 ק"מ ולהחזיק כמה שנים. מה עדיף?
הודעה אחרונה מאת er12, -
-
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן אני חדש בפורום וברכישת רכבים בכלל. אני חושב לקנות פאביה ספייס ונוטה לכיוון יד שניה. בהנחה שהתקציב הוא פחות בעיה - האם יש שנתון שלא כדאי לרדת ממנו? נניח לא לקנות ישן יותר מ- 2011 או 2012? יש איזשהם שיפורים משמעותיים שהוכנסו בשנה מסויימת שחבל לפספס? ברור לי שכמה שיותר חדש זה יותר טוב ושאם אפשר לקנות עוד עם אחריות זה בכלל טוב, אבל אני שואל מבחינת קפיצות מדרגה שהיו בשנים מסויימות שכדאי לי לדעת עליהן. ועוד עניין - אני מדי פעם יורד לדרכי עפר ממוצעות (למעיינות וכאלה), לא ממש שטח. האם הפאביה נמוכה מדי? או שעם נהיגה זהירה זה סביר? תודה! יונתן
הודעה אחרונה מאת golanyoni, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 962 צפיות
שלום. אני יודע שבברלינגו מקסי אפשר לשים 8 מקומות. אבל חבר אמר שהוא לא מומלץ, רכב ליסינג שעושה יחסית הרבה צרות. מה עם קאדי מקסי? לוגאן? אני יודע שב NV200 אי אפשר. באילו עוד רכבים מהקבוצה הזו אפשר להכניס 8 מקומות? ורצוי דגמים שיש להם גרסא אוטומטית. תודה.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 0 תגובות
- 990 צפיות
ראיתי גיפ סוזוקי ויטרה עם מנוע דיזל וגיר טוטומט. שנת 99 ,האוטו ניראה טוב לפחות בתמונות האוטו אמור לשמש כרכב סוף שבוע לטיולי שבילים בלבד. מנועי הדיזל של סוזוקי מומלצים?
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
- 19 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, כרגע אני מתנייד על קיה פורטה ואני רוצה להחליף את הרכב ו-2 האופציות שכרגע עומדות על הפרק הן מאזדה 3 מנוע 2000 סמ"ק באבוזר בסיס או סקודה ספייסבאק מנוע 1,400 סמ"ק. ישנה מחשבה לכיוון הסקודה אוקטביה מנוע 1400 סמ"ק ברמת אבזור Ambition אבל היא האופציה היקרה ביותר. הרכב צפוי לגמוע קלימוטרז' רב שיעמוד על כ-30,000+ שנתי (דיזל לא כל כך בא בחשבון בגלל עלויות גבוהות ברכישה). הדרישות מהרכב הן מנוע יחסית חזק וצריכת דלק על הצד החסכוני (עד כמה שאפשר) ונוחות נסיעה. מבחינת מרחב פנימי גם הספייסבאק תספיק מכיוון שאנחנו משפחה של שניים וכלב. אשמח עם תעזרו בהתלבטות. תודה רבה מראש ושבוע טוב לכולם.
הודעה אחרונה מאת ice_man, -
טרייד אין סויפט 2007 1 2
מאת rozroz- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הי - יש לי סוזוקי סוויפט 2007 ואני מעוניין לעשות טרייד אין אצל ישירות אצל יבואן אם זה אפשרי.. מה שאני רוצה לדעת - טרייד אין של סוזוקי ניתן לעשות רק אצל יבואן סוזוקי? או שיש עוד יבואנים שיעשו לי טרייד אין? אני מעדיף לא לרכוש דווקא סוזוקי שוב פעם. מישהו יודע? תודה.
