ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 610 צפיות
שלום, אני הולך ביום ראשון למכון בדיקה הראשון שלי (מ.מ.מ. בחיפה) לבדוק רכב דייהטסו סיריון 2008 שלדעתי (הלא מומחת) די שמור. קודם כל, הבעלים התחייב בקשר לשלדה, גיר, ומנוע. מה נהוג לעשות בעיניין הזה? האם לשלם חצי-חצי, ואם יש בעיות קריטיות בחלקים אלו, אז הוא "אמור" להחזיר לי. ואם הדו"ח "נקי" (שמוביל אותי לשאלה המרכזית) אז אני מחזיר לו את החצי של העלות? השאלה המרכזית - אני לא יודע להבחין בין סעיפי כסת"ח, לבין סעיפים שאשכרה אומרים שהרכב במצב לא טוב. הנה דוגמא של דו"ח שהיה לי (מליסינג, שלא אומר כלום. רק ע"מ לראות את הסעיפים שקיימים). כנראה כל ה'וי' שיש פה ישתנה לX עם סעיפי כסת"ח. אני יודע להיזכר מX בחלק העליון של 'שלדת מרכב', במיוחד לדברים מעל משמעות שולית. עכ…
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
-
סובארו b3 sti
מאת menimor- 1 תגובות
- 802 צפיות
מעוניין לשמוע חוות דעת על הרכב. כגון אמינות כללית ומה צריך להיזהר שאני קונה אחת....משנת 09 צורה חדשה
הודעה אחרונה מאת mavric, -
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום מעוניין לרכוש אחת מהמכוניות הנ"ל אשמח לקבל המלצה מה עדיף מבחינת אמינות,שמירת ערך,תא מטען,נוחות אבזור ועוד תודה רבה
הודעה אחרונה מאת shayy, -
- 0 תגובות
- 515 צפיות
אפשר לקבל חוות דעת על סובארו אימפרזה ניו אייג 2001.
הודעה אחרונה מאת ilanmal2, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
יש לנו כרגע יונדאי גטס ומחפשים טיפה להשתדרג. לא סגורים כרגע על תקציב (20-30K). יש לנו נסיעה יומיומית לעבודה כ20 ק"מ (+נסיעות ארוכות פה ושם). שמענו על הקורולה הרובוטית דברים לא רעים בנוגע לחיסכון בדלק, ובנוסף שיש לה את האמינות של הקורולה. קראנו ושמענו דעות לכאן ולכאן בענין הגיר הרובוטי בכלל וזה של הקורולה בפרט. האם יש סיבה אובייקטיבית להמנע מלרכוש דגם כזה? האם הטיפולים אכן כ"כ יקרים. שמענו גם שברכב עם גיר רובוטי צריך להחליף גיר כל כמה זמן וזה עסק לא זול. נשמח לשמוע את דעתכם בנושא (וסליחה אם אנחנו חוזרים על שאלות שנשאלו). כמו כן, מישהו יודע עם בקורולה הרובוטית יש קלאץ' אחד או שניים?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
ביואיק לקרוס.
