Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל המייעצים !

אנחנו זוג צעיר, ומצפים ב"ה לזוג תאומים.

לי יש רכב ליסינג משפחתי (i35 - אחלה רכב, אמליץ עליו אח"כ בפורום המתאים, מבטיח). עד כאן אין בעיות.

לאשתי יש i10 ששווה סביב ה30K. אנחנו מן הסתם נצטרך להחליף לה את הרכב למשהו קצת יותר בטיחותי, גדול ומשפחתי.. ופה אתם נכנסים לעניין...

התקציב שלנו הוא עד שווי הרכב הקיים, כלומר כ30,000 ש"ח. אפשר קצת למעלה קצת למטה, אבל בגדול אנחנו די מוגבלים בתקציב.

אני חשבתי על שתי אופציות כרגע: פורד פוקוס (מהדור הקודם, החדשות על הפנים!!) סביב שנת 2008-2010 או סקודה רומסטר גם מטווח השנים הנ"ל.

אשמח לכמה חוות דעת של אנשים לגבי:

1. האם אלה אופציות טובות בכלל

2. איך הרכבים האלה מבחינת בטיחות, אמינות, וחיסכון בדלק

3. אם יש המלצות לרכב טוב (וגדול מספיק) אחר סביב הסכום הנ"ל (או פחות)

תודה רבה!!!

פורסם

לא הייתי הולך על הרומסטר רק בגלל התא מטען הקטן שלו. בתור אבא לתאומים, (בני 4) הייתי ממליץ לחפש משפחתית שגם העגלה נכנסת בקלות לתא מטען ולא צריך להתחיל ל"הנדס" אותה שם.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

לרומסטר תא מטען גדול מאוד שיכול לגדול עוד יותר עם הזזת הכסאות קדימה, עגלת תאומים תיכנס (לדעתי ללא בעיה),

אבל עלויות ביטוח גבוהות יחסית ואחזקה גם לא זולה כ"כ,

פוקוס סטיישן, I30 סטיישן יעשו יופי של עבודה בנוחות ואמינות (פוקוס מהדור הקודם 2008 לאחר מתיחת הפנים - ששם הרכבים כוללים ESP).

פורסם

התקציב גבולי מאד בכל הנוגע לפוקוס / i30CW בתקציב שלכם יהיה ניתן למצוא רק מכוניות טחונות. אם תגדילו את התקציב לסביבות 40K כבר יש בהחלט מבחר ראוי של מכוניות טובות.

אני היייתי מחפש i30 CW או קיה סיד סטיישן.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
התקציב גבולי מאד בכל הנוגע לפוקוס / i30CW בתקציב שלכם יהיה ניתן למצוא רק מכוניות טחונות. אם תגדילו את התקציב לסביבות 40K כבר יש בהחלט מבחר ראוי של מכוניות טובות.

אני היייתי מחפש i30 CW או קיה סיד סטיישן.

צודק לגבי הגדלת התקציב. הבעייה, שהתאומות הסטיישניות שציינת, טוחנות הרבה דלק.

ממליץ לכם על ניסאן נוט - רכב לא מספיק מוכר או מוערך, ומי שמכיר יודע, כמה הוא שווה ומעולה למשפחה.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

אם אתם לא מבוהלים מגיר ידני, סיטרואן C3 פיקאסו 2011 לא תדרוש מכם תוספת קורעת.

אני שונא כשהקולות בראש שלי משתתקים... אני אף פעם לא יודע מה הבני ז@נ$ת האלה מתכננים

פורסם

אוקטביה 1600 MPI עם גיר פלנטרי טיפטרוניק.

תא מטען ענק וללא שום תחרות, אמינה ואיכותית.

החיסרון עלויות טיפול ובוח מעט גבוהות.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
צודק לגבי הגדלת התקציב. הבעייה, שהתאומות הסטיישניות שציינת, טוחנות הרבה דלק.

ממליץ לכם על ניסאן נוט - רכב לא מספיק מוכר או מוערך, ומי שמכיר יודע, כמה הוא שווה ומעולה למשפחה.

לנוט יש תא מטען קטן מדי, והתאומות סיד-i30 אולי לא בראש טבלת החסכון, אבל ממש לא שתייניות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אוקטביה 1600 MPI עם גיר פלנטרי טיפטרוניק.

תא מטען ענק וללא שום תחרות, אמינה ואיכותית.

החיסרון עלויות טיפול ובוח מעט גבוהות.

ובטיחות נחותה מהמתחרות, ואבזור נחות.

למי שכתב על צריכת הדלק של הi30CW - היא סבירה מאוד לקטגוריה מניסיון ולא משמועות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני לא כל כך יכול להמליץ על רכב מתאים בתקציב הנ"ל. אבל, כאבא לתאומים בני שנה אני כן יכול להגיד מה חשוב לבדוק:

1. יכולת להכניס ולהוציא בקלות עגלת תאומים מקופלת מהסוג שתחליטו לקנות (או שכבר קניתם). חיוני (!) לבצע בדיקה "על רטוב" עם העגלה שתחליטו לרכוש.

2. יכולת להתקין שני מושבי בטיחות דו-כיווניים נגד כיוון הנסיעה במושב האחורי, או לחילופין אחד במושב ליד הנהג ואחד מאחוריו. התקנת שני מושבים נגד הכיוון במושב האחורי תוך שמירה על נוחות סבירה לנהג ולנוסע שלידו אינה טריוויאלית כלל. אם מוותרים על מושב הנוסע הקדמי, ניתן להתקין "בטור" בתנאי שניתן לבטל כרית אוויר. גם כאן כדאי לבצע בדיקה על רטוב עם מושב בטיחות מייצג (יש חנויות שאפשר להגיע אליהן ל"מדידות").

בנוגע לנקודה השנייה: כאן זה תלוי גם בהעדפות שלכם ובילדים עצמם. עוד לפני גיל שנה הילדים שלנו היו גדולים מדי בשביל סלקל 13 ק"ג, ואני שואף להמשיך להושיב אותם נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים לפחות.

למלא את שתי הדרישות גם יחד אפשר כנראה רק ברכב בגודל משפחתי ומעלה. מניסיון זה אפשרי בפלואנס, ואני מניח שגם באוקטביה.

חזיר דיזל

• תוכן חדש...