הודעה אחרונה מאת rozroz, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ושאלת הוספת מקומות: מכירים רפדים או אביזרי רכב מומלצים שמוסיפים ספסלים לרכב ועושים את כל אופרצית הרישוי? באיזור יהוד , לוד , אור יהודה ? תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 תגובות
- 628 צפיות
שלום. מחפשת רכב אוטומטי, חסכוני עד כמה שניתן ושפוי לתיחזוק. הייתה לי סקודה אוקטביה 2006 שנפטרה בטרם עת בתאונה. הייתי ממש מבסוטית ממנה והסגנון שלה מוצא חן בעיניי אבל כמעט שאין אוקטביות 2006 למכירה! לא שוללת רכבים קטנים. אמור לשרת נסיעות בין עירוניות, כ-90 ק"מ ליום. מה כדאי?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
רכב לרוכבת אופניים 1 2
מאת רוז- 18 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, מבקשת ייעוץ ברכישת רכב משומש בתקציב של כ- 60 אלף ש"ח. האוטו ישמש לנסיעות עבודה בינעירוניות, התניידות בטיולי אופניים ורכב משפחתי (לילדים גדולים). הדרישות הן שיהיה מספיק גדול שייכנסו בו אופניים בלי לפרק גלגל, גבוה כדי להיכנס לשבילי עפר וכמובן- שיהיה חסכוני. גיר ידני. היום אני עם פג'ו פרטנר שגדול מספיק לאופניים וחסכוני אבל מאד נמוך בשטח וחוטף כל הזמן מכות בקרטר שמן (?) תודה לכם
הודעה אחרונה מאת Ki-PoD, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 478 צפיות
גרים במושב אבל לרוב נסיעה בכבישים מהירים, רצוי שיהיה חיסכוני בדלק אבל חייב להיות אוטומט, יש לי שתי בנות קטנות אז גם מקום מאחורה לכסאות, תודה
הודעה אחרונה מאת ERT239, -
- 0 תגובות
- 448 צפיות
שלום לכולם מעוניין לקנות רכב חדש מדובר על סידרה של הגיפונים ניסן קאשקאי , מיצובישי אאוטלנדר 5 מקומות , סובארו xv 2000 , ופתוח לעוד רעיונות , התקציב באיזור 150000 חשובה לי הנוחות האיבזור וצריכת דלק , עוד שאלה שעדיין לא הבנתי מכל הפורומים לגבי יד 2 אפס ק״מ מחברה האם משתלם? ומה הסיכון ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת 48ofer, -
- 1 תגובות
- 457 צפיות
שלום אני מעוניין לרכוש את הרכב הנ"ל האם מקובל לשלם מתחת למחירון? ואם כן כמה פחות?
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 964 צפיות
שלום כולם, אני מעוניין לשרד את הרכב הנוכחי שלי - פורד פיאסטה 2010, ולעבור לסופר מיני חדשה יותר. התקציב שלי הוא בין 65-70k (בתקווה ואצליח למכור את הפיאסטה שלי באזור ה-40k ). אין לי בעיה לקנות יד שנייה, מליסינג - אבל אחרי סיבוב שעשיתי היום במגרשים של חברות גדולות אני קצת פחות אופטימי. חשוב לי שהרכב יהיה יחסית מאובזר, בטיחותי, חסכוני בדלק ולא ידני. אני מכוון לרכב שנתון 2013-2014, אבל מוכן לחשוב גם על 2012 אם הציפיות שלי גבוהות מדי... חשבתי על פיאסטה חדשה יותר, ועל טויטה יאריס או סקודה פאביה. מה הדגמים המומלצים לפי הדרישות שלי? תודה רבה מראש לכולם
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 973 צפיות
יש לי קורולה 2008 רובוטית יד3 (ראשונה ליסינג פרטי) עם 156 אלף ק''מ וקיבלתי הצעה מאוטו סנטר להוסיף 42 אלף ש''ח ליונדאי I35 2011 דגם פשוט עם 110 אלף ק''מ לדעתכם יקר או שזה בסדר?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- 1 תגובות
- 533 צפיות
שלום לכולם. מחר אני הולך לראות רכב סיאט איביזה קופרה 1.4 180 כ''ס מודל 2011 יד 1 עשתה 64,000 רציתי לדעת עם מישהו יכול לספר על הרכב או בכללי על רכבים שיש להם שתי טורבו מומלץ? שמעתי שהיו הרבה בעיות במנועים האלה החליפו מנועים טורבו שהסיפור הזה לא הכי טוב. מה המחלות ? ממה כדאי להיזהר בבדיקה? בקיצור כל מי שיכול לשתף זה יעזור. תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
ברשיון רכב רשום "רכב מעוקל"המוכר טוען שהואלא מעוקל וכל החובות שולמו ,יש אפשרות לוודא? 1 2
מאת loko152-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום. אני מחפש רכב בשביל קרוב משפחה ,לאחר כמה ימים של חיפושים מצאתי בשבילו את רכב עם נתונים טובים ומחיר סבבה. נפגשנו אני והוא ובאמת הרכב נראה טוב וגם יצא טוב בבדיקה .(כן אני יודע לא שמתי לב ברשיונות שרשום מעוקל) בדואר בדיוק הפקידה אמרה לי אתה יודע שהרכב משועבד,המוכר אמר שהוא אכן היה משועבד אבל כרגע הכל בסדר. יש דרך לאמת את דבריו?