מאת eyal177- 5 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
ערב טוב. רציתי להתייעץ איתכם על רכב ולשמוע דברי חכמים. הרכב הוא ביואיק לקרוס {ארה"ב} שנת 2010 {4\10}, נפח 2425, דגם CXL. {יש דגם יותר פשוט?} ברשיון הרכב יד 01, והרכב עשה 159306. { זה הרבה לשנתון שלו?} הרכב מהממם ומלא שטיקים שרק המריקאים יודעים לעשות . יש לו את כל השטיקים האפשריים. הבעיה היא שזה רכב אמריקאי. אתה נופל שאתה רוצה למכור. ואז הנפילה כואבת. בעיקרון אני יודע שאתם נגד מה שאני הולך להגיד עכשיו אבל.. רוב הסיכויים שהרכב יעבור הסבה לגז. { אל תצלבו אותי} יש למישהו מושג איך הרכב מסתדר אם הסבה כזאת? וו גרירה אני גם אצטרך, איך הגיר הזה מסתדר בגרירות? איך הגיר הזה באופן כללי, המנוע? כמה מוכרים את הרכב הזה או יותר נכון כמה מקבלי…
הודעה אחרונה מאת EB-86, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי אפשרות לרכישת יונדאי גטס 2009 אוט' עם 112KM מקרוב משפחה , מטופלת. מבחינת צרכים וגודל - מתאים לי יש ה מ ו ן מידע בפורום ומרוב עצים לא רואים את היער מה דעתכם על הרכב מבחינת אמינות / צריכת דלק האם הוא מתאים לעליות של חיפה ? אני לא מחפש חווית נהיגה
הודעה אחרונה מאת alon30111, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הרכב הזה נורא קורץ לי. אני בהתלבטות כבר המון זמן לגבי איזה רכב לרכוש, עד עכשיו חיפשתי סוקוזי סוויט GLX אוטומט מעניינת אבל לא מצאתי שום דבר מעניין בנתיים. בכסף שאני קונה סוויפט 2008/9 אני יכול לרכוש מיקרה 2011/12 ממה שקראתי המיקרה מאוד מאובזרת וחסכונית יותר מהאלטו. הצרכים שלי ברכב זה נסיע של 10 קילומטר לכל כיוון לעבודה וחזור ו2 פעמים בשבוע נסיע בין עירונית קצרה של חצי שעה (נס ציונה אשדוד). אני לא גבוה (175), רווק וללא ילדים ולכן אני לא חושב שגודל אמור להיות בעיה בשבילי מבחינת גודל. אני מחפש את הרכישה ההגיונית אבל מצד שני לא אכפת לי להשקיע עוד כמה גרושים בשביל הכיף האישי שלי. מה הייתם ממליצים לי לרכוש? יש אופציות טובות יותר מהמיקרה? לוותר על זה ול…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 3 אלף צפיות
החלטנו במשפחה שפעם אחת בחיים גם אנחנו רוצים לקרוע ניילונים. החלטנו גם שאנחנו רוצים suv (אגב האם מישהו מכיר רכב בסגמנט "מנהלים" שיושב "גבוה" - לא מיני וואן?) לאחר קריאת כתבות, פורומים, נסיעות מבחן לקוו הגמר הגיעו שתי המכוניות הללו. ולמרות כל מה שקראתי, חפרתי ולמדתי אני מתקשה להחליט. ה cx5 מרגישה יותר חזקה, איכותית ויותר מהנה אך האוטלאנדר יותר שימושית, גדולה, מרווחת, צריכת דלק טובה (למרות שאנחנו לא נוסעים הרבה, כ 10 אלף בשנה). במחיר של ה cx5 אני קונה את האוטלאנדר (7 מקומות) בגרסת instyle מה שישמח מאוד את הבן שלי שביקש שבאוטו תהיה "עליית גג".... כמו כן מבצעי חבר הקרבים ובאים (דצמבר..) עשוים לשדרג את החבילה של "היהלום היפני" עוד יותר... אגב, עוד שנת אחריות 4 לעומת 3 במא…
הודעה אחרונה מאת leston46, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 623 צפיות
היי חברים , אני מתלבט לקנות רכב את הרכב, אך בעצירה במצב D יש לו רעידות בהגה. הרכב עבר 159K והוא רוצה על הרכב 6500ש"ח . גיר אוטומט האם שווה להתעסק עם רכב כזה ? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת eragon704, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 882 צפיות
בס"ד שלום לכולם מחפש המלצות לרכב קטן עד 22 אלף שקל שיהיה אוטומט אמין וחסכוני בדלק. איזה רכבים יכולים להתאים? ונא לא לכתוב יונדאי גט הם זוללות דלק תודה רבה על העזרה יונתן
הודעה אחרונה מאת Klieber, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 869 צפיות
היי מחפש לרכוש רכב, תקציב עד 45,000 , אוטומטי, לנסיעות עירוניות וכן נסיעות להורים בצפון פעם בשלושה-ארבע שבועות, מחפש רכב אמין, צריכת דלק ידידותית, מקווה למשהו לא יותר מאוחר מ-2010, פסלתי ככבר רכבים קטנים מאוד כמו האלטו , יאגו וכדומה.. מתלבט בין מיקרה, סוויפט, ספלאש, איביזה או הצעות אחרות.. זה ריאלי או שהתקציב צריך לגדול? אשמח לכל עזרה
הודעה אחרונה מאת atom, -
-
- 4 תגובות
- 712 צפיות
צריך חוות דעת על איביזה קופרה מהדור הקודם (2009-2013), בעיקר איך האמינות שלה, ומה לבדוק לפני שקונים?