הודעה אחרונה מאת ophir555, -
-
- 0 תגובות
- 448 צפיות
שלום לכולם, מחפשת רכב קטן המתאים לסטודנטית, הגג זה 10 אלף. חסכוני ואוטומטי, ושיהיה שדה ראיה רחב [בעיות של נמוכים...] לא ממש יהיה בו שימוש על בסיס יומי, בעיקר לסידורים וסופ"שים ולמרחקים לא ארוכים. עשיתי חיפושים ובינתיים אלו הכי נראים לי, אשמח לחוות דעת נוספת [דגמים של שנת 2000-2003] : 1. דייהטסו שרייד \ סיריון 2. רנו קליאוB 3. פיאט פונטו ספייס הצעות נוספות יתקבלו בברכה תודה רבה
הודעה אחרונה מאת neomi9, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מחפש כבר כמה חודשים פולסווגן גולף בשנתונים 2013-2014. יצא לי לפגוש גולף שנת 2013 במחיר מחירון, אך הבעלים (הרכב נמצא כרגע במגרש) הציג בפניי 2 עובדות שאני לא יודע אם שווה להיכנס לכאב ראש הזה, ואילו כן האם עדיין הרכב שווה מחיר מחירון ? בעל הרכב אמר לי שהחליפו לרכב אגן שמן (לדבריו כנראה עלה על מדרכה והאגן נפגע), ובנוסף היה תיקון צבע של 2 שריטות של עגלות שהורידו את הצבע לשחור (מהצבע הלבן של הרכב) בטמבון הקדמי. מה דעתכם ? העובדות שציינתי הן מזעריות או שכדאי לרדת מהרכב הזה או אולי להוריד במחיר ? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת save, -
- 21 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום! שמי דניאל. אנחנו מחפשים רכב 7 מקומות אך בשלב הקרוב נשתמש רק ב-5 מושבים והשאר לציוד. התקציב הוא בסביבות ה-70k. והאכב ישמש לנסיעות קבועות כל יום טווח נסיעה של כ-70ק"מ + נסיעות בתוך העיר. הרכב שכרגע אנו מעוניינים בו הוא פולקסווואגן טוראן 08-11. אשמח לקבל חוות דעת על הרכב הנ"ל בעיקר לדגם הבנזין 1.4 tsi. ואם יש המלצות לרכבים אחרים מ-2008 ומעלה. תודה!
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אנשים, אני חייל ואני מעוניין לרכוש בעבורי רכב ראשון. התייעצתי עם חברים, משפחה וכו' - לכולם היו תשובות מגוונות מה שגרם לי לאבד פוקוס. הכיוון שלי הוא איזור שנתון 2003/4/5 וגיר ידני. המטרה של האוטו בעיקרון - נסעיה עירונית ברוב הזמן, מדי פעם יציאות מחוץ לעיר אבל ממש מעט. חשוב לי שהאוטו ייראה טוב, שלא יהיה מזללת דלק (יחסית) וכמובן שייראה כמה שפחות מוסך או במקרה הגרוע ביותר בו הוא כן ייראה מוסך (לא רוצה להגיע למצב כזה..) אז שהקנס יהיה זול. מה גם עניין הבטיחות מהווה פקטור חשוב גם כן, עוד חודשיים נגמר לי הנהג חדש. התקציב שלי עומד על 27K. אשמח אם תכוונו אותי פחות או יותר, תודה רבה לכם!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 791 צפיות
הי, מצאתי כמה אקסמפלרים שנראים טוב ועושים רושם שתוחזקו כראוי אבל אני חושש מ"קללת הצרפתיות"... שתיהן אוטומטיות/רובוטיות באותה נסועה ומחיר. האם הרכבים הנ"ל (מניסיונכם) אמינים דיים? מבחינת צריכת דלק בעיר - מי מהן עדיפה (אשמח לצריכה שחוויתם)? האם ה207 רווית מחלות כמו ה206 או שהיא חיה אחרת לגמרי? האם הC4 שתיינית בעיר? כל מידע יעזור! תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת giliav, -
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום ברשותי דייהטסו סיריון שלו תא מטען מאוד קטן ובגלל שיש לי תינוקת בדרך וגם כי הרכב כבר ישן (2007) אני מחפש לשדרג לרכב אמין שיוכל להכיל עגלת peg perego בתא המטען. התקציב שלי הוא באזור ה 65000 והייתה התלבטות לקנות רכב חדש אבל אז ראיתי שתוך שנתיים המחירים צונחים לתקציב שלי אז אני בעצם מפסיד המון כסף. אני מתלבט בין i20 2013 לבין הונדה ג'אז בנזין (לא היברידי) 2012 לבין פורד פיאסטה 2013 את השתיים האחרונות קשה מאוד למצוא מפרטי בעוד שאת ה i20 יש מלא אני שם דגש על תא מטען, אמינות (כמה שפחות מוסך) ובטיחות. אשמח לייעוץ תודה
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, לקחתי רנו פלואנס דיזל שנת 2013 65 אלף ק"מ (ליסינג של אלדן) לבדיקה. בבדיקה נרשם תחת שילדה "תיקונים כלליים בגוף המרכב: פח, חומר, צבע, הוחלפו חלקי מרכב; לחיצות פח; פגיעות פח; פגיעות צבע" בעל פה הבדוק אמר לי שבעצם כל הרכב צבוע למעט הגג. לשאלתי, לא הוחלף דלת או כנף, אולי הפגוש. האמת שהוא די הלחיץ אותי, אומנם הוא ייעץ לי שלא לרדת מהאוטו אבל כן להתמקח עוד על המחיר. מהמשעות של השורה, זה לא סה"כ עבודות ההכנה של החברה עושה לפני מכירה או שיש משהו נוסף? כל שאר הבדיקה בסדר, למעט בולמי זעזועים אחוריים חלשים. דווקא הבולמים יותר הלחיצו אותי, אבל הבודק אמר שזה שטויות. החברה תחליף את שניהם והכל בסדר. האם זה נכון? תודה
-
- 5 תגובות
- 826 צפיות
שלום, אני שוקל לקנות לנצ'יה דלתא 2012 דגם גולד מיד 1 עשתה 45 אלף ק"מ חדש בקניית רכב, אבל די הבנתי שזה רכב לא סטנדרטי מפנק, קראתי הביקורות וקיבלתי ראיתי היסטורית טיפולים ונראה בסדר, אין משהו רציני. הבנתי שהוא "לא סחיר" אבל אני לא מתכנן להחליף רכב לאורך זמן. האם אבלה במוסך הרבה? אבל, השאלה לגבי המחיר. כמה אפשר "להוריד" על רכבים מסוג זה בהתחשב שזה לא הרכבים הנפוצים. מה נהוג להתייחס במקרים אלו? תודה
הודעה אחרונה מאת amir74, -
- 0 תגובות
- 461 צפיות
בטעות נפתח בפורום הזה אפשר לנעול.
הודעה אחרונה מאת nitros54,