הודעה אחרונה מאת punz, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
מחפש רכב שיהיה חזק, שנתון לא ישן מדי, ושיהיה כמה שיותר אמין מבחינת דרישות : כוח - 150 כוח סוס פחות או יותר אמינות - שלא כל שבועיים יראה מוסך עדיפות לרכב הצ'בק מבחינת דלק זה נתון שפחות משנה לי מעדיף מנועים עם נפח 1.8-2.0 חשוב שיהיה רכב לא קרוע מדי, לא הונדה סיויק שנת 97 עם 400k קילומטראג' אם יש משהו מתאים לדרישות שלי אפילו עם תקציב קצת יותר גבוה אני מתגמש בתקציב. חשבתי על סובארו b3 מנוע 2.0 הצ'בק 150 כ"ס (קצת יקרה מדי) פיאט פונטו hgt גולף מנוע 2.0 קיבלתי גם הצעה לבראבו 2010 150 כ"ס
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, אני כבר פתחתי כאן שני נושאים עבור ייעוץ לרכישת רכב ולבסוף אחרי המון חישובים כספיים החלטתי לקחת רכב חברה (אני נוסע בשנה 41 אלף ק"מ) ובנוסף לזה לקנות רכב קטן, זריז ומתנהג טוב על הכביש עד 16K. אז אני אשמח לקבל מכם הצעות לרכב כזה. אני בינתיים ראיתי: - קליאו RSI שנת 95' שעניינה אותי (יש אותה לחבר שקצת שיפר אותה ואני פשוט התאהבתי בסאונד שלה - בלי אגזוז לחץ - ובהתנהגות שלה) אבל עדיין אשמח לקבל הצעות נוספות. - פיג'ו 106 GTI שנת 98' - ואחת מעולם שונה לגמרי: בימר 318i שנת 97' עם 120 ק"מ. * אין לי שום רקע קודם בהנעה אחורית. ** מחפש רכב שיהיה כמה שפחות יקר באחזקה שלו. תודה רבה מראש! מקווה שהפעם זה ייצא כבר לפועל.
הודעה אחרונה מאת nimi13, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 466 צפיות
הי. אני מחפש לקנות רכב 7 מקומות, לאחר שחשבתי לקנות קרניבל או טראג'ט הבנתי שאין לי מספיק כסף. כרגע התקציב שלי כ10-15K ש"ח. ראיתי שיש מציובישי ספייס וואגן בערך במחירים האלו, אך לא מצאתי באף מקום שמצוין האם יש ABS או לא. אני מתכוון לדגמים משנת 2000 ומעלה. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 1 תגובות
- 908 צפיות
שלום חברים , מבקש את עזרתכם איזה רכב מומלץ לי לקנות לפי נתונים שאציג לכם. כיום אני נהוג על הונדה אקרוד 2007 דגם אקסקטיוטיב מנוע 2.4 הדגם המפואר , עור גימורי עץ וכל מה שצריך. רכב מצוין עם כוח אדיר ונסיעה טובה ואמינה הגיע הזמן לשדרג. המטרה שלי להגיע לרכב מנהלים פלוס ! והכוונה היא לרכב גדול עם נוכחות כל הכביש ( כן כן מחפש גם קצת פוזה ולוק על הרכב ) יש לי מסגרת תקציב של סביב ה 120000 +- . בתקווה שלא לחרוג יותר מדיי, בשנתונים של 2010/2013. המחשבה שלי הייתה על כמה רכבים והם : וולו S60 , טיוטה קאמרי, שברולט מאליבו/אימפילה, מזדה 6 (לא מת על מזדות) קדילאק CTS , ביואיק לה קרוס ,לקסוס , כל אלה זה יד שניה , וכמובן עם כל שיטת ה36 תשלומים ל3 שנים הגיע הפיתוי או…
הודעה אחרונה מאת ronshul, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכל המייעצים ! אנחנו זוג צעיר, ומצפים ב"ה לזוג תאומים. לי יש רכב ליסינג משפחתי (i35 - אחלה רכב, אמליץ עליו אח"כ בפורום המתאים, מבטיח). עד כאן אין בעיות. לאשתי יש i10 ששווה סביב ה30K. אנחנו מן הסתם נצטרך להחליף לה את הרכב למשהו קצת יותר בטיחותי, גדול ומשפחתי.. ופה אתם נכנסים לעניין... התקציב שלנו הוא עד שווי הרכב הקיים, כלומר כ30,000 ש"ח. אפשר קצת למעלה קצת למטה, אבל בגדול אנחנו די מוגבלים בתקציב. אני חשבתי על שתי אופציות כרגע: פורד פוקוס (מהדור הקודם, החדשות על הפנים!!) סביב שנת 2008-2010 או סקודה רומסטר גם מטווח השנים הנ"ל. אשמח לכמה חוות דעת של אנשים לגבי: 1. האם אלה אופציות טובות בכלל 2. איך הרכבים האלה מבחינת בטיחות, אמינות, וחי…
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 868 צפיות
שניהם מנוע 1400 , גיר ידני 6 הילוכים , ל-500 100 כ״ס לאיבו 105 כ״ס . ההגיון שלי אומר שה-500 תהיה זריזה יותר גם בכללי וגם 0-100 . אני צודק ?
הודעה אחרונה מאת oryo, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם הייתי שמח לקבל חוות דעת של מי שהיה לו ניסיון עם הגרסא החדשה של קנגו 2012 בנזין אוטמוטית. שאלות שחשוב לי לקבל עליהן מענה: 1)אמינות הרכב לעומת גרסת הדיזל של הקנגו ולעומת הברלינגו בגרסאתה הישנה.- אני משתמש ברכב לצרכי עבודה (גנן). 2) עלות אחזקה וטיפולים של הרכב לעומת הקנגו דיזל והברלינגו. (ברור לי שצריכת הדלק גבוהה יותר) תודה רבה, אסף
הודעה אחרונה מאת asparog, -
מסתכל לכיוון ההאצ'באק גם הבנתי שיש ימי מבצעים השבוע.. אלטרנטיבה שנייה זה vw golf 1.4tsi
הודעה אחרונה מאת Uriahg, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 551 צפיות
שלום, הרכב הקודם של אבא שלי, ה- Suzuki swift עברה total loss, ולכן הוא נאלץ לקנות רכב חדש בימים הקרובים. כמה פרטים: 1) תקציב: באזור ה- 100K, אך גמיש. 2) חובה רכב חדש. אל שאלו אותי למה, אבל זה נורא חשוב לו. 3) שימוש ברכב: נסיעות של כ- 30 קילומטר מדי יום (כבישים בלבד), לרוב אדם אחד בלבד יהיה ברכב (אין צורך ב-7 מושבים, רכב גדול וכו') 4) עדיפות גדולה לרכב חסכוני. אבא שלי לא מחפש רכב ספורט/מהיר/גג נפתח, אלא פשוט רכב נוח, בטיחותי וחסכוני. 5) בגדול, הוא מגיע עם ראש פתוח, אז ניתן להציע הכל כרגע הוא היה בסוכנות הונדה, וממש אהב את ה- honda jazz, אז זה הסגנון שהוא מחפש. אשמח להמלצות מהמומחים. תודה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת Eli_Ha, -
-
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני מתעניין ברכב הנ"ל כאשר הכיוון הוא שנת 2011 מעוניין בדגם הטורבו 1.4 אפילו שלא אשלול 1.6 במידה והוא מרגיש אותו דבר על הכביש. אני מעוניין לשמוע קצת על מחלות הרכב? בעלי לינסיג שמחזיקים ויש הרבה אשמח שתגיבו ותעזרו לגביי טיפולים והחלפות. אמינות וכד' כי זה למעשה הכי מפחיד אותי.. בזמנו קניתי סוזוקי בשביל אמינות אבל אשתי מחפשת רכב שיושב יותר על הכביש... תודה מראש על העזרה!
הודעה אחרונה מאת mavric, -
מיצובישי לנסר
מאת stum- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש סיבה שלא אוהבים את הרכב הזה שאין לו שוק ? הבנתי שהוא רכב מעולה ואני רואה שנת 2012, ספורטבק מאובר, עם כלום קילומטראז' ב60 אלף שקל .. to good to be true ?
הודעה אחרונה מאת menimor, -
- 8 תגובות
- 733 צפיות
אהלן חברים, כל אחד ממליץ משהו אחר ואשמח לשמוע גם מה אתם חושבים. אז מדובר על שני רכבים: BMW i220 Luxury Audi A3 1.8T מדובר על רכבים חדשים מהחברה (קבריולט כפי שציינתי), שתיהן במסגרת התקציב, מה גם שלקראת סוף שנה הסוכנויות קצת יותר אגרסיביות בהנחות שהן נותנות. עדיין לא נסעתי עליהן, אני מניח שנסיעת המבחן תשפיע על ההחלטה, אבל בכל זאת אודה לעזרתכם.
הודעה אחרונה מאת misgavv, -
- 4 תגובות
- 726 צפיות
שתיהן 2011...שתיהן במצב מעולה... הפורד ליסינג, 120 אלף קמ, עולה 5000 שקל יותר הסיטרואן 100 אלף קמ, פרטית משתגע כבררר תודה רבה
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 929 צפיות
שלום לכולם! אשמח להמלצות לגבי רכב משפחתי יד 2/חדש (בכפוף לתקציב), חשוב שיהיה אמין, חזק, וחסכוני (היבריד/דיזל/בנזין) עדיפות למנוע מעל 1600 סמ"ק, שימוש של כ-10k ק"מ בשנה, תקציב של כ-80k ש"ח. אשמח לשמוע המלצות של חברי הפורום המנוסים. תודה מראש! (נ.ב אני משתמש חדש בפורום, והידע שלי בסיסי לחלוטין מרכב מאזדה 3 שהיה ברשותי ועד כתבות אינטרנט וכד')
הודעה אחרונה מאת naorhaa, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 826 צפיות
שלום לכולם. אני מחפש הרבה זמן רכב נדיר ומצאתי כזה רק אצל סוחר רכבים. איך אני יכול לאמת שהטיפולים שרשום בדף (שהוא טוען שהוציא מהמוסך המרכזי) הם אכן אמתיים? וחוץ מבדיקה מטעמי במכון רכב מה עוד אני צריך לעשות בשביל להיות רגוע?
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם , אני מחפש רכב משפחתי קומפקטי , חסכוני וידני בתקציב של 40-60 אלף . לאחר קריאת הרבה הודעות פה בפורום כל האצבעות מופנות אל הונדה ג׳אז שאומרים שיש לה מרחב פנימי מצוין. אני ואשתי מצפים לתאומים בעזרת השם ולכן חשוב לי לדעת האם ניתן להכניס עגלה לתא המטען ללא קיפול המושבים ? והאם בכללי תא המטען גדול כפי שאומרים המפרטים לשנים 2009-2010 כ 379 ליטר ללא קיפול המושבים ? שאלה שניה זה איפה אפשר למצוא רכב שכזה ? אני לא מצליח למצוא את ה 1.2 ידני כבר חודש ביד 2 . בנוסף אם יש לכם המלצה למשהו אחר אשמח לשמוע חוו״ד (רצוי רק יפני / קוראיני ) נ.ב הבנתי שבשנים שבאות אחרי 2010 תא המטען ללא קיפול מושבים הצטמצם משמעותית , האם זה נכון ? תודה למומחים. אבי
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני רוצה לקנות ולוסטר 2011/2012 ידנית/אוטומט. הייתי רוצה לדעת כמה דברים: 1)איזה מחלות יש לרכב? 2)מה המחירון של לוי יצחק אם מישהו יודע במקרה, והאם הרכב נמכר מעל המחירון? 3)האם דגם ה PREMIUM עדיף בהרבה מדגם ה INSPIRE? 4)איזה גיר אתם ממליצים- כרגע יש לי ידני. 5)כמה עלות הביטוח תיהיה בערך לחובה צד ג' ומקיף, לנהג בן 24 לא חדש. 6)אם אני קונה רכב ב 75 אלף בערך- כמה לשמור בצד לטיפולים. תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת שומאכר,
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 740 אורחים (הצג רשימה מלאה)